Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Bobik
- Uživatel
Re: Preference / antipreference MHD
Přímo blikat ani ne, ale už dávno máme podobnou věc v provozu - stromečky. Tak co takhle - konečně - to jejich blikání sjednotit a dát je všude?
Jinak nevim jestli za to můžou hasiči, nebo se zas něco nepovedlo, ale v noci mě zradil spodní Pavlák (DC). Naštěstí tam tomu vůbec nevěřim a jezdim opatrně, takže jsem to stačil umlátit na magnety, ale ťipťop (odpočet nešel, ale co jsem vypozoroval tak chvíli jde, chvíli ne a zdá se mi že na to vliv nemá).
A další, pokud to ještě někdo neví že tam nejel - pozor na Letenským nám ZC (ke Spartě). Instalujou nový definitivní SSZ a ty dočasný jsou "šikovně" schovaný za nima, takže v zast. na ně je vidět, pár metrů po vyjetí se schovaj a vylezou až těsně před křižovatkou. No a samozřejmě že podle zákona schválnosti mezitím většinou padnou na stůj. Projet se to nedá, takže se tam dost gumujou koleje.
Jinak nevim jestli za to můžou hasiči, nebo se zas něco nepovedlo, ale v noci mě zradil spodní Pavlák (DC). Naštěstí tam tomu vůbec nevěřim a jezdim opatrně, takže jsem to stačil umlátit na magnety, ale ťipťop (odpočet nešel, ale co jsem vypozoroval tak chvíli jde, chvíli ne a zdá se mi že na to vliv nemá).
A další, pokud to ještě někdo neví že tam nejel - pozor na Letenským nám ZC (ke Spartě). Instalujou nový definitivní SSZ a ty dočasný jsou "šikovně" schovaný za nima, takže v zast. na ně je vidět, pár metrů po vyjetí se schovaj a vylezou až těsně před křižovatkou. No a samozřejmě že podle zákona schválnosti mezitím většinou padnou na stůj. Projet se to nedá, takže se tam dost gumujou koleje.
No a jsme zpátky u otázky, zda by nestálo za to naučit čočky blikat.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
P_V: 5 vteřina řidič se podívá co se vůbec děje 6 dupe na brzdu/ rána. A to ještě bereš ty lepší, kteří opravdu mají tu reakci takhle krátkou.
Hlavně to budí efekt, že tramvaj zvoní a nebrzdí, což by v tomto případě byla pravda. Když se chce pořád zklidnovat magistrála, tak jim těch pár vteřin snad nevadí pro tramvaj...
Hlavně to budí efekt, že tramvaj zvoní a nebrzdí, což by v tomto případě byla pravda. Když se chce pořád zklidnovat magistrála, tak jim těch pár vteřin snad nevadí pro tramvaj...
a možné řešení:Brejšín píše:padne na stůj
začnu brzdit - 1. vteřina
pak si uvědomím, že i při použití nouzové brzdy bych půlkou TRAM stál v křižovatce - 2. vteřina
znovu nášlap - 3. vteřina
10 metrů před stopčárou padá autům oranžová - 4. vteřina
já mám 35-45 km/h na stopčáře - 5. vteřina
PRÁSK - 6 vteřina
zmáčknu zvonek - 4. vteřina
netrpělivé auto zpomalí - 5. vteřina
PROFIT - 6. vteřina
Otázkou je co je běžný, že.
Rozhodující je mezičas od ukončení volna pro TRAM do oranžové pro kolizní směr. A ten by dle mě neměl být kratší než 4 vteřiny.
Přesně jak říkáš, mě se to taky několikrát stalo, že:
padne na stůj
pak si uvědomím, že i při použití nouzové brzdy bych půlkou TRAM stál v křižovatce - 2. vteřina
PRÁSK - 6 vteřina
Rozhodující je mezičas od ukončení volna pro TRAM do oranžové pro kolizní směr. A ten by dle mě neměl být kratší než 4 vteřiny.
Přesně jak říkáš, mě se to taky několikrát stalo, že:
padne na stůj
PRÁSK - 6 vteřina
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud myslíš ten Pavlák, tak včera jsme na to koukali na té kameře a běžný nájezd aut po padnutí signálu stůj trvá 7 sekund. Tj. mezičas je spočítaný podle normy, tramvaj by v ten okamžik měla být již čumákem za křižovatkou a odbočující řidič by to do ní z boku napálit neměl. Nicméně při shodě rozjezdu řidiče na žlutou a rozhodnutí tramvajáka brzdit a pak teprve přidat je pravděpodobná situace lisování mezi tramvaj a výstup z metra, která nastala v neděli. Součástí řešení by snad mělo být tedy i prodloužení tohoto mezičasu.Brejšín píše:Opravdu jsou tam vyklízecí časy takové, že pokud je tram blíže jak 50 metrů (při 50 km/h) před SSZ a padne na stůj - bezpečně projede
Opravdu jsou tam vyklízecí časy takové, že pokud je tram blíže jak 50 metrů (při 50 km/h) před SSZ a padne na stůj - bezpečně projede 
- 7001
- Uživatel
Tak IPP dneska šlape jak má. Ještě jednou díky za nápravu. Snad nám to vydrží.
-
gabuliatko
- Uživatel
Palec nahoru klidným řidičům kteří se nebojí v průběhu volna po nábřeží otevřít dveře a sledujíc chodeckého panáčka zase je pak zavřít. Z pozorování mi pevný program nepřijde, jen těch tramvají od KN je trochu moc. (oproti červnu baby 3, zbytečná 6 a 18). Potvrzuji zpoždění okolo 10 minut (max. fronta až na Moráň do stanice).Petrpes píše:Na Palačák kolona tram již z Moráně, ostatní směry též dlouho vyčkávají. To je tam pevnej program, či co???
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Tak to asi bydlím někde jindeBrejšín píše:Hradčanská se naštěstí uklidnila. Hold si pěšáci uvědomili, že tramvajáci nemají čas sledovat čočky, když si je hlídají a tak prostě čekají dokud tram neprojede, ikdyž mají zelenou.
Hradčanská se naštěstí uklidnila. Hold si pěšáci uvědomili, že tramvajáci nemají čas sledovat čočky, když si je hlídají a tak prostě čekají dokud tram neprojede, ikdyž mají zelenou. 
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dostat na PN +9 při 6 min konci na Řepích, to je paráda :]
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na Palačák kolona tram již z Moráně, ostatní směry též dlouho vyčkávají.
To je tam pevnej program, či co???
To je tam pevnej program, či co???
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Nebojte, podobné řešení je na spadnutí na IPP... Jde jen o to, zda vyhraje 30 nebo 20 km/h....Bobik píše:Jak to, že se s Hradčanskou nic nedělá? Vždyť tam přece zavedli to úžasný systémový řešení OR 35.....
- Bobik
- Uživatel
Jak to, že se s Hradčanskou nic nedělá? Vždyť tam přece zavedli to úžasný systémový řešení OR 35..... ](./images/smilies/eusa_wall.gif)