Zrušené TT
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Zrušené TT
Zdá se mi to, nebo z toho obratiště U Kříže opravdu nejde vyjet?? 
Já nepsal, že je to všechno, já psal, že je toho dost!
Jo a špatně viditelný jsem neřešil, podobně jako centrum. Na Smíchov a okolí, Spořilovskou a některé další (Vypich) taky nedošlo, to přiznávám. 
Ed: taky jsem neřešil některé malé změny trasování v rámci úprav prostoru (Strašnická, posouvání kolejí ve Vysočanech...)
Ed: taky jsem neřešil některé malé změny trasování v rámci úprav prostoru (Strašnická, posouvání kolejí ve Vysočanech...)
Naposledy upravil(a) Kalanis dne 14.10.2008 15:50, celkem upraveno 1 x.
Barrandov a hlubočepy, nn smíchov také nní špatné 
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A co tak ...
- velice zajímavé okolí metra Strašnická
- vedení TT Kbelskou + konečná Nový Hloubětín + původní vjezd do vozovny "1" (je to strašně špatně viditelné, ale dá se..)
- smyčku Záběhlice (viditelná jen polovina)
- smyčku Spořilov
- trojúhelník + trať Zelená liška
- napojení měnírny Klárov
- ukončení tratě na Petřiny u Vojenské nemocnice
- Vypich
Naposledy upravil(a) MOp dne 14.10.2008 14:52, celkem upraveno 3 x.
Tak tohle fakt
. Mám tu "menší" výběr z takto rozpoznatelných TT:
. Mám tu "menší" výběr z takto rozpoznatelných TT:- Smyčka Střelničná - výjezd směrem do vozovny a kusá kolej v ul. Březiněveská (tam vím aspoň o jednom sloupu původního TV)
- Koleje v ul. Velběžská
- Kusá kolej v ul. Ke Stírce
- Kusá konečná v ul. Na Stráži
- Bloková smyčka U Kříže
- Kusá konečná TT z Karlína (Palmovka, tenkrát před tratí)
- Smyčka st. Hloubětín
- snad trojúhelník Harfa (nejspíš základ dnešní blokové smyčky, ale je to bohužel nevhod useknutý)
- Vozovna či co v ul. Švábky (Foťte, už tam nejspíš dlouho nevydrží!)
- TT Resslova
- TT Podolská (to jsme tu drbali před nedávnem)
- TT Kladenská
- původní trasování TT v ul. 5. května a Doudlebské
- TT Jihlavská (smyčka alá dnešní Podbaba před virtuální křižovatkou s dnešní Michelskou)
- Konečná Budějovická na několik způsobů
- Nepatrně větší verze smyčky Kubánské náměstí
- Smyčka Zahradní město
- Smyčka Hostivařská
- Přejízdné koleje konečné Černokostelecká
- Zadní vjezd do voz. Strašnice
- Kusá kolej NN Žižkov
- Trasa LD Letná
- Oblast Hlávkova mostu, TT Veletržní a nedostatek oblouků na pŠtrossu
- Smyčka a trojúhelník Sparta (já vím, že jsem tu fotku s touhle smyčkou fakt někde viděl)
- Trojúhelník Ortenovo nám
- Kusá kolej Povltavská
- Smyčka Bulovka/Vychovatelna
- TT Královská obora (nebylo by od věci jí obnovit a s přejízdným koncem protáhnout až ke Šlechtovce)
- Absolut
- Moderátor
Přesný rok nelze určit, ty staré mapy jsou z různých let, koukal jsem jednou když to babky skenovaly a lítalo to mezi 1930 a 1950 a to bylo jen pár map, který jsem zahlídnul.
V poslední době se objevil ještě jeden zajímavý podklad toho druhu, bohužel zdaleka ne pro celé území Prahy.
V aplikaci "Nahlížení do katastru nemovitostí" (http://nahlizenidokn.cuzk.cz) je možné vybrat si libovolný pozemek nebo budovu, pokud znáte katastrální území a číslo. Při prohlížení detailních údajů se objeví link "zobrazit v mapě", který zobrazí současnou - anebo aspoń relativně současnou - katastrální mapu daného území. To všechno by samozřejmě uměly i mapy na wgp.urhmp.cz. Pravé eldorádo pro historika kolejového vedení nastane, když zaškrtnete volbu "pozemkový katastr". Objeví se katastrální mapa ve stavu z doby, kterou se mi zatím nepodařilo přesně určit... V některých místech jsou přes sebe překresleny historické stavy s mladšími, v některých je jenom ten starý stav. S ohledem na to, že si můžete prohlédnout kruhovou smyčku na Vítězném nám., severní předmostí Štefánikova mostu ještě v řetězové podobě, blokovou smyčku okolo Molochova, ovšem koleje do holešovické Centrály už ne, tipoval bych na stav z roku cca 1940.
Ta přesnost, přátelé, ta přesnost! Málem by šly odměřovat poloměry oblouků... Jedinou nevýhodou je, že tam (zatím?) není celá Praha. Pro nastartování: na Vítězné náměstí se rychle dostanete přes budovu v obci Praha - kat. území Dejvice - čp. 576, pod Štefánikův most přes parcelu v kat. území Holešovice (hl.m. Praha) - číslo 2110. Atd., atd. Přeju veselé pátrání.
V aplikaci "Nahlížení do katastru nemovitostí" (http://nahlizenidokn.cuzk.cz) je možné vybrat si libovolný pozemek nebo budovu, pokud znáte katastrální území a číslo. Při prohlížení detailních údajů se objeví link "zobrazit v mapě", který zobrazí současnou - anebo aspoń relativně současnou - katastrální mapu daného území. To všechno by samozřejmě uměly i mapy na wgp.urhmp.cz. Pravé eldorádo pro historika kolejového vedení nastane, když zaškrtnete volbu "pozemkový katastr". Objeví se katastrální mapa ve stavu z doby, kterou se mi zatím nepodařilo přesně určit... V některých místech jsou přes sebe překresleny historické stavy s mladšími, v některých je jenom ten starý stav. S ohledem na to, že si můžete prohlédnout kruhovou smyčku na Vítězném nám., severní předmostí Štefánikova mostu ještě v řetězové podobě, blokovou smyčku okolo Molochova, ovšem koleje do holešovické Centrály už ne, tipoval bych na stav z roku cca 1940.
Ta přesnost, přátelé, ta přesnost! Málem by šly odměřovat poloměry oblouků... Jedinou nevýhodou je, že tam (zatím?) není celá Praha. Pro nastartování: na Vítězné náměstí se rychle dostanete přes budovu v obci Praha - kat. území Dejvice - čp. 576, pod Štefánikův most přes parcelu v kat. území Holešovice (hl.m. Praha) - číslo 2110. Atd., atd. Přeju veselé pátrání.
Jedná. Dnes je tam to akorát parkoviště 
Nejedná se náhodou o kone cjihlavské ulice, který je kousek od metra kacerov?
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
koukal jsem též. myslím si že to je velice poučná mapa. na tý sem totiž konečně zjistil kde doopravdy končila tramvaj na kačerově. (jilemnická ulice). všude píšou (co jsem četl) že končila kousek od metra kačerov.
co se týče bráníka tak v podstatě ten barák je uprostřed konečné. a já myslel že opravdu vždycky končila v bráníku u nádraží
celou podolskou ulicí, v četně konečný busu 118 a 124, tramvaj profrčela v roce 1938
co se týče bráníka tak v podstatě ten barák je uprostřed konečné. a já myslel že opravdu vždycky končila v bráníku u nádraží
celou podolskou ulicí, v četně konečný busu 118 a 124, tramvaj profrčela v roce 1938
TT do Braníka
Mixík: Jj. Je tam taky vidět umístění staré konečné v Bráníku (vrstva 1953) (ať to jde k tématu) a její novější sestřičky (1975). Budova ze středu staré konečné prý stále stojí (srovnání mapy.cz a hist. ortofoto) - je to ta budova za dělením tratě na smyčku a dál do Modřan (ZC vpravo, odbočka do smyčky je vlevo). Na vrstvě 1975 je také hezky vidět původní vedení TT na středním pásu silnice (to, co se všechno kvůli modřanské TT a Barranďáku muselo zrušit). TT ale dřív (1938) vedla kousek do slova a do písmene "v polích" (1938). Silnice ji pak pouze obklopila. Na téže vrstvě je i pár menších kolonií, které s časem padly. Jo koukám ještě, že v původním provedení (1938) TT vedla ZA vodárnu a ne mezi vodárnou a řekou. Takže smyčka je pozůstatkem vedení původní TT. Dál už jen stávající stopa. Doporučuji shlédnout.
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pánové já osobně si fotím co už není a jsouli tam nějaké pozůstatky nějaké tratě. (co mě zbejvá dnes, že).
jinak mě vydatně pomáhá tato mapa. asi znáte.
http://wgp.praha-mesto.cz/tms/html/wgp_ ... yer=of1953
zrovna je to pohled na konečnou v radlicích 1953.
dobrý je to že přepnete do roku 2003 a to stejné místo se ukáže. takže je hned jasný co tam je.
a stím focením je to těžký.
příklad. každý den jsem jezdil na konečnou j. marata nebo na můstek. v tý době mě nenapadlo fotit takovou blbost když to tam jezdí dnes a deně. a dnes? tam tramvaj není. dneska bych to fotil. prostě o tom toje. co dnes je běžný za 10 let už není.
jinak mě vydatně pomáhá tato mapa. asi znáte.
http://wgp.praha-mesto.cz/tms/html/wgp_ ... yer=of1953
zrovna je to pohled na konečnou v radlicích 1953.
dobrý je to že přepnete do roku 2003 a to stejné místo se ukáže. takže je hned jasný co tam je.
a stím focením je to těžký.
příklad. každý den jsem jezdil na konečnou j. marata nebo na můstek. v tý době mě nenapadlo fotit takovou blbost když to tam jezdí dnes a deně. a dnes? tam tramvaj není. dneska bych to fotil. prostě o tom toje. co dnes je běžný za 10 let už není.
Petr:tak dobrá po dovolené(konkrétně za čtrnáct dní) se tedy prohrabu archlívem, něco vyberu a pošlu.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A pan magistr mlčí?
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Na chystanou stránku o původním trasování tratí v oblasti Braníka a Podolí tyhle fotky sháním pěkně dlouho a nikde nic. A vzpomínky? Ach jo... těch je... si matně vybavuji, že jsem v při cestách tramvajemi na branické železniční nádraží obdivoval všelijaké provizorní přeložky při stavbě mostu Antonína ZápotockéhoGeorge píše:Něco bylo v nějakým DP kontaktu, něco je vidět ve filmu Slečna od vody( 50 léta smyčka Ledárny atd).Ale stejně jako u všeho ostatního; moc lidí to asi nefotilo, bo kinofilm byl drahý a nic zajímavého tam nebylo.Dnes když má každej foťák a choděj mraky šotoušů je zaznamenaný snad všechno.No ale podívám se doma do archívu co by se dalo pustit ven.(jo to kdyby se dalo stáhnou to co mám v hlavě to by bylo teprv něco.A nejen já)