Ale je taky možné že tady plácám úplné nesmysly, když se snažím napasovat železniční pravidla na tramvajové tratě.
Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tramvajové tratě
No základní poloha bude obvykle ta do přímého směru. Tam kde se to takto určit nedá to bude někde stanoveno.
Ale je taky možné že tady plácám úplné nesmysly, když se snažím napasovat železniční pravidla na tramvajové tratě.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A jak se u tramvajové výhybky pozná základní poloha

- jendelin.i
- Uživatel
Re: Jednokolejná smyčka
Předpokládám, že mluvíš o hlavní koleji.Oskar píše:Nejspíš to bude ta, na kterou dojedeme, budou-li všechny výměny v základní poloze a/nebo ta, která je nejvíc vlevo.
jendelin.i píše:Jak se u jednokolejné smyčky s předjízdnou kolejí pozná, která kolej je hlavní a která předjízdná?
Tak jsem si všiml, že u zastávky Arbesovo námětí je přenosný sloup trakčního vedení a jsou tam instalované již zánovní sloupy trolejového vedení, tzn, že růžice, které tam jsou na domech brzy zmizí, doporučuji fotit, fotit, fotit
- jendelin.i
- Uživatel
Jak se u jednokolejné smyčky s předjízdnou kolejí pozná, která kolej je hlavní a která předjízdná? 
děkuji za luxusní report z reko TT u malého břevnova. ať žije OKS
už aby takhle vypadal celý úsek od kláštera až nahoru.
mmch dnes na akt.cz animace "letná 2011". zatravnění TT nenápadně zmizelo. doufám, že na příštím videu zmizí i kryt trati, když už je kolem 2+2-proudá dálnice a pod tím další.
mmch dnes na akt.cz animace "letná 2011". zatravnění TT nenápadně zmizelo. doufám, že na příštím videu zmizí i kryt trati, když už je kolem 2+2-proudá dálnice a pod tím další.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Aneb základní didaktické pravidlo číslo jedna: Chytrý tě nepotřebujou a blbejm nepomůžeš.

- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že všichni, kteří měli snahu maturantce jakkoliv pomoci projevili zbytečnou snahu, neb i moje SZ, jež jsem dotyčné poslal bezprostedně po její žádosti o pomoc zatím leží nevyzvednutá ve složce Odeslané, nepřečtené... 
na tohle téma se dá dohledat i několik článků v dp-kontaktech... pokud má maturantka čas bude si je muset všecky projít 
do středy to dáš...
http://www.dpp.cz/dp-kontakt/

do středy to dáš...
http://www.dpp.cz/dp-kontakt/
- Absolut
- Moderátor
Maturantka: To píšeš brzo.... už je asi pozdě, ale něco bych jistě našel, respektive hlavně bych našel spoustu informací ve vlastní hlavě, napiš SZ nebo na mail sotek80(zavináč)seznam(tečka)cz
-
Maturantka
POMOC
Dobrý den, já sem ze střední průmyslové školy dopravní v Masné ulici se zaměřením na městskou dopravu a dělám maturitní práci na téma Úprava prostoru tramvajových zastávek v Praze můj problém je s bodem :Možnosti zvyšování bezpečnosti cestujících na zastávkách a při přístupu k nim a bodem: Vybavení zastávek se zaměřením na informační systém, nové trendy v informačních systémech, chtěla jsem Vás moc poprosit jestli byste k tomu neměl někdo nějaký material, práci musím odevzdat ve stredu a opravdu uz hodne dlouho hledám neco co by s tim soviselo a nemuzu nic sehnat, další dva body uz mám zpracované a to je Rozmístění zastávek, způsob stanovení umístění zastávky a Stanovení délky zastávky podle dopravně-provozních potřeb. K temto bodum uz mam asi 6 stránek ale k tem prvnim jetse ansi jednu a potrebuju minimalne 10 stránek.. doufám že se mezi Vámi objeví nekdo kdo bude ochotný mi pomoci. Předem děkuju 
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky si přidám svoje : na Krejcárku je čidlo jen do centra (oprava...ne do centra, ale směrem na Palmovku), Sídliště Modřany jen konečná, Nádraží strašnice pouze z centra, a na Strašnický mi ukazuje čas jen to směrem na Radošovickou...Fořtík píše:Taky přidám - Sídliště Hloubětín (to bys mohl vědět, Štěpáne, máš to za humny), Podolská vodárna, Blatiny... atd. určitě jich je víc.
Štěpán: Dnes jsem s tebou jel na 3 
Fořtík: Tenhle týden jsem měl skoro 19 hodin na lince 3. Víš kolikrát jsem byl na Lehovci? Třikrát - dvakrát po střídání, jednou při zatažení. Jinak jsem měl 5 BP na Palmovce.