Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda 14T (Porschetra)

Příspěvek od Petr » 20.6.2009 18:19

Tommy82 píše:V Hloubětíně ev.č. 9114 a 9142.
A pořád s ní nedám pokoj,ale jak je na tom 9113?
Články A a C stojí na jalových podvozcích :roll:

Tommy82
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommy82 » 20.6.2009 13:53

V Hloubětíně ev.č. 9114 a 9142.
A pořád s ní nedám pokoj,ale jak je na tom 9113?

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 04.6.2009 23:25

Oskar píše:S tim se nedá jet? :lol: (frézování traťového svršku zadarmo)
Dost blbě a oni ty motory a měniče nejsou zrovna levná záležitost, aby se takhle zbůhdarma odjebávaly...
Navíc mam takový tušení, že se při spadlých kolejovkách pohony odstavujou automaticky.

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 04.6.2009 21:49

Brejšín píše:Vadné relé ovládající KB a ty trvale spadlé + nutné odvlečení ve vypnutém stavu.
S tim se nedá jet? :lol: (frézování traťového svršku zadarmo)

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 04.6.2009 21:40

Vadné relé ovládající KB a ty trvale spadlé + nutné odvlečení ve vypnutém stavu.

Tommy82
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommy82 » 04.6.2009 12:50

V Hloubětíně ev.č. 9130, dnes na l.č. 19

HCS Martin
Uživatel

Příspěvek od HCS Martin » 03.6.2009 20:26

Copak se nám stalo s 9115?,že jí musela do vozovny táhnout kachnička..?

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 03.6.2009 9:59

Offtopic : jen bych rád připoměl, že škatulkovat jsem tu nezačal já, abych nebyl špatně označen za viníka této "neplodné diskuze" o rivalitě mezi vozovnami :) Ale občas je to sranda, jak se na Palmovce s Kobyliskýma "pošťuchujeme", přijde mi to vtipné a ozdravné pro kolektiv.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 03.6.2009 9:45

Petr píše:Už to do ní přešlo, že? Pokud za motolskou elitu pokládáš řidiče, který má pár týdnů po kurzu, řidiče, z něhož byli zděšení instruktoři, řidiče, který neuměl pomalu ani mluvit česky, ale přesto prošel, pak nevím...
Nejedná se o toho moldavského řidiče, který po každém jeho průšvihu svádí vinu na ostatní a stěžuje si na diskriminaci??? :?: :?: :?:

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 03.6.2009 8:27

demon píše:Holt Motolská elita. Všechno ví, všechno zná, všude byla nejmíň třikrát, pak couvá od panelu a škoda za milion je na světě... #-o
Každej jsme nějakej, někdo po tramvaji za 60 mega požaduje aby fungovala tak jak má, někomu holt stačí když funguje někdy a někde.
A tím bych to pánové asi ukončil, než to přejde do osobní roviny...
Už to do ní přešlo, že? Pokud za motolskou elitu pokládáš řidiče, který má pár týdnů po kurzu, řidiče, z něhož byli zděšení instruktoři, řidiče, který neuměl pomalu ani mluvit česky, ale přesto prošel, pak nevím... Osobně toho znám dost, abych tě uklidnil, všude jsem byl dokonce pětkrát a přesto bych od panelu nikdy necouval. Raději bych využil kouzlo zpětného pohyby z pomocného stanoviště. Dokonce ho totiž znám, když se zpětným pohybem pohybuju po elitní motolské kolejové harfě a lámu si ruce na výhybkách co nejdou přestavit.
willyjeff píše:Pokud se výraz "normálně" dá přirovnat většině tramvají, tak ty přeci fungují také přes tlačítko na panelu...Osobně by mě taky zajímalo, proč nefunguje a proč to nikomu nevadí a dokonce jsme my šťouralové odstrkovaní extra-mega-super-motolskými řidiči, kterým je tohle očividně šumák, či si na té nefunkčnosti ještě zakládají. :lol:
Ano, je mi to šumák. Začal jsem s touhle tramvají jezdit v prosinci 2005. Moc dobře o jejích chybách vím, moc dobře vím, co všechno je špatně. Právě proto jsme se všichni snažili hned z počátku, hledat způsoby, jak leckteré "problematické" situace řešit, když nebyla vůle ze strany výrobce s tím cokoliv dělat. Opravdu nevidím důvod, proč sedět na sedačce a "mlátit" do tlačítka, když má prodlevu. (a neřeším teď, že je TO SAMOZŘEJMĚ ŠPATNĚ). Snažím se si svou práci urychlit a zpříjemnit. Proto se prostě zvednu (neb stejně musím), stisknu tlačítko na dveřích a s tágem vystupuju. Je to asi složité, když si řidiči našli cestičky, jak leckteré blbiny řešit prakticky. Možná je naivní, když si myslím, že to, co se nám nepodařilo změnit za čtyři roky najednou někdo změní. Ano jsem extra-mega-super-motolský řidič. Ano, právě proto učím i nové řidiče. Ano, chci po řidičích, aby mysleli hlavou a chovali se normálně a prakticky. Ale asi toho vážně chci moc. A chápu, že si mě za to poprávu klepl přes prsty a kamsi zaškatulkoval. Dík.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 03.6.2009 6:21

Holt Motolská elita. Všechno ví, všechno zná, všude byla nejmíň třikrát, pak couvá od panelu a škoda za milion je na světě... #-o
Každej jsme nějakej, někdo po tramvaji za 60 mega požaduje aby fungovala tak jak má, někomu holt stačí když funguje někdy a někde.
A tím bych to pánové asi ukončil, než to přejde do osobní roviny...

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 03.6.2009 1:41

Petr píše:Co to zkusit NORMÁLNĚ? Vstát, a cestou pro tágo po tom kroku udělat levou rukou pohyb k tlačítku na dveřích. To Vás nikdo neunaučil, že se otevřou ihned? Kašli na tlačítko na panelu #-o
Pokud se výraz "normálně" dá přirovnat většině tramvají, tak ty přeci fungují také přes tlačítko na panelu...Osobně by mě taky zajímalo, proč nefunguje a proč to nikomu nevadí a dokonce jsme my šťouralové odstrkovaní extra-mega-super-motolskými řidiči, kterým je tohle očividně šumák, či si na té nefunkčnosti ještě zakládají. :lol:

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 02.6.2009 20:03

Hloubětínskejch už myslelo.
Nezapomenu jak jsem 9128 odstavil 1 cm před vozík na 2. kolej a říkám si "zejtra vyjížděj poprvé s 14T tak radši dám reverz dopředu aby nezačal couvat a neudělal díru v laminátu" No a ráno díra v laminátu. #-o

Štěpán
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štěpán » 02.6.2009 19:59

Já myslel, že když tam to tlačítko je, tak se má POUŽÍVAT a že funguje NORMÁLNĚ.

Petr
Provozovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 02.6.2009 19:45

Štěpán píše:(..)To otevírání dveří bude platit i pro dveře do kabiny? Já občas zastavím u výhybky a musím několikrát zmáčknout čudl, než se mi dvéřka ráčej otevřít.
Co to zkusit NORMÁLNĚ? Vstát, a cestou pro tágo po tom kroku udělat levou rukou pohyb k tlačítku na dveřích. To Vás nikdo neunaučil, že se otevřou ihned? Kašli na tlačítko na panelu #-o

Odpovědět