Damir Holas píše:Mno, tak to bych se hádal, rozhodně bych všechny jeho vozy neházel do jednoho pytle. I když šroty má, o tom žádná...
Já ani ne. Neházim všechny vozy do jednoho pytle a tak bych to upřesnil na řadu 1170 až 1190. Je to pár Karos (šest, osm... nevím čísla jsem příliš nesledoval), většinou v čistě bílém nátěru. A co jezdily X-6 docela jsem zíral. Takové trosky jsem viděl poprvé v životě a nejednou jsem raději šel pěšky než jet s nimi. Cestující jen zírá, když se bus nerozjede na rovině, pětikilometrovou rychlostí opatrně dojede na Křížovou, kde všechny vyloží a pak půl hodiny čerpá vzduch, když autobus je celý našikmo (prasklé pružení?), když autobusy odjedou ze zastávky a dveře zavírají jen škubnutím autobusem (prudká brzda zavře levá křídla, plyn pak pravá), když si cestující dveře musí otevřít sám, občas ty dveře řidič zapomene (resp. si nevšimne že se nezavřely) zavřít úplně, když se prohýbá celá podlaha a poslední schody (dole) praskají, křupají a prohýbají se i pod mými pár kily (hehe, nechtějte vidět, jak vyděšeně se tvářili obéznější cestující, když ty schody vypadaly, že se utrhnou)... Jsem jen cestující, ale na X-6 jsem jezdil dvakrát denně a dvě třetiny jízd se konalo autobusem v podobném stavu.
Jistě, není to celý vozový park Hotlineru, vím to. Ale upřímně se s nimi bojím jezdit (a to nejsem pražák, takže na pojízdné muzeum jsem celkem zvyklý). A pravděpodobně slušné vozy převažují. Ale jak píšu - díky Hotlineru jsem poprvé v životě viděl něco horšího vozy VETTu (dnes již neexistující MHD v České Lípě) nebo malých dopravců kteří svými muzejními kousky vozí zpravidla malé děti na školní výlety.