Pražské autobusy

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
krysarr
Uživatel
Bydliště: Praha 3 (1,9,16 uz bohuzel ne), sem tam Praha 11 :-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Pražské autobusy

Příspěvek od krysarr » 11.6.2009 10:07

Tak tak, je pravda, ze pro lidi z okoli to i pres tu silenost, jak to vypada, bude casto ulehceni nakupu. Lidl na Ohrade se taky osvedcil. A na Jarove krome toho miniAlberta (k poctu obyvatel) byl akorat pod kopcem Lidl a to taky kazdy nezkousne. Je to neco za neco, a pri tom poctu novych bytu hned vedle.... Kaufland bude mit plno :) A jeste k tematu - bude tam plno lidi jezdit busem i z vetsi dalky, stejne jako treba ba Bohdalec.

syverin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syverin » 10.6.2009 22:57

krysarr píše:(...) Kdyz vidim, jak to dopadlo se zahradkarskou kolonii na Spojovaci, brrr :(
No, taky se mi nelíbí, že tam ten Kaufland bude stát, ale když vezmeme v potaz, že široko daleko byl doteď jediný větší obchod ten maličký Albert na druhé straně křižovatky, který byl dávno za hranicemi svých možností (třeba před vánoci 2007 si tam zákazníci a zaměstnanci doslova šlapali po hlavách, a přitom těch 30 palet zboží, co přišlo 23. prosince, bylo na Štědrý den pryč :shock: ), a vedle se postavily další byty, je jeho umístění docela logické.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 10.6.2009 13:43

Absolut píše:(sakryš, nemáme smajlík tramvaje, musel jsem použít flašku od Amundsenky) :)
Ale FUJ :!:
Pane Absolut, důrazně žádám, abyste rozlišoval mezi plzeňskou a finskou vodkou (-X
Markus píše:4) Pro podobné diskuze nám chybí jeden základní ukazatel - dopravní průzkum kde by bylo vidět kolik cestujících kde busy využívalo. Pokud někdo o něčem takovém víte, sem s tím :) Díky
Přepravní průzkum probíhá, takže část údajů máme, leč nedáme :wink:
Další údaje se budou v terénu získávat zítra, takže pak napíšu vlastní dojmy...

krysarr
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr » 10.6.2009 12:08

Bohuzel mam obavy, ze tam se muze stat tak leda to, ze tam pribyde dalsi zelezobetonova prosklena potvora, at uz obchodni nebo kancelarska, i kdyz je jich v okoli uz dost, cimz se pritahne provoz a upravi jen bezprostredni okoli a prida aspon jeden semafor. Je co rict, ze z louky se stal aspon pseudopark a nedopadl ten Kaufland, co tam mel byt puvodne. Kdyz vidim, jak to dopadlo se zahradkarskou kolonii na Spojovaci, brrr :(

dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 10.6.2009 11:50

Absolut píše:Dušane, máš pravdu, že ten park je divnej. A Turkova ulice všeobecně, systém podchodů na zastávkách mě taky nedojímá. Mám vizi, co s tou ulicí udělat, aby tam jezdila :absolut :absolut (sakryš, nemáme smajlík tramvaje, musel jsem použít flašku od Amundsenky) :)
pokud se Ti podaří něco udělat s Türkovou ulicí (a nejen s ní), budu volat "VIVAT ABSOLUT, VIVAT,VIVAT,VIVAT"

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 10.6.2009 10:37

Dušane, máš pravdu, že ten park je divnej. A Turkova ulice všeobecně, systém podchodů na zastávkách mě taky nedojímá. Mám vizi, co s tou ulicí udělat, aby tam jezdila :absolut :absolut (sakryš, nemáme smajlík tramvaje, musel jsem použít flašku od Amundsenky) :)

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 10.6.2009 9:56

dušan píše:mně úplně stačí bydlet tam kde jsem a pan starosta tu dělá jednu hajzlárnu za druhou - parkování a nesmyslné žluté čáry, teď ten skvělý park (nedodělaný), neráčí odpovídat na emaily a podobně. mám na něj hodně velkou pifku a nejsem sám
Omluva za OT: Ty bydlíš na Praze 6? :shock: :lol:

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 10.6.2009 7:52

Markus: Tak to musím souhlasit!!! Už jsem si kolikrát říkal, že by mohla 150 jezdit jen v úseku Kačerov - Labe, ale zato v intervalu klidně třeba 4 minuty... Sice to popírá ideály Ropidu, že se lidi z úseku Lhotka - Labe budou rozptylovat vyváženě, ale zato to reflektuje na skutečný stav, kdy se v linkách 139+205 na Kačerově vymění většina autobusu a kdy největší jednosměrný nástup / výstup je v úseku Sídliště Lhotka - Labe...

Markus
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markus » 09.6.2009 19:55

1) co vím tak počet vozokilometrů se po reorganizaci dopravy na jihu sníží a proto neočekávám nějaké znatelné zlepšení přetížených busů v úseku Kačerov - jih.

2) Linky 139, 205, 157 a 150 znám velice dobře, jezdím jimi každodenně už mnoho let. Přetížení vidím především od půl osmé do půl deváté ráno ve směru do centra od stanice Hasova. Do této stanice se bus naplní, ale prostředí bych ještě nazval kulturním. V opačném směru vidím špičku od páté hodiny večer a trvá až do noci. I ve směru ZC považuji za kritický úsek Kačerov - Hasova, pak už je to rozumné.

3) K reorganizaci dopravy se stavím neutrálně. Jako účinné řešení bych viděl linku s kloubovými busy pendlující v krátkých intervalech ve špičce mezi Kačerovem Poliklinikou Modřany. Prázdná harmonika na Kačerově směr Modřany by v odpolední špičce pomohla cestujícím opravdu znatelně.

4) Pro podobné diskuze nám chybí jeden základní ukazatel - dopravní průzkum kde by bylo vidět kolik cestujících kde busy využívalo. Pokud někdo o něčem takovém víte, sem s tím :) Díky

dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 09.6.2009 16:08

Fandaprudič píše:Podle mne by žádný úpravy bejt nemusely [-o< a je to jenom jedna velká šaškárna, aby si magistrát pochvaloval, jak jim ten náš Ropidek hezky pěkně zpracoval a za to dostane pan ředitel bonbony, nebo čokoládu. Copak vám vadí na současném vedení na Jižňáku ? Mně osobně nic ... :? 8-)
mně úplně stačí bydlet tam kde jsem a pan starosta tu dělá jednu hajzlárnu za druhou - parkování a nesmyslné žluté čáry, teď ten skvělý park (nedodělaný), neráčí odpovídat na emaily a podobně. mám na něj hodně velkou pifku a nejsem sám

Fandaprudič

Příspěvek od Fandaprudič » 09.6.2009 14:00

Podle mne by žádný úpravy bejt nemusely [-o< a je to jenom jedna velká šaškárna, aby si magistrát pochvaloval, jak jim ten náš Ropidek hezky pěkně zpracoval a za to dostane pan ředitel bonbony, nebo čokoládu. Copak vám vadí na současném vedení na Jižňáku ? Mně osobně nic ... :? 8-)

krysarr
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr » 09.6.2009 13:24

To ano, jenze i 139 a 157 spolecne jsou zeshora v soucasnosti rano napraskany az az, v useku Pavelkova-Tylova ctvrt by ale od ted mela byt jen jedna linka smerujici na Kacerov - 157. A tu oblast, kterou by pak dal nove teda obsluhovala 139, ted obsluhuje 205. Takze ta prvni cast - 5 stanic (kdyz nepocitam konecnou), by obsluhovalo o linku min, takze i kdyz bude jezdit 157 casteji nez ted, tam to bude brutal, a pak dal to zase bude nejspis zbytecny :)

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 09.6.2009 13:15

No a tam se přesně bude spojovat 139 a 157 :)

krysarr
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr » 09.6.2009 13:10

To samozrejme vim :) Ale pred Tylarnou se napojuje na trasu 139/157 :)

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 09.6.2009 13:01

Molý Krysarri, linka 205 nejezdí na Beránek, ale do Komořan :)

Metro D do této oblasti skutečně prověřováno bylo.

Odpovědět