Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Bobik
Uživatel

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Bobik » 21.10.2014 7:32

Grossák píše:Vzdálený kontakt na Spartě DC je v provozu, takže předvěst konečně funguje.
Ano, večer jsem si všimnul. Ale jel jsem tam jen jednou s 26 (pak 57) a stejně jako si nedovolím z jednoho průjezdu odvozovat že něco nefunguje, stejně tak si z jednoho průjezdu nedovolím odvozovat že něco funguje. Ovšem pokud to tvrdí pan nejvyšší semaforář :D , pak mi nezbývá než uctivě smeknout a pěkně poděkovat. :D
P.S. Vím že za to Grossák nemůže a že taky hlavně díky němu by to nefungovalo doteď, ale nezbývá mi než si povzdechnout - to to tvalo. A to to nemohlo jít "oficiálně" a hned? Ach jo. :roll:

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 21.10.2014 0:20

Díky, díky Ti! :wink: Za zprávy a osvětu-to s navržením a schválením dopravního řešení jsem nevěděl...

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 21.10.2014 0:14

Na Nádraží Vršovice to není o zapnutí. Je potřeba vytvořit program, který by preferenci uměl. Udělat dopravní řešení s preferencí je složitější než bez a ne každý projektant to zvládá. I když do dokumentace napíše, že tam preference je. V evidenci TSK včetně Ročenky není Nádraží Vršovice vedena jako s preferencí.

Pokud bliká jediná Sportovní a jedná se o skupinový řadič, zřejmě nefunguje spojení s ostatními SSZ, které jedou autonomně. A ve vlastním nastavení blikačku zřejmě nemají.

SSZ Švehlova - Práčská navěky napevno nebude. OC je mimo. Investorem úpravy SSZ je DP v rámci RTT. Poslední termín byl minulý týden. Jiný výhled neznám.

Vzdálený kontakt na Spartě DC je v provozu, takže předvěst konečně funguje.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 20.10.2014 18:09

Grossák píše:Podle toho, že tam v noci není blikačka a že je rozhozená koordinace, soudím, že vypadlo spojení řadičů - buď s ústřednou nebo s nadřízeným řadičem.
Už se to tu kdysi řešilo v souvislosti s nějakým výkopem. Mám dojem, že jsi psal, že celému tomu svazku šéfuje SSZ Vršovická x Sportovní. To je v současné době jediná křižovatka, která v devět přechází na blikačku.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 20.10.2014 10:18

Asi jo, vždyť i Výtoň musel MŠ vyřadit z ročenky, aby se s tím něco udělalo. To je humus. Jo a jaký je výhled u Sparu? Nebude tam pevný cyklus na věky, bo je to majetku OC a tomu je to buřt?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 20.10.2014 9:07

Karosák píše:...ale někde se nainstaluje nové SSZ se vší parádou, jen "seto" prostě nezapne...
Zapne, nezapne, koho by ty detaily zajímaly. Důležitý že to tam je a může se to odškrtnout v tabulkách, ne? 8-) :lol:

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 20.10.2014 8:03

Tak to je brutus. Vono se řeší kdejakejch, často i zbytecnejch pár div ne centimetrů bumliku, ale někde se nainstaluje nové SSZ se vší parádou, jen "seto" prostě nezapne...

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 19.10.2014 23:01

Podle toho, že tam v noci není blikačka a že je rozhozená koordinace, soudím, že vypadlo spojení řadičů - buď s ústřednou nebo s nadřízeným řadičem. Dokonce mám pocit, že jsem o tom už něco slyšel před pár měsíci. Zkusím zjistit info. Preference na Nádraží Vršovice nefunguje proto, že ji tam nikdo neudělal. A tak bylo schváleno dopravní řešení a signalizace naprogramována. Neformálně nemá RTT se zavedením preference nic společného. Jen teď nastává nějaká snaha ji tam zavést, a to s ohledem na plánovanou obnovu sousedních SSZ, která zřejmě proběhne současně s RTT.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 19.10.2014 21:10

Ano, dřív se při jízdě na začátku volna Petrohradské stíhalo krásně volno na nádr. Vrš. Poslední týden, co jsem jel, mi Petrohradská padla a z dálky už svítilo stůj :? Že tam není preference vím, ale proč, vždyť výzvy i kontakty to má, tak proč se to po obnově nezavedlo? Prostě protože bagr stojí v lese a a praskly mu struny u kytary?? :roll: Nebo se jen nainstaloval HW, a SW se odložil na neurčito s výhledem RTT?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 19.10.2014 20:07

Bobik píše:Když jsme u toho - všiml jsem si, že už nějakou dobu svítí i v noci jednak Kohinor a i oboje světla mezi Bohemkou a nárd. Vršovice. Proč? Dřív to blikalo.
Tady se přidám a navíc mi přijde, že zmizela i zelená vlna pro tram...

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 19.10.2014 19:50

Když jsme u toho - všiml jsem si, že už nějakou dobu svítí i v noci jednak Kohinor a i oboje světla mezi Bohemkou a nárd. Vršovice. Proč? Dřív to blikalo.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 19.10.2014 13:05

Na Topolové jsem nic takového neviděl, takže to předám. Je to možné.

Proč se Koryta a další křižovatky zdržely, není až tolik otázka na mne. Ale myslím, že vlivů bylo více.

Sparta je technický problém. Ten se vyřeší, ale nevím kdy. Letenské náměstí je horší, má špatný software. A zde, pokud chcete pomoci, také oslovte TSK. Nádraží Vršovice preferenci nemá a mohla by mohla pomoci RTT, ale nic není jistého. Koh-i-noor preferenci má (dle TP i praktickými dopady). Vložená fáze není podmíněna tím, že za rohem stojí tramvaj, ale určitou polohou v cyklu - aby řízení příliš nepřeteklo. K tomu se tam dost pracuje i s volnem pro hlavní směr (prodlužování, předvýběr kolizní fáze, předvýběr vlastní fáze). Ale není tam ideální detekce a také jsou rezervy v software. Zde v rámci RTT proběhne zlepšení jak v SW tak v HW. Zásadní bude doplnění vzdáleného rádia od Slavie.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 18.10.2014 23:32

Karosák píše:.....
Jinak díky Grossáku za návštěvu, já si vůči těm světlům připadám tak sám a bezmocný, že jsem rád, když k tomu alespoň něco napíšeš :wink:
=D> hovoříš mi přímo z duše.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 18.10.2014 22:33

Radek píše:Podle výkopů zřejmě probíhá obnova SSZ Otakarova.
A od hrabání na Průběžné si taky slibuji...

Jinak Topolová zc-rozjedu se, výzva zhasne (nebo už zhasla při stanicování) rozjíždím se k SSZ, chodci přes Topolovou už mají červenou a tak lze tušit zrada. 2x mi to padlo tak, že už bych magnetil, takže jsem to legitimně projel, ale potřetí jela proti tramka a v podstatě to působilo tak, že mi to shodila a to byl rozjezd a plná brzda. Nicmoc.

V Korytech jistě oceníme, těch odbočujících aut je minimun, ale už aby to bylo [-o< Příští týden budu rád, ale proč to proboha nejde na první pokus při otevření ](*,) Sparta, Letenské nám., nebo jsem do :zadnice nepochopil, proč nic nefachá u nádr. Vršovice, když se tam prováděla obnova :roll: Blbě fungující světla je to, co mě na té práci točí zatím asi nejvíc. Vše ostatní už si sedlo, nebo postupně otupívá, ale tohle mě nadzvedne vždy. A když už jsem v tom nadávání, tak Koh-i-noorka, kterou bych za preferenční tedy neoznačil, nedává volno pro 22 ZC před zelenou z Moskevské. Jen pokud je za rohem i něco DC. Proč?

Jinak díky Grossáku za návštěvu, já si vůči těm světlům připadám tak sám a bezmocný, že jsem rád, když k tomu alespoň něco napíšeš :wink:

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 18.10.2014 21:15

Sparta je hodně blbý příběh plný slibů, zatím planých. Prosím o další info. Dynamika v Korytech by měla být příští týden. Jenže za předpokladu, že se to na něčem nezadrhne. Ano, před RTT to fungovalo dobře, což je za 3. Taky se tam docela čekalo. Hlavně do centra. Opravdu by to mělo být podstatně lepší. Pokud nepojede z boku BUS, měla by každá první TRAM projet bez zdržení.

Odpovědět