TT Václavské náměstí - studie

Právě zde je prostor pro Vaše přání a fantazie. Spekulace na téma nových tratí, dodávek vozů, nových linek a spousta dalších věcí vítána právě zde...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MF
Uživatel

Re: TT Václavské náměstí - studie

Příspěvek od MF » 03.12.2007 19:00

bokša píše:Přišlo by mi logický, udělat centrální přestupní bod uprostřed Václaváku...
To asi neprojde. Leda, že by bylo zcela změněno noční linkové vedení. Stávající stav na Lazaru je vyhovující. Akorát bych si tam představoval pěší zónu.

bokša
Uživatel

Příspěvek od bokša » 03.12.2007 13:01

Přišlo by mi logický, udělat centrální přestupní bod uprostřed Václaváku...

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 01.12.2007 20:36

S tím způsobem jako na Palackého náměstí by to šlo. Určitě se budou oba páry zastávek jmenovat stejně že :?: #-o Dále by mě zajímalo asi jako každého linkové vedení. O denní se zajímá každý, mě by zase zajímalo to noční. Jestli se přidá nová linka a jestli se vyhne Lazarské apod. V případě jejího zavedení kudy pojede. Napadá mě z Olšan přestup na Floře s 51 a 58. Dále až na kříž a pak kam? Napadají mě Radlice..., ale zase poptávka v Radlicích asi nebude tak horká jako na Václaváku. V Radlicích by mohl být i delší interval, na Václaváku zase kratší.

Nebo jestli se z Lazarské přes Václavák odkloní linka, která jezdí na IPP normálně Ječnou a Vinohradská zůstane nadále bez obsluhy? Je to předčasné, ale zajímal by mě názor odborníků.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 01.12.2007 19:42

MF píše:...Tedy myslím, že vcelku rozumné by bylo umístění zastávek vždy před výhybkou z každé strany (jako na Karlově náměstí), ve směru od Jindřišské takhle zastávka bývala. ...
Nečekal bych, že se zastávka v Jindřišské opět objeví. Od té doby, co byl blok domů na rohu Jindřišské - VN prodán, je v tomto místě jeden vchod do metra zcela zrušený a druhý - v Jindřišské - omezený na nutné minimum, které by zastávce nejspíš nestačilo. Zdá se, že dotyčná firma v rámci maximalizace zisku MHD nepodporuje a město jí v tom nijak nebrání.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 01.12.2007 19:26

MF píše:Tedy myslím, že vcelku rozumné by bylo umístění zastávek vždy před výhybkou z každé strany (jako na Karlově náměstí), ve směru od Jindřišské takhle zastávka bývala. Ale zase na druhou stranu lidem, kteří chtějí jet nahoru k Muzeu by lépe vyhovovala zastávka za sjezdovou výhybkou nahoru. To ale samozřejmě platí o všech směrech. Dále to také závisí na linkovém vedení.
Osobně považuji uspořádání zastávek na Karlově náměstí za nejhorší možné, neb když potřebuji přestoupit z metra na tramvaj ve směru na Vinohrady - tak nikdy nevím, kterým výlezem vystoupit, aby mi tramvaj neujela. Většinou se mi stává, že vidím ujíždět alespoň dvě soupravy právě z té druhé zastávky než na které stojím :lol:
Spíš mi vyhovuje uspořádání typu Palmovka, tedy zastávka podle směru za křižovatkou. Ovšem tohle uspořání je vzhledem k šíři Václavského náměstí poměrně nevhodné kvůli velké délce pěší docházky mezi jednotlivými zastávkami v případě přestupu :( Proto bych spíš uprostřed Václaváku viděl raději uspořádání typu Palackého náměstí = stávající obousměrná zastávka před Světozorem doplněná druhou obousměrnou na náměstí. Výhody tohoto uspořádání vidím ve sjednocení odjezdů ve směru Vinohrady a ve směru Lazarská, ale hlavně si myslím, že si lidé na zastávku ve Vodičkově už zvykli, a proto bych jim to neměnil :wink:

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 01.12.2007 18:49

Možná se to zde někde objevilo na plánku, ale přesto se zeptám: Nevíte jak budou umístěné zastávky až se na Venclu postaví ta trať? U Muzea je to vcelku jasné, ale zajímalo by mě umístění na kříži. Tedy myslím, že vcelku rozumné by bylo umístění zastávek vždy před výhybkou z každé strany (jako na Karlově náměstí), ve směru od Jindřišské takhle zastávka bývala. Ale zase na druhou stranu lidem, kteří chtějí jet nahoru k Muzeu by lépe vyhovovala zastávka za sjezdovou výhybkou nahoru. To ale samozřejmě platí o všech směrech. Dále to také závisí na linkovém vedení.

Richard Sadílek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Richard Sadílek » 30.11.2007 21:46

Skvěl návrh arny @3644 (nechce se mi citovat kvůli mému krátkému příspěvku). Ohledně toho jsem poslal SZ adminovi - leč, jak poznamenal MOp, už asi neexistují. Z tvého návrhu, arny, vyplývá, že už nemá cenu to přesunovat - má cenu začít opět jinde a informativně obeslat zde diskutující o Palmovce, ale už ne to odsud mazat :idea: . Jinak, samozřejmě, že každá diskuze která je od tématu vznikla od tématu - kdyby bylo téma náhlepřerušené zprávou z jiného tématu, nikdo by na to nenavázal, ale když je to téměř neznatelně a pomalu se odchylující téma, každý na to "skočí".

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 30.11.2007 20:56

arny píše:Šikovný člověk se vždy zorientuje. Dík 8-)
A šikovný moderátor toto nedopustí a včas koná.. Leč asi už neexistujou..

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 30.11.2007 20:37

Richard Sadílek píše:Tak už jsou tu dva témata:... .... - nesouvisí to ani s Václavským náměstím, ani s přejmenováním Palmovky.
Nevím jestli by se to mělo přesouvat. Diskuze o Palmovce vyplynula sama o sobě z diskuze, když probíral název zastávek na Muzeu. Je samozřejmé, že mnoho zde diskutujících hned napadne přirovnání s jinými zastávkami a tato prostě je z nich nejčetnější.
Je to stejné nebo podobné jako, když v diskuzi o trati do Radlic se začne probírat linkové vedení šestky, která s touto tratí v dnešní době souvisí.

Sme jen lidé, kteří zde o něčem diskutují a nedokáží se držet striktně jednoho tématu byť se snaží jak můžou. Debata začne o tramvajích a končí krásnými slečnami. Debata začne o problému OIS a skončí topením koťat. Jsou to „Plodné“ debaty, které se dějí na pracovišti, v restauraci i zde na fóru, až z toho někdy vznikne „Termix“.

Nechci zde zkoumat, zde kdo začal s tou Palmovkou, ale nenapadlo autora, když se mu to zde nelíbí přesun sám tím, že by pokračoval v jiném (tomu vhodném) vláknu např. tím: … v tématu TT Václavské náměstí – studie napsal, když se sám k debatě připojil...?

Berte to jen jako můj názor, ale buď se to mělo přesunout dávno nebo už vůbec. To by se takhle musela přesouvat půlka fóra a to je podle mě zbytečné. Šikovný člověk se vždy zorientuje. Dík 8-)

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 30.11.2007 18:37

Richard Sadílek píše:Tak už jsou tu dva témata: jedno o Palmovce (přejmenování) a druhé o 15 jak se otáčí na Palmovce. Oboje je od tématu. Takže 1. už jsem poslal adminovi prosbu o přesunutí diskuze přejmenovací 2. diskuze 15-Palmovka bude pokračovat jinde - nesouvisí to ani s Václavským náměstím, ani s přejmenováním Palmovky.
Třeba to bude souviset, až 15ka bude z Palmovky jezdit po Václaváku! Já bych ty témata neodlučoval, abychom je časem nemuseli opětovně sloučit :D :D :D

Richard Sadílek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Richard Sadílek » 30.11.2007 16:22

Tak už jsou tu dva témata: jedno o Palmovce (přejmenování) a druhé o 15 jak se otáčí na Palmovce. Oboje je od tématu. Takže 1. už jsem poslal adminovi prosbu o přesunutí diskuze přejmenovací 2. diskuze 15-Palmovka bude pokračovat jinde - nesouvisí to ani s Václavským náměstím, ani s přejmenováním Palmovky.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 29.11.2007 19:26

Jistě, na 21 také nevysazuješ lidi na Národní třídě a nenabíráš je až v Myslíkovce. Měl by sis stěžovat.

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 29.11.2007 16:49

Sirka píše:
8750 píše: Můžeš - její ukončení je polookružní, akorát aby se to kaštanům nepletlo, tak je JŘ napsán, jako by tam měla konečnou.
Chtěl jsem to taky zkusit, ale řidič mě nechal vystoupit - je to skoro normální konečná (skoro - chybí rozdělení sloupků na nást. a výst.)
Já jsem si tam udělal šotovýlet 3x a řidičům to nevadilo a taky by jim to ani nemělo vadit - je tam vyvěšen JŘ a není tam psáno Výstupní.

Sirka
Uživatel

Příspěvek od Sirka » 28.11.2007 9:48

8750 píše: Můžeš - její ukončení je polookružní, akorát aby se to kaštanům nepletlo, tak je JŘ napsán, jako by tam měla konečnou.
Chtěl jsem to taky zkusit, ale řidič mě nechal vystoupit - je to skoro normální konečná (skoro - chybí rozdělení sloupků na nást. a výst.)

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 27.11.2007 22:03

MF píše:Pod Palmovkou, Nad Palmovkou, Vedle Palmovky, Před a Za Palmovkou a U Palmovky.
........nikdo nesmí fotit nebo nebudu hrát :-)

Odpovědět