Příspěvek
od Petrpes » 13.1.2013 10:18
To se může stát každému. Třebá já v srpnu 98:
Jezdil jsem od 3.8.98, poprvé bez zácviku sám na 1 s 6631+6630 asi v půlce srpna. Pak samá 4 kolová devítka... Tehdá to nejezdilo včas jako dnes, žádnej bumlík a iad na kolejích od ND až po Václavák.
Klamovka ZC prokleté místo, igk mě to tam fouklo v tu chvíly, kdy jsem tam projížděl, pozor, jedná je o X před zastávkou, tak se vlevo vůbec nesmí. Auto úplně nové, ale na odPeS :] T3SU skoro nic.
A za tejden, zase Klamovka ZC, tram zabrzdila, ale pořád jela, nenaskočily čelisti, tak na magnety a baba spadla, simulantka jedna :]
Byla to spadlá zhášecí komora na LO, myslím. Ale stačilo vypnout řízení, což mě nenapadlo v tom strachu že to nebrzdí...
Oboje samo nezaviněné, u brzd uplatněna tech. závada.
Ale ani toto mě neodradilo. Dodnes jezdím jako drak a likvidaci něčeho už si ani nevybavuju. Tak nutno zatlouct na dřevo, ať se mě po letech nic nestane.
Časem již poučen a naučen fíglům jsem dojel se 7 v kopci před UDDP další 2ks 7 a marně se snažili nakuplovat tuším 6568 nepojízdnou T6. Redukci už měli, jen to vždycky scouvlo zpátky.
Přišel mlaďas, říká drž si ty spřáhla a až najedu střč tam ten čep. Sednu za to, na I. stupeň pomalu čutnu do T6 a vypínám řízení, chá, taková maličkost, jen si to uvědomit a bylo skuplováno.
Třeba u 15T se i měnilo, že spadl IS, po restartu doporučeným PD sloveno, celé to zblblo. Restart tram je na X minut...
Mám za minutu jet, koukám na jističe, hm 70 IS, 71 periferie IS, nebo jak je to přesně.
Tak shazuju 70, PD informuju mobilem že jedu načas. Lidi nastupují i když nic nesvítí, na Chodovské nahazuju 70 a před Michelskou mačkám již na disleji, že to naběhlo OK. Výměna neG 11 v SA zrušena, vůz dojezdil polonoc.
Zkrátka pořád se čovek učí, nejen řidiči, i na PD a jinde. Jen to chce mít snahu a zájem.
Tak že hodně štěstí budoucí kolegové :]]