Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Bobik
- Uživatel
Re: Preference / antipreference MHD
Sparta alespoň v noci ze včera na dnešek stále kvoká, stále kvoká. V noci to zachraňuje snad jen ta trvalá zelená po Miladě. Ale běda, když se přihlásí něco z boku. Nebo když křiž. usoudí, že to volno po hlavní bylo už příliš dlouho.
Ta dynamika V Korytech bude kdy, pěkně prosím? Ty pevný cykly už mě točej, hlavně v noci je to fakt bezva a děsně potřebný. Když vzpomenu, že před reko kolejí to fungovalo dobře ( akorát směr DZ haproval, ale to nebylo chybou programu) a před reko SSZ to bylo dokonce na noci i vypnutý).
Ta dynamika V Korytech bude kdy, pěkně prosím? Ty pevný cykly už mě točej, hlavně v noci je to fakt bezva a děsně potřebný. Když vzpomenu, že před reko kolejí to fungovalo dobře ( akorát směr DZ haproval, ale to nebylo chybou programu) a před reko SSZ to bylo dokonce na noci i vypnutý).
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Podle výkopů zřejmě probíhá obnova SSZ Otakarova.
Sparta je ostudná. Vzdálený kontakt je DC odpojený, protože bylo zrušeno původní přímé propojení do SSZ U Sparty. Jde se přes řadič u Vorlíků, ale ten ještě není zapnutý... Náprava byla slíbena už několikrát a já stále věřím. Kdo tam pojede, tak se podívejte, zda se vám rozsvítí konečně předvěst. Jinak je to na pytel a to doslova.
Koryta: jsem sice příznivce směrových signálů, ale tady to bylo opravdu kontraproduktivní pro celou křižovatku i pro TRAM. Takže plnou zelenou vítám. Tolik aut vlevo neodbočuje a mají vlastní pruh. Otočení pořadí fází by nic neřešilo, zdržovalo by to stejně. Až tam bude dynamika, oceníte ji.
Topolová: je nějaký přesný moment, kdy to padá na stůj? Zkuste popsat. Díky!
Koryta: jsem sice příznivce směrových signálů, ale tady to bylo opravdu kontraproduktivní pro celou křižovatku i pro TRAM. Takže plnou zelenou vítám. Tolik aut vlevo neodbočuje a mají vlastní pruh. Otočení pořadí fází by nic neřešilo, zdržovalo by to stejně. Až tam bude dynamika, oceníte ji.
Topolová: je nějaký přesný moment, kdy to padá na stůj? Zkuste popsat. Díky!
K těm křižovatkám:
Severní předpolí Trojského mostu: preference bude na obou, ale žádná paráda to nebude. Ten severnější semafor už je zapnutý s preferencí. Blbla tam detekce, což se poznalo, že nesvítily výzvy při volnu, když jela TRAM. Má někdo info?
Partyzánská x Vrbenského: je tam preference, ale hodně jí nabourávalo chodci. Udělalo se tam asi nějaké doladění, ale podle mne je tam chyba v programu, takže to nadále občas nesmyslně zastaví TRAM zc.
Argentinská x Plynární: je tam preference, obnova se chystá na příští rok, byl bych příjemně překvapen, kdyby se preference vylepšila.
Argentinská x Bubenské nábřeží: je tam preference a nevím, jak by se dala ještě vylepšit.
Letenské náměstí: hrůza bez preference, ostuda a nevím, zda se něco chystá. Doporučuji vznést dotaz na TSK.
U Vorlíků: preference bude a doufejme, že se nebude moc často nuceně vypouštět tunel
Badeniho x Milady Horákové: preference je a zůstane
Prašný most: preference je, zapnutá Blanka tam změní poměry, ale pro MHD to podle mne bude přibližně stejné. Křižovatce by pomohlo, kdyby trochu ubylo spojů MHD, což asi nastane až se zprovozněním metra A.
Myslbekova x Patočkova: preference je a myslím, že kvalitní. Nepočítám-li kolony aut přes koleje, které by měly s Blankou zmizet. Nebo co je tam špatně?
Severní předpolí Trojského mostu: preference bude na obou, ale žádná paráda to nebude. Ten severnější semafor už je zapnutý s preferencí. Blbla tam detekce, což se poznalo, že nesvítily výzvy při volnu, když jela TRAM. Má někdo info?
Partyzánská x Vrbenského: je tam preference, ale hodně jí nabourávalo chodci. Udělalo se tam asi nějaké doladění, ale podle mne je tam chyba v programu, takže to nadále občas nesmyslně zastaví TRAM zc.
Argentinská x Plynární: je tam preference, obnova se chystá na příští rok, byl bych příjemně překvapen, kdyby se preference vylepšila.
Argentinská x Bubenské nábřeží: je tam preference a nevím, jak by se dala ještě vylepšit.
Letenské náměstí: hrůza bez preference, ostuda a nevím, zda se něco chystá. Doporučuji vznést dotaz na TSK.
U Vorlíků: preference bude a doufejme, že se nebude moc často nuceně vypouštět tunel
Badeniho x Milady Horákové: preference je a zůstane
Prašný most: preference je, zapnutá Blanka tam změní poměry, ale pro MHD to podle mne bude přibližně stejné. Křižovatce by pomohlo, kdyby trochu ubylo spojů MHD, což asi nastane až se zprovozněním metra A.
Myslbekova x Patočkova: preference je a myslím, že kvalitní. Nepočítám-li kolony aut přes koleje, které by měly s Blankou zmizet. Nebo co je tam špatně?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně "super" je překopání koryt do stavu, že od hasičárny, se odbočuje na "plné" světlo... Přitom bohatě stačilo fázi odbočení posunout až za tramvaj....Karosák píše:Tak Jahodová -Penny už s dynamikou. Kořeny se však stále zapousteji u Sparu a V Korytech. Smutný je, že tam to před reko fachalo, takže nevím, na čem to kua vazne!! Topolova ZC občas svévolně odhlasi a padá na stůj, přičemž stromeček zhasne a opět se rozsvítí. To považuji sa závadu.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak Jahodová -Penny už s dynamikou. Kořeny se však stále zapousteji u Sparu a V Korytech. Smutný je, že tam to před reko fachalo, takže nevím, na čem to kua vazne!! Topolova ZC občas svévolně odhlasi a padá na stůj, přičemž stromeček zhasne a opět se rozsvítí. To považuji sa závadu.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Ono to celkem ale odpovídá... Petrovice chtějí na metro a šup do centra. Pak chtějí na Anděl... Jediné co to říká, že to je prostě na dvě linky.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak hodnotit obsazenost MHD jen podle jednoho časového - denního "výseku" a navíc jednoho směru jízdy musí být z podstaty vždy zkreslené, protože zpravidla se obsazenými spoji jede:
1.) ráno z domovů za prací (či vzděláním)
2.) odpoledne zase zpět přesně opačným směrem (většinou totožné trasy)
A v protisměrech jsou ty spoje zpravidla nevytížené!.
1.) ráno z domovů za prací (či vzděláním)
2.) odpoledne zase zpět přesně opačným směrem (většinou totožné trasy)
A v protisměrech jsou ty spoje zpravidla nevytížené!.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Asi fakt záleží na čase. Já tím jezdím ráno (různě v období 6-9) směr Smíchov a pravidelně je největší nápor v úseku Petrovice - Háje a potom velký objem nastupuje na Chodovci a jede na Lihovar.
Zvláštní, asi tím jezdím v blbý čas.mirek píše:Právě naopakNejvíc plná je v úseku Háje - Petrovice a Gercenova - Skalka (důsledek zrušené 154 bez adekvátní náhrady). Dokonce původní 271 měla v úseku Háje - Skalka ještě víc spojů než současná 125.
Právě naopakXSC píše:Plná je pořád, zpoždění stejně získá hlavně na Jižní spojce. Jen se to asi prodražilo, z Hájů do Petrovic tak plná není.9001 píše:Za mě je to je to super. Konečně nějaká linka co dokáže konkurovat IAD... I 125 je hodně oblíbená. I když nevím jak dopadla její oblíbenost po spojení s 271?
Nástupiště už jsou připravena v odstavných zálivech. Chybí jen ty výtahy 
To by se mohlo zase někde propadnoutvon Špilberk píše:Čili je potřeba Blanku ještě na chvíli zavřít a v tunelu vydlabat zálivy na BUS zastávky.
poraďte to někdo nové paní primátorce, ať se historicky znemožní co nejdřív
Plná je pořád, zpoždění stejně získá hlavně na Jižní spojce. Jen se to asi prodražilo, z Hájů do Petrovic tak plná není.9001 píše:Za mě je to je to super. Konečně nějaká linka co dokáže konkurovat IAD... I 125 je hodně oblíbená. I když nevím jak dopadla její oblíbenost po spojení s 271?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Za mě je to je to super. Konečně nějaká linka co dokáže konkurovat IAD... I 125 je hodně oblíbená. I když nevím jak dopadla její oblíbenost po spojení s 271?