Fotožurnál & Scanjournál
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
Re: Fotožurnály
Napájení z aku... Když ten sloupek stojí statisíce (info ze žluté diskuse), kolik by stál statický měnič 600/12V?
PC zdroj, který de facto dělá totéž, vstupní napětí po usměrnění i výkon jsou řádově srovnatelné, je i v nejluxusnější variantě za několik tisíc. Navíc by možná LED matice vyšly levněji než ty DOT.
PC zdroj, který de facto dělá totéž, vstupní napětí po usměrnění i výkon jsou řádově srovnatelné, je i v nejluxusnější variantě za několik tisíc. Navíc by možná LED matice vyšly levněji než ty DOT.
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jsem si říkal, že si určitě někdo všimne... ale nechal jsem to tam... 
to je tak, když se zastaví v koloně a zrovna padne červená, pak se kolona pohne a je to
ale došlo mi to v podstatě hned, ale už jsem byl za

ještě někdo může spočítat rychlost, no a to otáčení na "Prašném mostě"
to je tak, když se zastaví v koloně a zrovna padne červená, pak se kolona pohne a je to
ale došlo mi to v podstatě hned, ale už jsem byl za
ještě někdo může spočítat rychlost, no a to otáčení na "Prašném mostě"
Jízdu na červenou jsem neviděl, neb není SSZ vidět (pokud myslíš to na začátku, u zastávky Sparta). Zato mohu odpřísáhnout, že tam vidim chodce, kterej přechází na červenou
Všiml jsem si tam jízdy na červenou!kasme píše:asi sem, i když je to video
Hradčanská v novém - video průjezd autem ulicí Milady Horákové na Prašný most a zpět:
http://www.stream.cz/video/511208-hradcanska-v-novem
a pohled ze zadní plošiny tramvaje v úseku Vítězné náměstí - Prašný most - Hradčanská - Sparta
http://www.stream.cz/video/511463-hradcanska-tramvaji
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přistoupíš-li k němu s VPN01 (http://www.apex-jesenice.cz/tyfloset1.php?lang=cz) a stiskneš tlačítko TL1, tak ti paní Eliška (http://www.acapela-group.com/text-to-sp ... -demo.html) krásně popovídá. Umí spoustu slov a ještě umí velmi rychle běhat, protože když jsme přejeli na Hradčanskou, už tam byla taky a vyprávěla nám o linkách jedoucích do Dejvickrtinek píše: Koneckonců označník krom slova "Vozovna" ovládá plynně i další slovo a sice "VÝSTUPNÍ"
-
gabuliatko
- Uživatel
nevím jak na Barr. ale na Malostranské to ukazuje nejbližší spoje, to znamená, blíží-li se vlak 6ti 22, neukáže to nic jiného.Oskar píše:zcela jistě to funguje totožně, jako první exempláře ZIS na Malostranské a Barrandově - tedy radiostanice jako v tramvaji, která dostává datové zprávy z CML o tom, co má zobrazit.
Tady to ale velmi pravděpodobně bude ukazovat všechny linky co tam jezdí (nyní i ty co zatahují v nejbližších 59 minutách i když to se asi doladí a časem zmizí) a u každé info u prvního spoje, kdy (pravděpodobně) přijede. Akorát mi nenapadá co to při zpoždění spoje na příjezdu větším než je obratový čas ukazuje na odjezdových zastávkách.
Oskare: Děkuji za info o akumulátoru, to mnohé objasňuje.
Dnes jsem to pozoroval na Hradčanské a přesný čas je opravdu přesnýpawel píše:3) přesný čas: o tom není třeba se dlouze rozepisovat...
Nemohl, tak podrobné informace DoRiS nemá. Dostane jen zprávu o vyhlášení zastávky, popřípadě minutí majáku. Udělat kličku, že by se údaj rozblikal od vyhlášení po minutí majáku by celý systém ještě víc znefunkčnilo - stačilo by aby řidič hlásil špatně.pawel píše:4) spoj právě přijíždí či stojí v zastávce: pak by údaj mohl blikat - pak je evidentní při prvním pohledu na sloupek, které údaje jsou momentálně aktuální. po odstanicování a odjezdu by údaj měl okamžitě zmizet, resp. přibýt nový s novým číslem v minutách.
Ano, zcela jistě to funguje totožně, jako první exempláře ZIS na Malostranské a Barrandově - tedy radiostanice jako v tramvaji, která dostává datové zprávy z CML o tom, co má zobrazit.pawel píše:8) dynamické řízení: to je podle mě samozřejmostí, nedokážu si představit, že by to bylo nastavené podle JŘ...
Protože spotřeba. Pokud je to ve dne napájené akumulátorem, nemůže si to dovolit svítit LEDkama.MM-M. píše:3.) Stále furt nemůžu pochopit proč BUSE panel - cca 20 let stará technologie, kterou již nedáváme ani do nejnovějších BUS (SOR) a ani v 15T se s nimi nepočítá. V obou těchto vozidlech jsou panely diodové mající i větší rozlišení (jestli jsem si to dobře spočítal na společné koneční 118 a 124, tak čelní panel má na výšku v provedení BUSE cca 16 bodů a ten nový jistě přes dvacet a rozměrově přitom vypadají stejně)!
Mimochodem, máte nějakou fotku za šera? Jak jsem to dnes pozoroval, tak se mi nezdálo, že by to byla DOT-LED technologie - aspoň ten pásek LEDek, osvětlující to ze strany tomu nenasvědčoval.
Písmen by se mohlo vejít víc. Například nezarovnávat číslo linky na 3 pozice ale jen na 2. Použít font s proměnnou šířkou (to už asi je). Šipku zobrazit jen s prvním slovem. A nic nebrání tomu, použít zkratku slova, to už se v řádu najde.
Nebo taky konečné zastávky přejmenovat na něco kratšího
Zrovna ta Spojovací by se změnila na Jarov a vlezla by se celá.
Nebo taky konečné zastávky přejmenovat na něco kratšího
- Bobik
- Uživatel
SEDNI! lumpe, kdes mě viděl (a já tebe ne)? 
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A chutnalo Bóbikovi Pedigree? 
- Bobik
- Uživatel
Tak na Hradčanský (DC) sloupek už odpoledne uměl šipky zobrazovat správně. Rozhodně ráno mu to ještě nešlo, bo když jsem vyjížděl s jedničkou na Petřiny, sloupek mě sice zobrazil, leč šipka tvrdošíjně ukazovala rovně kamsi ke Spartě, k překvapení několika málo cestujících co se zjevně chystali na letnou a nechápavě koukali střídavě na mě a na sloupek.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
gabuliatko píše: Ale nevím, jak bys zobrazil Hloubětín, Spojovací či Výstaviště. Fakt se tam víc než 8 písmen nevejde.
BUSE panel = body z "odklápěcích terčíků" + možnost pod světlení (používané za tmy). Mnou preferované DIODOVÉ INFO panely na SOR či 15T (mající jiný mě neznámý název) = menší body a tedy větší rozlišení (na stejnou délku by se mohlo místo 8 písmen vlézt třeba o 2 až 4 víc). A protože to provedením připomíná vnitřní panely z vozidel MHD či z nástupišť metra, které jsou běžně schopné rotace textu, tak by snad měla jít naprogramovat i zde.9001 píše:MM- Co máš proti BUSE? Mě přijde, že jako informační systém na vozy je to nejideálnějším řešením. Samozřejmě ty novější. Na přední panel se zobrazí prakticky cokoliv a hodně slušném zobrazení.
-
gabuliatko
- Uživatel
Jo jako že by se po 3(nebo5?) vteřinách střídalo Divoká a Šárka. Hmmmmm. Tomu by všichni rozuměli. Ostatní by v seznamu zastávek hledali název Divoká. (pokud maj lupu, bo u linky 26 to fakt nepřečtu). Ale nevím, jak bys zobrazil Hloubětín, Spojovací či Výstaviště. Fakt se tam víc než 8 písmen nevejde.MM-Mikulovsky píše: panel neumí klasické rolování[/b] (plynulé probíhání textu z leva doprava), tak musí přeci umět alespoň to co s významnými zastávkami po trase BUS linek - střídají se postupně názvy ( po zmizení jednoho se zobrazuje další "načítající se" odleva doprava). Stejným stylem by se mohla střídat slova více slovných názvů konečných.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM- Co máš proti BUSE? Mě přijde, že jako informační systém na vozy je to nejideálnějším řešením. Samozřejmě ty novější. Na přední panel se zobrazí prakticky cokoliv a hodně slušném zobrazení.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1.) Vzhledem ke skutečnosti, že během instalace a zprovozňování Mastodontů na Plzeńské se v nich hrabaly chlapy z Elektroline - stejné fy, co obstarává (minimálně nejnovější) výhybky a to i v neděli (mnohokráte jsem je viděl na vlastní oči, ať již jsem byl v práci či jen soukromě v terénu) doufám v co nejrychlejší opravy i těchto panelů. Počítám však, že porucha se asi sama automaticky hlásit nebude a bude záležet na všímavosti a ochotě řidičů.
2.) Jestli BUSE panel neumí klasické rolování (plynulé probíhání textu z leva doprava), tak musí přeci umět alespoň to co s významnými zastávkami po trase BUS linek - střídají se postupně názvy ( po zmizení jednoho se zobrazuje další "načítající se" odleva doprava). Stejným stylem by se mohla střídat slova více slovných názvů konečných.
3.) Stále furt nemůžu pochopit proč BUSE panel - cca 20 let stará technologie, kterou již nedáváme ani do nejnovějších BUS (SOR) a ani v 15T se s nimi nepočítá. V obou těchto vozidlech jsou panely diodové mající i větší rozlišení (jestli jsem si to dobře spočítal na společné koneční 118 a 124, tak čelní panel má na výšku v provedení BUSE cca 16 bodů a ten nový jistě přes dvacet a rozměrově přitom vypadají stejně)!
2.) Jestli BUSE panel neumí klasické rolování (plynulé probíhání textu z leva doprava), tak musí přeci umět alespoň to co s významnými zastávkami po trase BUS linek - střídají se postupně názvy ( po zmizení jednoho se zobrazuje další "načítající se" odleva doprava). Stejným stylem by se mohla střídat slova více slovných názvů konečných.
3.) Stále furt nemůžu pochopit proč BUSE panel - cca 20 let stará technologie, kterou již nedáváme ani do nejnovějších BUS (SOR) a ani v 15T se s nimi nepočítá. V obou těchto vozidlech jsou panely diodové mající i větší rozlišení (jestli jsem si to dobře spočítal na společné koneční 118 a 124, tak čelní panel má na výšku v provedení BUSE cca 16 bodů a ten nový jistě přes dvacet a rozměrově přitom vypadají stejně)!