Nové tramvajové tratě

Právě zde je prostor pro Vaše přání a fantazie. Spekulace na téma nových tratí, dodávek vozů, nových linek a spousta dalších věcí vítána právě zde...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
P_V
Uživatel

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od P_V » 09.12.2008 23:41

Také je tam návrh TT z Budějovického nám. Vyskočilovou, Pekárenskou a podle trati k viaduktu u plynárny.

Markus
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markus » 09.12.2008 20:26

Koukám na podněty P4 k novému územnímu plánu, hovoří se zde o tom že ještě bude probíhat diskuze. Každopádně jsem tam nenašel zmínku o tramvajové trati v ulici Jeremenkově, naopak v k.ú. Podolí je tam v předchozích příspěvcích uvedená tramvajová trať ulicí Na Dolinách a hlavně tramvajový most u Podolské vodárny vedoucí k Nádražní na Smíchově.

http://www.praha4.cz/Mestska-cast/Uzemni-plan

Matošo
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matošo » 06.10.2008 10:24

Absolut píše:TT v ulici Na Dolinách a Sinkulovou je zbožný přání ing. Arch. Preiningera, ale do ÚP se s ní momentálně nepočítá. To jen ta malůvka ze studie pro P4 je barevně vymazlená jako ÚP. Do ÚP je navržena opět Jeremenkova.

Petice proti TT v Jeremenkově je už několik let stará a byla iniciována studií na TT v Jeremenkově od Metroprojektu z r. 1995, který tam počítal s TT na samostatném tělese z BKV asi tak, jako je TT na Petřiny.

Pod ulicí Budějovická mezi zast Zelená Liška a Budějovická je reálné vystavět podzemní garáže jako náhradu parkovacích stání v ose komunikace (lze se vyhnout IS velkých profilů). Prověřeno studií v loňském roce.
Díky moc, hned mi spad kámen ze srdce.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 06.10.2008 8:18

TT v ulici Na Dolinách a Sinkulovou je zbožný přání ing. Arch. Preiningera, ale do ÚP se s ní momentálně nepočítá. To jen ta malůvka ze studie pro P4 je barevně vymazlená jako ÚP. Do ÚP je navržena opět Jeremenkova.

Petice proti TT v Jeremenkově je už několik let stará a byla iniciována studií na TT v Jeremenkově od Metroprojektu z r. 1995, který tam počítal s TT na samostatném tělese z BKV asi tak, jako je TT na Petřiny.

Pod ulicí Budějovická mezi zast Zelená Liška a Budějovická je reálné vystavět podzemní garáže jako náhradu parkovacích stání v ose komunikace (lze se vyhnout IS velkých profilů). Prověřeno studií v loňském roce.

Matošo
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matošo » 06.10.2008 0:03

Fořtík píše:
Matošo píše:no mě překvapuje, že o tom nic nevíš. Ta schůze byla proto, že se odhlasovalo, aby místo parku vedle vodárny nebyl činžák, ale zůstal tam park. No a během tohohle se ukázal ten plán a tam to bylo.
Dolinama jedna kolej hore a Sinkulkou jedna dole. Mě to připadá absolutně debi*ní, obvzlášť proto, že v Jeremenkovce je střední pás a je asi tak 2x širší než doliny...
No jasně, o tom vím. Sám jsem tam chtěl jít, neboť jsem se na Sokolovně něco do míče nakopal. Ale nějak jsem se tam nedostal. Ináč ten plán úplně neodsuzuji - při vyřešení parkování v této oblasti bych ho dokonce i přívítal. A to je právě ta otázka - parkování. Garáže, které by nahradily stání v ulicích Na Dolinách a Sinkulova není kam postavit. A to je bohužel fakt, který žene tento plán do záhuby...
Aha. Ono parkování je obecně problém. Při vybudování trati z Pankráce na budku je to to samý. Ve středu parkuje spousta aut.
Ale hnát tramvaj úzkou Sinkulkou (kterou měli ostatní tu čet vidět na tom tvym suprovym videu s tou šikovnou řidičkou...) mi přijde fakt moc.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 05.10.2008 22:55

Matošo píše:no mě překvapuje, že o tom nic nevíš. Ta schůze byla proto, že se odhlasovalo, aby místo parku vedle vodárny nebyl činžák, ale zůstal tam park. No a během tohohle se ukázal ten plán a tam to bylo.
Dolinama jedna kolej hore a Sinkulkou jedna dole. Mě to připadá absolutně debi*ní, obvzlášť proto, že v Jeremenkovce je střední pás a je asi tak 2x širší než doliny...
No jasně, o tom vím. Sám jsem tam chtěl jít, neboť jsem se na Sokolovně něco do míče nakopal. Ale nějak jsem se tam nedostal. Ináč ten plán úplně neodsuzuji - při vyřešení parkování v této oblasti bych ho dokonce i přívítal. A to je právě ta otázka - parkování. Garáže, které by nahradily stání v ulicích Na Dolinách a Sinkulova není kam postavit. A to je bohužel fakt, který žene tento plán do záhuby...

Matošo
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matošo » 05.10.2008 22:39

no mě překvapuje, že o tom nic nevíš. Ta schůze byla proto, že se odhlasovalo, aby místo parku vedle vodárny nebyl činžák, ale zůstal tam park. No a během tohohle se ukázal ten plán a tam to bylo.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 05.10.2008 22:15

Matošo píše:A na další schůzi byl územní plán a tam byla trať od Vodárny ulicí na Dolinách na Povstání a zpátky Sinkulovou...
Mě to připadá jako naprostá volovina, Na Dolinách neni moc místa a v Sinkulce už VŮBEC NE !! Buď se někdo zbláznil, nebo je to fake...
Fíííha, to mě zajímá todlencto... Na Dolinách je místa dost, v Sinkulovce tak na jednu kolej. No, tohle by mě fakt zajímalo... :lol:

Matošo
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matošo » 05.10.2008 21:56

Richard Sadílek v TT Kobylisy - Sídliště Bohnice píše: http://www.trolejbusyvpraze.net/tram_trate.htm

Jak to vypadá aktuálně tratí Dvorce - Pankrác (Budka) ?

BYl jsem na nějaký schůzi Prahy 4 a tam říkali, že lidi sepsali petici, že tramvaj v Jeremenkový nechtěj a že se to teda nekoná. A na další schůzi byl územní plán a tam byla trať od Vodárny ulicí na Dolinách na Povstání a zpátky Sinkulovou...
Mě to připadá jako naprostá volovina, Na Dolinách neni moc místa a v Sinkulce už VŮBEC NE !! Buď se někdo zbláznil, nebo je to fake...

Tak se chci zeptat, jestli je nějakej konkrétní plán jak to bude, nebo jsou jenom takový kusý a divný informace, který mám já.
Děkuji

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 09.9.2008 18:05

Bobik píše:to MF: Mluvíš mi z duše, já to mám odzkoušený mj. na celý naší rodině :wink: - jezdíme z Letný do Zahr. M. a bez výluk buď tram čímkoli na HR - Skalka a bus, nebo tram 26 až tam. Sice delší, (ne o moc) ale nepřesedáš. :!:

A jestli to takhle bude pokračovat, tak lidí co uvažujou jak ty, že než se peklovat MHD tak radši autem bude rapidně přibývat. Sice taky stojí v kolonách, ale jsou v pohodlí, soukromí, nemačkaj se a dojedou "až před vchod". Taky kolikrát uvažuju, jestli nepojedu radši gumokolem a to socku vehementně propaguju a mám ji ještě oproti jiným zdarma (no za míííírný roční poplatek :wink: ).
Ať si jí strčej někam i za tu padesátku a dají mi raději na LPG aspoň pár stovek :D

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 09.9.2008 12:22

to MF: Mluvíš mi z duše, já to mám odzkoušený mj. na celý naší rodině :wink: - jezdíme z Letný do Zahr. M. a bez výluk buď tram čímkoli na HR - Skalka a bus, nebo tram 26 až tam. Sice delší, (ne o moc) ale nepřesedáš. :!:

A jestli to takhle bude pokračovat, tak lidí co uvažujou jak ty, že než se peklovat MHD tak radši autem bude rapidně přibývat. Sice taky stojí v kolonách, ale jsou v pohodlí, soukromí, nemačkaj se a dojedou "až před vchod". Taky kolikrát uvažuju, jestli nepojedu radši gumokolem a to socku vehementně propaguju a mám ji ještě oproti jiným zdarma (no za míííírný roční poplatek :wink: ).

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 09.9.2008 5:32

P_V píše:MF: Což autobus 183? Bez přesedání od vozovny za 40 minut u štěrboholské křižovatky.
Je to zajímavé, ale ten mi vyhledávač spojení nabídl až jako xtou variantu.
To 9001: přesně tak pojedu.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 08.9.2008 23:09

MF: Což autobus 183? Bez přesedání od vozovny za 40 minut u štěrboholské křižovatky.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 08.9.2008 23:01

MF píše:
Bobik píše: Jsem si spíš všiml, (a to platí i o jakékoli jiné trati/lince) že lidem je "v podstatě jedno" čím jedou a klidně že to trvá i o 5-10min déle, hlavně že nemusí přesedat.

Jo přesně. Zrovna jsem si to vyzkoušel na sobě. Zítra musím jet do UD DP normálně při cestě do práce nechávám auto v Kobylisých ve vozovně. Přemýšlel jsem jak se nejlépe do UD dostat. Představa jízdy od voz. Kobylisy tramvají či busem na metro Kobylisy, následně metrem na Muzeum, přestoupit na A a jet na Strašnickou kde sednu do sedmičky (Depo Hostivař s přestupem na tramvaj je dálka) a jsem po necelé hodině tak kam potřebuji je otřesná.

Lepší varianta byl bus 136 od vozovny Kobylisy na Slavii a následně 7kou. Sice je to o nějakých 20 minut delší, ale jen jeden přestup. Tak jsem chtěl jet. Pak jsem si řekl, že než tuhletu hodinovou pakárnu že pojedu autem. Z D8 nesjedu ve Zdibech ke Kobylisům, ale budu pokračovat dále a rozdíl jsem na mapě spočítal jednosměrně pouhých 10 km!, což je tedy dohromady km dvacet a vzhledem k tomu, že mám auto na plyn mě to nějak žíly netrhá.
Trochu nešotousky. Nejlepší u Teska v Letnaněch sjet a projet zadem kolem vozovny Hloubětín a Průmyslovou. Občas u Kbelské kolona,ale je to z kopce, tak ani jednička na řadu nepřijde.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 08.9.2008 22:26

Bobik píše: Jsem si spíš všiml, (a to platí i o jakékoli jiné trati/lince) že lidem je "v podstatě jedno" čím jedou a klidně že to trvá i o 5-10min déle, hlavně že nemusí přesedat.

Jo přesně. Zrovna jsem si to vyzkoušel na sobě. Zítra musím jet do UD DP normálně při cestě do práce nechávám auto v Kobylisých ve vozovně. Přemýšlel jsem jak se nejlépe do UD dostat. Představa jízdy od voz. Kobylisy tramvají či busem na metro Kobylisy, následně metrem na Muzeum, přestoupit na A a jet na Strašnickou kde sednu do sedmičky (Depo Hostivař s přestupem na tramvaj je dálka) a jsem po necelé hodině tak kam potřebuji je otřesná.

Lepší varianta byl bus 136 od vozovny Kobylisy na Slavii a následně 7kou. Sice je to o nějakých 20 minut delší, ale jen jeden přestup. Tak jsem chtěl jet. Pak jsem si řekl, že než tuhletu hodinovou pakárnu že pojedu autem. Z D8 nesjedu ve Zdibech ke Kobylisům, ale budu pokračovat dále a rozdíl jsem na mapě spočítal jednosměrně pouhých 10 km!, což je tedy dohromady km dvacet a vzhledem k tomu, že mám auto na plyn mě to nějak žíly netrhá.

Odpovědět