Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
von Špilberk
Uživatel

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od von Špilberk » 13.10.2012 14:34

Pod Nuselským mostem, před zastávkou Svatoplukova budeme mít nový přechod obohacený o semafor. 3x hurá :!:

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 11.10.2012 20:21

Myslím, že už v minulosti se na řadě míst opustilo od přetahování tramvajového volna do vozidlové žluté, přestože to mezičasy umožňovaly. Právě proto, aby to nemátlo řidiče.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 08.10.2012 7:47

Bobik píše:Konkrétně rozjedu-li se z Urxovy DC ... zdali by nešlo aby ve druhém případě padaly čočky na stůj o chvíli dřív a bylo by tak jasné že to není preference, ale že teď se prostě nejede.
Skvělý nápad = 100% podporuji!

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 08.10.2012 1:42

Napadlo mě na základě včerejší nehody v Karlíně (jejíž podrobnosti neznám), že tam je taky místy napytel SSZ u bývalé vozovny (dnes servis). Konkrétně rozjedu-li se z Urxovy DC, ve valné většině případů autům padne červená a čočky zůstanou na volno (zabránění vjetí do kolizního směru). Potud v pohodě, ovšem stává se, že padne oranžová, červená - a čočky na stůj. A pustí to auta z vedlejší. Jenže v tak blbý vzdálenosti, že se to musí umagnetit aby nebylo bum a není šance poznat, zdali se jedná o standardní stav preference tram, nebo ne. Tak se chci zeptat zdali se o tom alespoň ví, případně zdali by nešlo aby ve druhém případě padaly čočky na stůj o chvíli dřív a bylo by tak jasné že to není preference, ale že teď se prostě nejede.

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 05.10.2012 11:35

včera jsem viděl v provozu po reko dolní Mírák

po víkendu snad do provozu po reko Letenské náměstí

tak uvidíme co preference :)

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 05.10.2012 10:28

willyjeff píše:Hlavně dýchej :D
Zkusím na to nezapomenout :D
Áano, Bertramka potěšila, díky!

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 05.10.2012 8:06

Tak pro změnu něco pozitivního: Koordinace Bertramka - Anděl funguje. =D>

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 04.10.2012 22:43

Na Floře budeme zase půl roku čekat, než se uráčí cyklus upravit. Jako na Jarošovi :) Hlavně dýchej :D

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 04.10.2012 22:37

IPP jede posledních pár dní přes den jako za starého SSZ, tedy celkem "předvídatelný" standardní pevný cyklus+zapytlovány veškeré ukazatele odpočtů.
Ale přátelé TA FLORA @3643 @3643 @3643 :evil:
Že to nepreferuje, no co bychom chtěli za ty prachy, žejo, ale nechápu, že to nenavolí ani poté, co se zablokuje vexle, jak je v dobrých kruzích (na ostatních SSZ) zvykem. V zastávce DC lze sice lehce přejet označník a tram je navolena, ale podruhé se volno nekoná, takže výlet s kličkou, tudíž přetahovat asi nedoporučuju. A proč je od Orionky proboha stále navolen přímý směr, když jím nic nejezdí?? #-o Ze všech směrů pak navolení následuje skutečně až když je člověk už ve špičkách/za čárou, což mi přijde i jako proti "pravidlům hry". Tak doufám, že budou ladit, až se z nich bude kouřit, protože SPK sice nemakalo, ale aspoň to volno v pevném padalo. Tohle je stejnej propadák jako Želva...kdyby mi to pomohlo, tak bych brečel :cry:

scoffer
Uživatel

Příspěvek od scoffer » 02.10.2012 13:24

Vcera jsem koukal na Ipak s Legerkou a cocky padnou na stuj a ve stejnej okamzik pada oranzova od Jecny... Asi je to o vikendu jinak. Pak se nedivin nalisovanymu autu na vychodu z metra.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 02.10.2012 8:43

SSZ Vršovická x Kodaňská dnes nefunkční a úplně potmě. To je paráda, nestojí tam nikde nic! Úplně zbytečnej semafor...

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 01.10.2012 16:34

Tam je to ale trochu z jineho duvodu - ne, aby ridici neprotahovali oranzovo-cervenou, ale aby nevyhodnocovali signalizaci jako zaseklou. ;-)

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 01.10.2012 15:57

Já jsem na to taky koukal. Ale takhle: ta T6 je za SSZ prvním podvozkem a na semaforech nejen že už svítí zelená, ale auta se už rozjíždějí, takže ten to tam fakt musel fláknout natvrdo na stůj už několik vteřin po přepadnutí, to takhle neuhádáš asi...Jo a připomělo mi to trochu značku u podolské porodnice, ať řidiči iad nejezdí na červenou :D

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 01.10.2012 13:43

Copak to běží na monitorech po výpravnách :?: :roll: Hned jsem si vzpomněl na willyjeffa, kterak zde nedávno tušil mediální "zlí řidiči jezdí na červenou". Nechutně alibistické foto. I kdyby mu to stůj padlo metr před čumákem, tak co s tím asi tak řidič udělá? Nebo již čelo vlaku minulo návěstidlo? Pak je fotka beztak poněkud bezpředmětná ne? Nejezděte do křižovatek na signál stůj :lol: ty v*le, to už tam můžou zrovna napsat, že na hnojení je nejlepší hnůj, na kojení mateřské mléko a že se poslední dobou doporučuje jezdit vpravo. Pokud na tom snímku chtěli vydělat, nebo postavit senzaci, tak to měli poslat do redakce Novy a ne s tim prudit po výpravnách. Idi*ti! Proč se nespustí kampaň BESIPu, že auta nemají jezdit na červenou, protože pak nemají tak úplně přednost? Jsem rád, že DP stojí na správné straně a snaží se své zaměstnance chránit a zlepšovat jim pracovní podmínky ](*,)

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 20.9.2012 11:49

gabuliatko píše: No je fakt, že v Bratislavě ukazují cestu a asi si ji musíme vyzkoušet.
Máš na mysli postupné rušení tramvajových tratí a tramvajové dopravy obecně?

Odpovědět