Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od Karosák » 14.12.2010 20:41

Nemohu bohužel díky vlastním zkušenostem nadšení sdílet. Ale třeba se polepšili...

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 14.12.2010 18:59

Já mám taky s komunikací ROPIDU víceméně dobrou zkušenost, psal jsem jim ohledně racionalizace intervalu v ranní špičce v našem "zapadákově", kde jezdil bus 6:46, 7:16, potom 7:31 a potom až 8:41. A také o posílení ranní špičky, protože se sem na periferii nastěhovaly tisíce lidí, a přesto zůstávají víceméně stejné jízdní řády už snad 10 let.
Do 30 dnů mi nikdo neodpověděl, napsal jsem tedy 32. den odpověď ve smyslu: "domnívám se, že mé dotazy nebyly vulgární, ani neodpověditelné". Během 15 minut (přestože byl pátek asi 16 hodin) jsem měl v mailu celkem obsáhlou odpověď s úvodní omluvou, že do poslední chvíle nebylo jisté, jaký jízdní řád se bude schvalovat k 12.12.2010. Bohužel další řádky mě moc nenadchly, protože dotace na rok 2010 klesnou minimálně o 20 %, neboť pan hejtman Rath promrdal na žákovském jízdném stamiliony. Takže spíše než posílení už tak hrozné ranní špičky, nás čekají škrty.
Naopak mě potěšilo, že vědí o problému s kolonami v Uhříněvsi a budou se snažit provést licenční změnu na tudy projíždějících linkách. Minimálně "zrušení zastávky Uhříněveský hřbitov v ranní špičce, aby autobusy mohly objíždět silnici 333 po silnici směr Královice a ulicí K Uhříněvsi".

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 14.12.2010 18:35

BerryML píše:Tak to ti teda opravdu moc děkuju... :oops:
No co, aspoň víme, komu můžeme děkovat, že na téhle vytížené zastávce podle nových pravidel stojíme kvůli každému...

BerryML
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BerryML » 14.12.2010 17:18

Damir Holas píše:
ElWapp píše:Já bych se rád zeptal, jaká váha je takovým dopisům a návrhům přisuzována? tj. jinými slovy, má to smysl? Před necelým měsícem jsem něco sesmolil a odeslal ROPIDu, ale zatím bez reakce. Je reálné, že se ještě dočkám odpovědi...?
Já mám s Ropidem v tomhle ohledu dobrou zkušenost, už pár měsíců zpátky jsem si s nimi psal ohledně absence zastávky Šafránecká pro linku 180.
Tak to ti teda opravdu moc děkuju... :oops:

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 14.12.2010 15:46

ElWapp píše:Já bych se rád zeptal, jaká váha je takovým dopisům a návrhům přisuzována? tj. jinými slovy, má to smysl? Před necelým měsícem jsem něco sesmolil a odeslal ROPIDu, ale zatím bez reakce. Je reálné, že se ještě dočkám odpovědi...?
Já mám s Ropidem v tomhle ohledu dobrou zkušenost, už pár měsíců zpátky jsem si s nimi psal ohledně absence zastávky Šafránecká pro linku 180.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 13.12.2010 21:55

Ze strany ÚMČ Praha 6 odpovědi chodí.
Důležité je, s čím se na daný "orgán" obracíte, jestli popsaným problémem může něco dělat, resp. je to v jeho kompetenci.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 13.12.2010 20:46

Já bych se rád zeptal, jaká váha je takovým dopisům a návrhům přisuzována? tj. jinými slovy, má to smysl? Před necelým měsícem jsem něco sesmolil a odeslal ROPIDu, ale zatím bez reakce. Je reálné, že se ještě dočkám odpovědi...?

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 13.12.2010 20:32

Bobik píše::?: wo co de? :) Můžeš nějak (i anonymně) objasnit?
Dotyčný píše celkem konkrétní postupy a návrhy. S dopisů je zřejmé, že to nepíše "obyčejný" člověk. Tak mě napadlo, jestli není zde mezi námi :)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 13.12.2010 20:18

:?: wo co de? :) Můžeš nějak (i anonymně) objasnit?

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 13.12.2010 11:24

Výzva: Přiznejte se, kdo z Vás posílá již delší dobu na ÚMČ Praha 6 detailní návrhy na řešení MHD? :) (jméno zda uvádět nebudu - ale zajímalo by mě, pod jakých nickem zde vystupuje;)) Stačí přes SZ, díky

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 12.12.2010 19:29

Katastr nekatastr, nádraží je otevřeně přístupné z Řep, zatímco na Zličínské straně je velký neprůchodný průmyslový areál. Pokud by ho Zličínští odkoupili, zrušili a postavili tam bytové domy, pak s nimi budu souhlasit.

vencavasek
Uživatel

Příspěvek od vencavasek » 12.12.2010 19:05

Bobik píše:většina za něj považuje ty pole kolem metra, co tam stojí nákupní hrůzy
Ano, i mě nedávno pěkně udivilo hlášení na nejmenované rozhlasové stanici o jakési nehodě v Třebonicích. Až při podrobnějším oznámení - ulice Řevnická - mi došlo, že jde o "zličínský sjezd z D5 u Ikey"

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 12.12.2010 18:30

johndj Z:arrow: Jasně, sám vím že katastrálně je to v pořádku, proto jsem psal to "zmizel" v uvozovkách. Ono jak se to všechno časem mění, tak dneska už málokdo ví, kde původní Zličín vlastně je a většina za něj považuje ty pole kolem metra, co tam stojí nákupní hrůzy. Stejně tak když se řekne Řepy, každý si představí to sídliště, co vlastně stojí na zličínských polích. Z toho důvodu považuju změnu za správnou.
P.S. Kde je Pelc-Tyrolka nebo Židovské pece dneska taky ví jen málokdo a dávno se používají jiné názvy.

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 12.12.2010 18:17

Chápu, že katastr je silný argument, ale když na tohle nádraží přijel poprvé Pražský motoráček, tak se několik (nemálo) lidí ptalo po metru a byli dost překvapení, kde jsou.

johndj
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johndj » 12.12.2010 17:57

Bobik píše:Á, konečně to někoho napadlo. Působilo divně, když jsi na konečné v Řepích udělal pár kroků a byl na nádraží Zličín. :)
I když historicky je to škoda, zase "zmizel" kus starý Prahy a okolí.
Nádraží Praha-Zličín, nyní Praha-Řepy, leží v katastru městské části Zličín, Řepy je tedy nesprávný název. Zličínské radnici se změna názvu nelíbila. Zde něco více k historii nádraží a stanovisko radnice: http://mczlicin.cz/z1011.pdf .

Odpovědět