Na Znamení, SJ, FJ a další odezvy na páteřní stránky

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Marek B.
Uživatel

Re: Na znamení (podněty, názory, reakce)

Příspěvek od Marek B. » 25.6.2011 17:13

MOp píše:Aby tam mohla jezdit pri snehu multikara a cistit zastavky + vysypavani kosu Horackem..
To se má v každém lepším DP dělat z pracovní tramvaje :) Aby úprava jedné staré T3 nestála méně, než vyasfaltování tohoto úseku :roll:

Mop: Jinak beru z5 - Pejšabrikáty se mi náhodou velmi líbí. S BKV toho společného moc nemají. Je to taková prefabrikovaná betonová deska i se zakrytím. =D>

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 23.6.2011 18:20

Aha, děkuji.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 23.6.2011 10:24

Aby tam mohla jezdit pri snehu multikara a cistit zastavky + vysypavani kosu Horackem..

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 23.6.2011 5:55

Měl bych prosím dotaz ohledně příspěvku o Podbábě, cituji:"(prostor mezi kolejemi je vyasfaltován z důvodu možného provádění zimních prací)." Jedná se mi o to, zdali jde o překlep a má být zemních prací, nebo je to správně a jedná se opravdu o zimní práce (tedy např. snažší úklid zastávek od sněhu)?

syverin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syverin » 19.5.2011 11:29

OK, chápu. Ale jsem ochotný pomoct s vyřešením problému (investovat do toho svůj čas).

milbi
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milbi » 19.5.2011 11:22

Klasické uvozovky v PHP lze ošetřit buď funkcí addslashes, případně celý text nevkládat mezi uvozovky, ale jen apostrofy. Pokud je problém při ukládání do databáze a ne v PHP, potom pomůže funkce mysql_real_escape_string...

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 19.5.2011 11:15

Protoze klasicke uvozovky pri praci s textem blbnou a neumim /+nemam cas/ to vyresit. Prehlasky jsou bez problemu.

syverin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syverin » 19.5.2011 11:05

Chápu, že jsem možná moc velkej šťoura, ale co se to v poslední době rozšířilo po českém internetu za módu uvozovat text čímkoliv jiným než znaky k tomu určenými? Koukám na to různě a hlava mi to nebere. Tady v rubrice na znamení to jsou ¨přehlásky¨, jinde jsem viděl ,,dvoučárky,, , onde zase kombinaci ,,dvoučárky a ASCII uvozovky". Přitom na klávesnici jsou primárně k dispozici ASCII "uvozovky" a pokud by to někdo chtěl hnát do extrému, pod kombinací kláves Alt+0132, resp. Alt+0147 najde i klasické české „uvozovky“

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 18.5.2011 21:44

BerryML píše:Pane Chemik, styďte se. Vy neznáte pomalou a opatrnou jízdu??? A služební příkaz vám taky nic neříká? :D
Pane BerryML, mě spíš šlo o to, jak je to tam značeno. Nebyl jsem tam, tak se ptám, jak je tam "pomalu a opatrně vyznačeno"? Já znám pouze tu žlutou cedulku pomalu, což je:
Pokud není na návěstidle žádné číslo, znamená tato návěst příkaz POMALU, tedy maximální rychlost do 10 kilometrů v hodině. Rychlost vlaku nesmí uvedenou hodnotu přesáhnout nejpozději v okamžiku, kdy čelo vlaku míjí návěstidlo. Návěst je tabulka obdélníkového tvaru o rozměrech 200 x 300 milimetrů se žlutým podkladem a orámováním o šířce 30 milimetrů. Úsek s omezenou rychlostí musí být ukončen návěstí Ukončení omezené rychlosti, případně další návěstí s jinou hodnotou omezené rychlosti.
BMW: na páteři již je opraveno na:
V cca 100m úseku v okolí zastávek je maximální rychlost tramvají omezena ¨pomalu¨ tj. do 10km/h.
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

BerryML
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BerryML » 18.5.2011 20:20

chemik píše:Pane MOpe,
napsal jste, že:
V cca 100m úseku v okolí zastávek je maximální rychlost tramvají omezena do 5km/h.
Jak je tam prosím definována rychlost do 5ti kilometrů? Já myslel, že DP má nejpomalejší značku "pomalu" :devilsmokin
Pane Chemik, styďte se. Vy neznáte pomalou a opatrnou jízdu??? A služební příkaz vám taky nic neříká? :D

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 18.5.2011 16:40

Pane MOpe,
napsal jste, že:
V cca 100m úseku v okolí zastávek je maximální rychlost tramvají omezena do 5km/h.
Jak je tam prosím definována rychlost do 5ti kilometrů? Já myslel, že DP má nejpomalejší značku "pomalu" :devilsmokin

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 17.5.2011 1:21

K těm pitkogramům vozíčkáře na mastodontech, nevím jak je to možné, ale v pátek jsem měl linku 10 a už jsem je tam viděl a nejen u mého spoje... :-)

Pakliže je to od víkendu oficiálně, beru připomínku zpět ;-)

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 10.5.2011 22:59

matejbrozek píše:Ale to snad platí jen když je před zastávkou výhybka.
Z:arrow:
Bobik píše:Na druhou stranu mě potěšili letáčky vysvětlující, proč je za solem ve stanici s výhybkou díra velikosti jednoho vozu. =D>
:?: :roll: #-o

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 10.5.2011 22:59

9001 píše:Takže prakticky oboje je hodně klamavé.
Šmarjá co je na tom zase klamavýho ?
Pořád srovnáváš hrušky a jabka.
56 metrů je maximální nouzová brzda prázdný T3, zatimco 133 metrů je provozní brzdění naložený KT8.
V praxi se spíš setkáš s tou druhou variantou, proto je to zmíněný a vypovídací hodnotu to má.
9001 píše:Jenže tohle je kampan pro přechody. Místa která si uvedl jsou pouze pro přecházení, takže tam chodec přednost stejně nemá....
No však, takže z hlediska vztahu tramvaj vs. chodec jde o naprosto totožnou situaci. :wink:

matejbrozek
ovocnář

Příspěvek od matejbrozek » 10.5.2011 22:58

BerryML píše:
Bobik píše:Na druhou stranu mě potěšili letáčky vysvětlující, proč je za solem ve stanici s výhybkou díra velikosti jednoho vozu. =D>
To mě taky potěšilo, a těšilo by mě to víc, kdyby to nazývali pravým jménem...
Ale to snad platí jen když je před zastávkou výhybka.

Odpovědět