Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda 14T (Porschetra)

Příspěvek od Petr » 06.5.2009 19:07

Štěpán píše:Aha. Podle fotky mi to tak vážný nepřišlo. Tam byl akorát odpadlej ten laminát se světlama a naražený ty před a okolo spřáhla.
Já jen doufám, že onen uživatel jel s tramvají dle předpisů... TK stahovala černou skříňku. Tak snad, ale musela to bejt prda. Navíc onen uživatel (zřejmě v rozrušení :lol: ) totálně přenastavil tramvaj pro jízdu, zprovoznil mimo jiné průjezd mycím rámem a dispečeři nechápali, proč to nejede

Štěpán
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štěpán » 06.5.2009 19:03

Aha. Podle fotky mi to tak vážný nepřišlo. Tam byl akorát odpadlej ten laminát se světlama a naražený ty před a okolo spřáhla.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 06.5.2009 19:01

Štěpán píše:Není to nic vážného, jen přední lamináty. Byl to jeden z místních uživatelů (já ne :) ). Stalo se to v úseku Invalidovna - Palmovka. Klasicky auto z boční.
Škoda přes sto tisíc, v háji boční lamináty, dokonce i čelní se světlama? Nic vážného no... =D>

Štěpán
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štěpán » 06.5.2009 18:56

Není to nic vážného, jen přední lamináty. Byl to jeden z místních uživatelů (já ne :) ). Stalo se to v úseku Invalidovna - Palmovka. Klasicky auto z boční.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 06.5.2009 15:59

Pan Absolut hlásí, že Hloubětín zbořil 9161.

rhomosapienc
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rhomosapienc » 06.5.2009 15:35

Mysim že jasné je že tam prostě nebudou ty dveře. Ta skříň musí být v kabině a ne nikde mimo ARSKA to je něco jinýho tam se furt nešahá ale když třeba vypadne něakej obvod byla by blbost aby řidič musel chodit mezi kaštany otevřít to a hledat co mu spadlo. Proto je naprosto jasné že ta 19T bude mít každý čelní článek pouze s pravými dveřmi ve směru jízdy. Viz např Obousměrná trojvana v ostravě nebo T6C5 z města Strausberg. Ale pač já si rád hraju tak zde sem načrtl jak by ta pojistková skřín mohla být :D Myslím že absence 6 dveří je podle mě lepší než mega skřín v interieru nemluvě o tom že by řidič přišel o šatní skříňku. :)
AVCD.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 06.5.2009 4:15

Mohla by ta skříň být umístěna po vzoru ARS v reko vozech metra na trase B, a aby to nebudilo hloupé otázky, mohl by v ní být vestavěn automat na jízdenky.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 05.5.2009 23:30

Jůů, konečně někdo udělal obrázky pro bl.bý (tedy pro mě, děkuji) :lol: :lol: No právě, protože se to tam (logicky) nevejde, musí to být buď někde jinde nebo chybět dveře na jedné straně. "Oficiální" prezentace (obrázky) od výrobce se někde sehnat nedají? Čistě ze zvědavosti. No a pokud tam ty dveře nejsou, tak pro Poláky koukám "oddíl pro dálkovou přepravu" přesunuli na konec vozu :D

rhomosapienc
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rhomosapienc » 03.5.2009 23:43

Bobiku. Ta pojistková skříň je prostě tak velká že na každém čele musí být místo dveří. To přece hlava bere . U kačeny je to uděláno tak že má delší převis čela ale to prostě u 13 t nejde. To je to samé jako kdyby jsi chtěl udělat oboustrannou T3 se třemi dveřmi na každé straně a jak by pak vypadalo místo řidiče ? :D ani by se tam nevešel hele protože místo jeho sedačky by zabírala právě ta pojistková skřín . ;) to samé s 13t prostě to nejde a kdyby to přeci jenom chtěli udělat musela by se totálně překopat konstrukce čelního článku. Pro to aby jsi měl představu o prostoru sem ti zde navrhl plánek prvního článku
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 03.5.2009 21:10

Ale to jo, jenom jsem špekuloval jak se tam ta skříň (ne)vejde, jestliže budou dveře z obou stran pro kaštany a jak nacpou pojistky do zadní stěny kabiny, resp by mě zajímalo jak celá ta zadní stěna vypadá, pokud jsou dveře z obou stran.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 03.5.2009 11:51

Bobik píše:Jasně, takže něco na způsob "Brněnské"verze, jen oboustranné, čili usuzuji-li správně tedy zadní stěna kabiny ála KT. Takže řidič přišel o luxus toho +1 :) Akorát by mě zajímalo to řešení kabiny, bo u pražské verze jsou vlevo za řidičem pojistky (a šatní skříň a tak), jak je to tady dělané když má dvě stanoviště, jestli stylem NKT nebo jinak.
Šatní skříň má FABku a jističe jsou přístupné prosklenou skříňkou ve směru od vnitřku kabiny.

rhomosapienc
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rhomosapienc » 03.5.2009 11:29

Nebude to mít poslední dveře pač za řidičem na levé straně ve směru jízdy je palubní počítač která zabírá celý prostor dveří na druhé straně. Bude to v podstatě to samé jako Škoda 06 T pro itálii s tím rozdílem že to bude mít čela porche jinak to je naprosto totožné s vozem 06 T který má taky pantograf uprostřed. Zde odkaz na fotky http://www.imhd.zoznam.sk/ba/index.php? ... &gs=e&gsd=

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 03.5.2009 9:16

Já bych si tipnul, že to naopak nebude mít jen poslední dveře

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 03.5.2009 0:36

Jasně, takže něco na způsob "Brněnské"verze, jen oboustranné, čili usuzuji-li správně tedy zadní stěna kabiny ála KT. Takže řidič přišel o luxus toho +1 :) Akorát by mě zajímalo to řešení kabiny, bo u pražské verze jsou vlevo za řidičem pojistky (a šatní skříň a tak), jak je to tady dělané když má dvě stanoviště, jestli stylem NKT nebo jinak.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 02.5.2009 22:11

Bobik píše:První dveře jsou jen pro řidiče, nebo i pro lidi?
Ty první dveře jen pro řidiče jsou snad jen výsadou Prahy.

Odpovědět