Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Karosák » 23.5.2014 9:35

Možná že tam zasáhli, zápasu jsem si nevšiml, pokud už se někdy stalo tak snad OK a po ránu už to bude zase dobrý. Jedu pro něco k Rouskovi na Synkáč, takže ověřím, každopádně díky za postřeh.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 23.5.2014 8:20

Karosák píše:Dneska odpoledne totálně, s prominutím, rozes#aný sled pevných cyklů Bohemians-Petrohradská-Nádraží Vršovice.
Já to tam pamatuju rozhozené vždycky, když se na Bohemce hraje a policie nějak (asi přes ústřednu) řídí provoz, a přitom nestojí u krabičky. Ale jen tak, to je novinka. :roll:

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 23.5.2014 8:18

Ano, opět jsem s 24 od Vltavské k tržnici čekal skoro minutu. (úterý podvečer)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 23.5.2014 6:05

Ano, od Vltavské to nárazově zlobí. Netuším proč. Od Tržnice se mi to ještě nestalo.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 22.5.2014 23:28

Dneska odpoledne totálně, s prominutím, rozes#aný sled pevných cyklů Bohemians-Petrohradská-Nádraží Vršovice. Nějaké poslední 3 roky to tam podle mě jede furt stejně a doufám, že to noční restart srovná, ale dneska oběma směry, kdykoli jsem se rozjel, na obzoru to šlo na stůj, čili celý úsek se mohl ploužit 10-15 km/h, aby to vyšlo do jízdy :zadnice Přitom tam nikde nic logiky není a do té vykopávky snad ani ústředna nemůže, taky proč by. Takže buď skvrna na Slunci, nebo nemůže se třeba jedné (té uprostřed, protože to spolehlivě nenavazovalo z obou stran) křižovatce rozhodit časovač a cyklus měnil délku, bo mu šly blbě hodiny? Divný, divný... :? Pozor na to a kdyžtak pište postřehy, díky!

Bubenské nábřeží jsem si jednou ze tří postál od Vltavské hned za zastávkou. Nikde nikdo, ani předemnou (že bych mu jako jel na kufru a nestihl to, ne-e), ani proti, ani na přechodu. Nestál jsem 2 minuty, ale nezvykle dlouho, řekněme 20-30 sec., šipička na KZ svítila. Už jsem se zvedal, že půjdu zakvrdlat kličkou a padlo to. Zbylé 2 průjezdy OK a to oběma směry, ale viděl jsem od Tržnice DC, jak na Vltavské stojí soupravička. Odstanicoval jsem a když jsem se hadil esíčkem, teprve vyrazil ten proti, takže tam taky tu půlminutku postál (-X

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 17.5.2014 21:37

vlakoň píše:
Karosák píše: A u nadrazi Vrsovice jsou kontakty a stromecky vlastne proc?? Zprovozni se to s RTT?
Tam by se slušelo vůbec zeptat, proč tam ten semafor je. Podle mě úplně k ničemu. Pravda, je tam škola a domov důchodců, ale při zúžení DC na jeden pruh :auto to lze přejít vcelku bezpečně. Druhá strana už by potřebovala nějaké jiné řešení bo pruhy dva.
No, myslím pro výjezd BUS l. 193 z obratiště opodstatnění "přes den" PD má.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 17.5.2014 21:35

Grossák píše: Ale není obvyklé, že stůj padá v momentě, kdy zavřete dveře. To jste asi byl jinde.
Nebyl. Ano, není to vždy, ale s tou 54 tam v noci postávám dost často. Není tam nějakej "chytrej" noční cyklus (ukončí volno za projíždějícím autem, kratší interval, tak něco)?

vlakoň
Uživatel

Příspěvek od vlakoň » 17.5.2014 21:30

Karosák píše: A u nadrazi Vrsovice jsou kontakty a stromecky vlastne proc?? Zprovozni se to s RTT?
Tam by se slušelo vůbec zeptat, proč tam ten semafor je. Podle mě úplně k ničemu. Pravda, je tam škola a domov důchodců, ale při zúžení DC na jeden pruh :auto to lze přejít vcelku bezpečně. Druhá strana už by potřebovala nějaké jiné řešení bo pruhy dva.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 17.5.2014 20:13

Semafor na Výstavišti je podle mého názoru k ničemu. Ale není obvyklé, že stůj padá v momentě, kdy zavřete dveře. To jste asi byl jinde.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 17.5.2014 20:10

Fořtík píše:
Grossák píše:Ano, chystá.
Tak jen doufám, že to bude umět vošéfovat auta stojící na kolejích při výjezdu ze smyčky. 8-)
Já také. Ale nic jsem k tomu zatím neviděl.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 16.5.2014 12:44

Zrovna jsem to chtel napsat. Dobrzdim pod viadukt na spicky do skoro zastaveni, mrknu, jestli neni v zast. neco DC a necham to kutalet. Je to tam mozna i mirne z kopecka, takze na tachu sviti treba 0-2 a sice jsou houzevnati, ale pres park me zatim nikdo neobjizdel. Neni to asi koser, ale tamni dopravni reseni a situace taky moc nee. Ven je to horsi, ale to uz precijen pousti lip, nebo vyjdou svetla, nebo protitram.

Jak mam ted povicero tu 7 musim si postezovat na SSZ u radlicke skoly DC. Jak se neco namane z vedlejsi, hazi na stuj pred vlak. Z kopecka je to fuj a nestalo se mi to zrovna vyjimecne :-(

A u nadrazi Vrsovice jsou kontakty a stromecky vlastne proc?? Zprovozni se to s RTT?

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 16.5.2014 11:58

No vidíš a já při vjezdu či výjezdu z Výstaviště snad nikdy nezastavil :)
Maximálně zbrzdím na 5, ale jedu pořád, jakmile zastavíš, tak stojíš...

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 16.5.2014 11:00

Jé, no a? Mě tam občas pustěj. Včera 3 kola na 17, ani jednou jsem neměl absolutní problém vjet či vyjet...Zase další zbytečný SSZ...

Jinak Podkovářská se v posledních dnech doopravdy vyznamenala. Jedno z nejzbytečnějších SSZ v celé Praze (jasně dokázáno, když několik dnů/týdnů nesvítila a neviděl jsem tam jediný problém) dokázalo v pondělí večer a v úterý ráno vytvořit nepřetržitě svítící stůj, až musel dispečink přistoupit k odklonům 8 a 25 přes Gong. To musí být super bydleníčko, když jedete v 6 ráno do práce a třičtvrtě hodiny vám nejezdí mhd kvůli světýlkařům, který ještě nejsou schopni na dálku porouchaná světla vypnout - k čemu ta rekonstrukce pak je? Ááá, že se ptám...
Btw. další hřebíček do oblíbenosti tramvají cestující veřejností (a defacto i další důvod proč bych nesnesl místo busů v Letňanech tramvaje). Zaparkované auto? Nikoho nezajímá. Nepadající volno? Ať si tramvajáci jezděj na stůj...A lidi vidí, jak auta jezdí a ptají se: proč ta tramvaj stojí?

Filip

Příspěvek od Filip » 16.5.2014 10:11

Na Výstavišti se mi ještě nestalo, že by mě někdo pustil. Když mám 17 tak je to utrpení dostat se do smyčky. Ze smyčky se dostávám až když mají auta červenou Z:|

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 16.5.2014 9:22

Bobik: To SSZ tam bylo postaveno i za účelem výjezdu tramvají ze smyčky. Řízeno to bývávalo celé, včetně křižovatky se Strojnickou. Ten přechod tam jaksi zbyl. A v této podobě bude také obnoven do nové krásy ;-). Když to náhodou uvidím v dopravní studii, zkusím mrknout na detekci, aby k něčemu byla.

Fořtík: Takové věci se nikdy nedělaly ;-).

Odpovědět