Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
9001: zrušení zálivu BUS DC u obratiště TRAM Černokostelecká vidím z následujících důvodů kladně:
1.) SSZ snad mělo dosud pevný cyklus, který zbytečně brzdil dopravu, a kdyby byla instalována detekce BUS + jeho volno na výjezdu ze zálivu zavedeno jen na požadavek, tak může být problém s chybovostí detekce
2.) pravý jízdní pruh pro jízdu IAD přímo + vpravo bývá většinou volný = stanicování BUS v něm zdrží minimum aut
3.) ve směru DC bude před křížením s TT jen jedna tříbarevná SSZ a to co nejvíce přiblížená k němu = při dobrém nastavení by se mohlo omezit zablokování TT IAD!
1.) SSZ snad mělo dosud pevný cyklus, který zbytečně brzdil dopravu, a kdyby byla instalována detekce BUS + jeho volno na výjezdu ze zálivu zavedeno jen na požadavek, tak může být problém s chybovostí detekce
2.) pravý jízdní pruh pro jízdu IAD přímo + vpravo bývá většinou volný = stanicování BUS v něm zdrží minimum aut
3.) ve směru DC bude před křížením s TT jen jedna tříbarevná SSZ a to co nejvíce přiblížená k němu = při dobrém nastavení by se mohlo omezit zablokování TT IAD!
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Spíš mě zajímá pointa celé této akce. resp má to nějaký bližší význam. 163 není tak významný bus, aby tam SSZ nějak extrémně blokovala a zastávku v jízdním pruhu taky upřímně vidím nerad...Karosák píše:A zastávka 163 TRVALE přesunuta do jízdního pruhu k chodníku za výjezdem ze smyčky směrem DC. Sloupek natvrdo zapuštěn i s navigační dlažbou pro nevidomé. Pravda na znamení, takže politika stejná jako u Nádraží Strašnice ZC pro bus, ale co se stane se zálivem mi jasné není, každopádně jeho ponechání ladem zjevně zjednoduší SSZ.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A zastávka 163 TRVALE přesunuta do jízdního pruhu k chodníku za výjezdem ze smyčky směrem DC. Sloupek natvrdo zapuštěn i s navigační dlažbou pro nevidomé. Pravda na znamení, takže politika stejná jako u Nádraží Strašnice ZC pro bus, ale co se stane se zálivem mi jasné není, každopádně jeho ponechání ladem zjevně zjednoduší SSZ.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no u konečné Černokostelecká vznikly 4 nové sloupy pro SSZ, ale ani jeden nevidím u vjezdu/výjezdu z obratiště TRAM:von Špilberk píše:.... Jinak u smyčku Černokostelecká evidentně vzniká nové SSZ a tentokrát bude asi mít i světla pro chodce na přechodu přes vjezd/výjezd do smyčky. Ty davy lidí, které tam bezradně stály a nevěděly jestli můžou přejít koleje, i když nejede tramvaj, to jistě ocení.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jak ráno ZC, tak i odpoledne DC nás zastavilo SSZ Plzeňská x Kartouzská.
A na SSZ Francouzská x Moskevská zmizela preference. Přitom mohla DC zůstat a ZC by to pustilo auta rovně + tramvaje doleva zároveň... Pro neznalé - opravuje se chodník před křižovatkou směrem ZC a auta jezdí po kolejích.
A na SSZ Francouzská x Moskevská zmizela preference. Přitom mohla DC zůstat a ZC by to pustilo auta rovně + tramvaje doleva zároveň... Pro neznalé - opravuje se chodník před křižovatkou směrem ZC a auta jezdí po kolejích.
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak dnes l.7 a musím nerad potvrdit, že ve Vršovicích je něco v nepořádku. Nebo někdo zavedl pořádek nový.
Od Bohemky k Nádr. Vršovice jsem problém neměl. Ale od Vršovic k Bohemce jsem musel zastavovat u Petrohradské, i když jsem od Nádr. Vršovice vyjel hned na začátku volna. To dřív nebývalo. Volno před Bohemkou jsem pak stíhal jen taktak. Ale u Bohemky je v křižovatce nějaký výkop, tak třeba to někdo rozhasil kvůli tomu.
Jinak u smyčku Černokostelecká evidentně vzniká nové SSZ a tentokrát bude asi mít i světla pro chodce na přechodu přes vjezd/výjezd do smyčky. Ty davy lidí, které tam bezradně stály a nevěděly jestli můžou přejít koleje, i když nejede tramvaj, to jistě ocení.
Jinak u smyčku Černokostelecká evidentně vzniká nové SSZ a tentokrát bude asi mít i světla pro chodce na přechodu přes vjezd/výjezd do smyčky. Ty davy lidí, které tam bezradně stály a nevěděly jestli můžou přejít koleje, i když nejede tramvaj, to jistě ocení.
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pohled od MoskevskéKarosák píše:Jinak dnes se DAPáci přesunuli na úplně spodní konec Francouzské a přenosnými zábradlíčky si zabrali celý pruh pro IAD...
Ještě jsem si všiml, že přes bumlík bylo asi 10m před SSZ kydnuto trochu asfalt
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 1.JPG.html
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 0.JPG.html
kydanec v detailu
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 4.JPG.html
a ještě je tam v profilu IAD značka, já bych tam taky nejel
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 6.JPG.html
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tady je potreba vypnout SSZ a to asi nechteli PCR, takze uprava je podle me schvalena s tim kydancem pro prejeti bumliku, aby se vlk nazral, no a koza nikoho nezajima...
- Bobik
- Uživatel
Dobře Milane, ale posunutí OR je zcela ve vlastní gesci a jde akorát o to, aby z PD zavolali dráteníkům a ti tam dojeli. Pokud je v tom zapojen i někdo cizí, těžko tam asi můžou přijet drátenící nebo dispečeři a začít šoupat se značkama.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to já bych asi zase (jak je o mně známo) PDT volal - jako, když nedávno (cca 2 týdny) jsem jel o víkendu l 3/9 a mezi mostem Legií a zastávkou Újezd ZC jsem se musel pro dodržení OR10 plazit s TRAM a tím nesmyslně blokovat IAD cca 100m před již postoupivšími/posunutými výkopovými pracemi - cca s následujícím obsahem: "mohou příslušné složky prověřit, jestli dočasné DZ/OR je osazeno v místě správně, protože z (toho a toho) důvodu či (naopak) následku vypadá, že nikoliv"Bobik píše:Asi ne. Neviděl bych smysl a asi by mě to ani nenapadlo, proč volat. "Tváří" se ten zábor oficiálně? Pak ho někdo musel povolit a tudíž se s tim nic neudělá.
PS: V daný den mi to OR na Újezdě sice již neposunuli, ale při mé nejbližší další směně v místě (cca za 3 dny) to odpovídalo stavu prací podél TT (= její posunutí asi proběhlo během některé noci, kdy je cca 15 minutová prodleva mezi TRAM spoji, které díky ní nebyly plošinou blokovány).
- Bobik
- Uživatel
Asi ne. Neviděl bych smysl a asi by mě to ani nenapadlo, proč volat. "Tváří" se ten zábor oficiálně? Pak ho někdo musel povolit a tudíž se s tim nic neudělá.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Též děkuji za postřeh, doufejme, že to byl úlet. K Rouskovi jsem nakonec nejel, takže zprávy nemám.
Jinak dnes se DAPáci přesunuli na úplně spodní konec Francouzské a přenosnými zábradlíčky si zabrali celý pruh pro IAD, ale už se nikdo neobtěžoval vypnout SSZ. Jak to může dopadnout s poměrně dobře šlapající preferencí netřeba dodávat. Ještě jsem si všiml, že přes bumlík bylo asi 10m před SSZ kydnuto trochu asfaltu, aby auta mohla uhnout, ale zaprvé si toho nikdo nevšimne, zadruhé to nikdo neudělá a zatřetí bylo zábradlíčko i v prostoru toho kydance
DOufám že s tím budou rychle hotoví. Ostatně jestli to v PD udělá solidní štrůdl, tak je to na zavolání MP, nebo PDT. Ostatně jsem možná měl brnknout už dneska...co kolegové, volali byste?
Jinak dnes se DAPáci přesunuli na úplně spodní konec Francouzské a přenosnými zábradlíčky si zabrali celý pruh pro IAD, ale už se nikdo neobtěžoval vypnout SSZ. Jak to může dopadnout s poměrně dobře šlapající preferencí netřeba dodávat. Ještě jsem si všiml, že přes bumlík bylo asi 10m před SSZ kydnuto trochu asfaltu, aby auta mohla uhnout, ale zaprvé si toho nikdo nevšimne, zadruhé to nikdo neudělá a zatřetí bylo zábradlíčko i v prostoru toho kydance
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem měl 24. Vršovická se z mého pohledu chovala naprosto obvykle. Nevšimnul jsem si žádných zákeřností. Vltavská ZC každý průjezd jinak. Nikdy nejel vlak v protisměru. Nejdelší čekání asi půl minuty.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V úterý 20. jsem měl Vltavskou ZC v 16:37 a 19:14. Spíš to bylo v těch 19:14.
Ď.
Ď.
Vršovická: Nechám prověřit. Pokud někdo dá ještě do pondělí info, budu rád.
Vltavská: před cca 10 dny byla přes HDŘÚ prověřena detekce TRAM a sedělo to. Někdy musím na místo. Prosím ještě o přesný časový údaj, kdy se popsaný událost stala. Díky!
Vltavská: před cca 10 dny byla přes HDŘÚ prověřena detekce TRAM a sedělo to. Někdy musím na místo. Prosím ještě o přesný časový údaj, kdy se popsaný událost stala. Díky!