T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: T3R.P

Příspěvek od demon » 21.9.2008 13:40

PvvS píše:Viktor : Opiskovani, vyvareni, vyrovnani, ramu a kompletni reko skrine NENI o moc levnejsi jak nova skrin. Nejde jenom o samotny material, ale i o zapocitanou praci na opravach .A stale je to jenom stary ram.
Zadarmo to není, samozřejmě wana nestojí zmíněný násobek R.P, ale skorem dva melounky se použitim starý skříně ušetřit podaří.

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 21.9.2008 13:31

Viktor : Opiskovani, vyvareni, vyrovnani, ramu a kompletni reko skrine NENI o moc levnejsi jak nova skrin. Nejde jenom o samotny material, ale i o zapocitanou praci na opravach .A stale je to jenom stary ram.

VIKtor
Uživatel

Příspěvek od VIKtor » 21.9.2008 11:53

trainzjohny píše:Pokud si vezmu cenu za reko T3 (5-6 miliónu) tak je to pořád lepší investice na pokrytí času cca 10 let než přijde oněch zmiňovaných 250 15T než koupě vozů 14T za 58 miliónů. Pokud by se místo 60 14T udělalo (za stejné peníze) několik stovek T3 RPV.LF+T3R.P za cca 11 miliónů na soupravu, tak tu máme místo 60 vozů na které všichni nadávají a kterými jen škoda zkouší co udělá, 300 souprav wana+R.Péčko a můžeme mít na všech linkách garance tak na čtvrtině spojů, tedy interval maximálně 40 minut a ve špičce do půl hodiny ! A do deseti-patnácti let spolu s postupným příchodem 15T jsme mohli vyházet zbývající T3 a případně prodat T6-A5...
A za dvacet let až by začali wany odcházet do tramvajového nebe (to už jsme někdy po roce 2020) se klidně mohlo kupovat něco nového 100% nízkopodlažního.
Ale to by DPP musel myslet dlouhodobě, a né jen na pár let dopředu.Tohle je třeba zase můj názor. Prostě na překlenutí cca 10 let než se vozový park začne pořádně obměňovat je reko T3 ideální, za to málo co to stojí se při životnosti cca 15 let jedná o ideální řešení.
Naprostý souhlas! 14T mi moc neseděly dřív a ani v současné době se mi nejeví jako zázrak techniky hodný té ceny za kterou se pořizovaly, ale asi se něco koupit muselo - údajně byl nedostatek vozů (Nedokážu osobně posoudit)... Kdyby nebyly 14T tak proti PLF nic nenamítám (byť zázrak to žádný není)...
Já jen jsem uvažoval v rovině dnešní, když už tu 14T jsou a vozů je dostatek - za 5-10 let bude T3R.PLF stejný střep jako T3R.P a co pak s nimi - R.P prostě dožijou a je po problému :devilsmokin

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 21.9.2008 11:39

Je to ohraná písnička.
Ale 14T ať si říká kdo chce co chce je prostě ozkoušená technoligie stavby tramvaje. Podvozek taky není nic světaborného.
Zato 15T si myslím je zatím velká neznámá. Může vyvstat nějaká technolocická vada viz Kombíno, atd.... . Osobní názor je že se tak stane, neb neznám typ kde tomu tak nebylo. I ta 14T má spoustu problémů, a bude stát ještě hodně pěněz než se to dohromady.

VIKtor
Uživatel

Příspěvek od VIKtor » 21.9.2008 11:25

Brejšín píše:Jenomže, to že 15T přijde v počtu 250ks, je hodně vzálená písnička na to aby se za pár melounů nevytvořila dostatečná rezerva, kdyby se náhodou ta" naleštěná skříň" pohádala s tramvajovým bohem.
To samé jsme si říkali o 14T a už tu drandí ve velkém - Škodovka mě přesvědčila, že tramky umí dovést k homologaci (i když doteď není vše tak jak má být), takže o těch 250 ks nemám zas takové obavy...
A dělat si rezervu v podobě PLF? No 15T přijde dřív nebo později - ta zakázka je příliš velká než aby si ji nechala Škůdka pláchnout - a co pak s těmi rezervními T3PaskilLowFloor za dóóóóóóóóst peněz? Radši bych viděl rezervní R.P, které přijdou o něco levněji a k tomu třeba pár pěkně rekonstruovaných zastávek...

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 21.9.2008 11:17

Pokud si vezmu cenu za reko T3 (5-6 miliónu) tak je to pořád lepší investice na pokrytí času cca 10 let než přijde oněch zmiňovaných 250 15T než koupě vozů 14T za 58 miliónů. Pokud by se místo 60 14T udělalo (za stejné peníze) několik stovek T3 RPV.LF+T3R.P za cca 11 miliónů na soupravu, tak tu máme místo 60 vozů na které všichni nadávají a kterými jen škoda zkouší co udělá, 300 souprav wana+R.Péčko a můžeme mít na všech linkách garance tak na čtvrtině spojů, tedy interval maximálně 40 minut a ve špičce do půl hodiny ! A do deseti-patnácti let spolu s postupným příchodem 15T jsme mohli vyházet zbývající T3 a případně prodat T6-A5...
A za dvacet let až by začali wany odcházet do tramvajového nebe (to už jsme někdy po roce 2020) se klidně mohlo kupovat něco nového 100% nízkopodlažního.
Ale to by DPP musel myslet dlouhodobě, a né jen na pár let dopředu.Tohle je třeba zase můj názor. Prostě na překlenutí cca 10 let než se vozový park začne pořádně obměňovat je reko T3 ideální, za to málo co to stojí se při životnosti cca 15 let jedná o ideální řešení.

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 21.9.2008 11:11

Jenomže, to že 15T přijde v počtu 250ks, je hodně vzálená písnička na to aby se za pár melounů nevytvořila dostatečná rezerva, kdyby se náhodou ta" naleštěná skříň" pohádala s tramvajovým bohem.

VIKtor
Uživatel

Příspěvek od VIKtor » 21.9.2008 10:55

PvvS píše:
VIKtor píše: Můj osobní názor je, že POKUD by se mělo nějakým způsobem rekonstruovat vozový park, tak jedině formou T3R.P... R.PV byly úplně vyhozený peníze (za cenu jedné novostavby mohlo být několik rekonstrukcí tramek či pár metrů tratí a vozů v té době už nebyl žalostný nedostatek) a i kryž jsou wany z finančního i kaštaního hlediska asi o něco ospravedlnitelnější, tak je to v době očekávání (dřívějšího či pozdějšího) příchodu Kotasů investice příliš dlouhodobého charakteru...

Booze, a ted tu pohadku o karkulce. Kdy byla v praze posledni novostavba ? Zatim pokud vim, jsou to vsechno papirovy recyklace. Cena hole kastle na wanu a na klasiku se skoro nelisi, tak proc kupovat levnejsi VP kram, kdyz muze byt castecne NP za stejny penize. Jediny v cem se to lisi jsou pokud vim podvozky a ty se upravuji v dilnach .
To zas uklizecky mely Tiskovkovou konferenci : O mytech a nesmyslech v MHD ?
#-o

No... Kdyby jsi nejdřív pozorně četl, tak jsem psal že jedna novostavba (máš pravdu že je jedno jestli VP nebo NP, ale ať se ti to líbí nebo ne jak T3R.PV, tak T3R.PLF novostavby jsou - krom těch zažloutlých techničáků!) je několikrát dražší než rekonstrukce (u T3R.P rám totiž nestojí zhola nic, akorát se musí opravit a to myslím nepřijde na takové penízky jako nový)...

A příspěvkem jsem se snažil říct (aby to i Facility Manager pochopil), a ZDŮRAZŇUJI ŽE SE JEDNÁ O MŮJ OSOBNÍ NÁZOR, že v době kdy se čeká příjezd ekvivalentu 500 vozů řady T3 v podobě 250 vozů 15T a z toho vyplývajících přebytků vozů současných (nerekonstruovaných vozů je v současné době pouze 361, kdy i při jejich vyřazení zbývá vyřadit dalších 139 vozů, nebo postavit novou vozovnu při zachování všech současných), že nakupovat "nové" vozy (které navíc nejsou 100% NP) je mrhání oběživem, kteréhožto se DPP nedostává (ať již z jakéhokoli důvodu) a POKUD má někdo v dnešní době potřebu zařazovat do provozu kromě 15T i jiné vozy - jeví se mi rekonstrukce stávajících vozů jako finančně nejvýhodnější.

V roce 2014 by mělo být (přepočteno na ekvivalent vozů T3) nízkopodlažních cca 730 vozů z 970 což je nějakých 75% vozového parku a to je myslím docela uspokojující stav (v roce 2004 to bylo bez započítání RT6 0%, dnes jsme na 15%)! Slušný nárůst během 10 let

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 21.9.2008 8:38

VIKtor píše: Můj osobní názor je, že POKUD by se mělo nějakým způsobem rekonstruovat vozový park, tak jedině formou T3R.P... R.PV byly úplně vyhozený peníze (za cenu jedné novostavby mohlo být několik rekonstrukcí tramek či pár metrů tratí a vozů v té době už nebyl žalostný nedostatek) a i kryž jsou wany z finančního i kaštaního hlediska asi o něco ospravedlnitelnější, tak je to v době očekávání (dřívějšího či pozdějšího) příchodu Kotasů investice příliš dlouhodobého charakteru...

Booze, a ted tu pohadku o karkulce. Kdy byla v praze posledni novostavba ? Zatim pokud vim, jsou to vsechno papirovy recyklace. Cena hole kastle na wanu a na klasiku se skoro nelisi, tak proc kupovat levnejsi VP kram, kdyz muze byt castecne NP za stejny penize. Jediny v cem se to lisi jsou pokud vim podvozky a ty se upravuji v dilnach .
To zas uklizecky mely Tiskovkovou konferenci : O mytech a nesmyslech v MHD ?

VIKtor
Uživatel

Příspěvek od VIKtor » 20.9.2008 23:31

9001 píše:Nevím jak to vidí plány DP,ale zatím není žádná náhrada za T3. Jasně 15T má prototyp,ale přece jenom je to ještě běh na dlouhou trat než bude 15T schopna jezdit po Praze a bude mít všechny razítka.
Jako rozumnou variantu bych viděl wany. Přece jenom nemáme nic NP na sola. :!: Zvláště víkendová 11
Můj osobní názor je, že POKUD by se mělo nějakým způsobem rekonstruovat vozový park, tak jedině formou T3R.P... R.PV byly úplně vyhozený peníze (za cenu jedné novostavby mohlo být několik rekonstrukcí tramek či pár metrů tratí a vozů v té době už nebyl žalostný nedostatek) a i kryž jsou wany z finančního i kaštaního hlediska asi o něco ospravedlnitelnější, tak je to v době očekávání (dřívějšího či pozdějšího) příchodu Kotasů investice příliš dlouhodobého charakteru...

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 20.9.2008 13:22

osobně teda myslím, že na sóla se můžeme v klidu vykašlat... na to máme 14T. i podle činnosti ropidu se zdá, že sólům již brzy odzvoní.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 20.9.2008 8:41

MF píše:
9001 píše: Zvláště víkendová 11
No nevím, zda-li to je zrovna správné přirovnání - vždyť ani ve všední den tam není kus nízký podlahy.
V pracovní den tam můžeš poslat KT,14T,15T,ale když je víkendu v solech ...

Jakub
Uživatel
Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.

Příspěvek od Jakub » 19.9.2008 20:53

Ale těch je ekvivalentně "jen" 120 T3, je tam ještě neshoda asi 380 ks. A to musí pokrýt ještě T3, navíc je pravda, že jiné sólo NP vozy mimo T3R.PLF nemáme a ještě dlouho mít nebudeme, tedy by bylo rozumné do nich trochu více zainvestovat (raději trochu méně RP a více PLF). Už třeba v rámci nízkopodlažních nočních, dále linka 5 by potřebovala pár NP vozů a našly by jistě i jiné využití, zvláště jestli dojde i k dodávkám do Strašnic (někde jsem o nich slyšel).

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 19.9.2008 20:29

9001: zatím není žádná náhrada za T3
a co těch 60ks 14T? (bez narážek na jejich problémovost..).

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 19.9.2008 19:44

9001 píše:Nevím jak to vidí plány DP,ale zatím není žádná náhrada za T3. Jasně 15T má prototyp,ale přece jenom je to ještě běh na dlouhou trat než bude 15T schopna jezdit po Praze a bude mít všechny razítka.
Jako rozumnou variantu bych viděl wany. Přece jenom nemáme nic NP na sola. :!: Zvláště víkendová 11
No jestli to pujde stejně rychle jako s 14T tak teda nevím. Dle info by měla být první 15T do konce roku v Praze a třeba již v únoru až květnu(o 14T se taky řikalo 6-9 měsíců testů a stihli to za 3) se sní svezem a pak už můžou začít chodit jak na běžícím páse. Já bych už řekl reko T3 STOP!

Odpovědět