Petr píše:Myslím si, že zrovinka já jsem si ten názor z druhé strany zjišťoval milionkrát, poměrně často jsem "žehlil" v předstihu zjištěné chyby právě v JŘ (nesmyslné kontrolní body, chyby v průjezdech kolejemi před zatažením atp.), za dobu mého angažmá ve výpravně toho bylo dost, ale vždycky jsem se snažil, aby se vše vyřešilo ještě před datem platnosti JŘ. Protože mně to bavilo, a v JŘ jsem si pročítal co a jak. Zkus se Zdeňky zeptat. Třeba si na človíčka PŠ z Motola vzpomene

Proto cokoliv řeknu, nemyslím proti komukoliv zle. Ale právě proto, že vím, že jsme jenom lidé, tak vím, že chyby se dělaly a dělat budou. Je to totiž normální. Není ale hezké si je přehazovat jak horký brambor

Konkrétně u Tebe vím, že to z druhé strany znáš a mohu Tě ujistit, že na to rozhodně nezapomněla.
Pokud někdo konstruktivně kritizuje nebo předává konkrétní připomínky k nějakému dílu, tak je vše v pořádku. Za to by měl být každý tvůrce rád.
Ale já jsem spíše reagoval na příspěvky, které prostě šmahem shodí práci někoho jiného aniž by dotyční znali všechna fakta nebo se třeba pokusili o nápravu:
No, že je odd. JŘ na prd se shodneme
chyba je jen a pouze na odd. JŘ!!!
Takže asi nebude jiná možnost, než informovat dispečink, že se blíží doba 4 hodin, ať nějak vyžehlí to, co odd Jízdní řády podělalo.
a první přestávku má po 3:59 - stačí, aby se někde o 2 minuty zdržel a měl by podle zákona okamžitě zastavit a nepkračovat v jízdě - za tohle bych odd. JŘ teda opravdu nakopal - je to čistý nátlak na řidiče, aby riskovali průser na své triko
Máš pravdu, že když už se stane chyba, tak by bylo správné se k ní hrdě postavit a ne ji přehazovat na jiné. To se bohužel dosti často neděje a háže se to na hlavu jiným - většinou právě Odboru JŘ a ať už oprávněně nebo ve snaze zbavit se svého podílu na vině. Těm pak lidé nadávají za věci, které nemohou ovlivnit (linkové vedení, proklady linek, trasování linek při výlukách a podobně).
Bohužel v DP chybí komunikace, třeba řidičům není řada věcí vysvětlována proč to tak je, zkrátka jsou postaveni před hotovou věc. Případně jsou masírováni odboráři či DP-Arenou, jenž jim podávají často zkreslené a povrchní informace. Potom se člověk ani těm reakcím vlastně nemůže divit.
To však není problém jenom DP, ale celé dnešní společnosti a nemá to cenu řešit, protože to by se člověk musel rozčilovat

A k tomu forum o tramvajích rozhodně neslouží