T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
Re: T3R.PLF aneb pražské wany
Mně se zase zdá (především z pohledu cestujícího), že nožní řízení je mnohem citlivější, tedy poskytuje cestujícím větší komfort. Záleží samozřejmě na řidiči, k čemu je přivyklejší, ale v současnosti je stále většina lidí naučená na nohu, se kterou jezdí docela často.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To by prozradil nějaký pokus. Domnívám se, že rozdíl v reakci, pokud nějaký je, je zanedbatelný - vždyť nohy používáš v autě pořád, takže na nějaké přešlapování si zvyklý.Štěpán píše:Podle mne je reakce ruky vždycky lepší než nohy. Navíc rychle trhnout pákou z jízdy dozadu je vždycky rychlejší než přešlápnout na druhý pedál.
Prox: Zatím je ještě čas to změnit. Vždycky je to snažší u pár kousků, než u pár desítek.
Podle mne je reakce ruky vždycky lepší než nohy. Navíc rychle trhnout pákou z jízdy dozadu je vždycky rychlejší než přešlápnout na druhý pedál.
Prox: Zatím je ještě čas to změnit. Vždycky je to snažší u pár kousků, než u pár desítek.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: T3R.P
Tak co udělat oboje na všechny vozy a řidiči by si to mohli přehazovat jak by chtěli zrovna oni. Ba ne to je samozdřejmně sváteční ftípekdemon píše:Taky je tu velký množství řidičů, co prostě řízení na ruku nemusej...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že ruční řadič s bezpečností mnoho společného nemá. Tady jde spíš o to, na co je člověk zvyklej. Mě osobně je to celkem šumák - spíš jak to brzdí, jestli to lítá atd.Štěpán píše:A především, on ten ruční řadič je hlavně kvůli bezpečnosti.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky je tu velký množství řidičů, co prostě řízení na ruku nemusej...Štěpán píše:A především, on ten ruční řadič je hlavně kvůli bezpečnosti.
To je stejný jako s tou klimou. Když polovina řidičů řekne, že je to stejně na ho..., tak proč by se v tom měly utápět peníze, kterých je pořád míň a jsou potřeba jinde.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Oba řadičeProxy píše:(..)V té souvislosti mne napadá, jestli ta řada nových cviček R.P bude mít i ruční řadič nebo jenom nožní
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím, ale určitě by nebylo vhodný mít jeden typ vozu, z něhož polovina vozů by měla jiné ovládáníŠtěpán píše:Když už se to s Wanama myslí vážně a plánují se vyrábět ve větší sérii, tak počítám, že nám tu i dýl vydržej. A představte si, až tu za pár let bude jezdit většina tramvají na ruční řízení a R.P stále jenom s nožním.Když se kdysi začali dělat R.P na nohu, tak se argumentovalo tím, že by se museli řidiči zaškolovat na nový způsob řízení. Teď už jsou takovéhle kurzy v plném proudu a do pár let se plánuje, že budou mít všichni papíry na všechno. Tak proč tu máme vlastně úplně nový typ vozu, který má stále nožní řízení?
A především, on ten ruční řadič je hlavně kvůli bezpečnosti.
V té souvislosti mne napadá, jestli ta řada nových cviček R.P bude mít i ruční řadič nebo jenom nožní
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Od příspěvku Damira Holase z 16.11 přesunuta diskuze z T3R.P sem.
Váš "milovaný" moderátor TJ
Váš "milovaný" moderátor TJ
mě osobně by stačila wana a la liberec, která si na nic nehraje a přitom působí moderněji nebo přinejmenším stejně zastarale jak ta pražská. verze DPP na mě dělá dojem jak když si jeník z horní dolní udělal tuning stodvacítky - aneb hlavně to pořádně zakapotovat nejrůznějšími bakelity, dát tomu lak aby to nebylo k přehlédnutí, ... prostě fuj.Proxy píše:A v čem je ten paradox![]()
Vždyt píšu, že 15T budou luxusní - tedy za velké peníze, reko KT8 byla také velmi drahá... tak je logické, že na "lepší" rekonstrukce T3 nejsou peníze.
uznávám, že mi jde primárně o problém stylu vozu a ne užitnost (o níž by se ale také dalo debatovat). ale že vyrábíme vozidlo á la 1960 v roce 2008 (zprzněné jiným tvarem skříně apod.) a ještě na to upozorňujeme nevkusnými prvky exteriéru, mi prostě pije krev.
Když už se to s Wanama myslí vážně a plánují se vyrábět ve větší sérii, tak počítám, že nám tu i dýl vydržej. A představte si, až tu za pár let bude jezdit většina tramvají na ruční řízení a R.P stále jenom s nožním.Když se kdysi začali dělat R.P na nohu, tak se argumentovalo tím, že by se museli řidiči zaškolovat na nový způsob řízení. Teď už jsou takovéhle kurzy v plném proudu a do pár let se plánuje, že budou mít všichni papíry na všechno. Tak proč tu máme vlastně úplně nový typ vozu, který má stále nožní řízení?
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A v čem je ten paradoxfricoolinek2 píše:Je to celkem paradox....Proxy píše:Je to nízkopodlažní socka - tak nemůže čekat zázraky - hlavně že to jezdíjako zástupce kvalitnějších strojů budeme mít 15T
Na jednu stranu Wany bez A/C, PPTG a páky + (bohužel zřejmě ano) busy SOR, na druhou stranu High end/hi-tech Forcitky.
Vždyt píšu, že 15T budou luxusní - tedy za velké peníze, reko KT8 byla také velmi drahá... tak je logické, že na "lepší" rekonstrukce T3 nejsou peníze.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky nechápu...fricoolinek2 píše:Na jednu stranu Wany bez A/C, PPTG a páky + (bohužel zřejmě ano) busy SOR, na druhou stranu High end/hi-tech Forcitky.
Opravdu myslíte, že ruční řadič a polopantograf udělají z wany tramvaj srovnatelnou s 15T ?
To asi ne, že.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Je to celkem paradox....Proxy píše:Je to nízkopodlažní socka - tak nemůže čekat zázraky - hlavně že to jezdípawel píše:dalších 17 ks wan á la sršní hnízdo, s nožním řízením a košovým pantografem? ať žije zaostalost našich krajů...jako zástupce kvalitnějších strojů budeme mít 15T
Na jednu stranu Wany bez A/C, PPTG a páky + (bohužel zřejmě ano) busy SOR, na druhou stranu High end/hi-tech Forcitky.