Btw: Zkoušelo se to nějak řešit? Myslím tu neakčnost městské policie...
Tarif, revizoři a vše kolem...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Revizoři a vše kolem...
Klucí revizorský, já vám rozumím. Tím nechci říkat, že to, co děláte (neděláte) je správné, ale chápu, v jaké jste situaci. Jestli vás to zahřeje u srdce, tak za sebe můžu říci, že vaše počínání chápu. A jak mi z vašich textů vyplývá, tak pokud je systém nastaven špatně (což dle vás je), tak je i seběvětší a sebedůkladnější revizorská autorita, potažmo asertivita naprosto k ničemu.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já neobhaju spaní, to jsem nenapsal,psal jsem, že vlastní odstrašující efekt má už přítomnost obou uniforem, neboť si většina neplatičů myslí, že tam jsou i revizoři. Jenom říkám, že současný systém je nastaven tak, že nejlepší pro revizora je spát, nebo alespoň bdít, páč si nic ve své podstatě nevydělá. Znáš mího parťáka, a ten dělá i v noci jak divej a ani on si skoro nic neudělá na noční tram. Já třeba nespím skoro nikdy, ale třeba teď jsem měl noční 22. a 23. a to jsem se v tramvaji kde jelo cca 7-8 lidí, z toho 5 bylo v práci (řidič, dva měšťáci a dva revizoři) taky docela dobře odpočinul...
Ale jak říkám, vidíte to jinak, páč nevíte jaké to je, ale klidně si někoho z vás teď o víkendu vemu na noční se sebou, a můžete se přesvědčit, jaké to je opravdu v tramvajích....
Ale jak říkám, vidíte to jinak, páč nevíte jaké to je, ale klidně si někoho z vás teď o víkendu vemu na noční se sebou, a můžete se přesvědčit, jaké to je opravdu v tramvajích....
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Naprostý souhlas s Dušanem. Jste placeni za kontrolu tak jí provádějte. Netahal bych do toho fotbalový utkání atd. To jsou mimořádnosti které jsou celkem málo a hlavně efekt je cca 2 hodiny...trainzjohny píše:Snažil nesnažil, tady tě vyvedu z omylu. V noci toho díky nenápadné dvojici měšťáků moc neuděláš, a to co uděláš, zase podnik horko těžko z dotyčných socek a přizpůsobivých menšin dostane. Navíc se nemálokdy stane, že ti přímo měšťáci řeknou ať toho moc neděláš, že se jim nechce....Ty noční jsou prostě v současným stavu na nic. Zabíralo to ze začáku, když se začalo jezdit častěji, ubylo bezdomovců i neplatičů (nyní se platí ve vozech kde jsou MP a kde ne, je vše jako dřív) ... černí pasažéři jsou vynalézaví a hlavně všímaví a když jim to podnik stále ulehčuje... no to už jsem zase někde jinde.
Ono pár nočních "z druhé strany" by ti ukázalo situaci jinak, to mi věř
Taky jde o to aby jste byli trochu vidět. Když uvidíš spícího revizora, tak pak jízdu na černo neřešíš.
Kolik lidí si dovolí projet rychle kolem octávie MP,která evidentě měří rychlost a nebo po úsekovým radarem.
Já myslím, že i to je dostdušan píše:to příště řeknu, že když z barr jede jen jediný člověk v noci, tak mu stačí tram jednou za 2 hodiny?[/color]
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
kruciš, ale vy tu oba dva obhajujete, že se v noci nepracuje, ale spí. je to normální?trainzjohny píše:Snažil nesnažil, tady tě vyvedu z omylu. V noci toho díky nenápadné dvojici měšťáků moc neuděláš, a to co uděláš, zase podnik horko těžko z dotyčných socek a přizpůsobivých menšin dostane. Navíc se nemálokdy stane, že ti přímo měšťáci řeknou ať toho moc neděláš, že se jim nechce....Ty noční jsou prostě v současným stavu na nic. Zabíralo to ze začáku, když se začalo jezdit častěji, ubylo bezdomovců i neplatičů (nyní se platí ve vozech kde jsou MP a kde ne, je vše jako dřív) ... černí pasažéři jsou vynalézaví a hlavně všímaví a když jim to podnik stále ulehčuje... no to už jsem zase někde jinde.
to příště řeknu, že když z barr jede jen jediný člověk v noci, tak mu stačí tram jednou za 2 hodiny?
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Snažil nesnažil, tady tě vyvedu z omylu. V noci toho díky nenápadné dvojici měšťáků moc neuděláš, a to co uděláš, zase podnik horko těžko z dotyčných socek a přizpůsobivých menšin dostane. Navíc se nemálokdy stane, že ti přímo měšťáci řeknou ať toho moc neděláš, že se jim nechce....
Ty noční jsou prostě v současným stavu na nic. Zabíralo to ze začáku, když se začalo jezdit častěji, ubylo bezdomovců i neplatičů (nyní se platí ve vozech kde jsou MP a kde ne, je vše jako dřív) ... černí pasažéři jsou vynalézaví a hlavně všímaví a když jim to podnik stále ulehčuje... no to už jsem zase někde jinde.
- dušan
- Uživatel
nezlob se, ale tvé zdůvodňování vaší nepráce mne opravdu nedojme.
jednou jsi revizor a jsi placen za kontrolu, tak ji prováděj a nespi.
a můj plat do toho netahej, mně nešlo o můj plat, ale o příjmy a výdaje podniku, přičemž k příjmům máš pomáhat. pokud to odmítáš dělat během všech služeb, neměl by jsi tu být vůbec.
a je mi jedno, jestli během dne máš víc než v noci, to není můj problém, ono i v noci by jsi toho chytil dost, pokud by jsi se snažil.
jednou jsi revizor a jsi placen za kontrolu, tak ji prováděj a nespi.
a můj plat do toho netahej, mně nešlo o můj plat, ale o příjmy a výdaje podniku, přičemž k příjmům máš pomáhat. pokud to odmítáš dělat během všech služeb, neměl by jsi tu být vůbec.
a je mi jedno, jestli během dne máš víc než v noci, to není můj problém, ono i v noci by jsi toho chytil dost, pokud by jsi se snažil.
Jůů krásně řečeno a co nám z toho plyne? Že si vlastně vydělám a podniku dám do kasičky víc peněz na ranních a odpoledních směnách
Není-liž pravda? Odpovím sám jestli dovolíš ... Je to pravda
a proč? Jednoduché
Mám danou linku a mám s sebou MP, bez nich na tramvaji nemám co dělat ... čili příklad č.1: MP dou na kafe, já buď musim taky nebo mám po noční, č.2: Předváděčka na PČR, metráci totiž nelustrujou (bývaj vyjímky), takže úřeďák a je po noční, č.3: MP nedorazí z jakého koliv důvodu na místo setkání, konec noční, č.4: Pokud je mi známo, nočních spojů jezdí "decánko" víc než jen 4, č.5 mám danou linku a nemůžu střídat, čili jen celou noc jednu linku a pokud se MP nechce přebíhat do jiné tram (jako že fakt ne), tak jezdím i jednu tram 
A kdo zaplatí tohle?
Čili přinesu-li cca 6 lidí z noční, tak to máme cca 3lidi na tramvajenku, takže podniku, pokud přijdou zaplatit, dám .... 1650,-
(příklad, bývá jinak na osobu)
Dle statistik možná .... za 1. ty statistice DP věříš? 2. mrkni na to kolik spojů v noci jezdí a kolik revizorů v noci jezdí a mrkni kde černí pasažéři jezdí
(řekl bych že víc na nočních busech, páč tam nikdo nekontroluje)
PS: Zpomněl jsi na noční BUSy
myslim, že nafta taky není zadarmiko a řidiči nedělaj zadarmo 
Takže shrnu-li to ... noční nemaj zrovna moc velkej přínos na vydělávání podniku. Řeknu důvod: 8 lidí na směně, čili 4 dvojce (vem v úvahu, že v P.Den máš venku 4 party (2ran+2odp) + náhrady za noční - cca 70-90lidí) a kdepak máme efektivitu teď?
Takže neboj, tvůj plat neklesne díky jednomu spícímu revizorovi... páč na tebe vydělaj ranní a odpolední (a tohle je taky pravda bez příkras) a noční se nedělaj zas až tak dlouho
A kdo zaplatí tohle?
Dle statistik možná .... za 1. ty statistice DP věříš? 2. mrkni na to kolik spojů v noci jezdí a kolik revizorů v noci jezdí a mrkni kde černí pasažéři jezdí
PS: Zpomněl jsi na noční BUSy
Takže shrnu-li to ... noční nemaj zrovna moc velkej přínos na vydělávání podniku. Řeknu důvod: 8 lidí na směně, čili 4 dvojce (vem v úvahu, že v P.Den máš venku 4 party (2ran+2odp) + náhrady za noční - cca 70-90lidí) a kdepak máme efektivitu teď?
Takže neboj, tvůj plat neklesne díky jednomu spícímu revizorovi... páč na tebe vydělaj ranní a odpolední (a tohle je taky pravda bez příkras) a noční se nedělaj zas až tak dlouho
- dušan
- Uživatel
tak tedy o efektu - cestující jede tramvají načerno, protože revizor spinká a nedělá kontrolu, na kterou má pracovní smlouvu a je jeho pracovní náplní. ta tramvaj jede na proud, který musí podnik zaplatit, řídí ji řidič, který se musí zaplatit, provoz hlídá dipsečer, který se musí zaplatit,a další a další a další, ale z čeho? cestující přeci nezaplatil a kontrola jízdenek? proč, jde přeci jen o tvůj plat (nedělám - nevydělám). klidně si nevydělávej, ale je tvou povinností zajistit pro podnik co nejvyšší výdělek, aby se mohlo jezdit dále. a pokud vím, dle statistik zrovna v noci jezdí nejvyšší počet černých pasažérů, takže podnik díky tvému klidnému prožití noci jezdí zcela zadarmo, jen to zaplatí celé on. a toto je fér? ale efekt je přeci nepodstatný.davidtk píše:Pojď k nám a uvidíš sám...................
Btw, nechci flame, jen prostě nevim co si nepochopil na mym výkladu a uvedl si tuto otázku, mluvilo se tu o něčem jiném, tak mi tu pls nemluv o nějakém efektu. Když nechci, nedělám a nevydělám si. Když chci, dělám a vydělám si. JednoduchéMy nemáme fixní platy ...
![]()
můžeš se klidně čertit, ale toto je holá pravda bez příkras.
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Co jim zbejvá?trainzjohny píše: Hold loňská kampaň se dostavuje nyní, všici maj roční kupony na OC
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
OC jsem si odbyl včera, jsem za jednu šichtu viděl rovných 27 OC a to jsem měl Áčko.... tedy jsem čechy zrovna nevyhledával
Hold loňská kampaň se dostavuje nyní, všici maj roční kupony na OC
Hold loňská kampaň se dostavuje nyní, všici maj roční kupony na OC
Naštěstí neP_V píše:Mají revizoři nějaké minimální kvóty pokut, které se kontrolují a buzerují?
Mají revizoři nějaké minimální kvóty pokut, které se kontrolují a buzerují?
To už je na tom a tom kolegovi. V plný tramvaji vživotě nedělám už jen z důvodu, že za a) nevidíme sami na sebe a za b) neviděj na nás MP. Pokud je tramvaj volná, tak proběhne kontrola dle situace, btw pokud se obávám o svoje zdraví z jakéhokoli důvodu nemusím jít za prvnim pokerovanym dvoumetrovym ho**dem a chtit něco po něm (v lepším případě např s nějakým bojovým psem), budu doufat, že si co nejdřív vystoupí anebo to risknu a buď se něco semele nebo to bude slušnej a nebude ho moc štvát mi ten lístek ukázat. Pokud jde o spaní, tak to už je na člověku a jeho rozpoložení - neměl bych spát, ale co už, když sem se přes den nevyspal, co nadělám nejsem stroj.Tonda Ježek píše:Pochopil bych, kdyby třeba jenom seděl a pozoroval situaci a případně s pomocí MP zasáhl
Taky jsem párkrát zaspal celou noční a nikdo z toho vědu nedělá (ono totiž se nesmí provalit že sem ve službě u kaštanů) Pak už je to jedno jestli spim nebo ne, páč nikdo kromě MP a pilota neví že je linka kontrolována
PS Pokud jde o ekla, tak ty se u mě nevedou ... pokud možno ani nestihnout nastoupit
- Bobik
- Uživatel
Nojo, efektivní (a efektní) to je, jen si nepřej co by se dělo kdyby je u toho viděla nějaká outlocitná babička a poslala stížnost. Nebo nedejbože parta puberťáků s foťákem co si jen tak z prd..zadku řekne hele uděláme jim prů..švih.Tonda Ježek píše:
Řešili jste tu vysazování nepohodlných cestujících. Na konečných metra tuto práci během nočních směn vykonává bezpečnostní agentura. Tito chlapíci a ženštiny jsou povětšinou velice aktivní a není problém vidět, jak tahají spáče ze soupravy za nohy.
Mě taky nedělá problém vystěhovat ekla z tramvaje pokud se nikdo nedívá. Pokud se dívá jsem "slušný řidič"