Noční linkové vedení - připomínky a návrhy
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Noční linkové vedení - připomínky a návrhy
Aha, já to pochopil jako analogii k Brnu, kde jim rozjezdy začínají po desáté večer. IMHO je denní provoz v rozsahu 4,30 - 24,00 naprosto odpovídající (taky jsou lidi, co chodí do práce na šestou ranní)
To jsou dneska lidisyverin píše:Ne, já dneska v práci končím ve dvanáct a doufám, že pojedu domů ještě denní dopravou
Připomíná mi to Básníky: ...včera večer poštou ranní nebo to bylo po šťourání?
Noční provoz prodloužit jsem měl na mysli tu ranní část nikoliv tu večerní 
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ne, já dneska v práci končím ve dvanáct a doufám, že pojedu domů ještě denní dopravou 
Jednou z možností je zrušit čekačky na Lazarské a jezdit po 20 minutách minimálně Pá/So a So/Ne. CCa před rokem se zvažovalo zavedení linky 60 v trase Červený Vrch - Chotkovy Sady - Karlovy Lázně - Lazarská - Karlovo nám. - Výtoň - Modřany. Mělo se tím vyřešit přetěžování 51 a 52. Problém nastal v časových polohách a rozdílných jízdních dobách dle tras. Jinak řečeno 60 by bývala odjížděla (teď nevím přesně) cca 5 min před nebo po 51 z P6 (kvůli čekačce na Lazarské).
Nicméně jak je vidět u autobusů, lze realizovat celkem rouzmné noční tangenty jako doplněk. K níže uvedenému návrhu. Na Zvonařku bych v pravidelném provozu zapomněl... A okružní linka je taky spíš ze světa sci-fi.
Malý postřeh. Všimli jste v kolik končí běžný denní provoz třeba v Brně
A to je druhé největší město v ČR. Možná by stálo za úvahu o tu půlhodinku ten noční u nás prodloužit 
Nicméně jak je vidět u autobusů, lze realizovat celkem rouzmné noční tangenty jako doplněk. K níže uvedenému návrhu. Na Zvonařku bych v pravidelném provozu zapomněl... A okružní linka je taky spíš ze světa sci-fi.
Malý postřeh. Všimli jste v kolik končí běžný denní provoz třeba v Brně
Trochu grandiózní ne? Jestli je potřeba posílit Modřany, tak bych linku vedl Myslíkovou obousměrně a pak ND - Staroměstská - Malostranská - Výstaviště - popř. dále
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
tak v tom případě je to již chyba u řidiče, měl by mít zadaný přejezdový kód a ten dokáže hlásit i to, že vlak jede až do konečné zastávky sídliště ďábliceP_V píše:Ano, přesně ten. Na druhou stranu IDOS takové spojení nezná, zato u jiných spojů nabízí svezení qozovně, což zas nezná ten papírový.dušan píše:na stránkách dpp v jízdních řádech je jasně napsáno,, že poslední spoj v 0:32 ze stírky jede až na ďáblice (a každý den) - je to ten spoj nebo není?
Každopádně se dnes v KO vyhlásila konečná, prosíme vystupte.
Ano, přesně ten. Na druhou stranu IDOS takové spojení nezná, zato u jiných spojů nabízí svezení qozovně, což zas nezná ten papírový.dušan píše:na stránkách dpp v jízdních řádech je jasně napsáno,, že poslední spoj v 0:32 ze stírky jede až na ďáblice (a každý den) - je to ten spoj nebo není?
Každopádně se dnes v KO vyhlásila konečná, prosíme vystupte.
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
P_V píše:Nevíte, proč se zrušilo zajíždění posledního spoje linky 24 do Ďáblic s cestujícími? Ještě před nedávnem jsem se tam dle JŘ svezl a dnes v Kobylisích konečná, ani IDOS už tu možnost nenabízí. Stejně tam jede, prázdný, aby se přeznačil na 53.
na stránkách dpp v jízdních řádech je jasně napsáno,, že poslední spoj v 0:32 ze stírky jede až na ďáblice (a každý den) - je to ten spoj nebo není?
Nevíte, proč se zrušilo zajíždění posledního spoje linky 24 do Ďáblic s cestujícími? Ještě před nedávnem jsem se tam dle JŘ svezl a dnes v Kobylisích konečná, ani IDOS už tu možnost nenabízí. Stejně tam jede, prázdný, aby se přeznačil na 53.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Když tě sveze pan Háma, tak můžeš pomalu těch 26 i vydělat... ale tisícFořtík píše:Hm, jenomže tágo tě nesveze z Palmovky do Podolí za 26 Kč.BerryML píše:Já myslim, že by jsme v noci měli nechat vydělat taxikáře, aby se nám přes den nemotali nevyspalí pod kola...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hm, jenomže tágo tě nesveze z Palmovky do Podolí za 26 Kč.BerryML píše:Já myslim, že by jsme v noci měli nechat vydělat taxikáře, aby se nám přes den nemotali nevyspalí pod kola...
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já myslim, že by jsme v noci měli nechat vydělat taxikáře, aby se nám přes den nemotali nevyspalí pod kola... 
54 jezdila do Ďáblic, k Vozovně Kobylisy zas 53.syverin píše:To už tu byloMalatekD píše:Možno prohození konečných 54 a 55
54 voz. kobylisy
55 lehovec
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To už tu byloMalatekD píše:Možno prohození konečných 54 a 55
54 voz. kobylisy
55 lehovec