Fotožurnál & Scanjournál
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- Absolut
- Moderátor
Re: Fotožurnály
6381: Tak moment, na bmhd.cz mám nějaký fotky a to NENASVÍCENÝ.
Démon: No spíš jsem hodně dlouho čekal a každou tramvaj na Innotransu vyfotil aspoň 10x, hrubý materiál z Innotransu byl cca 200 fotek, zůstalo z toho těch 30 ve FŽ, zbytek prošel procesem KOŠ + VYSYPAT KOŠ
Démon: No spíš jsem hodně dlouho čekal a každou tramvaj na Innotransu vyfotil aspoň 10x, hrubý materiál z Innotransu byl cca 200 fotek, zůstalo z toho těch 30 ve FŽ, zbytek prošel procesem KOŠ + VYSYPAT KOŠ
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Neřekl bych, čti pozorněji...Sergei-LBC píše:Úplně mimo...
Není zač, v tom já nejedu. Ale autor měl krásně volné pole působnosti, tohle mu závidím.MOp píše:Děkuji za Innotrans, Démone, kukaj...
Zřejmě dobrej oddíl...
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A to je právě další zásadní rozdíl - já nemám možnost tam jít "na hezký počasí", já musím být v práci! Zkus si jít zítra fotit po 17h nebo naopak před 9 ráno, uvidíme, kdo bude mít potom lepší fotky.Když si vezmu na paškál třeba ten mosteckej vozejček, tak já si dneska počkal na hezký počasí, i když jsem ho viděl včera a mám ho hezky nasvícenej i vyfocenej při práci včetně detailu - viz K-report.
Stalo se - zaujalo! A musím pochválit kvalitu i dokumentační charakter a navíc ocenit i překonání nepřízně počasí pro získání těchto dozajista unikátních fotekMOp píše:Bylo hnusně, pršelo a byla mi ráno zima. Ale prostě jsem to vyfotil a nepátral po tom, zda to je dobre nebo spatne. Proste jsem pozadoval fotku sterkovaciho vagonu v akci a tak jsem pro to trpel. Doufam, ze alespon nekoho zaujme a podiva se na dnesni FZ.
MOp: další rozdíl, tvrdíš "dokumentační fotka jako dokumentační fotka", nevim jak ty, ale za dokumentační fétku považuji jakoukoli fotku i proti sluníčku, kterou jen zdokumentuji, že to prostě bylo, mám důkaz apod. já osobně chci fotku, která má nějakou kvalitu, fotografickou kvalitu, ne jen dokumentační kvalitu. A to, že je to až sterilní, když je to stále nasvícené, nevim, mě to příjde pěkný, takhle na nasvícený fotky nebo noční fotky je koncipována i fotogalerie http://www.bmhd.cz. Tady opravdu bude rozdíl mezi klasickým šotoušským focením (kvantita za jakoukoli kvalitu, hlavně že to mám) a kvalitní fotografií, kde je vidět skutečný vzhled vozu i okolí a vše nasvícené sluníčkem, má to něco do sebe, pokud do toho fotograf zakomponuje i okolí, jen a jen líp. Nevím, co je sterilního na pěkně nasvícené fotce, jak řikám, za zatažena je buď tmavo nebo přepálená obloha, Když si vezmu na paškál třeba ten mosteckej vozejček, tak já si dneska počkal na hezký počasí, i když jsem ho viděl včera a mám ho hezky nasvícenej i vyfocenej při práci včetně detailu - viz K-report. A ano, jsou chvíle, kdy je prostě v jeden den nějaká akce a počasí nestojí za nic, potom vyfotím tu samou fotku víckrát s tím, že si pohraju s manuálním nastavením foťáku a pak doma na počítači vyberu tu nejlepší fotku.
Celkově si dovolím nesouhlasit s označením "zhyckany zelpejdz sotous slintajici pred monitorem nad sterilni fotografii vozidla v prirode s perfektnim nasvitem atd.", já jen chci mít pěknou fotku a ŽP jsou až extrémě radikální při výběru fotek. Chci jen mít holt pěknou fotku. A ohledně místa focení, nějak už mám v mozku, kde se dá udělat po Praze pěkná nasvícená fotka, případně si projedu linku a vylezu tam, kde se mi to líbí, kde je to nasvícené a fotky na stejných místech určo tolikrát nemám, navíc často stačí popojít si o pár kroků jinam a hned ta fotka vypadá líp
A pokud jsem v místě, kde se láme stín a slunko, popojdu si, abych to měl na sluníčku. Navíc i malé děti často vědí ve svých jakýchkoli fotografických začátcích, že proti sluníčku se nefotí 
No ale jak vidno, nedohodnem se, takže to nemá cenu, holt fotografové, kteří chtějí mít pěknou fotku s násvitem vs. šotoušská fotka za jakýchkoli podmínek stylem hlaně že to mám. Takže to nemá cenu řešit, budem stále proti sobě... Takže nejspíš Schluss této diskuze na nekonečné téma, které si ani jedna strana nedá vymluvit
Celkově si dovolím nesouhlasit s označením "zhyckany zelpejdz sotous slintajici pred monitorem nad sterilni fotografii vozidla v prirode s perfektnim nasvitem atd.", já jen chci mít pěknou fotku a ŽP jsou až extrémě radikální při výběru fotek. Chci jen mít holt pěknou fotku. A ohledně místa focení, nějak už mám v mozku, kde se dá udělat po Praze pěkná nasvícená fotka, případně si projedu linku a vylezu tam, kde se mi to líbí, kde je to nasvícené a fotky na stejných místech určo tolikrát nemám, navíc často stačí popojít si o pár kroků jinam a hned ta fotka vypadá líp
No ale jak vidno, nedohodnem se, takže to nemá cenu, holt fotografové, kteří chtějí mít pěknou fotku s násvitem vs. šotoušská fotka za jakýchkoli podmínek stylem hlaně že to mám. Takže to nemá cenu řešit, budem stále proti sobě... Takže nejspíš Schluss této diskuze na nekonečné téma, které si ani jedna strana nedá vymluvit
Mne to zaujalo a mrknul jsem se 
Pěkné fotky a dostávají mne podvozky toho štěrkovacího vagonu ... magnety jsou funkční?

Neví jestli je dnes inverze nebo je taková mlha na okrajích Prahy? U nás na Ruzyni vytváří lampy v korunách stromu v té mlze docela zajímavé věci
Až jsem chtěl vyrazit ven, ale nece se mi samotnýmu tu po okolí chodit před půlnocí se šotovybavením ...
Pěkné fotky a dostávají mne podvozky toho štěrkovacího vagonu ... magnety jsou funkční?
Neví jestli je dnes inverze nebo je taková mlha na okrajích Prahy? U nás na Ruzyni vytváří lampy v korunách stromu v té mlze docela zajímavé věci
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Konecne mam chvilku na delsi odpoved:
sergeilbc: velice pekná Vresina a ten autobus v desti je super - naprosto vystihuje realitu.
Bylo hnusně, pršelo a byla mi ráno zima. Ale prostě jsem to vyfotil a nepátral po tom, zda to je dobre nebo spatne. Proste jsem pozadoval fotku sterkovaciho vagonu v akci a tak jsem pro to trpel. Doufam, ze alespon nekoho zaujme a podiva se na dnesni FZ.
Opravdu? Já si tedy dovolím tvrdit že dokumentační fotka jako dokumentační fotka..Dovolím si říci, že takovéto dešťové či sněhové fotky, to je zas něco jiného...
sergeilbc: velice pekná Vresina a ten autobus v desti je super - naprosto vystihuje realitu.
To je prave ta podstata problemu - ja tu fotku chci proste na tom danem miste a za te dane konstelace hvezd, nikoliv na miste pqrst, kde ji mam jiz stokrat, protoze je to moje oblibene misto. Se stylem foceni to prave nema vubec nic spolecneho. Zminenou sestku na Karlaku jsem chtel v tomto miste prave proto, aby bylo zrejme, ze jede pravym obloukem a ma orientaci Na Knizeci.Absolut: no jo, tam je problém, že na místě PQRST to budeš mít hezký, ale chceš to na místě ABCD, já to radši budu mít na místě PQRST a budu to mít hezký nasvětlený bez zábradlí apod. To je holt ve stylu focení, každej máme jinej
Dokumentovat jak Prahu tak tramvaj snad cinim nebo ne? A budes se divit, ale na okoli se snazim soustredit. Vetsina lidi vsak preferuje vozidla, proto jsou vyrezy vice "vozidlove".mezi mnou a MOpem bych viděl rozdíl v tom, že já se snažím zdokumentovat jak Prahu, tak tramvaj, kdežto MOp dokumentuje ryze tramvaje a na okolí se neohlíží
Ano, prave to je ten rozdil mezi nami - ja fotim za kazdeho pocasi, ne jen jako zhyckany zelpejdz sotous slintajici pred monitorem nad sterilni fotografii vozidla v prirode s perfektnim nasvitem atd. Kdybych se ridil tvou radou, nikdy by nevznikla tato dokumentacni fota z rekonstrukce Pobrezi http://foto.prazsketramvaje.cz/2008/rij ... n-most.jpg http://foto.prazsketramvaje.cz/2008/rij ... n-most.jpgnavíc já jsem asi fakt moc radikální a fotím leda za sluníčka a z nasvícené strany, kdežto MOp kdykoli za stálého počasí. Věděl bych co je lepší ale každý by mě jiný názor, tudíž to už ani nemá cenu prostě řešit, jen jsme tu se Sergeiem vyslovili svůj názor k fotkách proti sluníčku.
Bylo hnusně, pršelo a byla mi ráno zima. Ale prostě jsem to vyfotil a nepátral po tom, zda to je dobre nebo spatne. Proste jsem pozadoval fotku sterkovaciho vagonu v akci a tak jsem pro to trpel. Doufam, ze alespon nekoho zaujme a podiva se na dnesni FZ.
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Rawy zatim maji jenom okolo 120GB ..
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to musis mit spotrebu 1 disk za měsíc ne? 
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
7036 : ver tomu ze asi ano. Ted sem stravil dopoledne v botanicky zahrade focenim ruznych ocedulkovanych pleveli a kviti. Spravny nasvit muze akorat hodne pomoct a mohlo by to byt i bez tech prepalu na bily
. Dokud sem nepoznal kouzlo rawu, tak jsem nefotil, ale generoval barevny fleky.
Jo i ne. Dle vyjádření jednoho člověka z Innotransu by se měla část dodávky kompletovat celá v Plzni.PvvS píše:A plati ze mechanika metrovagomas a elektrika schadewerk ?
Jů, taková hezká diskuze, jen schovaná někde, kam moc často nechodím
Nejprve bych rád pogratuloval 6381, který vybral 20 nejhorších fotek z fotožurnálu a 20 svých nejlepších fotek a porovnával je. Porovnávání na vybraném vzorku je jistě nestranné a velmi účelné.
Za sebe musím řict, že focení proti slunci neodsuzuji, občas může vyniknout něco, co na násvitu tolik ne. Problém je v tom, že většina fotičů (včetně mě) to neumí a radši sází na jistotu násvitu.
Nejprve bych rád pogratuloval 6381, který vybral 20 nejhorších fotek z fotožurnálu a 20 svých nejlepších fotek a porovnával je. Porovnávání na vybraném vzorku je jistě nestranné a velmi účelné.
Za sebe musím řict, že focení proti slunci neodsuzuji, občas může vyniknout něco, co na násvitu tolik ne. Problém je v tom, že většina fotičů (včetně mě) to neumí a radši sází na jistotu násvitu.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kristiánov je bývalá sklářská osada poblíž Nové Louky (~4km), pod níž se nachází vodní nádrž Josefův důl. A jisté rozestavěnosti v Liberci mě taky trošku nervují, ale jako celek ho mám rád 
Už toho nechám s tím Libercem
Už toho nechám s tím Libercem
- Sergei-LBC
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný příběh
Jen asi šlo o jiný Kristiánov, než stejnojmennou libereckou čtvrť poblíž centra, že? Na druhou stranu je potěšující, že si Liberec i v současné stavební mánii dokáže někoho získat.
Ostatním se omlouvám za OT.
Ostatním se omlouvám za OT.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To v srpnu tím, že jsem se doma dozvěděl o pěkných trasách přes Jizerky, které bych si chtěl projet. Navíc byl lákavý i výškový profil, protože do Liberce to mám sice rovných 49km, ale většinou z kopce a zpátky hezky lenošsky vláčkem. A když jsem přešel od mapy k TF, tak jsem se dozvěděl, že je v LBC dvojwaní a že bych tím pádem mohl být prospěchářský a stvořit FŽ, navíc se tam měl vyskytovat pan MOp a pan A. a to mě nenechávalo klidným. No a pak to šlo jedno po druhém: tras přes Jizerky bylo více (1, přes Knejpa, Rozmezí, Kristiánov, Nová Louka, LBC 2, Knejpa, Krásná Máří, Nová Louka, LBC 3, Knejpa, Krásná Máří, Kuchyňka, Oldřichov v. H., LBC...) a bylo pořád hezky a tak jsem tam pořád jezdil a vždycky si dal zmrzlinu v cukrárně na Fügnerce a než jí dolízal, zjistil co jezdí... a bylo to moc príma. Zkrátka se mi to tam líbí i jako město i tramvajkySergei-LBC píše: Karosák: Z toho letního chaosu v Liberci mohl mít potěšení vážně jenom nějaký ultrašotouš z Prahe.