Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 08.1.2007 15:38

DJ LA DÉFENSE píše:Koho chceš nalákat do tramvaje takhle??P.S. Na mě nezáleží, ale co používáme auto je nás vícero, máme kontakty a volební hlasy... :lol:
Nepotřebuju nikoho lákat, ti rozumnější vědí své a naštěstí si dokážou dát pět a pět dohromady. Takže si zajezdi dokud můžeš, za pár let bude cesta autem do centra luxus, kterej si nebudeš moct dovolit. :wink:
P.S. Sleduješ vzrůstající volební preference zelených ? Až se jednou dostanou pořádně do vlády (ne jen do počtu), tak ti budou tvý kontakty prd platný, leda by ti vybavili nějakou povolenku, což je samozřejmě možný...

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 08.1.2007 15:28

demon píše:Na tobě naštěstí až tolik nezáleží, ale to že auta na rozdíl od tramvají překážejí, je oficiální postoj města (alespoň to jeho představitelé hlásají :( ).
Ještěže to tak není... Tramvaj je socka dneska jsem použil 22, dvakrát v obou přídech smraďoch... Koho chceš nalákat do tramvaje takhle??P.S. Na mě nezáleží, ale co používáme auto je nás vícero, máme kontakty a volební hlasy... :lol:

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 08.1.2007 15:24

DJ LA DÉFENSE píše:Ty málokdy něco chápeš, ale tak po lopatě. Z Ječné by dle mého návrhu zmizla pouze 4, 29 by byla odkloněna v úseku Lazarská-Anděl, aby nahradila právě zrušenou 4... nemluvě o tom, že půlka devítky v úseku Anděl-Národní třída je oželetelná. :wink:
Ok. Máloco z toho chápu, rpotože jem nepražačka. Proto je pravda, že třeba v linkovém vedení mám zmatky, to ano. Jinka díky.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 08.1.2007 15:22

Káem píše:1), 2), 3)....
Bod 1) nesmysl, to už víc než na číslu linky záleží na typu vozu, na řidiči a na tom jestli zrovna timhle spojem cestuje stará Vomáčková, který nástup do vozu s igelitkama z Kauflandu trvá čtyři minuty. Voni nám totiž nekonvojujou jenom čtyrka s dvaadvacítkou a třiadvacítkou, ale dvaadvacítka s následující dvaadvacítkou, případně ještě s tou další...
Bod 2) nesmysl, ale ty máš tohle tvrzení určitě podložený nějakym průzkumem, viď... Kdyby to tak mělo být, tak ti na Pavláku nastoupí do plnýho vozu ještě další 200% liidí. Tohle rozhodně nenastává a obávam se, že by se tam ani nevešli...
Káem píše:Opravdu myslíš že signalizace výhybek není nějak právně zakotvena???
Opravdu si myslíš, že je pro výměnu žárovky za ledku potřeba měnit zákon ?
DJ La Défense píše:...ale to je subjektivní názor... Mě tam překážejí tramvaje, tobě auta...
Na tobě naštěstí až tolik nezáleží, ale to že auta na rozdíl od tramvají překážejí, je oficiální postoj města (alespoň to jeho představitelé hlásají :( ).

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 08.1.2007 15:19

2217 píše: No ono by bylo nejlepší rpostě rozvrhnout tram tak, aby skutečně nejezdily tři dvojice za sebou, ale třeba každé 2 min.jadna. Kaštanům by to neublížilo a dopravě prospělo. JO, která ulice je Sokolovská? JEčná se kříží dole s KN a nahoře na IPP nevim...Dík.
Ano, ale to se v praxi prostě přesvědčujeme, že to nejde. Z různých stran získávají různě velká zpoždění, takže nakonec jedou pohromadě.

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 08.1.2007 15:07

2217 píše:Sorry, ale nějak jsem to nepochopila. Z Ječné by tedy zmizela 4,16 a asi 11. OK. Proč chceš hrabat do 9, která na Ječnou kašle? Ano kvůli 7. Ale co tkhe hnát 7 jinkm než do řep a nezavádět tak jaousi zajímavou 29, která tu plůvodně byla zamýšlena jako posila rpo 9? Apropo l.9 by tím byla v pr..., že. No, ale je to jen to, co jsem z toho pochopila já. třeba sito mysele jinak. POtom se omlouvám...
No ono by bylo nejlepší rpostě rozvrhnout tram tak, aby skutečně nejezdily tři dvojice za sebou, ale třeba každé 2 min.jadna. Kaštanům by to neublížilo a dopravě prospělo. JO, která ulice je Sokolovská? JEčná se kříží dole s KN a nahoře na IPP nevim...Dík.
Ty málokdy něco chápeš, ale tak po lopatě. Z Ječné by dle mého návrhu zmizla pouze 4, 29 by byla odkloněna v úseku Lazarská-Anděl, aby nahradila právě zrušenou 4... nemluvě o tom, že půlka devítky v úseku Anděl-Národní třída je oželetelná. :wink:

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 08.1.2007 14:17

DJ LA DÉFENSE píše:Nojo, já bejvám většinou na tvý straně, ale kam ty tramvaje z ječný vyštípat?? Dala by se tam jedna linka sbalit v momentě, kdyby jedna linka, ze zbývajících, byla ukončena ze směru od Karlova náměstí na Zvonařce. To znamená 6, 10, 22, 23 ponechat. 16 zkrátit do zastávky Zvonařka, 11 vést v podobné relaci jako teďka, Spořilov-...-IPP (musela by se zřídit stanice na Tylově náměstí)-Náměstí míru-Šumavksá-Flora-...-(dle uvážení, eventuelně Černokostelecká) a 4 po trase (Vršovice, pravděpodobně Čechovo náměstí)-Náměstí míru-IPP-Muzeum-Flora-...-(pravděpodobně Spojovací, udělat z ní napaječ jako kdysi byla podobně 7) a vzít křídlo 9 vytvořit 29 a z Lazarské ji odklonit přes Karlovo náměstí-Palackého náměstí-Zborovovskou po obou, koncích zkrátit na Kotlářku a na Vápenku, dále 7 prodloužit celodenně do Řep. Ale podobná řešení se moc komplikují.
Sorry, ale nějak jsem to nepochopila. Z Ječné by tedy zmizela 4,16 a asi 11. OK. Proč chceš hrabat do 9, která na Ječnou kašle? Ano kvůli 7. Ale co tkhe hnát 7 jinkm než do řep a nezavádět tak jaousi zajímavou 29, která tu plůvodně byla zamýšlena jako posila rpo 9? Apropo l.9 by tím byla v pr..., že. No, ale je to jen to, co jsem z toho pochopila já. třeba sito mysele jinak. POtom se omlouvám...
No ono by bylo nejlepší rpostě rozvrhnout tram tak, aby skutečně nejezdily tři dvojice za sebou, ale třeba každé 2 min.jadna. Kaštanům by to neublížilo a dopravě prospělo. JO, která ulice je Sokolovská? JEčná se kříží dole s KN a nahoře na IPP nevim...Dík.

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 08.1.2007 14:15

DJ LA DÉFENSE píše:Nojo, já bejvám většinou na tvý straně, ale kam ty tramvaje z ječný vyštípat?? Dala by se tam jedna linka sbalit v momentě, kdyby jedna linka, ze zbývajících, byla ukončena ze směru od Karlova náměstí na Zvonařce. To znamená 6, 10, 22, 23 ponechat. 16 zkrátit do zastávky Zvonařka, 11 vést v podobné relaci jako teďka, Spořilov-...-IPP (musela by se zřídit stanice na Tylově náměstí)-Náměstí míru-Šumavksá-Flora-...-(dle uvážení, eventuelně Černokostelecká) a 4 po trase (Vršovice, pravděpodobně Čechovo náměstí)-Náměstí míru-IPP-Muzeum-Flora-...-(pravděpodobně Spojovací, udělat z ní napaječ jako kdysi byla podobně 7) a vzít křídlo 9 vytvořit 29 a z Lazarské ji odklonit přes Karlovo náměstí-Palackého náměstí-Zborovovskou po obou, koncích zkrátit na Kotlářku a na Vápenku, dále 7 prodloužit celodenně do Řep. Ale podobná řešení se moc komplikují.
Sorry, ale nějak jsem to nepochopila. Z Ječné by tedy zmizela 4,16 a asi 11. OK. Proč chceš hrabat do 9, která na Ječnou kašle? Ano kvůli 7. Ale co tkhe hnát 7 jinkm než do řep a nezavádět tak jaousi zajímavou 29, která tu plůvodně byla zamýšlena jako posila rpo 9? Apropo l.9 by tím byla v pr..., že. No, ale je to jen to, co jsem z toho pochopila já. třeba sito mysele jinak. POtom se omlouvám...

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 08.1.2007 12:18

DJ: ale já to tu mockrát popsal - to chce prostě větší řez:
1) do samotné koncepce - prostě jedna linka po dvou minutách je pravidelnější a konvojuje méně než 4 linky po 8 minutách. Tím by pravidelně na semaforech projížděl jeden vlak a ne že jednou se tlačej tři a při příštím volnu žádnej.
2) nabídnout jinou směrovou variantu dopravy. 2/3 cestujících v Ječný tvořej lidi z P4 do P5 a nazpět. Lidí z "horních" Vinohrad na Karlák a dále je minimum. To znamená moje návrhy na prodloužení 118,148. Ale třeba i tramvaj Vozovna 4-Anděl...
3) do velikejch priorit dát Dvoreckej most. Jenže o něm se zatím jen mlhavě plká a místo toho se nám omatlává letitý plán na asi 400 metrů TT do lokality, kde nic není (akorát plavečák a banka) a bude tam tedy jezdit kromě 5 vozů metra navíc jedno uhoněný poloprázný sólo.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 08.1.2007 12:11

demon píše:Přiznám se že jsem tě nepochopil, proč by měli co zdržovat ? A změnu zákona by to nepotřebovalo, stejně jako to nepotřebuje třeba signalizace výhybek, přihlášení do cyklu apod.
Opravdu myslíš že signalizace výhybek není nějak právně zakotvena??? Opravdu myslíš, že nový signál se zavádí tak, že se prostě pověsí svítilna na sloup?

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 08.1.2007 11:53

Demone, ale to je subjektivní názor... Mě tam překážejí tramvaje, tobě auta. :wink: :wink:

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 08.1.2007 11:42

Káem píše:Mě docela fascinujete, jak se upoceně snažíte řešit následky, aniž byste se zamysleli nad příčinami. Resp. nad příčinou: těch tramavají je v Ječný moc. Tohle je třeba řešit a ne nějaký blikačky.
Jdeš na to ze špatnýho konce ! Překážej ti tam auta a ty chceš omezovat tramvaje. Potěmkin by nad tebou zaplesal...
Káem píše:Řidiči by prostě jen prodlužovali ten průjezd na červenou. Navíc by to jistě chtělo změnu zákona (nejméně jednoho, ale spíš dvou).

Přiznám se že jsem tě nepochopil, proč by měli co zdržovat ? A změnu zákona by to nepotřebovalo, stejně jako to nepotřebuje třeba signalizace výhybek, přihlášení do cyklu apod.

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 08.1.2007 11:35

Káem píše:Mě docela fascinujete, jak se upoceně snažíte řešit následky, aniž byste se zamysleli nad příčinami. Resp. nad příčinou: těch tramavají je v Ječný moc. Tohle je třeba řešit a ne nějaký blikačky. :evil:
Nojo, já bejvám většinou na tvý straně, ale kam ty tramvaje z ječný vyštípat?? Dala by se tam jedna linka sbalit v momentě, kdyby jedna linka, ze zbývajících, byla ukončena ze směru od Karlova náměstí na Zvonařce. To znamená 6, 10, 22, 23 ponechat. 16 zkrátit do zastávky Zvonařka, 11 vést v podobné relaci jako teďka, Spořilov-...-IPP (musela by se zřídit stanice na Tylově náměstí)-Náměstí míru-Šumavksá-Flora-...-(dle uvážení, eventuelně Černokostelecká) a 4 po trase (Vršovice, pravděpodobně Čechovo náměstí)-Náměstí míru-IPP-Muzeum-Flora-...-(pravděpodobně Spojovací, udělat z ní napaječ jako kdysi byla podobně 7) a vzít křídlo 9 vytvořit 29 a z Lazarské ji odklonit přes Karlovo náměstí-Palackého náměstí-Zborovovskou po obou, koncích zkrátit na Kotlářku a na Vápenku, dále 7 prodloužit celodenně do Řep. Ale podobná řešení se moc komplikují.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 08.1.2007 11:05

Absolut píše:Nene Káem, Ty nevidíš příčinu, kterou je strach z omezení IAD
Podívej se do diskuse Francie. Doporučuji i Honzíkovi a podobným, jednak se tam poznají, zařadí se i do politického spektra a navíc si přečtou, kam přehnané snahy vedou (poslední věta opisu)

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 08.1.2007 10:48

Nene Káem, Ty nevidíš příčinu, kterou je strach z omezení IAD

Odpovědět