Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od kasme » 06.10.2013 11:04

asi sem :)

sobotní Smetanovo nábřeží: pěkné to tam je :)

video http://www.youtube.com/watch?v=1aSoLihwFVM

pár foto https://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/smes/1310/

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 04.10.2013 17:34

Grossák: Ano, to Výstaviště souhlasí, děkuji za bližší popis, a zapadnu-li do chodu cyklu, pak to šlape. Rozhodně jsem tam nedefinoval žádnou závadu, nebo že by se tím měl aktuálně někdo zabývat. Ještě jednou díky za zájem a vysvětlení :wink:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 04.10.2013 16:24

Ano, jak píše Chemik s Otakarkou, děje se to i v noci.

Jinak v nočním provozu dochází k zasekávání SSZ Bulovka. Navoleno jest, strom svítí, leč volno nepadne. Přitom v souběžném směru je zelená, přechod souběžný taktéž a přes koleje červenej pajdulák. Promačkal jsem tam kdeco, protočil kličku, leč bez valnějších úspěchů. Volno nakonec padlo, ale spíš bych řekl že mě navzdory po zaregistrování něčeho kdesi bokem. Stalo se mi jak DC, tak i ZC. Na PD samozřejmě hlášeno, leč po opakované relaci mi bylo sděleno, že jsem jediný, že si přes den (sic!) na to nikdo nestěžuje. Takže jednak na nějakej dispečink už kašlu, bo se mi opakovaně potvrzuje, že tam cokoli hlásit nemá valný smysl a za druhý, mohl by prosím někdo dispečerům vysvětlit, že ty křižovatky maj obvykle dva režimy, kdy jeden z nich funguje ve dne a druhej v noci (tak část dne, kdy je obvykle tma), já na to už nějak nemám nervy. :roll:

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 04.10.2013 13:23

chemik píše:hele ta otakarka - včera jsem měl sedmu a vždycky ve směru od fidlovačky mě to vnucovalo volno směrem na synkáč, ačkoliv si tam nikdo volno nenárokoval. Žádná 18, ani 22. Stromeček na semaforu byl po tmě, nicméně kontaktnímu zámku svítily šipky vpravo a rovně
Jo tak proto jsem s tou 18 chytil vždycky volno :)))

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 04.10.2013 6:16

hele ta otakarka - včera jsem měl sedmu a vždycky ve směru od fidlovačky mě to vnucovalo volno směrem na synkáč, ačkoliv si tam nikdo volno nenárokoval. Žádná 18, ani 22. Stromeček na semaforu byl po tmě, nicméně kontaktnímu zámku svítily šipky vpravo a rovně

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 03.10.2013 23:36

Otakarova - Bělehradská by snad příští rok měla jít konečně do obnovy. Je to celkem šrot a je na hraně, jestli ji vůbec považovat za SSZ s preferencí.

Na Palačáku se opravdu asi nic neděje. Tam se dá ušetřit mega času a peněz. Ale je fakt i to, že tam občas blbnou naše výhybky, nebo tam blbne videodetekce od Moráně pro BUS. Pak se SSZ chová dost na pohled dost nesmyslně.

SSZ U Výstaviště je programově v zásadě OK. Samozřejmě neumí reagovat na extrémně velké obraty cestujících, ale to nejsou obvyklé situace. Jinak je zřejmě problém v detekci, ovšem nedávno jsem tam byl a vše fungovalo. Ten přechod v DH by neměl první tramvaji ZC ukončovat volno nad hlavou, takže se může jednat o závadu detekce, nebo nějakou nerovnoměrnost jízdy mezi detektorem a stopčárou. Přihlašovák je na stopčáře Veletržní. DC není na přechodu odhlašovák, ale je to spočítáno na čas jízdy od odhlášení na výjezdu ze zastávky. Musí se opravdu 10 / 15 a pak našlápnout. Ostatně ZC není odhlašovák zase před zastávkou a tam už se před pár lety v reakci na častá stůj před nosem (tehdy podpořené OR 10 na výhybce) prodlužoval čas o 3 s. A klape to.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 01.10.2013 15:22

Zborovskou se nevzrušuj. Fázi navíc vkládá jen ve špičkách PD, ale spolehnout se na to nelze a o prodlužování pochybuji vůbec. Někdy se "hryzne" a zelená pro Zborovskou je megadlouhá, jako to umí třeba Hrad. Dobrej teror je taky Otakarova. Ta je sice nepreferenční, ale s tou 22 je to hustota. Někdy nestihne vložit fázi, i když jsi přihlášen, a i kdyby stihla, tak odbaveníschopnost křižovatky rozhodně (zvlášť ve špičkách, či období výjezdů a zátahů PA/SA) nepostačuje poptávce. Onehdy jsem zase přijel od Schodů a odbočovala 7 zátahově na NBS od Otakarovy a přestože stromeček svítil vlevo, jel jsem až po 3. (!) kolizním volnu, přičemž mě odrbala 7 a 24 ZC. :roll: Nebo naopak-přijedu od Fidlovačky a stůj bo, kolizní volno > odbočuje 22 ZC > kolizní volno > přijede 22 DC, stihne se navolit, odstanicuje, dostane volno > odbočuje ke Schodům a v křižovatce se míjí s další 22 od Schodů. A podobně. Když má člověk štígro, dá se proplout hezky, a nebo :devilsmokin
O Palačáku se nebudu zmiňovat, to je taky kouzelník. S řadičem z Palmovky asi nedopadne, že? A ještě jsem si vzpomněl na jedno SSZ a to u Výstaviště. To je taky zlatíčko k nezaplacení které umí krásně padnou po odstanicování, nebo zastavit soupravu v křižovatce. Ten poslední master-magic, však umí lépe sousední SSZ přechod za viaduktem. Buď vám plácne čočky nad hlavou, když dobržďujete k vexli a řešíte její postavení a situaci v křižovatce, nebo vás nechá krásně stát naštorc před ústím Strojnické. Budiž, počet zdržených vlaků je minimální, ale potřebnost a efektivitu tohoto smart-gadgetu 21. století jistě netřeba přibližovat :-W

Láďa
Uživatel

Příspěvek od Láďa » 30.9.2013 14:19

Tak nám nějak nejde preference na SSZ Lidická x Zborovská. Stáli jsme od Anděla jako 3. a SSZ vždy pustilo jen 1 tram. Prodlužování fáze a vkládání další se nekonalo. Ovšem prázdná Zborovská si zelené užívala dosyta.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 29.9.2013 8:49

Karosák, parrot: Seznam SSZ, s kterými jsem plně spokojen:
*Palmovka - horní
*U Kříže

8-)

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 29.9.2013 8:42

Bobik píše:To by snad mělo bejt normální, to zablokováni. Když jsem ji včera v noci okukoval, tak vždycky když jsem jel dolu, tak blikala jako zablokovaná, ač nikde žádná tram nebyla.
To ne :!: Když v obvodech výhybky není tramvaj, má být všechno zhasnuté.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 29.9.2013 6:55

To by snad mělo bejt normální, to zablokováni. Když jsem ji včera v noci okukoval, tak vždycky když jsem jel dolu, tak blikala jako zablokovaná, ač nikde žádná tram nebyla. když jsem jel nahoru, normálně se mi hodila.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 28.9.2013 22:57

A nová vexle asi před hodinou už zkoumána Elektroline a blikalo že je zablokovaná i když nikde ani tramvaj....

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.9.2013 18:51

Karosák píše:A na obrazovkách už běhá, že Prašný most dočasně řízen pevným cyklem....
Ano, ano, již z minulosti jsem poučen (a Octárna mě o tom denně utvrzuje), že jednotkou dočasnosti je jeden furt. Takže je na co se těšit. :roll:

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 28.9.2013 15:52

MOp píše: Tramvajove zastavky Prasny most jsou diky absenci podchodu pristupne jen z prostredka. Tudiz na zachazku se kazdy vybodne a radeji preskakuje zabradli a prebiha vozovku.. Severni chodnik neni hotovy, takze maminka s kocarkem musela asi 10m vozovkou (cyklopruhem), tudiz chvili bezradne cucela (na ten neverici vyraz dlouho nezapomenu), pak cekala az na prilehle krizovatce padne cervena a sup s kocarkem do vozovky. Nastesti to vypada, ze do pondeli by to mohlo byt dodlazdeno.
Sjezd autobosu z tram pásu ZC nemá chybu. =D>
Po zkušenosti z totálně nesmyslným výjezdem z Blanky ZC mi přijde, že to někdo dělá schválně. Naprosto nejdokolalejší jsou ty 2 tabule začátek a konec cyklopruhu kousek před zastávkou směrem ZC. Na kolik tak jedna ta tabule přijde. Stejně je očeše nějaký náklaďák.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 28.9.2013 15:10

Divim se, ze nekdo vytahl x let stary prispevek a je z toho opet diskuze, ale budiz.

MS:
Kdybych to bral takto, tak to bych byl naprosty snilek, jelikoz tolik lokalit by bylo ouprdelne jinak. :-)

ad Prasny most:
Nejen "Blankari" se na P6 opravdu pekelne vyradili! Hnus velebnosti, jdu blejt.

Svatovitska misto 1+1 je 3+3, ktery se rve do 1+1 a navic v tomto zuzeni je zrizena autobusova zastavka Vitezne namesti (nastesti tam stanicuji jen nocni linky a X20 stoji o kousek dal, kde se da objet), jinak by to tam stalo totalne. Provizorni signalizace (doufam) u vyusteni Generala Piky zdrzovala 95% tramvaji.

Jak obstoji zastavkovy prostor Vitezne namesti (s deb*lne zmensenou zastavkou na 1.5 soupravy) se ukaze az v pracovnich dnech v plnem zatizeni. Z otevreneho prostoru pro lidi je neco neskutecneho. Same trubkove zabradli, lide se tlaci na ostruvku, resp. na jeho konci pri prechazeni pres kruhak a korunu tomu nasazuje stozar trakcniho vedeni na zacatku ostruvku dc. BLIL BYCH, kdybych mel silu..

Krizovatka Prasny most je momentalne pro chodce naprosto nepruchozi. Podchody jeste nejsou dostaveny, urovnove prechody uplne zmizely, a na signalizaci beha pevny program. Nastesti umoznuje prujezd dvou vlaku za sebou i ze Svatovitske (JUCHU, alespon toto se povedlo), jinak by to stalo ouprdelne za prd. Pro sotografy je toto misto take naprosto nepouzitelne. Neni tam zadny fotoflek a kdyz clovek nejaky nalezne, muze si vybrat - bud se nechat zajet tramvaji, nebo gumokolem... Na vetsine fotek ale stejne nejvice zvitezi kdejaky trcici stozar, pripadne snimku dominuje nejaky nedodelek..

Tramvajove zastavky Prasny most jsou diky absenci podchodu pristupne jen z prostredka. Tudiz na zachazku se kazdy vybodne a radeji preskakuje zabradli a prebiha vozovku.. Severni chodnik neni hotovy, takze maminka s kocarkem musela asi 10m vozovkou (cyklopruhem), tudiz chvili bezradne cucela (na ten neverici vyraz dlouho nezapomenu), pak cekala az na prilehle krizovatce padne cervena a sup s kocarkem do vozovky. Nastesti to vypada, ze do pondeli by to mohlo byt dodlazdeno.

howk.

Odpovědět