Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Pražské autobusy
Bude legrace, Hot bude jezdit ty Řepy až se zavřou - už se chystá skupovat vyřazené kloubáky
Jinak AE mají jezdit ti řidiči, co tam jsou na hlavní poměr (prodej a odpovědnost za lístky) a ne nádeníci bez smlouvy.... 
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To bude nejspíš tím, že se ony dveře jinak než pohybem nebo cuknutím busu obvykle zavřít nedají...Damir Holas píše:Tak tak. Hodně z nich taky rádo zavírá dveře až za jízdy, po odjezdu ze zastávky.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Inu, nedávno jsem v rádiu slyšel, že Ruzyně byla vyhlášena jako nejlepší letiště východní Evropy. Tak tomu ta návazná doprava musí přeci odpovídat, ne?martyn píše:Potvrzeno: AE bude jezdit Hotík, zpočátku s vozy 3101, 3102 a 3107-3109.
Nemůže to být tak, že Sor tu nájemní smlouvu vypoví a uzavře novou s Hotlinerem? Tedy jen na ty vozy, co budou jezdit AE.trainzjohny píše:Pronájem pronajatých busů ... to je možný snad jen u DPP![]()
Tak tak. Hodně z nich taky rádo zavírá dveře až za jízdy, po odjezdu ze zastávky. A cca 2 měsíce zpátky to kdosi s 1174 kalil tak, že nedobrzdil do zastávky Prašný most směr Letná. Zastavil kousek za semaforem...Bobik píše: Jinak kdo chce ušetřit za matějskou, konkrétně za dům hrůzy a horskou dráhu, doporučuju mu vyzkoušet jízdu na X1 s některými tamními piloty.
Myslel jsem odkoupení od Soru..trainzjohny píše:Pronájem pronajatých busů ... to je možný snad jen u DPP![]()
DavidD - odkopí těžko, když nejsou DPP.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
To je ta (vůči komunistickému režimu) korektní verze...Bobik píše:"klekl na kolena a děkoval Bohu že jízdu přežil"
Ta šťavnatější zní takto:
Šedovlasý stařík si klekl tváří k východu a děkoval Moskvě, že jízdu přežil.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pronájem pronajatých busů ... to je možný snad jen u DPP

Z počátku? tak že si je pronajme, nebo odkoupí?martyn píše:Potvrzeno: AE bude jezdit Hotík, zpočátku s vozy 3101, 3102 a 3107-3109.
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Potvrzeno: AE bude jezdit Hotík, zpočátku s vozy 3101, 3102 a 3107-3109.
- Bobik
- Uživatel
Třeba dělá obměnu vozovýho parku, na vojně jsme takovejmhle úpravám říkali "generálka štětkou"
ale to s těma řadama zní logicky.
Jinak kdo chce ušetřit za matějskou, konkrétně za dům hrůzy a horskou dráhu, doporučuju mu vyzkoušet jízdu na X1 s některými tamními piloty.Seděl jsem s kolegou úplně vzadu (kde to nejvíc houpe) a jel s námi víc než svižně. Pravda, bylo to kolem deváté večer, takže poměrně slabý provoz (ale o to víc nechápu kam spěchal) ovšem co si s tím vrakem dovolil bylo až o strach. Průlet bus pruhem kolem ministerstva obrany na zast. Hradčanská tipuju tak cca 70km/h, pak to moc nešlo, ovšem po Letné na těch kostkách to nadráždil opět. A stíhání zelené u tunelu - no stihnul to, ovšem křižovatku neprojel - to byl nízký průlet
, rychlost si netroufám odhadovat. Osobně nic proti adrenalinovým sportům nemám, ovšem když se začal bus za letu rozpadat, bylo toho trošku moc i na mne. No za letu - hlavně po dopadu zpět na dlažbu. Samozřejmě si křísnul motorem o zem, následkem čehož vyskákaly všechny menší a nepřišroubované (zbytečnost) dekly v podlaze. A že ten sedák vzadu na motoru je taky jenom volně položen jsme zjistili už za letu.
Po vystoupení mě napadlo akorát citovat klasika - "klekl na kolena a děkoval Bohu že jízdu přežil"
Jinak kdo chce ušetřit za matějskou, konkrétně za dům hrůzy a horskou dráhu, doporučuju mu vyzkoušet jízdu na X1 s některými tamními piloty.Seděl jsem s kolegou úplně vzadu (kde to nejvíc houpe) a jel s námi víc než svižně. Pravda, bylo to kolem deváté večer, takže poměrně slabý provoz (ale o to víc nechápu kam spěchal) ovšem co si s tím vrakem dovolil bylo až o strach. Průlet bus pruhem kolem ministerstva obrany na zast. Hradčanská tipuju tak cca 70km/h, pak to moc nešlo, ovšem po Letné na těch kostkách to nadráždil opět. A stíhání zelené u tunelu - no stihnul to, ovšem křižovatku neprojel - to byl nízký průlet
Po vystoupení mě napadlo akorát citovat klasika - "klekl na kolena a děkoval Bohu že jízdu přežil"
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Moje domněnka je, že jako externista v PIDu musí uvolnit tyto čísla a číselné řady pro ostatní dopravce v PIDu.DavidD píše:Tak pozoruji, že Hotliner přečíslovává busy z 11xx na 95xx. Prozatím jsem zaregistroval rozmezí 9508-9520.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Jo. 9520 je bývalá 1173.DavidD píše:Tak pozoruji, že Hotliner přečíslovává busy z 11xx na 95xx. Prozatím jsem zaregistroval rozmezí 9508-9520.
Hotliner se přibližuje číselnému zařazení 15Téček..OMH píše:Souhlasí, také jsem si dnes všimnul dvou kousků na X1. Ale důvod...?DavidD píše:Tak pozoruji, že Hotliner přečíslovává busy z 11xx na 95xx. Prozatím jsem zaregistroval rozmezí 9508-9520.
Souhlasí, také jsem si dnes všimnul dvou kousků na X1. Ale důvod...?DavidD píše:Tak pozoruji, že Hotliner přečíslovává busy z 11xx na 95xx. Prozatím jsem zaregistroval rozmezí 9508-9520.
Tak pozoruji, že Hotliner přečíslovává busy z 11xx na 95xx. Prozatím jsem zaregistroval rozmezí 9508-9520.
Tak v tramvajové sekci neni téma pro Trvalé změny nebo Novinky v trasách pražských tramvají, ale týká se to i busů tak to hodím sem.
Jedná se o změny od 1.7.:
Už známá 15 Špejchar - Nádr.Vysočany a odkloněná 8 na Starý Hloubětín přes Harfu.
136, 213 a 160 pojedou po tramvajovém tělese přes zastávku Teplárna Michle (ale pouze ve směru ze Spořilova ke Kauflandu).
Pak spousta zastávkových změn. Zde víc: http://pidservis.ic.cz/report.php?no=615&style=standard
Jedná se o změny od 1.7.:
Už známá 15 Špejchar - Nádr.Vysočany a odkloněná 8 na Starý Hloubětín přes Harfu.
136, 213 a 160 pojedou po tramvajovém tělese přes zastávku Teplárna Michle (ale pouze ve směru ze Spořilova ke Kauflandu).
Pak spousta zastávkových změn. Zde víc: http://pidservis.ic.cz/report.php?no=615&style=standard