Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orientační a informační systémy
Při vší úctě k rumunům, opravdu se chceme rovnat zrovna s Aradem ?
Prosím Vás,,,řeší v Aradu nějaké boční či zadní směrové cedule? z fotek co jsem si tedkonc prohlédl bych řekl, že moc ne,,,
viz Martins na cestách,,,
viz Martins na cestách,,,
- Karotka
- Uživatel
Že je každý nový infosystém zpackaný funkčně, na to už jsem si v Praze zvykl. Jenže teď tomu vážně nasadili korunu i markééétingově (omluva všem Markétám) - zvolené barevné odstíny působí jako nekvalitní tisk, který po pár hodinách na slunci podlehl vyblití.
P.S. ad KarosáK - noční výluky stejně budou houby k rozpoznání od nevyloučených linek v oranžovém světle lamp.
P.S. ad KarosáK - noční výluky stejně budou houby k rozpoznání od nevyloučených linek v oranžovém světle lamp.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
CentrováníSirka píše:A co se mi nelíbí na těch barvách? Že jsou vyblité
Fakt klauni
No tak ta 8 od výjezdu z vozovny je už snad přihlášená, problém bude, že není ještě na své trase a tak se v dorisu nezobrazuje na trase, výbrž na nájezdové trase a tu to nejspíše neregistruje..7080 píše:Systém tyhle osmičky neignoruje, problém je v tom, že reaguje pouze na existující vlaky. Pokud daná 8 není přihlášená v systému, tak se logicky nemůže zobrazovat.minarjo píše:Znám horší případ, než že místo 8 minut ukazuje sloupek minut 5. Měl jsem linku 8 poř.6 v neděli a když jsem na Nádr.Vysočany odhlásil v 19:46h zastávku, tak minutový údaj u linky 8 poskočil (v podstatě do 1-2 vteřin, rychlost aktualizace po vyhlášení lze pochválit) z 1 minuty na minut 45! Evidentně systém (tedy to je má domněnka) ignoruje ty osmičky, co vyjíždějí z vozovny HL a nejedou tedy skrz zast./smyčku Vysočanská, ze které se asi výpočty odvíjejí (tj. 2 pořadí polonočních z HL to neuvažovalo). Kaštani asi nejsou z tohoto údaje nadšení, to by značilo interval horší jak v noci. A že těch osmiček z HL není málo (hodně při ranním výjezdu, při odpoledním šejdrovém, při večerním nájezdu před noční linkou,...). Čili tabule mnohokrát denně ukazuje bludy, aneb je třeba zpracování dat pro tyto sloupky doladit, aby to uvažovalo vše co má, tj. zde i tramky jedoucí na trasu linky z HL. Pokud někdo z vás má kontakt na někoho kompetentního k těmto sloupkům, můžete předat
.
Systém tyhle osmičky neignoruje, problém je v tom, že reaguje pouze na existující vlaky. Pokud daná 8 není přihlášená v systému, tak se logicky nemůže zobrazovat.minarjo píše:Znám horší případ, než že místo 8 minut ukazuje sloupek minut 5. Měl jsem linku 8 poř.6 v neděli a když jsem na Nádr.Vysočany odhlásil v 19:46h zastávku, tak minutový údaj u linky 8 poskočil (v podstatě do 1-2 vteřin, rychlost aktualizace po vyhlášení lze pochválit) z 1 minuty na minut 45! Evidentně systém (tedy to je má domněnka) ignoruje ty osmičky, co vyjíždějí z vozovny HL a nejedou tedy skrz zast./smyčku Vysočanská, ze které se asi výpočty odvíjejí (tj. 2 pořadí polonočních z HL to neuvažovalo). Kaštani asi nejsou z tohoto údaje nadšení, to by značilo interval horší jak v noci. A že těch osmiček z HL není málo (hodně při ranním výjezdu, při odpoledním šejdrovém, při večerním nájezdu před noční linkou,...). Čili tabule mnohokrát denně ukazuje bludy, aneb je třeba zpracování dat pro tyto sloupky doladit, aby to uvažovalo vše co má, tj. zde i tramky jedoucí na trasu linky z HL. Pokud někdo z vás má kontakt na někoho kompetentního k těmto sloupkům, můžete předat
.
- minarjo
- Uživatel
Znám horší případ, než že místo 8 minut ukazuje sloupek minut 5. Měl jsem linku 8 poř.6 v neděli a když jsem na Nádr.Vysočany odhlásil v 19:46h zastávku, tak minutový údaj u linky 8 poskočil (v podstatě do 1-2 vteřin, rychlost aktualizace po vyhlášení lze pochválit) z 1 minuty na minut 45! Evidentně systém (tedy to je má domněnka) ignoruje ty osmičky, co vyjíždějí z vozovny HL a nejedou tedy skrz zast./smyčku Vysočanská, ze které se asi výpočty odvíjejí (tj. 2 pořadí polonočních z HL to neuvažovalo). Kaštani asi nejsou z tohoto údaje nadšení, to by značilo interval horší jak v noci
. A že těch osmiček z HL není málo (hodně při ranním výjezdu, při odpoledním šejdrovém, při večerním nájezdu před noční linkou,...). Čili tabule mnohokrát denně ukazuje bludy, aneb je třeba zpracování dat pro tyto sloupky doladit, aby to uvažovalo vše co má, tj. zde i tramky jedoucí na trasu linky z HL. Pokud někdo z vás má kontakt na někoho kompetentního k těmto sloupkům, můžete předat
.
Hodinky se mi denně synchronizují podle DCF77. A zrovna absence hodin je na sloupku asi to nejhorší (Ale když jsem se byl podívat na Hlavním nádraží a zjistil, že od horní haly až po nástupiště tam nejsou jediné hodiny, začínám mít dojem, že absence hodin je moderní trend.
)
Ad donutit včas: Tohle lidi rychle prokouknou, zvlášť když údaj 1 minuta do odjezdu na sloupku svítí 3 minuty. Navíc v momentě kdy vidí na sloupek to znamená, že už včas přišli
Ad donutit včas: Tohle lidi rychle prokouknou, zvlášť když údaj 1 minuta do odjezdu na sloupku svítí 3 minuty. Navíc v momentě kdy vidí na sloupek to znamená, že už včas přišli
Že ti jdou pozdě hodinkyOskar píše:Jestliže osmička, která opodál začíná, má podle JŘ jet za 8 minut a displej ukazuje 5, co to má znamenat?
Asi snaha donutit lidi chodit na tramvaj včasOskar píše:Digitální? Že by vzor Nádraží Vysočany?
Tam jsem se tuhle byl podívat a musel jsem se akorát zlobit. Ten ZIS akorát dělá z lidí blázny. Jestliže osmička, která opodál začíná, má podle JŘ jet za 8 minut a displej ukazuje 5, co to má znamenat?
Nový software možná bude s překvapením - generátorem náhodných odjezdů...
Digitální? Že by vzor Nádraží Vysočany?
Tam jsem se tuhle byl podívat a musel jsem se akorát zlobit. Ten ZIS akorát dělá z lidí blázny. Jestliže osmička, která opodál začíná, má podle JŘ jet za 8 minut a displej ukazuje 5, co to má znamenat?
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A vono je to celé vlastně jedno, protože všechny zastávky tramvají v centru by do podzimu měly dostat nové digitální označníkySirka píše:Taky jsem toto chtěl nějak okomentovat, ale Petr s Dušanem to celkem vystihli. Zajímavé je například označení Palačáku dc na nábř. (zpředu ok, zezadu je ale najednou směr Výtoň), nebo Nádraží Radotín dc (oddělení nepidových linek česky i anglicky na lákavém šedivém podkladu)... A co se mi nelíbí na těch barvách? Že jsou vyblitéDřív byla prostě modrá a bílá a na výluky žlutá, jasně srozumitelné a tradiční. Teď se to musí měnit, jen aby se něco měnilo. Pěkně děkuju, to už je horší než metrolinky. Jo a proč nemůžou být šipky zelené tak jako kdysi (byly tak pěkné) a symboly přestupů vycentrované?
Taky jsem toto chtěl nějak okomentovat, ale Petr s Dušanem to celkem vystihli. Zajímavé je například označení Palačáku dc na nábř. (zpředu ok, zezadu je ale najednou směr Výtoň), nebo Nádraží Radotín dc (oddělení nepidových linek česky i anglicky na lákavém šedivém podkladu)... A co se mi nelíbí na těch barvách? Že jsou vyblité
Dřív byla prostě modrá a bílá a na výluky žlutá, jasně srozumitelné a tradiční. Teď se to musí měnit, jen aby se něco měnilo. Pěkně děkuju, to už je horší než metrolinky. Jo a proč nemůžou být šipky zelené tak jako kdysi (byly tak pěkné) a symboly přestupů vycentrované?
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
BUDEME SI HRÁT SE SLOVÍČKY NEBO DISKUTOVAT NAD PROBLÉMEM?j p píše:No me by zajimal vyznam slova "nejoptimálnější".dušan píše: no vzhledem k tomu, že jsem měl 14 a ta byla značena správně, tak jsem nedělal nic.
ale ty směrové šipky by byly dobré dát hlavně tam, kde mají větší smysl, ona směrka je dobrá, ale chudáci lidi, když na karláku dc je šipka vpravo,šikmo a rovně a přitom neznají ten směr, takže se stejně ptají, zda to jede na IPP. šipka a název směru (důležitého bodu) vidím jako nejoptimálnější, ale naráží to na velikost prostoru pro cedule, chtělo by to ještě přeci jen vylepšit, například novým sloupkem.
Vim, co je to optimalni, tedy nejlepsi, ale nejoptimálnější? Ze by ekvivalet 4. stupne od slova dobry? (1.st dobry, 2st. lepsi, 3.st. nejlepsi, 4.st. sovetsky)
Pokud by melo byt neco neco "lepsi nez optimalni" potom to prvni neni optimalni. Tedy logicky nemuze existovat nic lepsiho nez optimalni a proto je "nejoptimálnější" imho nesmysl.
No me by zajimal vyznam slova "nejoptimálnější".dušan píše: no vzhledem k tomu, že jsem měl 14 a ta byla značena správně, tak jsem nedělal nic.
ale ty směrové šipky by byly dobré dát hlavně tam, kde mají větší smysl, ona směrka je dobrá, ale chudáci lidi, když na karláku dc je šipka vpravo,šikmo a rovně a přitom neznají ten směr, takže se stejně ptají, zda to jede na IPP. šipka a název směru (důležitého bodu) vidím jako nejoptimálnější, ale naráží to na velikost prostoru pro cedule, chtělo by to ještě přeci jen vylepšit, například novým sloupkem.
Vim, co je to optimalni, tedy nejlepsi, ale nejoptimálnější? Ze by ekvivalet 4. stupne od slova dobry? (1.st dobry, 2st. lepsi, 3.st. nejlepsi, 4.st. sovetsky)
Pokud by melo byt neco neco "lepsi nez optimalni" potom to prvni neni optimalni. Tedy logicky nemuze existovat nic lepsiho nez optimalni a proto je "nejoptimálnější" imho nesmysl.