Pavel PS píše:A značí se toto svislým značením?
minimálně u švábek to jest doplněno značením svislým
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Pavel PS píše:A značí se toto svislým značením?
Na svislém značení jsem tento pruh už viděl (např. v Pobřežní ulici), tedy to nejspíš ošetřeno je, avšak si nejsem jistý, jestli opravdu všude. O ČSN nevím, alew to nám zde jistě zodpoví někdo kvalifikovanější.Pavel PS píše:Díky přerušované čáře (je 1,5-1,5 ?), se nejedné o vyhrazený jízdní pruh, takže vyhýbání aut tímto vícefunkčním pruhem je dovoleno. Jenom si nejsem jist, jak je to ošetřeno právně, má toto řešení nějakou oporu v ČSN, TP? A značí se toto svislým značením?
Díky přerušované čáře (je 1,5-1,5 ?), se nejedné o vyhrazený jízdní pruh, takže vyhýbání aut tímto vícefunkčním pruhem je dovoleno. Jenom si nejsem jist, jak je to ošetřeno právně, má toto řešení nějakou oporu v ČSN, TP? A značí se toto svislým značením?Bobik píše:K tomu mám dotaz (myšleno vážně bo opravdu si nejsem jist) - tam ale jet (objíždět překážku) může, ne? Protože tam je přerušovaná čára. Ovšem pokud by se tam nacházel cyklista, tak má tento přednost a ostatní ho nesmí omezit/ohrozit. A samozřejmě blokovat, čili stání v tomto pruhu před SSZ na konci mostu je zcela nepřípustné. Nebo tam nic krom kolistů prostě nesmí?
Mno, fakt je, že podélné sezení není tak zcela od věci. Já si třeba zásadně podélně sedám v KB Citybusech ve chvíli, kdy chytnu volné místo na jednosedačce v zadní části těsně za kloubem u 3. dveří. Důvod je ten, že vzhledem ke své ztepilosti, která vychází z faktu, že zásadně nelituji času ani námahy, abych se řádně nasytilLister píše:Já naopak podélné sezení v MHD vítám. Zejména v metru. Přijde mi, že je to prostorově hospodárnější. Rozhodně lépe se mi cestovalo ve starých ruských vozech než v M1. Proto i v SORu mi to nevadí. 14T je extrémní příklad toho, jak spáchat nefunkční interiér vozidla.
Neviděl bych to tak dramaticky...trainzjohny píše:Ale oni lidi nadávaj na podélný sesle i v metru...
...nebo jako slavný celerblit?fricoolinek2 píše:"Řidič Láďa" - no pokud si ten autobusák nepřál být jmenován, tak nudiž, ale jinak mi to přijde takové ponižující, aby byl řidič autobusu označován familiérním tvarem křestního jména jako nějakej bezďák nebo fetka či třeba malý dítě...
Přehmat ve 14T se nenazývá "podélný sesle", ale "sesle blízko proti sobě takřka bez uličky". DPP se zřejmě poučil z přehmatu v cintybusech bez zadní plošiny (č. 3330 a výše).trainzjohny píše:(...) zase ty pitomý podélný sesle (snad se DPP poučí z přehmatu ve 14T a nechá si tam dát něco jiného) (...)
Boční okýnka snad půjdou vyřešit, bude-li si zákazník přát. Jenže asi nebude, k tomu ještě ta černá plocha pod oknytrainzjohny píše:(...) a co jsem viděl, tak má slušný díry pod a nad dveřma ... pěkně do něj v zimě potáhneA naopak absence střešních větraček a jen malinký výklopný boční okýnka budou pocuc v létě (...)
Stihne-li se ujet 100 000 km v záruční době?KGX 63 píše:(...) první co na týhle papírový krabici odchází je přední náprava a to už mnohdy po 100 000 km (...)