Chci se stát řidičem tramvaje...

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Filip

Re: Chci se stát řidičem tramvaje...

Příspěvek od Filip » 13.1.2013 13:41

chemik píše:Má narážka na šejdristy byla rejpavého charakteru, ale neměla se tě Filipe dotknout. Byla cílena na šejdristy, kteří od pondělí do pátku, kromě středy, střídaj přestávky v Bráníku a poslouchat je, je radost. Ono pak když ti takovej Bránickej šejdrista řekne, že je profík, páč už 3 roky neměl nehodu (protože 80% pracovní doby tráví na samostatném tělese), je to k smíchu.

Jo a Pepo, ty nekecej, já 2x do měsíce, ani nikdy v neděli nebourám. Ale kdybych chtěl, tak bych si klidně mohl nehodovost snížit...

V pohodě pane Chemik, chápu. Do Braníka se taky dostanu tak 3x týdně, z toho tam jsem třeba i jeden celý den. A po nějaké službě třeba na lince 18 nebo 6 je to pro mě příjemná změna. Jinak ta moje nehoda byla na lince 11 u zastávky Radhošťská DC :wink:

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 13.1.2013 13:08

Má narážka na šejdristy byla rejpavého charakteru, ale neměla se tě Filipe dotknout. Byla cílena na šejdristy, kteří od pondělí do pátku, kromě středy, střídaj přestávky v Bráníku a poslouchat je, je radost. Ono pak když ti takovej Bránickej šejdrista řekne, že je profík, páč už 3 roky neměl nehodu (protože 80% pracovní doby tráví na samostatném tělese), je to k smíchu.

Jo a Pepo, ty nekecej, já 2x do měsíce, ani nikdy v neděli nebourám. Ale kdybych chtěl, tak bych si klidně mohl nehodovost snížit...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 13.1.2013 12:58

Petrpes: Profík se pozná =D> .

chemik: Upřímně jsem taky ten vtip nepochopil. Šejdrista jezdí jenom ve špičkách. Udělat nehodu v neděli ráno chce um :lol:

MM: Bohužel OR jsou bolestí sítě... Ted je taková super u křižovatky V Předpolí x V Olšinách... Tramvaj jede 50 od Kubánského náměstí, ale pak brzdí před křižovatkou... Dobře matoucí pro řidiče IAD... Možná by stálo za úvahu po stylu Brna po městě udělat info cedule proč tram jede pomalu.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 13.1.2013 12:39

Petrpes píše:Zkrátka pořád se čovek učí, nejen řidiči, i na PD a jinde. Jen to chce mít snahu a zájem.
Do kamene tesat.

Filip

Příspěvek od Filip » 13.1.2013 11:57

MM-Mikulovsky píše:
Filip píše: .... akorát jízdní řád ještě na některých linkách dodržet neumím (zejména linka 18, někdy i linka 7) ale to se snad časem taky spraví.
Ano, dá se počítat, že s nabytými zkušenostmi budeš i častěji tzv. vyjíždět jízdní řád, ale jsou prostě situace, kdy ani roky praxe ti nepomůžou a pojedeš pozdě - hlavně kvůli snaze udržet (již nabrané) zpoždění či jej dokonce ztáhnout nezapomeň na hlavní - nesnížit pozornost vnímání okolí (předvídání jeho chování) = i jen potenciálně uštřených pár sekund by mohlo mít za následek, že nedojedeš do konečné!

Respektive platí vyloženě přímá úměra - čím více spěcháš, tak tím více je třeba sledovat a předvídat dění kolem sebe, protože když "se plazíš", tak ještě můžeš něco zachránit ubržděním, ale když "letíš", tak šanci stihnout reagovat nemáš.

A přeji ti mnoho úspěchů + snad se někdy na PA poznáme i osobně.

PS: Ale nezapomeň na již mnohokrát (nejen mnou) ověřenou pravdu - z pohledu IAD zbytečně pomalá jízda TRAM (ve skutečnosti např. dodržení různých OR) značí např. že její řidič se bojí a to je důvod proč to ještě před tu TRAM "nestřelit" či nepředjet ji zleva apod.!

Děkuji za rady, je to tak jak říkáš a já rozhodně když mám zpoždění, nespěchám. Protože myslím, že u této práce není dobré spěchat a potom riziko maléru je větší. S řidiči IAD mám docela zajímavé zkušenosti, někdy to s nimi fakt stojí za to.

A možná jsme se již viděli někde, rád tě poznám osobně. :wink:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.1.2013 11:37

Filip píše: .... akorát jízdní řád ještě na některých linkách dodržet neumím (zejména linka 18, někdy i linka 7) ale to se snad časem taky spraví.
Ano, dá se počítat, že s nabytými zkušenostmi budeš i častěji tzv. vyjíždět jízdní řád, ale jsou prostě situace, kdy ani roky praxe ti nepomůžou a pojedeš pozdě - hlavně kvůli snaze udržet (již nabrané) zpoždění či jej dokonce ztáhnout nezapomeň na hlavní - nesnížit pozornost vnímání okolí (předvídání jeho chování) = i jen potenciálně uštřených pár sekund by mohlo mít za následek, že nedojedeš do konečné!

Respektive platí vyloženě přímá úměra - čím více spěcháš, tak tím více je třeba sledovat a předvídat dění kolem sebe, protože když "se plazíš", tak ještě můžeš něco zachránit ubržděním, ale když "letíš", tak šanci stihnout reagovat nemáš.

A přeji ti mnoho úspěchů + snad se někdy na PA poznáme i osobně.

PS: Ale nezapomeň na již mnohokrát (nejen mnou) ověřenou pravdu - z pohledu IAD zbytečně pomalá jízda TRAM (ve skutečnosti např. dodržení různých OR) značí např. že její řidič se bojí a to je důvod proč to ještě před tu TRAM "nestřelit" či nepředjet ji zleva apod.!

Filip

Příspěvek od Filip » 13.1.2013 10:36

Nechci se Vás nijak dotknout, ale proč jste hned takový?[/quote]
Klid, chemik má nehodu každý měsíc. A to dokonce i v neděli večer a nebo jeho ctěný bratr dokonce v neděli o půlnoci. Časem poznáš lidi, nesmíš se hned tak rozčilovat.[/quote]

Však jsem v pohodě, jenom mě to spíš trochu překvapilo. Zatím si nemohu stěžovat na kolegy, jsou v pohodě. Práce mě baví, jezdím rád, dodržuji všechno co mám akorát jízdní řád ještě na některých linkách dodržet neumím (zejména linka 18, někdy i linka 7) ale to se snad časem taky spraví.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 13.1.2013 10:19

Filip píše:
chemik píše:to je docela fuška, udělat jako šejdrista nehodu. Ale kdo umí, umí

Nechci se Vás nijak dotknout, ale proč jste hned takový?
Klid, chemik má nehodu každý měsíc. A to dokonce i v neděli večer a nebo jeho ctěný bratr dokonce v neděli o půlnoci. Časem poznáš lidi, nesmíš se hned tak rozčilovat.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 13.1.2013 10:18

To se může stát každému. Třebá já v srpnu 98:
Jezdil jsem od 3.8.98, poprvé bez zácviku sám na 1 s 6631+6630 asi v půlce srpna. Pak samá 4 kolová devítka... Tehdá to nejezdilo včas jako dnes, žádnej bumlík a iad na kolejích od ND až po Václavák.
Klamovka ZC prokleté místo, igk mě to tam fouklo v tu chvíly, kdy jsem tam projížděl, pozor, jedná je o X před zastávkou, tak se vlevo vůbec nesmí. Auto úplně nové, ale na odPeS :] T3SU skoro nic.
A za tejden, zase Klamovka ZC, tram zabrzdila, ale pořád jela, nenaskočily čelisti, tak na magnety a baba spadla, simulantka jedna :]
Byla to spadlá zhášecí komora na LO, myslím. Ale stačilo vypnout řízení, což mě nenapadlo v tom strachu že to nebrzdí...
Oboje samo nezaviněné, u brzd uplatněna tech. závada.
Ale ani toto mě neodradilo. Dodnes jezdím jako drak a likvidaci něčeho už si ani nevybavuju. Tak nutno zatlouct na dřevo, ať se mě po letech nic nestane.

Časem již poučen a naučen fíglům jsem dojel se 7 v kopci před UDDP další 2ks 7 a marně se snažili nakuplovat tuším 6568 nepojízdnou T6. Redukci už měli, jen to vždycky scouvlo zpátky.
Přišel mlaďas, říká drž si ty spřáhla a až najedu střč tam ten čep. Sednu za to, na I. stupeň pomalu čutnu do T6 a vypínám řízení, chá, taková maličkost, jen si to uvědomit a bylo skuplováno.

Třeba u 15T se i měnilo, že spadl IS, po restartu doporučeným PD sloveno, celé to zblblo. Restart tram je na X minut...
Mám za minutu jet, koukám na jističe, hm 70 IS, 71 periferie IS, nebo jak je to přesně.
Tak shazuju 70, PD informuju mobilem že jedu načas. Lidi nastupují i když nic nesvítí, na Chodovské nahazuju 70 a před Michelskou mačkám již na disleji, že to naběhlo OK. Výměna neG 11 v SA zrušena, vůz dojezdil polonoc.
Zkrátka pořád se čovek učí, nejen řidiči, i na PD a jinde. Jen to chce mít snahu a zájem.
Tak že hodně štěstí budoucí kolegové :]]

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 13.1.2013 9:36

Já taky nepochopil, proč by šejdrista nemohl mít nehodu :?: :roll:

Filip

Příspěvek od Filip » 13.1.2013 9:13

chemik píše:to je docela fuška, udělat jako šejdrista nehodu. Ale kdo umí, umí

Nechci se Vás nijak dotknout, ale proč jste hned takový? Auťák mi to tam vrazil přímo na poslední chvíli, odbočil doleva a narazil mi na předek , i řidič mi říkal že se pořádně nepodíval a já v tu chvíli tam jel asi 25 km/h protože jsem brzdil, ale zvonění už nepomohlo a magnety také ne. Dispečer mi říkal, že si nemám nic dělat, že je to lepší mít takovou nehodu hned na začátku a řidič byl i slušný, takže to bylo rychle vyřízeno. Škoda na tramvaji (T3SU) nebyla žádná. Někde jsem tady četl, že také jezdíte za Pankrác. Snažím se tam vycházet s každým a když potřebuji radu, tak mi zatím každý poradil a byl v pohodě, nad nehodou mávli rukou, že jich ještě prý bude hodně. Na adaptačním školení mi sdělili to samé.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 13.1.2013 6:20

to je docela fuška, udělat jako šejdrista nehodu. Ale kdo umí, umí

Mayk
Uživatel

Příspěvek od Mayk » 12.1.2013 23:56

Kdepak, končím ve čtvrtek (snad úspěšně). Hodně štěstí, na Techniku budete mít super lektora.

Filip

Příspěvek od Filip » 12.1.2013 23:45

MM-Mikulovsky píše:
Filip píše:Tak já jezdím již 3 měsíce po kurzu a pořád mě to baví a doufám, že u této práce zůstanu co nejdéle. Změnu práce nechci a i když jsem ještě na šejdrech, tak mě nic neotravuje a rád do práce chodím a chtěl bych to tak mít i nadále, ideálně do konce života :)
S dovolením (i bez) si dovolím, se zasmát slovnímu spojení "již 3 měsíce" :lol: , což je strašně krátká doba na "cokoliv pořádně" zažít - uvidíme tvé nadšení až ti bude cokoliv (např. zavinění MU) neprávem "přišito".
Ovšem nechci tebe (ani nikoho dalšího) strašit - tímto ti (i případným dalším novým kolegům) tedy upřímně přeji mnoho šťastných kilometrů nejen při jízdě s TRAM, ale připrav(te) se i na "otravné blbosti", jež naznačuje zrovna třeba v těchto dnech Brejšín ve vlákně 15T (již dávno se vědělo, o jistých "mouchách" oněch vozů, ale kompetentní je nechtěli řešit "za včasu" a ty teď proto otravují/znepříjemňují výkon práce nám).
Děkuji, ano vím že je to krátká doba. Ale chci vydržet co nejdéle. Již mám jednu MÚ nezaviněnou, řidič osobáku se mi dokonce omluvil a rychle vyřízeno a dispečeři taky super. Takže zatím si nemohu stěžovat a že lidi se někdy chovají ke mně hnusně, s tím jsem do toho šel a nemám z toho těžkou hlavu. Tak jezdím za Pankrác, tak s 15T jezdím často a jsem člověk, který se vždycky snaží přizpůsobit se daným podmínkám.

Honzik251
Uživatel

Příspěvek od Honzik251 » 12.1.2013 23:31

Mayk píše:To nastupuješ určitě 14.1. 2013 do kurzu, viď?
Ano, ty také?

Odpovědět