Vypravení vozů

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypravení vozů

Příspěvek od demon » 03.2.2009 20:52

Proxy píše:Demone, do strojovny by tramvajáky nikdo nepustil :lol:
Na Andělu-sever je prostě šatna, kuchyňka a sprchy v patře -1 (pod úrovní vestibulu). Je pravda, že cesta je tam trochu složitější...
OK, tak ne strojovna, ale kumbál "cca 15 metrů od strojovny eskalátorů, v těsné blízkosti WC, kam chodí všechen místní personál (smrad), vedle je také čerpačka (hluk), a v samotné místnosti je ventilace od větračky"....
Což mi taky pro trávení přestávky na jídlo a oddech nepřijde zrovna ideální. :(

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 03.2.2009 19:59

Tonda Ježek píše:Ale prdlajs, to není o tom zda tramvajáci chtějí či nechtějí, to je o tom, že to příliš nechce JPM, jelikož by do technických prostor proudilo moc lidí a nastaly by s tím spojené problémy (bordel, poškozování zařízení). Nehledě na to, že sprchy a šatny využívá staniční personál a v noci traťováci, kteří zde mají své věci ve skříňkách. A využívání kuchyněk dozorčími je na některých stanicích také docela časté (jedna kolegyně např. za směnu upekla buchty).
Otázka je, zda by někdo chtěl trávit přestávku v kobce v podzemí, kde pořád hučej větračky a ventilace, eskalátory, projíždějící soupravy a podobně.
Tondo, o využití kuchyňky, sprch a šaten má celkem jasný přehled a většinou se tam zašívají měšťáci. O tom, že někdo z dozorčích peče v práci buchty, bych se raději veřejně nešířil :wink:
Mimochodem, jak se kontrolují střídací místnosti strojvedoucích, aby se tam nedostal nikdo neoprávněný. Podle mé zkušenosti nebyl problém si tam ráno nechat bez dozoru baťoh a po skončení směny byl netknutý na svém místě - mohl bych si to samé dovolit mezi tramvajáky :?:

Netvrdím, že by tramvajáci mohli technické prostory využívat bez úprav, ale myslím, že tyto úpravy zas nejsou tak náročné... Požadavek na odhlučnění je zcela absurdní, hlukem bude trpět i většina míst na povrhu - akorát, že tam zase budou projíždět auta, tramvaje a kolem budou chodit cestující #-o

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 03.2.2009 19:34

Někde tady padlo to, že v Motole ale i jinde jsou automaty na Bagety. Vzpomenu si na návštěvu v jednom zahraničním DPP, kde jsem byl ve výpravně. A tam bylo stejně jako tady také pár automatů na kafe,colu a pak tam byl automat, ve kterém byl balíček a v tom byl rohlík,párek a hořtice a celé to bylo na tácku a stálo to cca euro. Či třeba rohlík/tavenák, nějaká ta bageta apod. Člověk si koupil a pokud si třeba ten párek chtěl ohřát tak na odpočinkové/zálohové místnosti byla také mikrovlnka na ohřev. A já si nemyslím, že by byl zas tak velký problém aby se domluvil dopravní podnik a do automatů například nechal umístit hotové jídlo pouze na ohřev. Bylo by třeba potřeba upravit automaty aby akceptovali i bankovky ale třeba by se to ujalo. Hold tady ale to někde pokulhává.

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 03.2.2009 19:29

dušan píše:já nenapadám přestávky, já polemizuji s tím, jakým způsobem se dělají - viz knížecí. [/color]
Knížecí navrhli a prosadili odboráři.
Edit:

http://www.dp-arena.cz/1/index.php?opti ... &Itemid=45
Naposledy upravil(a) Tonda Ježek dne 03.2.2009 22:40, celkem upraveno 2 x.

dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 03.2.2009 19:27

gabuliatko píše:proč neprošla Královka (nebo Dlabačov) jak tam jsou dispečeři, dlouho se o tom mluvilo a pak to najednou utichlo ?
ano, tento návrh taky běžel světem, ale mám pocit, že to naráží na větší náklady na rekonstrukci té budky. zároveň s tímto návrhem běžel i nápad střídat 22 na brusnici a že by se docházelo do vozovny štřešovice
navíc přeci jen technický stav smyčky není nejlepší, třeba se bojí, aby to na někoho nespadlo :lol:

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 03.2.2009 19:17

proč neprošla Královka (nebo Dlabačov) jak tam jsou dispečeři, dlouho se o tom mluvilo a pak to najednou utichlo ?

dušan
Uživatel

Příspěvek od dušan » 03.2.2009 19:16

9001 píše:Tak si vyber. Nejdřív řekneš že ti popojíždění nevadí a pak hned hodíš že v zákoně nesmíš popojet ani centimetr. Trochu bych si ujasnil co chci. A že p Zabloudil vyhrožoval, tak mu můžeš osobně poděkovat. Podnik udělal co chtěl. Máte střídací místo na "poušti" ale nepopojíždíte. Jak napsal demon pokud pojedeš podle zákona jak pan Zabloudil chce, tak Motol je naprosto odpovídající střídací místo.
já nenapadám přestávky, já polemizuji s tím, jakým způsobem se dělají - viz knížecí.
své osobní útoky si laskavě nech, protože jsi absolutně nepochopil, o čem jsem psal. mně osobně popojíždění nevadí, jen jsem napsal, že podnik to nedělá pro řidiče, ale snaží se splnit zákonné podmínky platné pro přestávky! a zde tomu právě chybí logika, protože vždy s velkou slávou něco spustí a pak to potichoučku opustí, viz linka 10, nejdříve palmovka, pak nic a pak motol. to je stále pořád kolem dokola, podnik stále pokusíruje místo toho, aby se kouknul k sousedům, jak jim to tam funguje a zkusil to taky tak a ne že stále bude dělat hokus-pokus. to se stále sliboval anděl, kde by se mohly střídat linky 7,9,10,12,14,20 ale hned vedení narazilo na nemožnost ten prostor sehnat.
takže se přestaňme dohadovat o tom, jak já něco nechci nebo chci a jak jsem líný si dojet pár stanic pro jídlo! to je od tebe hnusný podraz.

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 03.2.2009 19:06

Proxy píše:Kdyby si tramvajáci furt nestěžovali, že je to v podzemí, tak by mohli mít zázemí v každé stanici metra, kde je kuchyňka s jídelním koutem, vařičem, ledničkou. Také jsou k dispozici šatny a sprchy. Toto zázemí téměř nikdo nevyužívá, protože dozorčí stejně nesmí opustit stanoviště, kde má obvykle ledničku, mikrovlnku a varnou konvici.
Proč se jednotky, které patří k jednomu podniku neumí dohodnout, tomu se nepřestanu nikdy divit :oops:
Ale prdlajs, to není o tom zda tramvajáci chtějí či nechtějí, to je o tom, že to příliš nechce JPM, jelikož by do technických prostor proudilo moc lidí a nastaly by s tím spojené problémy (bordel, poškozování zařízení). Nehledě na to, že sprchy a šatny využívá staniční personál a v noci traťováci, kteří zde mají své věci ve skříňkách. A využívání kuchyněk dozorčími je na některých stanicích také docela časté (jedna kolegyně např. za směnu upekla buchty).
Otázka je, zda by někdo chtěl trávit přestávku v kobce v podzemí, kde pořád hučej větračky a ventilace, eskalátory, projíždějící soupravy a podobně.

Na Andělu byla vytipována pánská šatna - foto http://zoosdmotol.cz/foto2032.jpg - cca 15 metrů od strojovny eskalátorů, v těsné blízkosti WC, kam chodí všechen místní personál (smrad), vedle je také čerpačka (hluk), a v samotné místnosti je ventilace od větračky. Nehledě na to, že místnost zase není nijak extra velká.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 03.2.2009 18:58

demon píše:To potvrzuji, nejsou místnosti.
Stížnost byla pokud vím před nějakým rokem pouze proti kobce v suterénu CD a jakési strojovně na Andělu, kde byli proti zpřístupnění řidičům tramvají pro změnu odbory metra... :wink:
Demone, do strojovny by tramvajáky nikdo nepustil :lol:
Na Andělu-sever je prostě šatna, kuchyňka a sprchy v patře -1 (pod úrovní vestibulu). Je pravda, že cesta je tam trochu složitější...
Bobik píše:Tak moment, na to jsem ptal na vyšších místech a bylo mi sděleno že nejsou prostory. Že buď jsou, ale tam zase není náš střídací bod, nebo že tam kde je to nejde,buď prostory nejsou fyzicky, nebo je DP pronajímá (a rušit smlouvy a připravovat se o prachy za nájem nikdo nebude).
Když se chce, tak všechno jde - místnosti se mohou vhodně přepažit přestěhovat a ono by to nějak šlo - jenž ono se nechce :-(

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 03.2.2009 18:55

S tou Hlušičkovou není problém, když pojedeš tram kterou si přijel jenom se svezeš jako kaštan a za 5 minut si na místě. 5 minut na přesun do Mc a a pět zpátky Nejlépe si odchytíš střídanou tram. Půl hodiny je standartní doba oběda. Ono to nechce být moc liný a mít všechno pod nosem.
Tak si vyber. Nejdřív řekneš že ti popojíždění nevadí a pak hned hodíš že v zákoně nesmíš popojet ani centimetr. Trochu bych si ujasnil co chci. A že p Zabloudil vyhrožoval, tak mu můžeš osobně poděkovat. Podnik udělal co chtěl. Máte střídací místo na "poušti" ale nepopojíždíte. Jak napsal demon pokud pojedeš podle zákona jak pan Zabloudil chce, tak Motol je naprosto odpovídající střídací místo.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 03.2.2009 16:44

To potvrzuji, nejsou místnosti.
Stížnost byla pokud vím před nějakým rokem pouze proti kobce v suterénu CD a jakési strojovně na Andělu, kde byli proti zpřístupnění řidičům tramvají pro změnu odbory metra... :wink:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 03.2.2009 14:15

Tak moment, na to jsem ptal na vyšších místech a bylo mi sděleno že nejsou prostory. Že buď jsou, ale tam zase není náš střídací bod, nebo že tam kde je to nejde,buď prostory nejsou fyzicky, nebo je DP pronajímá (a rušit smlouvy a připravovat se o prachy za nájem nikdo nebude).

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 03.2.2009 11:53

Kdyby si tramvajáci furt nestěžovali, že je to v podzemí, tak by mohli mít zázemí v každé stanici metra, kde je kuchyňka s jídelním koutem, vařičem, ledničkou. Také jsou k dispozici šatny a sprchy. Toto zázemí téměř nikdo nevyužívá, protože dozorčí stejně nesmí opustit stanoviště, kde má obvykle ledničku, mikrovlnku a varnou konvici.
Proč se jednotky, které patří k jednomu podniku neumí dohodnout, tomu se nepřestanu nikdy divit :oops:

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 03.2.2009 9:33

Nádherné zázemí pro řidiče jsem viděl v Amsterdamu. Přízemní zateplená bouda velikosti zhruba tří CZ unibuňek, v ní kuchyňka, wc, místnost se sezením a televizí, jakýsik pult se třemi telefony a nějakými čudlíky a hlavně venkovní sezení. Dokonce mi tam černá průvodčí udělala kafe, přestože jsem protestoval, že ho nepiju a chtěli pak vyprávět o tom, jak jezdí jejich tramvajky v Poznani, neb jsem se prokecl, že jsem úchyl a že jsem tam jejich vozy jezdil. Bohužel foto té odpočinkové místnosti s venkovní lavičkou, kde jsme konzumovali, nemám, byl jsem příliš přeqapen vstřícností.... Holt jsem neměl s sebou pana MOpa, který všechno vyfotí :)

dušan
Uživatel

Příspěvek od dušan » 03.2.2009 8:13

9001 píše:A co ti brání jet si na Hlušičkovu do Delvity? Tam máš McDonald.To ti zabere cca 20-30 minut a to za pauzu stihneš.

Spokojenost zaměstance?? Ta je snad zajištěna samotnou střídanou přestávkou,kterou jste si slavnostně vydupali. Dan za to že nemusíš popojíždět.

Jenom takový dotaz proč není střídací bod Anděl?? Docházková vzdálenost na knížecí nepřesáhne IPP a ještě by střídání proběhlo v rámci výměny cestujicích tedy skoro bez zdržení. Takhle se budu stát na knížecí, pak i na Andělu.
takže mám pauzu třeba 45 minut a já pojedu do mekáče? vtip? hltat vážně nebudu, chci mít u jídla trochu klidu
a když do delvity, sním to potom kde? na ulici na stojáka?

já nejsem a priori proti přestávkám, ale chtěl bych, aby měly hlavu a patu. ano, anděl by byl super, taky byl dlouhé měsíce slibován, jenže se nenašel vhodný prostor (místnost pod jezdícími schody opravdu není dobrá) a tak se volilo nouzové řešení knížecí. ale že tam není ani přístřešek na stanici, to je k vzteku, zvláště při nějaké průtrži, která zásadně přichází vždy, když opustím tram a přestane v momentě, kdy nastoupím do jiné, a deštník jaksi nepomůže, pokud si nepořídím nějaký slunečník 2x2 metry. palmovka od samého začátku ukazovala na nevhodnou kapacitu, jinak to bylo super místo, vše v okolí, prostě ideál, jezdil jsem tam rád.
a zrovna já nejsem ten, kdo si vydupával přestávky kvůli popojíždění - ono je to jentak mimochodem porušení zákona o přestávce, protože během ní nesmím ujet ani centimetr, jinak to není přestávka - mně osobně to zase až tak nevadilo, najíst jsem se tam dokázal taky a na záchod jsem taky stíhal, ale pan kolega Zabloudil dokonce kvůli lince 10 nedávno vyhrožoval úřadem bezpečnosti práce, nyní nám hrozí i přestávky o víkednu na linkách 9 a 22, šejdr o víkendu je fakt na blití.

Zamčeno