Pražské autobusy

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Re: Pražské autobusy

Příspěvek od Damir Holas » 15.3.2010 22:09

OMH píše:Měl by někdo přehled o provozu zbylých ceduláků DP?
Na 216 jsem dlouho "modráka" neviděl a ani na kulaťáku jsem dlouho žádný cedulák nezahlédl.
Díky
Neměl by aspoň nějaký z nich kroužit na 131? Ale taky jsem dlouho nezahlédl...

Jakub
Uživatel
Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.

Příspěvek od Jakub » 15.3.2010 21:54

Modráka teď vídám téměř denně na služebních spojích řepské garáže, tedy je možné, že už se s ním na linkách nepočítá.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 15.3.2010 21:46

Měl by někdo přehled o provozu zbylých ceduláků DP?
Na 216 jsem dlouho "modráka" neviděl a ani na kulaťáku jsem dlouho žádný cedulák nezahlédl.
Díky

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 15.3.2010 18:56

No asi to sám řidič zjistil až u toho Myšehradu. :)

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 15.3.2010 18:14

Taky se přikláním k tomu, že to řidič jen přejel, pak ale nechápu proč nezastavil hned a dojel to až k Vyšehradu. Kdybych to tam neznal tak bych byl dost nahranej, ani se nedá počkat na další spoj...

petr03
Uživatel

Příspěvek od petr03 » 15.3.2010 13:54

Peter píše:
petr03 píše:Ad noční bus a zastávka Pankrác: Pokud jste jel linkou 511, tak ta na sve trase nemá vubec zastavovat na pankráci a je vedena expres po ulici 5 května až na zastávku dědinova,tzn. z dalnice sjede až na roztylech. Pravděpodobně řidič jen někomu zastavil,a pustil ho ven. Přes pankrác vždy jezdila ve směru na JM jen 505.
Ale ElWapp jel směrem DC, kde zastavovat má, nicméně osobně si myslím, že zcela zbytečně. 511 sjede z magistrály aby zastavila na Pankráci za křížovatkou a pak projížděla Pražského povstání a Vyšehrad ... k čemu?
Tak to jsem dvojitě přehlédl. Nevšimnul jsem si zkratky DC a kontrolu linkového vedení jsem provedl jen jedním směrem. Pak tedy jasná chyba řidiče. Ale mohl jen přejet dany sjezd,a pak už to nechtěl řešit,tak to udělal tou nejjednoduší metodou.

Peter
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peter » 15.3.2010 12:32

petr03 píše:Ad noční bus a zastávka Pankrác: Pokud jste jel linkou 511, tak ta na sve trase nemá vubec zastavovat na pankráci a je vedena expres po ulici 5 května až na zastávku dědinova,tzn. z dalnice sjede až na roztylech. Pravděpodobně řidič jen někomu zastavil,a pustil ho ven. Přes pankrác vždy jezdila ve směru na JM jen 505.
Ale ElWapp jel směrem DC, kde zastavovat má, nicméně osobně si myslím, že zcela zbytečně. 511 sjede z magistrály aby zastavila na Pankráci za křížovatkou a pak projížděla Pražského povstání a Vyšehrad ... k čemu?

petr03
Uživatel

Příspěvek od petr03 » 15.3.2010 11:23

Ad noční bus a zastávka Pankrác: Pokud jste jel linkou 511, tak ta na sve trase nemá vubec zastavovat na pankráci a je vedena expres po ulici 5 května až na zastávku dědinova,tzn. z dalnice sjede až na roztylech. Pravděpodobně řidič jen někomu zastavil,a pustil ho ven. Přes pankrác vždy jezdila ve směru na JM jen 505.

Ad 293: Ulice k Verneráku je dosti složitá. Když pominu,že se všude dává přednost z prava ( a že je hodně řidičů, co to dodržují ) , tak největší problém co já vím, byl v tom,že lidi bydlící v této ulici s tím nikdy nesouhlasili, aby tudy vedla MHD. Pravděpodobně asi ta statika a hluk. Tzn. std. busy tudy nee. Jinak touto ulici normální bud projede,občas tu nějací dobráci projíždí. Po úpravě je dosti vlnitá,ale dá se projet. Nejhorší místa na celé ulici je již popisovaný příčný práh u kolejí, pár houpanců, hlavně dole na hrázi u servisu,ale nejužší místo je na konci hráze,kde je občas problém se vejít s dvouma osobákama. Pokud by ale tuto linku vybavili ještě menšími busy než má zrovna k dispozici veolie 8,5, například co má DP, tak by pak průjezd byl možný. V tu chvíli by stálo i za přemýšlení, zda zde někde u hráze nezřídit zastávku.

A ještě maličkost k vedení linky 293. Pokud se bude pak prodlužovat, tak bych navrhnul ji protáhnout až k Thomayrovce před hlavní vjezd. Nebo jen po křižovatku,kde by se dal i točit přímo na křižovatce. Obsloužilo by to více zařízení a částí, a myslím si, že by to uvítalo i dost lidí z JM města,kteří cestují do krče do nemocice. Touto cestou je cestující nejrychleji u nemocnice ( když pominu metro,kde je ale větší počet přestupů ).

Syrda
Uživatel

Příspěvek od Syrda » 14.3.2010 15:52

Kdysi tam zastávka byla - ale už dost dlouho je ve vedlejší ulici (Na Pankráci). Ta "stará" zastávka se používá max. při NAD za metro.

KarlosK
Uživatel

Příspěvek od KarlosK » 14.3.2010 15:52

Tak tam rozhodně zastávka Pankrác není, pokud vím tak zastávka nočního bus co si pamatuju bývala vždy na Pankráci hned za křižovatkou směr na pražák ale až takhle u vyšehradu? byl asi pod vlivem řidič :)

http://www.mapy.cz/#mm=FP@ax=133114852@ ... 27248@z=18
Naposledy upravil(a) KarlosK dne 14.3.2010 15:54, celkem upraveno 1 x.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 14.3.2010 14:37

Včera jsem cestoval busem 511 do centra, chtěl jsem vystoupit na Pankráci. A nestačil jsem se divit, když řidič odstanicoval Pankrác tady, vedle parkujících aut, žádný označník zastávky široko daleko. To tam ta zastávka opravdu je? neměl ten autobus sjet z magistrály a stavět na Pankráci u metra?

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 14.3.2010 12:17

Proxy píše:
m@rtin píše:Problém v ulici K Verneráku není šířka. Problémem nejspíš bude vysoký počet příčných zpomalovacích prahů a možná špatná statika okolních domů. Ulice K verneráku je standardně široká ulice, kde by autobusy žádný problém neměly.
A ta hráz rybníka je také standardně široká?
Co je to standardně široká? 7 metrů? No to ale není mraky jiných ulic v Praze, kde autobusy normálně jezdí. Bohužel, v době kdy google fotil ulice do street view, byla ulice K Verneráku v rekonstrukci.

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 14.3.2010 12:12

Tom píše:Jsou tam dvě problémová místa :) Jedno je přechod mezi kolejemi, kde je ten práh poměrně nestandarně vysoký :) Vozovka si tam navíc trochu sedla, takže tohle by si vyžádalo konsrukční úpravu. A pak v kunraticích při výjezdu z této vedlejší na hlavní ke kruháku, kde je to poměrně zajímavé esíčko o malém poloměru, taky by to tam postrádalo trochu úpravu. Jinak všude by bus projel.
Osobně jsem přesvědčený, že Sorka i 10,5 metru dlouhá by tam projela úplně v pohodě. Pro ty, kdo nevěří, ať se svezou obyč Karosou na linkách 245 nebo 231.

Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 14.3.2010 10:19

Jsou tam dvě problémová místa :) Jedno je přechod mezi kolejemi, kde je ten práh poměrně nestandarně vysoký :) Vozovka si tam navíc trochu sedla, takže tohle by si vyžádalo konsrukční úpravu. A pak v kunraticích při výjezdu z této vedlejší na hlavní ke kruháku, kde je to poměrně zajímavé esíčko o malém poloměru, taky by to tam postrádalo trochu úpravu. Jinak všude by bus projel.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 14.3.2010 9:27

m@rtin píše:Problém v ulici K Verneráku není šířka. Problémem nejspíš bude vysoký počet příčných zpomalovacích prahů a možná špatná statika okolních domů. Ulice K verneráku je standardně široká ulice, kde by autobusy žádný problém neměly.
A ta hráz rybníka je také standardně široká?

Odpovědět