Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
von Špilberk
- Uživatel
Re: Preference / antipreference MHD
Pod Nuselským mostem, před zastávkou Svatoplukova budeme mít nový přechod obohacený o semafor. 3x hurá 
Myslím, že už v minulosti se na řadě míst opustilo od přetahování tramvajového volna do vozidlové žluté, přestože to mezičasy umožňovaly. Právě proto, aby to nemátlo řidiče.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Skvělý nápad = 100% podporuji!Bobik píše:Konkrétně rozjedu-li se z Urxovy DC ... zdali by nešlo aby ve druhém případě padaly čočky na stůj o chvíli dřív a bylo by tak jasné že to není preference, ale že teď se prostě nejede.
- Bobik
- Uživatel
Napadlo mě na základě včerejší nehody v Karlíně (jejíž podrobnosti neznám), že tam je taky místy napytel SSZ u bývalé vozovny (dnes servis). Konkrétně rozjedu-li se z Urxovy DC, ve valné většině případů autům padne červená a čočky zůstanou na volno (zabránění vjetí do kolizního směru). Potud v pohodě, ovšem stává se, že padne oranžová, červená - a čočky na stůj. A pustí to auta z vedlejší. Jenže v tak blbý vzdálenosti, že se to musí umagnetit aby nebylo bum a není šance poznat, zdali se jedná o standardní stav preference tram, nebo ne. Tak se chci zeptat zdali se o tom alespoň ví, případně zdali by nešlo aby ve druhém případě padaly čočky na stůj o chvíli dřív a bylo by tak jasné že to není preference, ale že teď se prostě nejede.
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
včera jsem viděl v provozu po reko dolní Mírák
po víkendu snad do provozu po reko Letenské náměstí
tak uvidíme co preference
po víkendu snad do provozu po reko Letenské náměstí
tak uvidíme co preference
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zkusím na to nezapomenoutwillyjeff píše:Hlavně dýchej
Áano, Bertramka potěšila, díky!
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak pro změnu něco pozitivního: Koordinace Bertramka - Anděl funguje. 
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na Floře budeme zase půl roku čekat, než se uráčí cyklus upravit. Jako na Jarošovi
Hlavně dýchej 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
IPP jede posledních pár dní přes den jako za starého SSZ, tedy celkem "předvídatelný" standardní pevný cyklus+zapytlovány veškeré ukazatele odpočtů.
Ale přátelé TA FLORA
Že to nepreferuje, no co bychom chtěli za ty prachy, žejo, ale nechápu, že to nenavolí ani poté, co se zablokuje vexle, jak je v dobrých kruzích (na ostatních SSZ) zvykem. V zastávce DC lze sice lehce přejet označník a tram je navolena, ale podruhé se volno nekoná, takže výlet s kličkou, tudíž přetahovat asi nedoporučuju. A proč je od Orionky proboha stále navolen přímý směr, když jím nic nejezdí??
Ze všech směrů pak navolení následuje skutečně až když je člověk už ve špičkách/za čárou, což mi přijde i jako proti "pravidlům hry". Tak doufám, že budou ladit, až se z nich bude kouřit, protože SPK sice nemakalo, ale aspoň to volno v pevném padalo. Tohle je stejnej propadák jako Želva...kdyby mi to pomohlo, tak bych brečel 
Ale přátelé TA FLORA
Že to nepreferuje, no co bychom chtěli za ty prachy, žejo, ale nechápu, že to nenavolí ani poté, co se zablokuje vexle, jak je v dobrých kruzích (na ostatních SSZ) zvykem. V zastávce DC lze sice lehce přejet označník a tram je navolena, ale podruhé se volno nekoná, takže výlet s kličkou, tudíž přetahovat asi nedoporučuju. A proč je od Orionky proboha stále navolen přímý směr, když jím nic nejezdí??
Vcera jsem koukal na Ipak s Legerkou a cocky padnou na stuj a ve stejnej okamzik pada oranzova od Jecny... Asi je to o vikendu jinak. Pak se nedivin nalisovanymu autu na vychodu z metra.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
SSZ Vršovická x Kodaňská dnes nefunkční a úplně potmě. To je paráda, nestojí tam nikde nic! Úplně zbytečnej semafor...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tam je to ale trochu z jineho duvodu - ne, aby ridici neprotahovali oranzovo-cervenou, ale aby nevyhodnocovali signalizaci jako zaseklou. 
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem na to taky koukal. Ale takhle: ta T6 je za SSZ prvním podvozkem a na semaforech nejen že už svítí zelená, ale auta se už rozjíždějí, takže ten to tam fakt musel fláknout natvrdo na stůj už několik vteřin po přepadnutí, to takhle neuhádáš asi...Jo a připomělo mi to trochu značku u podolské porodnice, ať řidiči iad nejezdí na červenou 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Copak to běží na monitorech po výpravnách
Hned jsem si vzpomněl na willyjeffa, kterak zde nedávno tušil mediální "zlí řidiči jezdí na červenou". Nechutně alibistické foto. I kdyby mu to stůj padlo metr před čumákem, tak co s tím asi tak řidič udělá? Nebo již čelo vlaku minulo návěstidlo? Pak je fotka beztak poněkud bezpředmětná ne? Nejezděte do křižovatek na signál stůj
ty v*le, to už tam můžou zrovna napsat, že na hnojení je nejlepší hnůj, na kojení mateřské mléko a že se poslední dobou doporučuje jezdit vpravo. Pokud na tom snímku chtěli vydělat, nebo postavit senzaci, tak to měli poslat do redakce Novy a ne s tim prudit po výpravnách. Idi*ti! Proč se nespustí kampaň BESIPu, že auta nemají jezdit na červenou, protože pak nemají tak úplně přednost? Jsem rád, že DP stojí na správné straně a snaží se své zaměstnance chránit a zlepšovat jim pracovní podmínky ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Máš na mysli postupné rušení tramvajových tratí a tramvajové dopravy obecně?gabuliatko píše: No je fakt, že v Bratislavě ukazují cestu a asi si ji musíme vyzkoušet.