Nějak mi ty tipy nevychází, buďto už tomu nerozumim, nebo mi to někdo dělá naschvál...
Do dílen najedou v blízké době ještě 9048, 9016, 9010, 9014 a 9047, ale vyjma 9047, která je víceméně jistá si už raději žádnou netipnu.
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Neni to až takovej problém, adekvátního řešení jsem se lehce dotknul...Bobik píše:Aha, takže laicky řečeno je víceméně jedno, jestli se motory točej "dopředu" nebo "dozadu" ale důležitý je že se točej furt stejně. A to věčný měnění stran v tom dělá rotyku (viz ty uhlíky a tak). Docela problém u "obousměrný" tramvaje, ne?
Skutečně maj problémy s motory, protože se tam teď díky Spartě každých 30 kilometrů znova a znova zabíhaj uhlíky, díky čemuž se podstatně víc opotřebovávaj, na což úplně nereflektuje předepsaná náplň údržby...7080 píše:Rozdíl mezi jízdou vpřed a vzad je jen ve změně orientace buzení trakčních motorů. Proud pulsními měniči teče stejný. Ale jinak máš pravdu, jsou dvě erpéčka zadky k sobě.
Rozdíl mezi jízdou vpřed a vzad je jen ve změně orientace buzení trakčních motorů. Proud pulsními měniči teče stejný. Ale jinak máš pravdu, jsou dvě erpéčka zadky k sobě.jara píše:Od jednoho člověka jsem slyšel že to jsou vlastně 2 šumperáci prdelkama k sobě. A jak jedna couvá a druhá jede správně tak tam že se to hadá.9001 píše:Asi už to bylo zodpovězeno,ale proč mají nízké kachny problémy? Dyt jsou to klasiky jenom s np článkem
S profilem. Když třeba normálním KT8 nevadí některé koleje, radlice atd.Štěpán píše:Jaký problémy myslíš?
Od jednoho člověka jsem slyšel že to jsou vlastně 2 šumperáci prdelkama k sobě. A jak jedna couvá a druhá jede správně tak tam že se to hadá.9001 píše:Asi už to bylo zodpovězeno,ale proč mají nízké kachny problémy? Dyt jsou to klasiky jenom s np článkem
Skutečně už teda ten zákaz neplatí a Ďáblice nejsou pro KT8D5.RN2P tabu?MF píše: Zákaz pokud vím už neplatí. Důvod byl posun obrubníků u stanice Třebenická, nikoliv kvůli podjezdu.
Zákaz pokud vím už neplatí. Důvod byl posun obrubníků u stanice Třebenická, nikoliv kvůli podjezdu.rhomosapienc píše:Ted v 15:04 projela zastávkou Štěpničná NP kačena na cvičce. Není náhodou vydán zákaz těchto typů tramvají kvůli podjezdu u Štěpničné ? děkuji