Pražské autobusy

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
m@rtin
Uživatel

Re: Pražské autobusy

Příspěvek od m@rtin » 08.10.2008 21:13

fricoolinek2 píše:Dle neoficiálních zpráv VŘ na dodávku nových autobusů do Prahy vyhrál Mercedes - Evobus. Teda, pokud je to pravda, tak.. :D :D :D
Ty neoficiální zprávy máš převzaté z k-reportu? Jo, tam to někdo opravdu napsal. Pak se opravil a napsal, že na EŘ přišly prospekty od Mercedesu.
Odkud máš info ty?

VIKtor
Uživatel

Příspěvek od VIKtor » 08.10.2008 20:33

Karotka píše:Hotík není moc representativní, protože to nejsou "nové" vozy, nýbrž prototypy = mají už něco naježděno na zkušebních a předváděcích jízdách a ergonomie se mohla v sériové výrobě dost změnit.
Osobně znám Citaro jenom zvenku (Connex 1071, dřív bylo často na lince 240), aspoň tolik nerachotí jako Citybus na každé nerovnosti.
Hotíka beru s rezervou, ale co se týká té ergonomie, tak mi do pražského provozu naprosto nesedí ten (teď už)přízemní motor-kumbál vzadu! A celkově, ne-příliš nízkopodlažní provedení... Unitř to vypadá "jako v 14Tčku" - žádná sláva... :?
http://ratb.metrouusor.com/parc/citaro2 ... %20(9).JPG
http://ratb.metrouusor.com/parc/citaro2 ... 20(17).JPG
Zbylé fotky z busů nově zaváděných do bukurešti jsou zde:
http://ratb.metrouusor.com/parc/citaro2/citaro2.html

carnero
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carnero » 08.10.2008 20:18

Jsem zvědavý jaké typy a zda z Turecka nebo Německa. To asi nikdo zatím neví, že?

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 08.10.2008 20:14

Hotík není moc representativní, protože to nejsou "nové" vozy, nýbrž prototypy = mají už něco naježděno na zkušebních a předváděcích jízdách a ergonomie se mohla v sériové výrobě dost změnit.
Osobně znám Citaro jenom zvenku (Connex 1071, dřív bylo často na lince 240), aspoň tolik nerachotí jako Citybus na každé nerovnosti.

VIKtor
Uživatel

Příspěvek od VIKtor » 08.10.2008 19:55

Damir Holas píše:
fricoolinek2 píše:Dle neoficiálních zpráv VŘ na dodávku nových autobusů do Prahy vyhrál Mercedes - Evobus. Teda, pokud je to pravda, tak.. :D :D :D
Armáda Citar v barvách DPP? Bože, kéž by... [-o< :D
No nevím jak tobě, ale mě se teda Citaro moc nezamlouvá... Z hlediska vnitřní ergonomie je na tom o dost hůř než Karosa a po několika jízdách s tehdy novými kousky od Tesco-Hotíka dávám ruce pryč - zlatá Karoska!

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 08.10.2008 18:17

Armáda Citar v barvách DPP? Bože, kéž by... [-o< :D

fricoolinek2
Uživatel
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 08.10.2008 16:57

Dle neoficiálních zpráv VŘ na dodávku nových autobusů do Prahy vyhrál Mercedes - Evobus. Teda, pokud je to pravda, tak.. :D :D :D

carnero
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carnero » 03.10.2008 21:53

Damir Holas píše:Nevím, já jsem X-6 v poslední době využíval celkem pravidelně a skoro každodenně jsem ty busy vídal alespoň z tramvaje, když jsem jel na Anděl. A kromě uvařeného motoru vozu 1180 v některou zářijovou neděli jsem žádnej exces nezaznamenal...
Z tramvaje vypadaly určitě pěkně. Pěkný čistý bílý nátěr. Ale zevnitř bída. Jezdil jsem s nimi domu, takže i zevnitř jsem je BOHUŽEL poznal. Mimochodem, pod okny mám stále desítky metrů oleje z těchto autobusů. Nejednou tu vytekl úplně (nádhera, když je celá ulice jedna velká ropná skvrna) zjevně při přejezdu přes retardéry na konci Pechlátovy.

Ale teď už je mi to jedno... od rána mi domů jezdí tramvaje. Stokrát hurá!

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 03.10.2008 21:28

carnero píše: A co jezdily X-6 docela jsem zíral. Takové trosky jsem viděl poprvé v životě a nejednou jsem raději šel pěšky než jet s nimi.
Nevím, já jsem X-6 v poslední době využíval celkem pravidelně a skoro každodenně jsem ty busy vídal alespoň z tramvaje, když jsem jel na Anděl. A kromě uvařeného motoru vozu 1180 v některou zářijovou neděli jsem žádnej exces nezaznamenal...

dejmal
Uživatel

Příspěvek od dejmal » 03.10.2008 20:59

165 je opravdu exkluzivní adrenalin i z hlediska motoristy-Otevřené dveře v zastávce,pravý směrovky a ve chvíli kdy ho míjíte,tak se rozjede a strčí tam čumák.Od Komořan na Zbraslav to vídám opakovaně....

carnero
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carnero » 03.10.2008 20:23

Sergei-LBC píše:To jako odkud? :twisted:
Jak jsem psal: Česká Lípa (dnes již neexistující VETT).

Sergei-LBC
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sergei-LBC » 03.10.2008 19:26

carnero píše:(a to nejsem pražák, takže na pojízdné muzeum jsem celkem zvyklý).
To jako odkud? :twisted:

carnero
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carnero » 03.10.2008 19:14

Damir Holas píše:Mno, tak to bych se hádal, rozhodně bych všechny jeho vozy neházel do jednoho pytle. I když šroty má, o tom žádná...
Já ani ne. Neházim všechny vozy do jednoho pytle a tak bych to upřesnil na řadu 1170 až 1190. Je to pár Karos (šest, osm... nevím čísla jsem příliš nesledoval), většinou v čistě bílém nátěru. A co jezdily X-6 docela jsem zíral. Takové trosky jsem viděl poprvé v životě a nejednou jsem raději šel pěšky než jet s nimi. Cestující jen zírá, když se bus nerozjede na rovině, pětikilometrovou rychlostí opatrně dojede na Křížovou, kde všechny vyloží a pak půl hodiny čerpá vzduch, když autobus je celý našikmo (prasklé pružení?), když autobusy odjedou ze zastávky a dveře zavírají jen škubnutím autobusem (prudká brzda zavře levá křídla, plyn pak pravá), když si cestující dveře musí otevřít sám, občas ty dveře řidič zapomene (resp. si nevšimne že se nezavřely) zavřít úplně, když se prohýbá celá podlaha a poslední schody (dole) praskají, křupají a prohýbají se i pod mými pár kily (hehe, nechtějte vidět, jak vyděšeně se tvářili obéznější cestující, když ty schody vypadaly, že se utrhnou)... Jsem jen cestující, ale na X-6 jsem jezdil dvakrát denně a dvě třetiny jízd se konalo autobusem v podobném stavu.

Jistě, není to celý vozový park Hotlineru, vím to. Ale upřímně se s nimi bojím jezdit (a to nejsem pražák, takže na pojízdné muzeum jsem celkem zvyklý). A pravděpodobně slušné vozy převažují. Ale jak píšu - díky Hotlineru jsem poprvé v životě viděl něco horšího vozy VETTu (dnes již neexistující MHD v České Lípě) nebo malých dopravců kteří svými muzejními kousky vozí zpravidla malé děti na školní výlety.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 03.10.2008 19:10

Dneska jsem viděl na X-1 řidiče nekecám v montérkách a s rukama ještě od oleje. Asi opravdu už nemá řidiče.

Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 03.10.2008 18:52

Proxy píše:
Tom píše:vyhození hoteliéra z PIDu byla jedna správná věc :) druhá věc je vyhodit ho i ze zajišťování náhradek... kdykoliv s ním jedu je to pokaždé podobná ostuda... chce tomu ale dát čas, až třeba popadaj lidi z vozu... zatím se ho drží dost velký štěstí... zatím... Z:|
Ale notak - Horký je na tom ještě dobře v porovnáním s Veolií :wink: Jeden kamarád, co bydlí na Plzeňsku nevěřil, že existuje horší dopravce než České Dráhy, než měl tu příležitost potkat 165 na Opatově...
nebo 240 :D jezdím občas s oběma... obojí katastrofy a řekl bych nejhorší linky v PIDu ;)

Odpovědět