Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Orientační a informační systémy
Kam to vlastně konverguje? Nejdřív byla tvarovaná smaltovaná kolečka. Pak obdélníkové smaltované cedulky. Pak plastové cedulky. Pak samolepky. Teď potištěný papír v igelitu. Jaká bude další kvalitativní inovace? 
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Ty chybějící šipky, to je nedomyšlenost, ale jinak se mi to docela líbí. V čem je varianta modrých čísel na bílém o tolik hezčí?MOp píše:takto to opravdu vypada? vidim to totiz prvne.. bleee ...
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
takto to opravdu vypada? vidim to totiz prvne.. bleee ...
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Ono se toho nedaří nějak více. Ta modrá, která měla zůstat autobusům, vypadá jak když je vyšisovaná deseti lety svitu slučníčka, orientace se mění zcela bezhlavě a nikoho z měničů nenapadne třebas vyměnit krycí fólii, která je přelepená samolepkami, takže nové orientace nejsou ani vidět. (I když podobnost s parťákem jedné party, co nám rekonstruuje obecní dům je úchvatná. Jeho reakce "Já jsem jen od bourání, zakrývá někdo jiný" /vyboural odpad a nenapadlo ho, že před bouráním mohl být zakrytý nábytek v mém pokoji aby se minimalizovaly škody/). A jak jsem si všim v rámci šetření se tak nějak už nepočítá s šipkami následujího směru. Veletržní z centra rozhodně nesměřuje linky 17 a 91 vlevo do smyčky Výstaviště a na Andělu na Nádražní z centra se vůbec nepočítá s tím, že by linky 7, 12, 14, 20 a 54 mohli třebas jet jiným směrem. Hlavně že cestující ví, že i další zastávka bude u metra (dokonce stejné stanice, u níž teď je...) a cíl další jízdy. Jenže někomu pomohly spíš ty šipkygabuliatko píše:Mne nejprve přišlo, že byl vydán povel šetřit barvou (proto šedivá na tramvaje), ale pak jsem to viděl v kombinaci s autobusy (Zlíchov) a je to fakt
A nemluvím o tom, že název zastávky je více bold než čísla linek. Šedivá pod špinavým deklem není vidět.
Menší font je to nejmenší, ten minulý se zas slejval s rámečkem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
gabuliatko
- Uživatel
Mne nejprve přišlo, že byl vydán povel šetřit barvou (proto šedivá na tramvaje), ale pak jsem to viděl v kombinaci s autobusy (Zlíchov) a je to fakt 
A nemluvím o tom, že název zastávky je více bold než čísla linek. Šedivá pod špinavým deklem není vidět.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem na to dneska mžoural na DH a bohužel musím potvrdit, že tohle se opravdu nepovedlo.
Miniaturizace je možná pořád v kurzu, ale čeho je moc...
Miniaturizace je možná pořád v kurzu, ale čeho je moc...
Názor z řad substrátu: Když moje matka, běžná kaštanka, uviděla nový grafický styl zastávek, její první reakce byla: "To je nějaký malý, ne?"
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
nechybí, je jen v protisměru, prostě špatně pověsili cedule, tu zc dali na dcBrejšín píše:Jo a na Kotlářce chybý 6.
- dušan
- Uživatel
no vzhledem k tomu, že jsem měl 14 a ta byla značena správně, tak jsem nedělal nic.Proxy píše:Já jsem rád, že konečně na zastávkových sloupcích objeví směr jízdy, protože pro náhodného cestujicího se v tomhle hůře rozlišovalo...dušan píše:nebo zastávka zborovská k andělu je bez směrových šipek
ale ty směrové šipky by byly dobré dát hlavně tam, kde mají větší smysl, ona směrka je dobrá, ale chudáci lidi, když na karláku dc je šipka vpravo,šikmo a rovně a přitom neznají ten směr, takže se stejně ptají, zda to jede na IPP. šipka a název směru (důležitého bodu) vidím jako nejoptimálnější, ale naráží to na velikost prostoru pro cedule, chtělo by to ještě přeci jen vylepšit, například novým sloupkem.
Jo a na Kotlářce chybý 6.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A co jsi udělal?dušan píše:mně se líbí diskuse nad grafickou podobou, ale že na některých cedulích jsou pěkné nesmysly, to si nikdo nevšiml. jeden příklad za všechny - palackého náměstí od moráně, linky rozdělené na směr anděl a nádraží braník. a představte si, z nádraží braník je stanice metra B!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nebo zastávka zborovská k andělu je bez směrových šipek, a takových dalších zmetků je více, to jen jeden pohled z linky 14 z dnešního dopoledne
Já bych ihned odstavil tramvaj, že v takovém zmatku nemůžu pokračovat v řízení...
Ostatně pochybuju, že odd. Marketingu vytvářelo list pro každou zastávku. Na marketingu se tvoří jen grafika, ale aplikace bude buď na odd. Provozních informací nebo na odd. Zastávky...
... a v těch stovkách zastávkách se bohužel stalo pár chyb, ale to půjde určitě rychle napravit
Já jsem rád, že konečně na zastávkových sloupcích objeví směr jízdy, protože pro náhodného cestujicího se v tomhle hůře rozlišovalo...
- dušan
- Uživatel
mně se líbí diskuse nad grafickou podobou, ale že na některých cedulích jsou pěkné nesmysly, to si nikdo nevšiml. jeden příklad za všechny - palackého náměstí od moráně, linky rozdělené na směr anděl a nádraží braník. a představte si, z nádraží braník je stanice metra B!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nebo zastávka zborovská k andělu je bez směrových šipek, a takových dalších zmetků je více, to jen jeden pohled z linky 14 z dnešního dopoledne
Místo toho, aby předělávali papíry na již opravených označnících by měli opravovat ty staré, ještě se samolepkama...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
K smíchu mi to přijde, až bude všechno fungovat jak má. Dobrá, zavedly se laminované rastříky a nemusí se nic přelepovat a dělat omalovánky, v tom bych viděl přínos. Ale když už se to po roce trošku začalo zabíhat, zase nějaká změna. S dobou se trochu musí jít (informační cedule v metru také nejsou z roku 75), ale slabé 2 roky mi nepřijdou nutné k inovacím. A kdyby, tak jak řikám, až v době, kdy bude všechno šlapat jak rolexkypawel píše:podle mě je to úplně v pohodě a trochu mi připadají místní "nádražácké" nářky k smíchu. osobně si myslím, že není nic špatného na tom, že alespoň tohle oddělení DP funguje poměrně obstojně, nebo k tomu má přinejmenším našlápnuto. jen kdyby font (+velikost) čísel byl identický s tím naposledy používaným...
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Viděno včera na Olšanské ZC. Ten font by ale vážně měl být větší! Na tato čísla už totiž bez monokuláru přestávám bezpečně vidět. A vyndat si nejdřív monokulár a podívat xe, co tam staví a kam to případně bude zahýbat a potom si monokulár uklidit a vyndat ještě pípátko, aby jedne zjistil, co mu právě přijelo... To mu to všechno ujede...
no nic, barva je zajímavá, docela bych s ní souhlasila.
no nic, barva je zajímavá, docela bych s ní souhlasila.