A nestřílej se, kdo by dělal PrTky
Vypravení vozů
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vypravení vozů
Stav vráceného vozu nejspíš ano, ale slovo "VÁŠ" ve slovním spojení "váš technik jízdy" není střídání-řešící, ale do Pankráce-šťouchající. To mě jen trochu udivilo, protože do "jiného stavu" lze vůz přivést i střídačem-"šikulkou" z kterékoliv vozovny 
nehledě na ten svinčík, co by tam po Tobě zbyl 
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Ono se netýká problematiky střídání to, v jakém stavu vrací střídající řidič vůz? Šmarjá, tož to se jdu tedy zastřelit. Ale díky za poučení. Asi to budu řešit v tématu Popelářské vozyKarosák píše:Nešťourej do něj, dytˇje ještě malej... a navíc se to už netýká problematiky střídání
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nešťourej do nějPetr píše:Fořtík píše:(...)Nemusím totiž nic nastavovat, protože 99% svačinářů respektuje umluvení, že svačináři nic nenastavují, neupravují a že přivezou střídanému řidiči vůz tak, jak ho od něj převzali.Jo, jako třeba váš technik jízdy
Ten rozhodí i to, co nejde
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Fořtík píše:(...)Nemusím totiž nic nastavovat, protože 99% svačinářů respektuje umluvení, že svačináři nic nenastavují, neupravují a že přivezou střídanému řidiči vůz tak, jak ho od něj převzali.
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
těch důvodů mne napadá daleko více, tak například - během výměny cestujících, kterých tam vždy bývá fakt dost, se v klidu vymění i řidiči, někteří tam stejně čekají i do času. za další - neblokuješ na knížecí zc auta, která přijedou za tebou, takže je to i urychlení provozu, protože pokud tam najede auto, druhý vlak už nemá šanci a řidič čeká jako trubka. a jistě bychom našli spoustu podobných dobrých důvodů pro anděl.radek31 píše:napadají mě ještě 2 důvody, proč je Anděl 100% lepší než Na Knížecí
1) zastávka Na Knížecí nemá ani v jednom směru přístřešek - už několikrát jsem tam docela kvalitně promoknul a to při teplotách těsně nad nulou není nic moc
2) když se cokoliv podělá, tak si řidič na Andělu může rovnou sednout do nového vlaku vypraveného vozovnou MO (akorát přejde za roh)
a fakt si nemyslím, že by si to vyřvali pankráčtí, to je dost hnusný nesmysl, který rozhádá řidiče mezi sebou. i na školení se spousta řidičů přes všechny vozovny shodla na andělu.
-
radek31
- Moderátor
napadají mě ještě 2 důvody, proč je Anděl 100% lepší než Na Knížecí
1) zastávka Na Knížecí nemá ani v jednom směru přístřešek - už několikrát jsem tam docela kvalitně promoknul a to při teplotách těsně nad nulou není nic moc
2) když se cokoliv podělá, tak si řidič na Andělu může rovnou sednout do nového vlaku vypraveného vozovnou MO (akorát přejde za roh)
-
stanley
Nemusím totiž nic nastavovat, protože 99% svačinářů respektuje umluvení, že svačináři nic nenastavují, neupravují a že přivezou střídanému řidiči vůz tak, jak ho od něj převzali. A nekonec - i když se to nemá - si můžu na voze nechat třeba tašku.
Ahoj!
Rád bych apeloval na to, abyste si kluci na vozech, na které pak po přestávce jdete, žádné své věci nenechávali. V případě jakékoliv mimořádné události pak z vás na dispečinku opravdu "máme radost". Způsobuje to problémy nejen s tím, že své věci pak sháníte v lepším případě v odstavené nebo odkloněné tramvaji, v horším případě ve výpravně, ale nejste vlastně použitelní na jiný (nový) vůz (jelikož si tam většinou řidiči nechávají rovnou i doklady a jiné náležitosti).
Ale i mě tyhle přestávky, kdy jdu na stejný vůz, vlastně vůbec nevadí.
Ahoj!
Rád bych apeloval na to, abyste si kluci na vozech, na které pak po přestávce jdete, žádné své věci nenechávali. V případě jakékoliv mimořádné události pak z vás na dispečinku opravdu "máme radost". Způsobuje to problémy nejen s tím, že své věci pak sháníte v lepším případě v odstavené nebo odkloněné tramvaji, v horším případě ve výpravně, ale nejste vlastně použitelní na jiný (nový) vůz (jelikož si tam většinou řidiči nechávají rovnou i doklady a jiné náležitosti).
Ale i mě tyhle přestávky, kdy jdu na stejný vůz, vlastně vůbec nevadí.
Re: Střídací místo Na Knížecí
Jestli se dobře pamatuju, tak jedním z argumentů proč ne Na Knížecí bylo i to, že při střídání se musí zkoušet kolejnicová brzda což zrovna na uzamykatelné výhybce není to pravé ořechové. Už vidím všechny řidiče, jak si vyzkouší magnety a pak se jdou podívat pod vůz, co to s tou výhybkou udělalo.Fořtík píše:Ano, ano, budeme dál mlátit klíny mezi jednotlivé vozovny, potažmo řidiče. Málokdy s Tebou, Petře, nesouhlasím, ale tohle je naprostá kravina. Ať Knížecí, nebo Anděl, tak jako tak se MUSÍM na začátku směny svačináře hlásit u výpravčího ve střídací místnosti. Navíc jsem od nikoho od nás neslyšel, že by prosazoval Anděl místo Knížecí. Takže jestli se to povídá v Motolských kuloárech, tak to motolským nemá cenu vyvracet. A má-li to přinést další nevraživost mezi řidiče jednotlivých provozoven, pak uznávám, odvedlo se kus dobré práce. Řidiči jsou ti poslední, kteří o něčem rozhodují.Petr píše:V kuloárech se povídá, že pankrácká lobby to měla do zastávky Na Knížecí o zastávku dál.
A dalším argumentem bylo, že Na Knížecí je méně obchodů než na Andělu, ale to mě přijde jen jako zástupný argument.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A podložme debatu něčím konkrétním. Zkusil někdo změřit o kolik je to na Anděl dál? Aspoň orientačně? Obecně k přestávkám - mě navadí střídané přestávky, kdy se vracím na stejný vůz, což Knížecí je. Nemusím totiž nic nastavovat, protože 99% svačinářů respektuje umluvení, že svačináři nic nenastavují, neupravují a že přivezou střídanému řidiči vůz tak, jak ho od něj převzali. A nekonec - i když se to nemá - si můžu na voze nechat třeba tašku.
Ovšem pak jsou tu přestávky s oddělením od pořadí a ty mi teda lezou krkem, to se musí nechat.
PS: V přílohách jsou orientační vzdálenosti zastávek od střídací místnosti. 60 metrů rozdíl mi nepřijde taková darda.
Ovšem pak jsou tu přestávky s oddělením od pořadí a ty mi teda lezou krkem, to se musí nechat.
PS: V přílohách jsou orientační vzdálenosti zastávek od střídací místnosti. 60 metrů rozdíl mi nepřijde taková darda.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Střídací místo Na Knížecí
Ano, ano, budeme dál mlátit klíny mezi jednotlivé vozovny, potažmo řidiče. Málokdy s Tebou, Petře, nesouhlasím, ale tohle je naprostá kravina. Ať Knížecí, nebo Anděl, tak jako tak se MUSÍM na začátku směny svačináře hlásit u výpravčího ve střídací místnosti. Navíc jsem od nikoho od nás neslyšel, že by prosazoval Anděl místo Knížecí. Takže jestli se to povídá v Motolských kuloárech, tak to motolským nemá cenu vyvracet. A má-li to přinést další nevraživost mezi řidiče jednotlivých provozoven, pak uznávám, odvedlo se kus dobré práce. Řidiči jsou ti poslední, kteří o něčem rozhodují.Petr píše:V kuloárech se povídá, že pankrácká lobby to měla do zastávky Na Knížecí o zastávku dál.
- minarjo
- Uživatel
Motol toho na 18 zas tolik nemá, jen 3 směny z celkových 37 (zbytek cca napůl VO a PA). Takže to by moc na lince 1 nepomohlo9001 píše:Možná trochu složité řešení. Střídání na lince 18 kde jsou pouze T3 + modifikace dělá Motol a 1 kam mohly T6 dělají Vokovice. Nestala se někde chyba??
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Možná trochu složité řešení. Střídání na lince 18 kde jsou pouze T3 + modifikace dělá Motol a 1 kam mohly T6 dělají Vokovice. Nestala se někde chyba??
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem pomáhal našemu výpravčímu aktualizovat seznam řidičů a jejich oprávnění a těch mých odpovědí : "nemá na 14T" bylo ještě požehnaně. Asi 10% jsem odpověděl : "má na všechno", což z drtivé většiny byly nově příchozivší. Takže ta doba, kdy doopravdy budou mít řidič povolení řídič všechno je ještě hodně daleko. Dokonce se najdou i lidé, co nemají na KT8N2, či vůbec na KT8...o T6 nemluvě a 14T? Fakt jich je u nás málo...minarjo píše:... Už aby opravdu měli všichni papíry na vše (či aspoň markantní většina), jinak by podobný osud čekal asi i např. linku 8, kde se plánuje střídání oddělením u voz.VO po dokončení rekonstrukce výpravny.
- minarjo
- Uživatel
Tak od pondělí nám vzniká nový střídací bod u voz.Střešovice, což má mj. za následek, že vlivem oddělení od vozu u linky 1 z této linky ve všední dny mizí vozy T6 ze Žižkova, a to jich tam Žižkov dával celkem dost (odhaduji tak min. 3-4 pořadí denně). Tak po lince 22 je střídanými přestávkami degradována další linka o lepší vozy, aspoň že RP a wany z VO mohou zůstat. Pokud bude politika typu "ještě zdaleka ne všichni řidiči mají oprávnění T6 (resp.KT či 14T), tak radši vozy z linky stáhneme" pokračovat i při zavádění dalších střídání oddělením, tak za chvíli nebude kam novější vozy dát - a to jsem se jako VO řidič na T6 na lince 1 ze ŽI tak těšil
Ostatně jsem i pravidelný kaštan na této lince, ti to jistě též neuvítají... Už aby opravdu měli všichni papíry na vše (či aspoň markantní většina), jinak by podobný osud čekal asi i např. linku 8, kde se plánuje střídání oddělením u voz.VO po dokončení rekonstrukce výpravny.
- Bobik
- Uživatel
Jak vidno, asi neřešil, protože to by jinak nevznikl další střídací bod "typ Pavlák". A to jak frekvencí tram. tak i docházkovou vzdáleností do místnosti. Chápu že "zákon to chce" ale co takhle nejdřív přemýšlet a pak něco zavést. Mj. o Knížecí se vědělo dopředu že nevyhovuje a stejně se tam střídací bod udělal. Anděl je určitě v mnoha směrech lepší.Ale furt je to "Pavlák". Nicméně ač proti tomuto typu přestávek v zásadě nic moc nemám, nejvíc mi vadí ta docházková vzdálenost "někam". Jestli přestávku strávím couráním po kšeftech(a tudíž si moc neodpočinu) je čistě moje věc, ale proč mě někdo nutí "courat někam" abych si odpočinul.
Jo a taky se připojuju k těm lepších 8 min. na konečné.....
Jo a taky se připojuju k těm lepších 8 min. na konečné.....