MOp píše:Porovnání různých interiérů
Podle těch obrázků se mi jeví, že jediná "100%"NP tram, která může s 15T soutěžit (a asi i o kousek předběhnout) ve volnosti interiéru je Siemens ULF. Nemá sice otočné podvozky, ale to nezávislé zavěšení taky nemusí být z hlediska průjezdu oblouky špatné. ULF je prý drahá "sranda", 15T taky nebude nejlevnější, umíte to někdo porovnat?
Nejsem příznivcem sedaček na velkých bednách, když je jich pár, tak to nevadí, ale když jsou takové skoro všechny, jako např ČKD LT38 resp. INEKON Superior, tak si nemá kam sednout člověk s taškama. Taky se mi zdá lepší, když jsou sedačky za sebou i v obousměrných vozech, jako např. KT8D5.RN2 (povedená rekonstrukce). Sice je zadní článek plný sedaček v neatraktivní poloze vzad, ale může si člověk natáhnout nohy, aniž by okopával protějšího cestujícího a odpadají jalové prostory mezi opěradly, které vedou k neergonomickým strmým sklonům opěradel, viz metro...
Nejvíc mě zajímá, jak se k sedačce dostanu, jestli mám místo na nohy, aniž bych je musel amputovat spolucestujícím, jestli si můžu někam položit tašku. Potom, jsestli má sedačka ergonomicky tvarované opěradlo s bederním prohnutím, a až úplně nakonec, jestli je to plast, překližka, koženka, nebo hadr.