Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Petr » 15.8.2012 13:35

Vojta Tramvaj píše:ad Petr: Vy jste si tu práci nedal, ale já ano.
Ano, nedal jsem si tu práci, protože jsem v tu chvíli v neměl po ruce chronometrážní tabulky. Takže díky, že jste zde zveřejnil pouze zastávkové jízdní řády pravidelně pojížděných úseků s časovou sférou ve špičce pracovního dne.... Chtělo by to také B jízdní doby.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 15.8.2012 9:17

von Špilberk píše:Při tom, jak se množí semafory a zastávky, by mohl pohyblivý chodník tramvaj snadno nahradit. Na samostatném tělese se prostě vykopou koleje a dají se pohyblivé chodníky. Vždy od křižovatky ke křižovatce, tam si cestující přejde a naskočí na další pás. Rychlost přepravy nebude o moc nižší. 8-)
Docela dobrý nápad a ještě na delších úsecích by mezi "pomalým" chodníkem mohl být uprostřed expresní pro delší cesty :-D

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 15.8.2012 8:30

willyjeff píše:Jinak k novému obchoďáku by se zastávka šikla :twisted: a pohyblivý chodník.
Při tom, jak se množí semafory a zastávky, by mohl pohyblivý chodník tramvaj snadno nahradit. Na samostatném tělese se prostě vykopou koleje a dají se pohyblivé chodníky. Vždy od křižovatky ke křižovatce, tam si cestující přejde a naskočí na další pás. Rychlost přepravy nebude o moc nižší. 8-)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 15.8.2012 6:46

Petr píše:...ale pokud vím, tak mezi Hradčanskou a Letenským náměstím byly semafory na vjezdu do smyčky i v původním stavu....
Á pravda, omlouvám se. Nějak mi tím že na nich téměř furt svítilo volno vypadly.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 15.8.2012 0:14

Myslím, že semafory na Letné budou s dobrou preferencí. Jist si nejsem pouze na Letenském náměstí, ale to je spíš otázka kvality řešení, než možností. Ty jsou. OC na Chodovské snad taky s preferencí.

Vojta Tramvaj
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta Tramvaj » 14.8.2012 23:00

ad Petr: Vy jste si tu práci nedal, ale já ano.

Úseky s nulovou jízdní dobou jsou tyto:
Levského - Sídliště Modřany
Kotlářka (SM) - Kotlářka
Radlická - Škola Radlice
Olšanská - NNŽ
Malostranská(UV) - Malostranská (MA)

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 14.8.2012 22:58

Petr píše:Nepolemizuji s tím, že nová světla jsou pražský mor, ale pokud vím, tak mezi Hradčanskou a Letenským náměstím byly semafory na vjezdu do smyčky i v původním stavu....
Souhlasím, je to mor, nicméně pokud budou šlapat tak to vnímám - v tomto konkrétním místě - jako zlepšení. 8-)

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 14.8.2012 19:39

willyjeff píše:Anižbych chtěl nějak rozviřovát vášně a přespřílišně offtopikovat, ale který úsek (alespoň podobně dlouhý) má takovou jízdní dobu? Mě napadá nulový jen Kotlářka/smč->Kotlářka a při zatažení do HL Div.p.Pal->Palmovka/Žertvy. Jinak k novému obchoďáku by se zastávka šikla :twisted: a pohyblivý chodník.
Tak samozřejmě podobně dlouhý úsek ne. To byl samozřejmě vtip, bohužel nepochopený... Z hlavy je tu nevysypu, ale nulu máme také třeba Radlická - Škola Radlice....

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 14.8.2012 19:36

Petr píše:Ubrat jenom minutu? Já si myslím, že by se dalo mít úsek Teplárna Michle - OC Michle - Chodovská dokonce jízdní dobu NULA... Takových úseků nám přibývá, tak co to neudělat i tady! :D
Anižbych chtěl nějak rozviřovát vášně a přespřílišně offtopikovat, ale který úsek (alespoň podobně dlouhý) má takovou jízdní dobu? Mě napadá nulový jen Kotlářka/smč->Kotlářka a při zatažení do HL Div.p.Pal->Palmovka/Žertvy. Jinak k novému obchoďáku by se zastávka šikla :twisted: a pohyblivý chodník.

Petr
Provozovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 14.8.2012 18:14

chemik píše:Ano! Přidal bych tam zastávku a v rámci efektivního zkrášlení jízdních dob bych tam ubral minutu!
Ubrat jenom minutu? Já si myslím, že by se dalo mít úsek Teplárna Michle - OC Michle - Chodovská dokonce jízdní dobu NULA... Takových úseků nám přibývá, tak co to neudělat i tady! :D

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 14.8.2012 17:59

von Špilberk píše: Ještě by ten semafor mohl být doplněn zastávkou, protože tam bude nové OC, a Chodovská (TRAM) je docela daleko. 8-)
Ano! Přidal bych tam zastávku a v rámci efektivního zkrášlení jízdních dob bych tam ubral minutu!

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 14.8.2012 17:25

Fořtík píše:já samozřejmě nepředpokládám, že by byl bez preference... 8-)
Ještě by ten semafor mohl být doplněn zastávkou, protože tam bude nové OC, a Chodovská (TRAM) je docela daleko. 8-)

Petr
Provozovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 14.8.2012 15:17

Bobik píše:(...)Pro neznalé, byly tam 2 - jeden na Let. nám a druhej na křiž Špejchar. Teď na Leteňáku, u Sparty, na vjezdu do Blanky, na vjezdu do smyčky, na křiž. Špejchar a na přechodu před zast Hradč. Bomba.)
Nepolemizuji s tím, že nová světla jsou pražský mor, ale pokud vím, tak mezi Hradčanskou a Letenským náměstím byly semafory na vjezdu do smyčky i v původním stavu....

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 14.8.2012 11:58

já samozřejmě nepředpokládám, že by byl bez preference... 8-)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 14.8.2012 10:04

Fořtík: Souhlasím s Bobíkem. Ted nebudeš řvát na auta, ale na semafor zpoza kterého budeš koukat na horní volno :lol: :lol:

Odpovědět