Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od kruťák » 04.11.2011 18:52

Myslím, že to je jak v 11 tak v 18, ale o to nejde, jde o to "z Otakarovy vedena odklonem vlevo do NBS" když se přece z Otakarovy zabočuje na Zámeckou, tedy vpravo. Nebo lépe řečeno - proč tam vůbec v tom hlášení je zmíněn směr, když by stačilo říct "odklonem přes NBS a dále po své trase na Petřiny/Černokosteleckou"?

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 04.11.2011 18:36

kruťák píše:Mimochodem - proč je v hlášení o objíždění Na Zámecké hlášeno "Otakarova a dále vlevo do zastávky Nám Bří Synků"? :D
Jde o linku 18? Pokud ano, tak tam zní hlášení přibližně takto: Linka je z důvodu výluky v úseku NBS - Spořilov vedena jednosměrným objezdem vlevo přes zastávky Otakarova, NBS ...
Patrně to vzniklo kopírováním hlášení z linky 11.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 04.11.2011 17:26

Mimochodem - proč je v hlášení o objíždění Na Zámecké hlášeno "Otakarova a dále vlevo do zastávky Nám Bří Synků"? :D

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 31.10.2011 11:46

cwapa píše: Je to velmi jednoduché, dostat lidi do vlaku.
Jenže Lidlenky se vysvětlovaly jako výprodej volné kapacity ve velmi slabé dny. V silné měl fungovat standardní tarif. Jsme poněkud OT, tak pokračování když tak v železniční dopravě.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 30.10.2011 19:28

Radek píše:
cwapa píše: Kdybys jsi se o to víc zajímal, nebo tam dělal, tak by jsi zjistil, že to přidávání kapacity se dělá každý rok. Jo a ne jednou, ale vícekrát ročně.
A jaké je pak Tvé vysvětlení Lidlenek?
Je to velmi jednoduché, dostat lidi do vlaku.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 30.10.2011 17:43

Radek píše:
cwapa píše: Kdybys jsi se o to víc zajímal, nebo tam dělal, tak by jsi zjistil, že to přidávání kapacity se dělá každý rok. Jo a ne jednou, ale vícekrát ročně.
Stejný jako akce v super/hyper. Přijdeš a koupíš si něco navíc, kde se ta sleva vrátí :wink: Taková je myšlenka i Lidlenek.

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 30.10.2011 17:37

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 30.10.2011 16:54

MMM-přesně jak píše 9001 zažaluj je a budeš mít pokoj. Jo jinak je pravda, že jsem na dráze dělal a to 35let, ale nejsem tak zaslepený jako ty, který u DP dělá zlomek toho co já na dráze.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 30.10.2011 13:52

MM- Překlepy omluva. Pořád se nedokážu sžít s notebookovou klávesníci...

At se pustím do rozebírání tvého příspěvku.
1) Začnu trochu odzadu. Napiš mi jedinou větu z naší diskuze, kdy jsem kritizoval řidiče MHD ( i když podle tvých slov jsou mnou tak nenávidení). Kdyby si nebyl tak zaslepený, tak by sis všiml, že kritizuji vždy přímo uváděné jednání, které je na hraně morálnosti a logiky. :!: Ano mnohdy zde uvádím, že kvalita jednání a slušnost u řidičů MHD jde k horšímu a to mi zde i pár řidičů potvrdilo. (Nekritizuji paušálně všechny) :!:

2) V Brně co jsem tak pochytil na K-repu, je posílení všeho co zrovna na Ústřední hřbitov jede. Dokonce tam bývají dvojice, letos díky výluce jenom přidání K2 díky odklonu 6 na hřbitov.
K ČD. Tak je zažaluj. Aspon bude sranda. Když čtu článek tak je celý poměrně nestaštně napsaný. Kdyby napsali bude posílen provoz o 3500 oproti dnu 29.10., tak to je naprosto v pořádku. Ano dospěli jsme do doby kdy i do návodu na mikrovlnku musíme dávát info, že se tam nesmí sušit kočky...

3) Ke krajům. Ano nevlastní ani jedno promile, ale proč tedy udělali tak dlouhé smlouvy? Že by oranžové kraje dostali kapříky do svých rybníků? Když jsem s někým nespokojený, tak si od něj službu neobjednám. To je normální tržní jednání. Osobně si myslím, že by na regionálních tratích někdo smlsnul ze soukromých dopravců...
Trochu mi to připomíná tendr na sociální kartu a dálniční passaty. Nejdřív se udělalo VŘ s podmínky které splnila jedna instituce (ČS a VW), pak se upravilo, aby se mohlo přihlásit více firem, ale stejně vyhrála ČS a VW.
Takže znovu koho je chyba, že ČD mají monopol? Na regionálních tratích je to vina krajů.

4) K DPP. Nikdo nepopírá kvalitu. Proč by se měl starat? Mnohdy mou opakované, on to NEdělá proč musím já ? :wink: Spíš mi přijde zase zarputilost vůči ČD. Z mé cesty do Hradce jsem byl se službami naprosto spokojen.
Při využítí S linek taky naprostá spokojenost. Elefant přijemný, hlášení zastávek. Naprosto bez problémů.
Poslední poznámka k DPP. Zase tak bych ho nedémonizoval. Otřes je Veolia. Na tom se shodneme. Zbytek je docela v pohodě.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 30.10.2011 13:18

cwapa píše:MM -M - je to marný, je to marný, je to marný. Myslím si, že Chocholoušek by si smlsnul. Tobě možná už ani on nepomůže. #-o
Jó a tedy (jen pro svou zaslepenost svým někdejším mnohaletým zaměstnáním u dráhy) chceš říct, že je pravda následující tvrzení 9001?
9001 píše:... Jenom se ještě zeptátm. Ty soudíš počet spojů podle jedné regionální tratě? Trochu nelogické... Taky se v Praze a Brně posilují jenom tratě kolem hřbitovů. V Praze 11 a 19 a v Brně letos 2 a 6 k Ústřednímu hřbitovu.

A hlavně dokud nepochopíš co napsal Jirka tak se s tebou není o čem bavit. MHD je o tom, že ráno tam večer zpátky a nebo sem tam nějaké cesty přes den.
Vlak je více omezen poptávkou. Když jsem býval u tety na prázdninách, tak jezdilo pár spojů. cca v 6 (pro lidi do práce), cca v 7 školní, cca v 10 doktor a zpět cca 17 lidi z práce. V sobotu jel v cca 10 a nedeli ve 3 aby se lidi dostali do nemocnice (návštěvy).
Rozhodně nesoudím podle jedné a "jen" regionální tratě - ta byla pouze příkladem, a to rozhodně (protože je plně součástí IDS JMK - všechny vlaky jsou linka S8) nejlepším pro srovnání s tvorbou JŘ tramvají v Praze, která je defakto krajem zhuštěným na malém prostoru - byť i toto srovnání si již také, hned ve stejném příspěvku, zkritizoval!!!
Nebo snad mám mámení a (také např.) na trati 010 (Praha -) Kolín - Česká Třebová u R865 do Brna vyjíždějícího ze "Smícháče" v 5:32 není ta samá poznámka č. 27 (= jede v prac. dny a sobotu,..28.X., ..., nejede ..., 29.X.)???!!! Letošní Brněnské tramvajové JŘ hodnotit nebudu (nestudoval jsem je - ovšem tebou uvedené posílení jen linek 2 a 6 bývalo skutečně dříve zvykem), ale ano DPP posílil jen dvě konkrétní linky 11 a 19 jezdící kolem hřbitovů, ale nevidím jedinou, kterou by naopak omezil proti srovnatelným dnům, takže celková denní kapacita poskytnutá pražskou MHD byla opravdu vyšší, ale u ČD tomu tak nebylo a jejich prohlášení o zvýšení kapacity sobotních spojů o 3500 míst k sezení je vlastně klamavou reklamou, jenž je žalovatelná!!!
9001 píše:MM- Proč by se ČD měli starat? Smlouvy mají a proč by dělali něco navíc, když to nkdo nezaplatí. Takže v tvém případě jdi vypráskat krajský úřad Jihomoravského kraje (který jako dalších 13 dělá objednávnky na tvoje spoje a udělalo smlouvu s těmi "špatnými ČD smlouvy na 10 let) a přestat nás tu otratovat blbostma.
..........
Ve výsledku. Běž si onanovat před žluté vlaky a autobusy a neobtěžuj PR články od SA. Jak už ti píšu opakovaně. Radši se věnuj řízení a nově ti přidám, že by už tohle jednání stálo za návštěvu doktora..
Na toto se dá reagovat jedině otázkou:
Proč by se DPP (a potažmo jeho zaměstnanci - včetně, tebou nenáviděných, řidičů TRAM) mělo starat o kvalitu přepravy a to včetně přístupu k cestujícím a jejich informovanosti při výlukách apod.? #-o #-o #-o #-o #-o Vždyť svojí pozici má jistější než ČD, protože všechny své služby má pojištěny nejen smlouvou s jejich objednavatelem, ale i tím, že je jím plně vlastněn (naopak kraje objednávající regionální dopravu v ČD nemají ani jedno promile)!!!

Rozhodně jsem tu na TF jedinkrát nevelebil služby firem p. Jančury (jen jsem sdělil, že se nebráním jejich použití, ale některé - železniční jsem ještě, narozdíl od některých zde, nepoužil) - jen jsem konstatoval, že se díky jejich existenci konečně mění přístup ČD k zákazníkům! A velmi lituji, že to narozdíl od DPP nešlo bez té konkurence. Jó, neříkej nesmysl, že DPP zvyšuje kvality služeb, protože v PID i přímo MHD má další konkurenční firmy - ty mu totiž v kvalitě služeb nesahají většinou ani po kotníky (což dokazují neustále se opakující snahy MČ a obcí, aby konkrétní linky "jezdil" DPP a ne soukromí dopravci)!!!
Jó a na závěr použiji tvůj styl diskuse (byť mne tedy argumenty, narozdíl od tebe, rozhodně nedošly):
Přestaň tu konečně dokola onanovat svou nenávist ke slušným lidem, kteří každou minutu během výkonu svého povolání berou na sebe odpovědnost za životy desítek až stovek lidí nejen ve "svém" vozidle, ale i v jeho okolí!!!

PS: Ve tvém textu, jenž je zlomkem mého, je tolik překlepů, že kdo to má číst?

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 30.10.2011 10:46

Radek píše:Je ovšem pikantní, že se na pátek 28. prodávaly levné Lidlenky. Později se patrně zděsili množství rezervací na pátek a začali narychlo přidávat kapacitu.
Kdybys jsi se o to víc zajímal, nebo tam dělal, tak by jsi zjistil, že to přidávání kapacity se dělá každý rok. Jo a ne jednou, ale vícekrát ročně.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 30.10.2011 10:41

MM -M - je to marný, je to marný, je to marný. Myslím si, že Chocholoušek by si smlsnul. Tobě možná už ani on nepomůže. #-o

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 30.10.2011 10:34

MM-Mikulovsky píše: 2.) Posílení zbylých spojů v pátek 28.10. nekritizuji - ba naopak velmi kvituji.
Je ovšem pikantní, že se na pátek 28. prodávaly levné Lidlenky. Později se patrně zděsili množství rezervací na pátek a začali narychlo přidávat kapacitu.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 30.10.2011 10:11

MM- Proč by se ČD měli starat? Smlouvy mají a proč by dělali něco navíc, když to nkdo nezaplatí. Takže v tvém případě jdi vypráskat krajský úřad Jihomoravského kraje (který jako dalších 13 dělá objednávnky na tvoje spoje a udělalo smlouvu s těmi "špatnými ČD smlouvy na 10 let) a přestat nás tu otratovat blbostma.

Jenom se ještě zeptátm. Ty soudíš počet spojů podle jedné regionální tratě? Trochu nelogické... Taky se v Praze a Brně posilují jenom tratě kolem hřbitovů. V Praze 11 a 19 a v Brně letos 2 a 6 k Ústřednímu hřbitovu...

A hlavně dokud nepochopíš co napsal Jirka tak se s tebou není o čem bavit. MHD je o tom, že ráno tam večer zpátky a nebo sem tam nějaké cesty přes den.
Vlak je více omezen poptávkou. Když jsem býval u tety na prázdninách, tak jezdilo pár spojů. cca v 6 (pro lidi do práce), cca v 7 školní, cca v 10 doktor a zpět cca 17 lidi z práce. V sobotu jel v cca 10 a nedeli ve 3 aby se lidi dostali do nemocnice (návštěvy).

Ve výsledku. Běž si onanovat před žluté vlaky a autobusy a neobtěžuj PR články od SA. Jak už ti píšu opakovaně. Radši se věnuj řízení a nově ti přidám, že by už tohle jednání stálo za návštěvu doktora..

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 30.10.2011 10:00

A nebo hlupáci nerozumí vysvětlivkám v jízdních řádech...

Odpovědět