Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Nemohu bohužel díky vlastním zkušenostem nadšení sdílet. Ale třeba se polepšili...
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já mám taky s komunikací ROPIDU víceméně dobrou zkušenost, psal jsem jim ohledně racionalizace intervalu v ranní špičce v našem "zapadákově", kde jezdil bus 6:46, 7:16, potom 7:31 a potom až 8:41. A také o posílení ranní špičky, protože se sem na periferii nastěhovaly tisíce lidí, a přesto zůstávají víceméně stejné jízdní řády už snad 10 let.
Do 30 dnů mi nikdo neodpověděl, napsal jsem tedy 32. den odpověď ve smyslu: "domnívám se, že mé dotazy nebyly vulgární, ani neodpověditelné". Během 15 minut (přestože byl pátek asi 16 hodin) jsem měl v mailu celkem obsáhlou odpověď s úvodní omluvou, že do poslední chvíle nebylo jisté, jaký jízdní řád se bude schvalovat k 12.12.2010. Bohužel další řádky mě moc nenadchly, protože dotace na rok 2010 klesnou minimálně o 20 %, neboť pan hejtman Rath promrdal na žákovském jízdném stamiliony. Takže spíše než posílení už tak hrozné ranní špičky, nás čekají škrty.
Naopak mě potěšilo, že vědí o problému s kolonami v Uhříněvsi a budou se snažit provést licenční změnu na tudy projíždějících linkách. Minimálně "zrušení zastávky Uhříněveský hřbitov v ranní špičce, aby autobusy mohly objíždět silnici 333 po silnici směr Královice a ulicí K Uhříněvsi".
Do 30 dnů mi nikdo neodpověděl, napsal jsem tedy 32. den odpověď ve smyslu: "domnívám se, že mé dotazy nebyly vulgární, ani neodpověditelné". Během 15 minut (přestože byl pátek asi 16 hodin) jsem měl v mailu celkem obsáhlou odpověď s úvodní omluvou, že do poslední chvíle nebylo jisté, jaký jízdní řád se bude schvalovat k 12.12.2010. Bohužel další řádky mě moc nenadchly, protože dotace na rok 2010 klesnou minimálně o 20 %, neboť pan hejtman Rath promrdal na žákovském jízdném stamiliony. Takže spíše než posílení už tak hrozné ranní špičky, nás čekají škrty.
Naopak mě potěšilo, že vědí o problému s kolonami v Uhříněvsi a budou se snažit provést licenční změnu na tudy projíždějících linkách. Minimálně "zrušení zastávky Uhříněveský hřbitov v ranní špičce, aby autobusy mohly objíždět silnici 333 po silnici směr Královice a ulicí K Uhříněvsi".
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
No co, aspoň víme, komu můžeme děkovat, že na téhle vytížené zastávce podle nových pravidel stojíme kvůli každému...BerryML píše:Tak to ti teda opravdu moc děkuju...
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to ti teda opravdu moc děkuju...Damir Holas píše:Já mám s Ropidem v tomhle ohledu dobrou zkušenost, už pár měsíců zpátky jsem si s nimi psal ohledně absence zastávky Šafránecká pro linku 180.ElWapp píše:Já bych se rád zeptal, jaká váha je takovým dopisům a návrhům přisuzována? tj. jinými slovy, má to smysl? Před necelým měsícem jsem něco sesmolil a odeslal ROPIDu, ale zatím bez reakce. Je reálné, že se ještě dočkám odpovědi...?
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Já mám s Ropidem v tomhle ohledu dobrou zkušenost, už pár měsíců zpátky jsem si s nimi psal ohledně absence zastávky Šafránecká pro linku 180.ElWapp píše:Já bych se rád zeptal, jaká váha je takovým dopisům a návrhům přisuzována? tj. jinými slovy, má to smysl? Před necelým měsícem jsem něco sesmolil a odeslal ROPIDu, ale zatím bez reakce. Je reálné, že se ještě dočkám odpovědi...?
Ze strany ÚMČ Praha 6 odpovědi chodí.
Důležité je, s čím se na daný "orgán" obracíte, jestli popsaným problémem může něco dělat, resp. je to v jeho kompetenci.
Důležité je, s čím se na daný "orgán" obracíte, jestli popsaným problémem může něco dělat, resp. je to v jeho kompetenci.
Já bych se rád zeptal, jaká váha je takovým dopisům a návrhům přisuzována? tj. jinými slovy, má to smysl? Před necelým měsícem jsem něco sesmolil a odeslal ROPIDu, ale zatím bez reakce. Je reálné, že se ještě dočkám odpovědi...?
Dotyčný píše celkem konkrétní postupy a návrhy. S dopisů je zřejmé, že to nepíše "obyčejný" člověk. Tak mě napadlo, jestli není zde mezi námiBobik píše:wo co de?
Můžeš nějak (i anonymně) objasnit?
- Bobik
- Uživatel
Výzva: Přiznejte se, kdo z Vás posílá již delší dobu na ÚMČ Praha 6 detailní návrhy na řešení MHD?
(jméno zda uvádět nebudu - ale zajímalo by mě, pod jakých nickem zde vystupuje;)) Stačí přes SZ, díky
Katastr nekatastr, nádraží je otevřeně přístupné z Řep, zatímco na Zličínské straně je velký neprůchodný průmyslový areál. Pokud by ho Zličínští odkoupili, zrušili a postavili tam bytové domy, pak s nimi budu souhlasit.
-
vencavasek
- Uživatel
Ano, i mě nedávno pěkně udivilo hlášení na nejmenované rozhlasové stanici o jakési nehodě v Třebonicích. Až při podrobnějším oznámení - ulice Řevnická - mi došlo, že jde o "zličínský sjezd z D5 u Ikey"Bobik píše:většina za něj považuje ty pole kolem metra, co tam stojí nákupní hrůzy
- Bobik
- Uživatel
johndj
Jasně, sám vím že katastrálně je to v pořádku, proto jsem psal to "zmizel" v uvozovkách. Ono jak se to všechno časem mění, tak dneska už málokdo ví, kde původní Zličín vlastně je a většina za něj považuje ty pole kolem metra, co tam stojí nákupní hrůzy. Stejně tak když se řekne Řepy, každý si představí to sídliště, co vlastně stojí na zličínských polích. Z toho důvodu považuju změnu za správnou.
P.S. Kde je Pelc-Tyrolka nebo Židovské pece dneska taky ví jen málokdo a dávno se používají jiné názvy.
P.S. Kde je Pelc-Tyrolka nebo Židovské pece dneska taky ví jen málokdo a dávno se používají jiné názvy.
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Chápu, že katastr je silný argument, ale když na tohle nádraží přijel poprvé Pražský motoráček, tak se několik (nemálo) lidí ptalo po metru a byli dost překvapení, kde jsou.
Nádraží Praha-Zličín, nyní Praha-Řepy, leží v katastru městské části Zličín, Řepy je tedy nesprávný název. Zličínské radnici se změna názvu nelíbila. Zde něco více k historii nádraží a stanovisko radnice: http://mczlicin.cz/z1011.pdf .Bobik píše:Á, konečně to někoho napadlo. Působilo divně, když jsi na konečné v Řepích udělal pár kroků a byl na nádraží Zličín.![]()
I když historicky je to škoda, zase "zmizel" kus starý Prahy a okolí.