Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Možná že tam zasáhli, zápasu jsem si nevšiml, pokud už se někdy stalo tak snad OK a po ránu už to bude zase dobrý. Jedu pro něco k Rouskovi na Synkáč, takže ověřím, každopádně díky za postřeh.
-
von Špilberk
- Uživatel
Já to tam pamatuju rozhozené vždycky, když se na Bohemce hraje a policie nějak (asi přes ústřednu) řídí provoz, a přitom nestojí u krabičky. Ale jen tak, to je novinka.Karosák píše:Dneska odpoledne totálně, s prominutím, rozes#aný sled pevných cyklů Bohemians-Petrohradská-Nádraží Vršovice.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, opět jsem s 24 od Vltavské k tržnici čekal skoro minutu. (úterý podvečer)
- Bobik
- Uživatel
Ano, od Vltavské to nárazově zlobí. Netuším proč. Od Tržnice se mi to ještě nestalo.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dneska odpoledne totálně, s prominutím, rozes#aný sled pevných cyklů Bohemians-Petrohradská-Nádraží Vršovice. Nějaké poslední 3 roky to tam podle mě jede furt stejně a doufám, že to noční restart srovná, ale dneska oběma směry, kdykoli jsem se rozjel, na obzoru to šlo na stůj, čili celý úsek se mohl ploužit 10-15 km/h, aby to vyšlo do jízdy
Přitom tam nikde nic logiky není a do té vykopávky snad ani ústředna nemůže, taky proč by. Takže buď skvrna na Slunci, nebo nemůže se třeba jedné (té uprostřed, protože to spolehlivě nenavazovalo z obou stran) křižovatce rozhodit časovač a cyklus měnil délku, bo mu šly blbě hodiny? Divný, divný...
Pozor na to a kdyžtak pište postřehy, díky!
Bubenské nábřeží jsem si jednou ze tří postál od Vltavské hned za zastávkou. Nikde nikdo, ani předemnou (že bych mu jako jel na kufru a nestihl to, ne-e), ani proti, ani na přechodu. Nestál jsem 2 minuty, ale nezvykle dlouho, řekněme 20-30 sec., šipička na KZ svítila. Už jsem se zvedal, že půjdu zakvrdlat kličkou a padlo to. Zbylé 2 průjezdy OK a to oběma směry, ale viděl jsem od Tržnice DC, jak na Vltavské stojí soupravička. Odstanicoval jsem a když jsem se hadil esíčkem, teprve vyrazil ten proti, takže tam taky tu půlminutku postál
Bubenské nábřeží jsem si jednou ze tří postál od Vltavské hned za zastávkou. Nikde nikdo, ani předemnou (že bych mu jako jel na kufru a nestihl to, ne-e), ani proti, ani na přechodu. Nestál jsem 2 minuty, ale nezvykle dlouho, řekněme 20-30 sec., šipička na KZ svítila. Už jsem se zvedal, že půjdu zakvrdlat kličkou a padlo to. Zbylé 2 průjezdy OK a to oběma směry, ale viděl jsem od Tržnice DC, jak na Vltavské stojí soupravička. Odstanicoval jsem a když jsem se hadil esíčkem, teprve vyrazil ten proti, takže tam taky tu půlminutku postál
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, myslím pro výjezd BUS l. 193 z obratiště opodstatnění "přes den" PD má.vlakoň píše:Tam by se slušelo vůbec zeptat, proč tam ten semafor je. Podle mě úplně k ničemu. Pravda, je tam škola a domov důchodců, ale při zúžení DC na jeden pruhKarosák píše: A u nadrazi Vrsovice jsou kontakty a stromecky vlastne proc?? Zprovozni se to s RTT?to lze přejít vcelku bezpečně. Druhá strana už by potřebovala nějaké jiné řešení bo pruhy dva.
- Bobik
- Uživatel
Nebyl. Ano, není to vždy, ale s tou 54 tam v noci postávám dost často. Není tam nějakej "chytrej" noční cyklus (ukončí volno za projíždějícím autem, kratší interval, tak něco)?Grossák píše: Ale není obvyklé, že stůj padá v momentě, kdy zavřete dveře. To jste asi byl jinde.
Tam by se slušelo vůbec zeptat, proč tam ten semafor je. Podle mě úplně k ničemu. Pravda, je tam škola a domov důchodců, ale při zúžení DC na jeden pruhKarosák píše: A u nadrazi Vrsovice jsou kontakty a stromecky vlastne proc?? Zprovozni se to s RTT?
Semafor na Výstavišti je podle mého názoru k ničemu. Ale není obvyklé, že stůj padá v momentě, kdy zavřete dveře. To jste asi byl jinde.
Já také. Ale nic jsem k tomu zatím neviděl.Fořtík píše:Tak jen doufám, že to bude umět vošéfovat auta stojící na kolejích při výjezdu ze smyčky.Grossák píše:Ano, chystá.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna jsem to chtel napsat. Dobrzdim pod viadukt na spicky do skoro zastaveni, mrknu, jestli neni v zast. neco DC a necham to kutalet. Je to tam mozna i mirne z kopecka, takze na tachu sviti treba 0-2 a sice jsou houzevnati, ale pres park me zatim nikdo neobjizdel. Neni to asi koser, ale tamni dopravni reseni a situace taky moc nee. Ven je to horsi, ale to uz precijen pousti lip, nebo vyjdou svetla, nebo protitram.
Jak mam ted povicero tu 7 musim si postezovat na SSZ u radlicke skoly DC. Jak se neco namane z vedlejsi, hazi na stuj pred vlak. Z kopecka je to fuj a nestalo se mi to zrovna vyjimecne
A u nadrazi Vrsovice jsou kontakty a stromecky vlastne proc?? Zprovozni se to s RTT?
Jak mam ted povicero tu 7 musim si postezovat na SSZ u radlicke skoly DC. Jak se neco namane z vedlejsi, hazi na stuj pred vlak. Z kopecka je to fuj a nestalo se mi to zrovna vyjimecne
A u nadrazi Vrsovice jsou kontakty a stromecky vlastne proc?? Zprovozni se to s RTT?
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš a já při vjezdu či výjezdu z Výstaviště snad nikdy nezastavil 
Maximálně zbrzdím na 5, ale jedu pořád, jakmile zastavíš, tak stojíš...
Maximálně zbrzdím na 5, ale jedu pořád, jakmile zastavíš, tak stojíš...
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jé, no a? Mě tam občas pustěj. Včera 3 kola na 17, ani jednou jsem neměl absolutní problém vjet či vyjet...Zase další zbytečný SSZ...
Jinak Podkovářská se v posledních dnech doopravdy vyznamenala. Jedno z nejzbytečnějších SSZ v celé Praze (jasně dokázáno, když několik dnů/týdnů nesvítila a neviděl jsem tam jediný problém) dokázalo v pondělí večer a v úterý ráno vytvořit nepřetržitě svítící stůj, až musel dispečink přistoupit k odklonům 8 a 25 přes Gong. To musí být super bydleníčko, když jedete v 6 ráno do práce a třičtvrtě hodiny vám nejezdí mhd kvůli světýlkařům, který ještě nejsou schopni na dálku porouchaná světla vypnout - k čemu ta rekonstrukce pak je? Ááá, že se ptám...
Btw. další hřebíček do oblíbenosti tramvají cestující veřejností (a defacto i další důvod proč bych nesnesl místo busů v Letňanech tramvaje). Zaparkované auto? Nikoho nezajímá. Nepadající volno? Ať si tramvajáci jezděj na stůj...A lidi vidí, jak auta jezdí a ptají se: proč ta tramvaj stojí?
Jinak Podkovářská se v posledních dnech doopravdy vyznamenala. Jedno z nejzbytečnějších SSZ v celé Praze (jasně dokázáno, když několik dnů/týdnů nesvítila a neviděl jsem tam jediný problém) dokázalo v pondělí večer a v úterý ráno vytvořit nepřetržitě svítící stůj, až musel dispečink přistoupit k odklonům 8 a 25 přes Gong. To musí být super bydleníčko, když jedete v 6 ráno do práce a třičtvrtě hodiny vám nejezdí mhd kvůli světýlkařům, který ještě nejsou schopni na dálku porouchaná světla vypnout - k čemu ta rekonstrukce pak je? Ááá, že se ptám...
Btw. další hřebíček do oblíbenosti tramvají cestující veřejností (a defacto i další důvod proč bych nesnesl místo busů v Letňanech tramvaje). Zaparkované auto? Nikoho nezajímá. Nepadající volno? Ať si tramvajáci jezděj na stůj...A lidi vidí, jak auta jezdí a ptají se: proč ta tramvaj stojí?
-
Filip
Na Výstavišti se mi ještě nestalo, že by mě někdo pustil. Když mám 17 tak je to utrpení dostat se do smyčky. Ze smyčky se dostávám až když mají auta červenou 
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bobik: To SSZ tam bylo postaveno i za účelem výjezdu tramvají ze smyčky. Řízeno to bývávalo celé, včetně křižovatky se Strojnickou. Ten přechod tam jaksi zbyl. A v této podobě bude také obnoven do nové krásy
. Když to náhodou uvidím v dopravní studii, zkusím mrknout na detekci, aby k něčemu byla.
Fořtík: Takové věci se nikdy nedělaly
.
Fořtík: Takové věci se nikdy nedělaly