Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Sirka
Uživatel

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od Sirka » 07.3.2009 16:43

Damir Holas píše:Mimořádná výluka v Holešovicích:
http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/stros ... -tramvaji/
Tahle akce byla docela zajímavá, v Holešovicích jim to zavřeli ze všech možných stran 8-) Ale co mě zaujalo nejvíc, byl informátor (mj. návštěvník K-reportu) dosazený dispečery do zastávky Strossmayerovo náměstí (jakoby výstupní X12) v zajímavých časech so 16-0.40 a ne 5-13 :idea: :?: . Skoro jsem si říkal, jestli tam není trochu navíc, ale po jeho odchodu si pár lidí dalo kolečko kolem Strossu... 8-)

A dnes jsem byl omrknout Černokosteleckou a musím říct všechno klapalo, lidi chodili sami, hlášení v tramvajích, vše v pořádku...

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 27.2.2009 12:32

Mimořádná výluka v Holešovicích:
http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/stros ... -tramvaji/

Sirka
Uživatel

Příspěvek od Sirka » 20.2.2009 15:50

MOp píše:ad. bod 3 - a pritom tam byla znacka "Zastávka autobusu" (IJ 4c) a mam pocit i oznacnik, avsak nebyl patricne ovesen informacemi. Fakt jsem take nechapal...
V sobotu tam totiž byla manipulační zastávka, ale hlavně že v neděli, kdy tam bylo krásně připravené místo pro zastavení, se tam nestavělo :evil: :x #-o
Karosák píše:Ale fakt mě zmátla zast. Lazarská ve Spálené, neb tam všude vlála páska, byl tam zákaz zastavení, ale nikde ani cedulka-ani JŘ, ani zastavující linky (pravda, už si příliš nepamatuji obsah žlutého letáčku, ale ten zase byl jen v pravidelné zastávce a nikoliv v této "noční") A krom toho tam zastavovali jen některé spoje.
Žlutý leták s výlukou byl i v noční zastávce, ale jinak máš pravdu. Kilometry pásky (stejně jako v Dlážděné v podstatě bezúčelně) a devítka zastavující si podle nálady dokreslovala atmosféru tak akorát, cestující naštěstí většinou pochopili...

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 19.2.2009 16:31

Sirka píše:7. Docela vtipný bylo vysvětlit Rusům, jak si koupit na Václ. nám. jízdenku, když maj jen bankovky, jakou jízdenku a jak se do těch Vršovic dostat, nebo když dva Francouzi chtěli navštívit jezírko v Prokopáku. A taky jsem dostal sodu od týpka, kterej se krčil na Václaváku na samym konci zastávky a koukal do výlohy, že prej jsem mu měl dojít říct, že nejede tramvaj a že se nemám furt vybavovat s cizinci. Ale jeden z několika desítek to je celkem dobrý skóre...
Lidé jsou různí. Ted jsem dostal od jednoho opilého cestujicího když jsem ho přemlouval že se na té lavičce nespí dobře a že nechci aby spadnul do kolejí otázku jestli jsem byl v blázinci. Tak jsem slušně odpověděl, že ano. A on byl spokojen.....

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 19.2.2009 16:28

No když už jsme u toho Z:arrow: Naše valentýnská procházka s 2217 nemohla vést jinudy než staveništěm a projetím výlukové trasy :lol: Pár lidí jsme v sobotu z Lazarské (u Diamantu) poinformovali. Ale fakt mě zmátla zast. Lazarská ve Spálené, neb tam všude vlála páska, byl tam zákaz zastavení, ale nikde ani cedulka-ani JŘ, ani zastavující linky (pravda, už si příliš nepamatuji obsah žlutého letáčku, ale ten zase byl jen v pravidelné zastávce a nikoliv v této "noční") A krom toho tam zastavovali jen některé spoje. Třeba jedna 21 projela ani nepřibrzdila a 9 zastavovala podle nálady-někdy na obou, někdy jen na té pravidelné. Jo a nové výhybky jsou trošku jiné konstrukce, než je běžné, ale pokud jsem si všiml, tak mají výměnné jazyky :? Tak jsme se zasmáli a šli na grog.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 19.2.2009 16:18

ad. bod 3 - a pritom tam byla znacka "Zastávka autobusu" (IJ 4c) a mam pocit i oznacnik, avsak nebyl patricne ovesen informacemi. Fakt jsem take nechapal...

Sirka
Uživatel

Příspěvek od Sirka » 19.2.2009 16:00

O víkendu proběhla výluka ve Vodičkově ulici, kde jsem asi 13 hodin dobrovolně informoval a šotil, tak hodim pár postřehů:
1. Objízdné trasy byly vymyšleny úplně blbě, na Lazarské nenavazovala 3 a na Dlážděné nenavazovala 14 ani 24 a to teda je rána pod pás, zvlášť v neděli ráno je skvělý čekat 20 minut na 5, aby se člověk svezl 2 zastávky a čekal znova :evil:
2. Zase nikoho nenapadlo otočit jízdní řády, takže lidi čekali v sobotu na Masaryčce na 3 a v neděli na Národce na 9 zcela zbytečně, na Václaváku, Jindřišské, Vodičkově i Lazarské taky :evil: Aspoň pár všímavějších lidí bylo zachráněno handmade cedulemi by Sirka, které byly občas psané přímo v terénu (děkuji R. Vankovi za pochvalu). Bohužel jsem nemohl bejt všude, ale pár lidem (asi tak pár desítkám) jsem usnadnil jejich cesty, dispečeři samosebou nikde :roll:
3. NAD nezastavovala u Hlavního nádraží, častého cíle lidí cestujících z centra 9, proboha proč? Dementi, projíždět kolem bez zastavení je opravdu dobrá blbost :evil: V neděli naštěstí jeden řidič projížděl i přes Jindřišskou, takže obsluha této zastávky byla cca jednou za 25 minut zajištěna
4. Na Dlážděné kupodivu lidi přestupovali docela v pohodě sami v oba dva dny, na druhou stranu hodně lidí nevědělo, kde ta Dlážděná vlastně je
5. V sobotu byl o dost větší zájem o informace a taky cestovalo víc Čechů
6. V neděli kupodivu cestovalo enormní množství občanů býv. SSSR (oblíbené směry Žižkov, Holešovice) a cizinců vůbec (taky Žižkov)
7. Docela vtipný bylo vysvětlit Rusům, jak si koupit na Václ. nám. jízdenku, když maj jen bankovky, jakou jízdenku a jak se do těch Vršovic dostat, nebo když dva Francouzi chtěli navštívit jezírko v Prokopáku. A taky jsem dostal sodu od týpka, kterej se krčil na Václaváku na samym konci zastávky a koukal do výlohy, že prej jsem mu měl dojít říct, že nejede tramvaj a že se nemám furt vybavovat s cizinci. Ale jeden z několika desítek to je celkem dobrý skóre...

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 17.2.2009 20:00

lukas píše:Možná budu za blba.Ale nešlo by poslat odkaz na DP-plánek kde se to dočtu?
http://www.dpp.cz/dp-kontakt/

lukas

Příspěvek od lukas » 17.2.2009 19:56

Možná budu za blba.Ale nešlo by poslat odkaz na DP-plánek kde se to dočtu?

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 17.2.2009 19:38

lukas píše:Kdy bude obnovení provozu Sparta-smyčka Špejchar?Zůstává začátek Července?
Doporučuji přečíst si nové číslo DP-plátku tam o tom je psáno. Ale termín se posouvá na začátek prázdnin.

lukas

Příspěvek od lukas » 17.2.2009 19:29

Kdy bude obnovení provozu Sparta-smyčka Špejchar?Zůstává začátek Července?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 17.2.2009 15:42

Tak díky za osvětlení a byť termínově fiktivní ale alespoň nějakej harmonogram. To že je to politikum jsem tušil už dávno, ale že až takhle..... No nic, aspoň mi to pomůže v rozhodování až budou komunální volby koho volit (nikoho #-o ).

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 17.2.2009 10:32

MF píše:Tím Radovanem myslíě Šteinera :?: :lol:
Nikoliv, pan A. mysell večerníček Radovanovy radovánky. Podobnost i stav mysli je neúmyslný a náhodný...

:-)

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 17.2.2009 9:57

To bych se samozřejmě neodvážil :)

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 17.2.2009 9:46

Absolut píše:Lukas:

1) Bude pouze výluka Prašný Most - Vítězné náměstí, tato výluka bude 2x a v mezidobí zde bude provizorní přeložka TT.
2) Bude pouze výluka Nádr. Holešovice - Ke Stírce, tato výluka opět bude 2x a v mezidobí zde bude provizorní přeložka TT.

Termíny nedokážu odhadnout a myslím, že je nezná ani Víla Amálka, Rákosníček, Radovan, Káťa, Škubánek ani jiná havěť.

Tím Radovanem myslíě Šteinera :?: :lol:

Odpovědět