Při výjezdu z vozovny Strašnice horním vjezdem řidič odhlásí fiktivní zastávku Depo Strašnice, čímž si (v případě nastavení automatického stavění vlakové cesty) navolí vysílač na voze pro přestavení rádiové výhybky na křižovatce Vinice. Po příjezdu k horním vlatům stikne tlačítko pro výjezd zde instalované pod návěstidlem. Rozsvítí se mu návěst STŮJ, po jejímž zhasnutí vyjede z vozovny, po přejetí přijímače rádiového signálu (který je pro vlaky jedoucí z vozovny aktivní vždy jen 20 sekund po zhasnutí světelné návěsti STŮJ) dojde k přestavení výhybky do žádaného směru a na SSZ Vinice dojde k umožnění odjezdu vlevo i vpravo za současného zastavení možného odbočení ke Strašnické od Želivského i Černokostelecké pro tramvaje. Podobný princip funkce SSZ již funguje na Těšnově, kdy po výjezdu ze smyčky automaticky vlak může projet křižovatkou vlevo i vpravo, aby nedošlo ke kolizi s ostatními vlaky.Karosák píše:K těm Strašnicím (křižovatka Vinice): Nevíte, jakým stylem budou fungovat čočky s doplňkovou tabulkou "výjezd", pověšené mezi výjezdy z vozovny pro tramvaje zcDneska jsem tam potkal MŠ, tak jsme na to koukali a napadlo ho, že by mohli sloužit pro přímý výjezd tramvaje z vozovny směrem na Želivského/Černokosteleckou tak, že si tramvaje ještě před výjezdemz vozovny nárokují volno daným směrem (ŽEL/ÚDDP) čočky s "výjezdem", zastaví tramvaje od Strašnické a vlak z vozovny pak celý uzel projede v jednom tahu...Mohlo by to tak být
![]()
Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výluky a jiná omezení
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
CCA před 14 dny jsem tam zaslechl cosi o tom, že u té závory v "horních" vratech má být nějaké tlačítko, kterým si vyjíždějicí řidiči navolej do signalizace a projedou hladce
Přesně nevím, ale mělo by to být tak, že řidič při výjezdu z depa odhlásí zastávku (kvůli výhybce) a dojde k zařazení do cyklu SSZ. Jedná se zejména o kolizní situaci, kdy se z vozovny vyjíždí k Želvě a v době kdy čeká na světla ho zařízne v křižovatce sedmicka od Černokostelecké a ta pak nemá kam jet a je to neřešitelná situace.Karosák píše:K těm Strašnicím (křižovatka Vinice): Nevíte, jakým stylem budou fungovat čočky s doplňkovou tabulkou "výjezd", pověšené mezi výjezdy z vozovny pro tramvaje zcDneska jsem tam potkal MŠ, tak jsme na to koukali a napadlo ho, že by mohli sloužit pro přímý výjezd tramvaje z vozovny směrem na Želivského/Černokosteleckou tak, že si tramvaje ještě před výjezdemz vozovny nárokují volno daným směrem (ŽEL/ÚDDP) čočky s "výjezdem", zastaví tramvaje od Strašnické a vlak z vozovny pak celý uzel projede v jednom tahu...Mohlo by to tak být
![]()
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
K těm Strašnicím (křižovatka Vinice): Nevíte, jakým stylem budou fungovat čočky s doplňkovou tabulkou "výjezd", pověšené mezi výjezdy z vozovny pro tramvaje zc
Dneska jsem tam potkal MŠ, tak jsme na to koukali a napadlo ho, že by mohli sloužit pro přímý výjezd tramvaje z vozovny směrem na Želivského/Černokosteleckou tak, že si tramvaje ještě před výjezdemz vozovny nárokují volno daným směrem (ŽEL/ÚDDP) čočky s "výjezdem", zastaví tramvaje od Strašnické a vlak z vozovny pak celý uzel projede v jednom tahu...Mohlo by to tak být

V pátek jsem jel do depa HL a u spodní vrátnice mě mimo těch ohrad praštily do očí černé sloupy TV v prostoru trianglu. Patří to k té akci, nebo je to tam už delší dobu?
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl, že je to jedno z mála míst v Praze, kde lze velice jednoduše předstírat, že je zde rok 1940, ve kterém se film odehráváP_V píše:Čím může být okolí hloubětínské vozovny tak fotogenické pro natáčení?
Čím může být okolí hloubětínské vozovny tak fotogenické pro natáčení?
Pravděpodobně v souvislosti s oním filmováním vyrostlo okolo výjezdu z vozovny nějaké provizorní oplocení. Vypadá to tam teď docela zajímavě. Místy téměř zasahuje do průjezdního profilu tramvaje.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Filmování u vozovny Hloubětín:4021 píše:Co má být buslinka X5 tuto sobotu od 16.30 do 0.00 v trase Lehovec - Nový Hloubětín? Jako dopravce napsán DP Praha.
http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/filmovani-hloubetin/
X3 bude DP, zřejmě kombinace SD a KB v ranní špičce páč jsou odjezdy 03 07 09 11 15 17 19 23 27..., v sedle a o víkendu interval 7,5, odpolední špička 5 a večer 10, noc 30. Mimo tu ranní špičku snad budou jen KB, ale neslyšel sem příjemné zprávy o tom kde se ty KB vezmou...
O ukončení 5 v Hloubětíně teda nic nevim, že by couvání do vozovny? Netušim...
A jak dlouhá ta výluka v Braníku bude, termín ukončení sem ještě nikde nezjistil.
O ukončení 5 v Hloubětíně teda nic nevim, že by couvání do vozovny? Netušim...
A jak dlouhá ta výluka v Braníku bude, termín ukončení sem ještě nikde nezjistil.
1. Jak bude linka č. 5 ukončena ve vozovně Hloubětín?
2. Jaký bude dopravce na X3 do Modřan? Na JR Portálu zatím jen X16 by Hotliner...4021 píše:...buslinka X5 tuto sobotu od 16.30 do 0.00 v trase Lehovec - Nový Hloubětín? Jako dopravce napsán DP Praha.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Modří rátoři, doufám prominou můj offtopík ...ale musím se Ropidu zastat:demon píše:V 01:15 ?syverin píše:Však já si taky stěžuju, protože mi ROPID ještě neodepsal... A to jsem stížnost posílal v 01:05![]()
Já psal stížnost na Ropid v únoru a doteď naprosto žádná odezva.
Jo Ropid neni DPP, kde aspoň automaticky vygenerují vzkaz, že se tím někdo bude zabývat i když výsledky onoho zabývání se už oznámit neuráčí...
Po nástupu nového vedení se mnohé změnilo. Já mám v poslední době velice dobrou zkušenost, neb jsem 9. září posílal dotaz a hned mi přišlo potvrzení. Hlavně však 11. září bylo přijato opatření, jenž řešilo situaci, na kterou jsem v připomínce upozorňoval.
Tímto Ropidu zase jednou tleskám
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V 01:15 ?syverin píše:Však já si taky stěžuju, protože mi ROPID ještě neodepsal... A to jsem stížnost posílal v 01:05
Já psal stížnost na Ropid v únoru a doteď naprosto žádná odezva.
Jo Ropid neni DPP, kde aspoň automaticky vygenerují vzkaz, že se tím někdo bude zabývat i když výsledky onoho zabývání se už oznámit neuráčí...
Co má být buslinka X5 tuto sobotu od 16.30 do 0.00 v trase Lehovec - Nový Hloubětín? Jako dopravce napsán DP Praha.
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Však já si taky stěžuju, protože mi ROPID ještě neodepsal... A to jsem stížnost posílal v 01:05