Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Pražské autobusy
Škoda,,,DP přišel o kšeft,,,že by dopravce málo platil?
-
krysarr
- Uživatel
- Bydliště: Praha 3 (1,9,16 uz bohuzel ne), sem tam Praha 11 :-)
- Kontaktovat uživatele:
By tůristi asi cubrneli, kdyby tam jezdily ty muzejni kousky 
Pražské autobusy
Tak prý DP pouští linku AE a snad od 1. 7. ji bude jezdit Horkej! Už prý má nakoupeno pět nějakých NP busů a jsou někde zaparkovaný (snad možná i v Hostivaři). Čtyři vozy budou jezdit, pátý bude záloha.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Líto? Kdo ho nutí? Podnikání je snad činnost dobrovolná, ne?Sirka píše:Mně je na jednu stranu toho Horkýho i docela líto, držet si tolik vozů jen kvůli pár výlukám nebo akcím typu X58 1.30 - 4.30...
Ještě přidám něco z webu Ropidu, týká se to rozšíření posilových spojů PID na Štěchovicku + posílení dopravy na Keramický den v Kostelci nad Černými lesy, který se koná tuto sobotu:
http://www.ropid.cz/tiskove-informace/P ... 3x747.html
Já se čertim i teďcarnero píše:Nemůžu si pomoct, ale já vám to říkal. Všichni se hrozně čertili, když jsem psal, že Hotliner má jednu trosku vedle druhé. Když loni jezdily X-6 (Anděl - Laurová) byly v o něco lepším stavu než dnes, kdy jezdí X-20. Vůbec se na ně za tu dobu nesáhlo... jen se to všechno rozpadá a prorezlo už i to Citaro (což není až tak zajímavé vzhledem ke kvalitě Mercedesů).
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Také se tomu divím, ale máDamir Holas píše:Aha, díky (i tobě, 7036). Jo, Tesco končí tuším 8.6. Ale jak se dá dneska dočíst na webu Pražskýho deníku, není samo. Ono ten areál opustí víc prodejců. Majitel se nicméně holedbá, že náhradu za ně má. Ale to už jsem trochu od busíků odbočil.
![]()
Sorry za offtopic, přišlo mi to zajímavé
- Damir Holas
- Uživatel
Aha, díky (i tobě, 70364021 píše:Od 1.5. už nejezdí. Ale že končí i Tesco sem netušil, pěkný no
Od 1.5. už nejezdí.
Ale že končí i Tesco sem netušil, pěkný no
. Já právě netušil proč ty busy skončily. Tak v Letňanech se Tesco určitě rušit nebude, to sem si už liboval že TEscolinky v Letňanech taky nebudou... ale tady asi teda zůstanou
.
Ale že končí i Tesco sem netušil, pěkný no
Stodůlecké Tesco linky nejezdí od začátku května
- Damir Holas
- Uživatel
Dotaz: neví někdo, jak je to s "nákupními" linkami Libora Valenty k Tescu Stodůlky? Tesco samotné má v červnu končit (tuším 8. 6.), ale když jsem jel včera na kole do Sobína, všiml jsem si, že ze sloupků na Blatinách a Sídlišti Řepy zmizela jedna z jeho "Tesco linek" už teď. Na webu DPP nicméně JŘ stále visí...
- Damir Holas
- Uživatel
Díky přerušení železničního provozu mezi Prahou - Smíchovem a Řevnicemi jezdí mimořádná NAD za ČD. Podle nic moc fotky na Idnes.cz jsou tam k vidění autobusy DP Praha.
včera jsem měl 1172 a bylo to docela v pohodě. Rok nasazení do provozu prosinec 1987. Tak nějak vše fungovalo. Co mě však dostalo bylo to, že Hot přešel u některých vozů na emulsní naftu a tak mi o pauze začali pracovníci Hotu měnit palivové filtry. To samosebou není práce na deset minut a tak jsem umáznul kolo. Nikomu z "firmy" to nevadilo, přece to nebudou měnit v noci na dílně ne?
No a co mě dostalo bylo to, že jsem před posledním kolečkem po deseti minutách chtěl nastartovat a battery low a to jsem měl všechno vypnutý. Je to divné, protože předtím jsem měl 40 minut pauzu a normálně jsem to natočil.
Tak volám telefonem (čím jiným že?) tomu výpravčodispečerovi a říkám mu to a on, že už nikoho nemá, aby přijel pro mě a tak jsem odfouknul a zabouchnul dveře a šel na metro a nechal to tam do rána stát ať si poradí...
No a co mě dostalo bylo to, že jsem před posledním kolečkem po deseti minutách chtěl nastartovat a battery low a to jsem měl všechno vypnutý. Je to divné, protože předtím jsem měl 40 minut pauzu a normálně jsem to natočil.
Tak volám telefonem (čím jiným že?) tomu výpravčodispečerovi a říkám mu to a on, že už nikoho nemá, aby přijel pro mě a tak jsem odfouknul a zabouchnul dveře a šel na metro a nechal to tam do rána stát ať si poradí...
- carnero
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nemůžu si pomoct, ale já vám to říkal. Všichni se hrozně čertili, když jsem psal, že Hotliner má jednu trosku vedle druhé. Když loni jezdily X-6 (Anděl - Laurová) byly v o něco lepším stavu než dnes, kdy jezdí X-20. Vůbec se na ně za tu dobu nesáhlo... jen se to všechno rozpadá a prorezlo už i to Citaro (což není až tak zajímavé vzhledem ke kvalitě Mercedesů).
1182 (tuším) má skvělou funkci - dokáže celý anděl schovat v oblaku černého dýmu :D Ty odpadávající kusy schodů a podvozků, dveře které se zavírají jen cuknutím vozem a otevírají samy od sebe za jízdy už tak srandovní bohužel nejsou.
1182 (tuším) má skvělou funkci - dokáže celý anděl schovat v oblaku černého dýmu :D Ty odpadávající kusy schodů a podvozků, dveře které se zavírají jen cuknutím vozem a otevírají samy od sebe za jízdy už tak srandovní bohužel nejsou.
Jo myslím si, že si moc neuvědomujeme, jak má dp vysoko standart údržby(i když samozřejmě by mohl být ještě výš)..A ten bus 1182 si myslel u HOTa? Podle tabulky na citybusu by to měla být karosa 731.40...myslel jsem že v provozu má už jen 1180..MF píše:No asi jsem si navykl na úplně jiný standard. Zkrátka vozidla DP ať tramvaje či busy nejsou životu nebezpečné. Samosebou je několik verků, ale to je spíš tak, že někde něco klepe či drnčí, ale to život neohrožuje, spíš znepříjemňuje náladu.
No asi jsem si navykl na úplně jiný standard. Zkrátka vozidla DP ať tramvaje či busy nejsou životu nebezpečné. Samosebou je několik verků, ale to je spíš tak, že někde něco klepe či drnčí, ale to život neohrožuje, spíš znepříjemňuje náladu.