A teď k mojí toleranci
Srovnal jsem to podle toho čím se cítím být víc ohrožen, a chodci to opravdu nejsou.
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Ty asi máš svatozář, nikdy si nezaparkoval na zákazu stání, "v křižovatce" nikdy si nepojel červenou s tím že sis myslel že to stihneš vždycky jedeš 50 ,30 atd...demon píše:Cyklisti ti teda nevadí pokud se chovají jak mají podle předpisů, zatímco ty se podle předpisů nechováš a považuješ to za normální....9001 píše:...tam píšu, že mi cyklisti NEVADÍ pokud se chovají jak mají a jsou podle předpisů.
Z toho co popisuješ může celkem snadno vzniknout situace, kdy je cyklista nucen vyhnout se tvýmu špatně zaparkovanýmu autu, za ním jedoucí řidič Avie nestačí zareagovat a ve snaze nesrazit cyklistu strhne řízení, čímž si prorazí gumu a neovaladatelný vůz zmasakruje na ostrůvku dvacet lidí.
Tak třeba těmhle to může vadit...
Cyklisti ti teda nevadí pokud se chovají jak mají podle předpisů, zatímco ty se podle předpisů nechováš a považuješ to za normální....9001 píše:...tam píšu, že mi cyklisti NEVADÍ pokud se chovají jak mají a jsou podle předpisů.
Já neřekl v noci,ale v osm večer kdy je docela slušný provoz auto to vali i 80km/h (legálně), a už ted máš v 8 večer tmu !!!Pavel PS píše:Takže podle tebe kvůli pár blbcům uděláme z Prahy zónu zákazu vjezdu cyklistům...
Hm, taky možnost, pak to trochu otočím a dám na všechny komunikace B3a - zákaz vjezdu všech motorových vozidel...
Nechápu pak tu drzost, že si řidič dovolí jet po červeném cyklopruhu, zaparkovat na něm... to je bezohlednost! Stejně jako neosvětlený cyklista v noci, fakt na silnici pro motorová vozidla?
Jo to je fakt...9001 píše:Já tady pěním krev hodně lidem
To není o tom že český řidič si myslí že silnice je jenom jeho. Oni cyklisti se taky chovají ... Klasicky příklad když jedou dva-tři vedle sebe a člověk si dovolí zatroubit...To samé dnes příklad z Výtoně. Od Albertova Červená cyklista neřeší jede na chodník objede světla a hurá se cpe mezi jedoucí auta. Také cyklista v tmavém obečení bez světěl večer to je taky něstěstí, i když musím uznat začíná se rozmáhat nošení reflexních popř. bundPavel PS píše:Protože by pak cyklisty mohl otevřením dveří sejmout spolujezdec, který nemusí mít ŘP, nemusí tušit, jakými pravidly se řídí provoz na PK. U řidiče se předpokládá znalost pravidel a nějaký smysl opatrnosti, že se podívá před otevřením dveří do zrcátka. To že řidiči tak nečiní je věc jiná.. Chce to ohleduplnost a toleranci ode všech. Cyklisté nejsou z měsíce byli tu vždy, ale teď se konečně s nimi začíná více počítat, ale český řidič si pořád myslí, že komunikace patří jen jemu
A proč neprohodit cyklopruh s parkovacím? Cyklopruh hned u chodníku, bumlíky aby neparkovala IAD v cyklopruhu, parkovací pruh a komunikace. A kolaři by byli alespoň v bezpečí. Takhle je může sejmout i řidič vystupující z auta otevřením dveří.syverin píše:Na Vršovické to má trochu háček. Žádná souběžná (souvislá) komunikace tam není. A cyklostezky nemalujeme proto, aby se cyklisté mohli cestou kochat krajinou, ale především proto, aby se rychle a bezpečně dostali tam, kam potřebují.P_V píše:Podle mě je pochybný celý koncept natlačení cyklopruhů na frekventovanou komunikaci, kde je málo místa už předtím. Proč nemůže cyklostezka vést souběžně jinudy? Ve Vysočanech se taková trasa našla a přestože je to o dost nákladnější než kyblík červené barvy, tak se do toho odvážně pustili.
P.S. Toho, co kreslil novou Českomoravskou v současném velkorysém prostorovém uspořádání a velice nevelkoryse tam zapomněl nakreslit cyklostezky, bych taky nejraděj pověsil za uši do průvanu.
Na Vršovické to má trochu háček. Žádná souběžná (souvislá) komunikace tam není. A cyklostezky nemalujeme proto, aby se cyklisté mohli cestou kochat krajinou, ale především proto, aby se rychle a bezpečně dostali tam, kam potřebují.P_V píše:Podle mě je pochybný celý koncept natlačení cyklopruhů na frekventovanou komunikaci, kde je málo místa už předtím. Proč nemůže cyklostezka vést souběžně jinudy? Ve Vysočanech se taková trasa našla a přestože je to o dost nákladnější než kyblík červené barvy, tak se do toho odvážně pustili.