To asi neprojde. Leda, že by bylo zcela změněno noční linkové vedení. Stávající stav na Lazaru je vyhovující. Akorát bych si tam představoval pěší zónu.bokša píše:Přišlo by mi logický, udělat centrální přestupní bod uprostřed Václaváku...
TT Václavské náměstí - studie
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: TT Václavské náměstí - studie
Přišlo by mi logický, udělat centrální přestupní bod uprostřed Václaváku...
S tím způsobem jako na Palackého náměstí by to šlo. Určitě se budou oba páry zastávek jmenovat stejně že
Dále by mě zajímalo asi jako každého linkové vedení. O denní se zajímá každý, mě by zase zajímalo to noční. Jestli se přidá nová linka a jestli se vyhne Lazarské apod. V případě jejího zavedení kudy pojede. Napadá mě z Olšan přestup na Floře s 51 a 58. Dále až na kříž a pak kam? Napadají mě Radlice..., ale zase poptávka v Radlicích asi nebude tak horká jako na Václaváku. V Radlicích by mohl být i delší interval, na Václaváku zase kratší.
Nebo jestli se z Lazarské přes Václavák odkloní linka, která jezdí na IPP normálně Ječnou a Vinohradská zůstane nadále bez obsluhy? Je to předčasné, ale zajímal by mě názor odborníků.
Nebo jestli se z Lazarské přes Václavák odkloní linka, která jezdí na IPP normálně Ječnou a Vinohradská zůstane nadále bez obsluhy? Je to předčasné, ale zajímal by mě názor odborníků.
Nečekal bych, že se zastávka v Jindřišské opět objeví. Od té doby, co byl blok domů na rohu Jindřišské - VN prodán, je v tomto místě jeden vchod do metra zcela zrušený a druhý - v Jindřišské - omezený na nutné minimum, které by zastávce nejspíš nestačilo. Zdá se, že dotyčná firma v rámci maximalizace zisku MHD nepodporuje a město jí v tom nijak nebrání.MF píše:...Tedy myslím, že vcelku rozumné by bylo umístění zastávek vždy před výhybkou z každé strany (jako na Karlově náměstí), ve směru od Jindřišské takhle zastávka bývala. ...
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Osobně považuji uspořádání zastávek na Karlově náměstí za nejhorší možné, neb když potřebuji přestoupit z metra na tramvaj ve směru na Vinohrady - tak nikdy nevím, kterým výlezem vystoupit, aby mi tramvaj neujela. Většinou se mi stává, že vidím ujíždět alespoň dvě soupravy právě z té druhé zastávky než na které stojímMF píše:Tedy myslím, že vcelku rozumné by bylo umístění zastávek vždy před výhybkou z každé strany (jako na Karlově náměstí), ve směru od Jindřišské takhle zastávka bývala. Ale zase na druhou stranu lidem, kteří chtějí jet nahoru k Muzeu by lépe vyhovovala zastávka za sjezdovou výhybkou nahoru. To ale samozřejmě platí o všech směrech. Dále to také závisí na linkovém vedení.
Spíš mi vyhovuje uspořádání typu Palmovka, tedy zastávka podle směru za křižovatkou. Ovšem tohle uspořání je vzhledem k šíři Václavského náměstí poměrně nevhodné kvůli velké délce pěší docházky mezi jednotlivými zastávkami v případě přestupu
Možná se to zde někde objevilo na plánku, ale přesto se zeptám: Nevíte jak budou umístěné zastávky až se na Venclu postaví ta trať? U Muzea je to vcelku jasné, ale zajímalo by mě umístění na kříži. Tedy myslím, že vcelku rozumné by bylo umístění zastávek vždy před výhybkou z každé strany (jako na Karlově náměstí), ve směru od Jindřišské takhle zastávka bývala. Ale zase na druhou stranu lidem, kteří chtějí jet nahoru k Muzeu by lépe vyhovovala zastávka za sjezdovou výhybkou nahoru. To ale samozřejmě platí o všech směrech. Dále to také závisí na linkovém vedení.
-
Richard Sadílek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Skvěl návrh arny
(nechce se mi citovat kvůli mému krátkému příspěvku). Ohledně toho jsem poslal SZ adminovi - leč, jak poznamenal MOp, už asi neexistují. Z tvého návrhu, arny, vyplývá, že už nemá cenu to přesunovat - má cenu začít opět jinde a informativně obeslat zde diskutující o Palmovce, ale už ne to odsud mazat
. Jinak, samozřejmě, že každá diskuze která je od tématu vznikla od tématu - kdyby bylo téma náhlepřerušené zprávou z jiného tématu, nikdo by na to nenavázal, ale když je to téměř neznatelně a pomalu se odchylující téma, každý na to "skočí".
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A šikovný moderátor toto nedopustí a včas koná.. Leč asi už neexistujou..arny píše:Šikovný člověk se vždy zorientuje. Dík
Nevím jestli by se to mělo přesouvat. Diskuze o Palmovce vyplynula sama o sobě z diskuze, když probíral název zastávek na Muzeu. Je samozřejmé, že mnoho zde diskutujících hned napadne přirovnání s jinými zastávkami a tato prostě je z nich nejčetnější.Richard Sadílek píše:Tak už jsou tu dva témata:... .... - nesouvisí to ani s Václavským náměstím, ani s přejmenováním Palmovky.
Je to stejné nebo podobné jako, když v diskuzi o trati do Radlic se začne probírat linkové vedení šestky, která s touto tratí v dnešní době souvisí.
Sme jen lidé, kteří zde o něčem diskutují a nedokáží se držet striktně jednoho tématu byť se snaží jak můžou. Debata začne o tramvajích a končí krásnými slečnami. Debata začne o problému OIS a skončí topením koťat. Jsou to „Plodné“ debaty, které se dějí na pracovišti, v restauraci i zde na fóru, až z toho někdy vznikne „Termix“.
Nechci zde zkoumat, zde kdo začal s tou Palmovkou, ale nenapadlo autora, když se mu to zde nelíbí přesun sám tím, že by pokračoval v jiném (tomu vhodném) vláknu např. tím: … v tématu TT Václavské náměstí – studie napsal, když se sám k debatě připojil...?
Berte to jen jako můj názor, ale buď se to mělo přesunout dávno nebo už vůbec. To by se takhle musela přesouvat půlka fóra a to je podle mě zbytečné. Šikovný člověk se vždy zorientuje. Dík
Třeba to bude souviset, až 15ka bude z Palmovky jezdit po Václaváku! Já bych ty témata neodlučoval, abychom je časem nemuseli opětovně sloučitRichard Sadílek píše:Tak už jsou tu dva témata: jedno o Palmovce (přejmenování) a druhé o 15 jak se otáčí na Palmovce. Oboje je od tématu. Takže 1. už jsem poslal adminovi prosbu o přesunutí diskuze přejmenovací 2. diskuze 15-Palmovka bude pokračovat jinde - nesouvisí to ani s Václavským náměstím, ani s přejmenováním Palmovky.
-
Richard Sadílek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsou tu dva témata: jedno o Palmovce (přejmenování) a druhé o 15 jak se otáčí na Palmovce. Oboje je od tématu. Takže 1. už jsem poslal adminovi prosbu o přesunutí diskuze přejmenovací 2. diskuze 15-Palmovka bude pokračovat jinde - nesouvisí to ani s Václavským náměstím, ani s přejmenováním Palmovky.
Jistě, na 21 také nevysazuješ lidi na Národní třídě a nenabíráš je až v Myslíkovce. Měl by sis stěžovat.
Já jsem si tam udělal šotovýlet 3x a řidičům to nevadilo a taky by jim to ani nemělo vadit - je tam vyvěšen JŘ a není tam psáno Výstupní.Sirka píše:Chtěl jsem to taky zkusit, ale řidič mě nechal vystoupit - je to skoro normální konečná (skoro - chybí rozdělení sloupků na nást. a výst.)8750 píše: Můžeš - její ukončení je polookružní, akorát aby se to kaštanům nepletlo, tak je JŘ napsán, jako by tam měla konečnou.
Chtěl jsem to taky zkusit, ale řidič mě nechal vystoupit - je to skoro normální konečná (skoro - chybí rozdělení sloupků na nást. a výst.)8750 píše: Můžeš - její ukončení je polookružní, akorát aby se to kaštanům nepletlo, tak je JŘ napsán, jako by tam měla konečnou.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
........nikdo nesmí fotit nebo nebudu hrátMF píše:Pod Palmovkou, Nad Palmovkou, Vedle Palmovky, Před a Za Palmovkou a U Palmovky.