Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tramvajové tratě
Mám dotaz na někoho povolanějšího než-li jsem já. Při prohlížení fotožurnálu z obnovení provozu l. 15 mě napadla jedna otázka týkající se pokračování trati od smyčky Špejchar směr dnes jáma v budoucnu Hradčanská. Jak je zabezpečeno, aby tramvaj nemohla pokračovat přímo do jámy? Mám na mysli například nevolnost řidiče atd. Jestli je výhybka zavařená nebo tak něco. Vzpomínám si jak na Stírce před lety zemřel řidič tramvaje a nejel ani do Libně ani do Troji, ale pokračoval naštěstí s prázdnou soupravou do policejního zámečku.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Bo to zde čtou povolaní lidé z JDCT, byl jsem opraven - čepovka v obratišti Vozovna Kobylisy zůstala z majetkoprávních důvodů, jelikož nelze projednat a vybudovat vytápění.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem se tam byl podivat a mohu potvrdit - sjezdova vyhybka v obratisti Kobylisy je opravdu s cepovymi jazyky. Neni duvod tam davat neco lepsiho..
Mňa skôr zaujalo, že to, čo vyzerá ako novo uložná zjazdová výhybka v obratisku Vozovna Kobylisy, je výhybka s čapovými jazykmi.
Ach ták. Já myslel, že na ty tyristorky dají mašli a pošlou na UAŠtěpán píše:Prý se tam má dělat nějaký nátěr stropu, tak to museli přikrejt.
Prý se tam má dělat nějaký nátěr stropu, tak to museli přikrejt.
Tak jsem se byl kouknout do Kobylis a docela mě překvapilo, že po dvoru už není skoro ani památka. Na to, že je svátek, tak tam byl pěkný šrumec. Stejně se makalo i v Ďáblicích. Jinak ve vozovně (jak asi víte) je spousta vozů odstavených, ale co mě překvapilo, že vozy KT až na jednu vyjímku a i některé T3M (lze poznat jen podle odporů na střeše) jsou celý zaplachtovaný neprůhlednou plachtou! Zbytek stojí normálně.
Foto sem hodím večer.
Foto sem hodím večer.
Nevím jak by to za 10 dní stihli, zatím tam není ani kopnuto. Kéž bych se mýlil.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Doufám, že se mýlíš, protože to by byla velká ostuda mít funglovou smyčku a ostudný výjezd z ní.P_V píše:vyžrané koleje v Klapkově ulici se asi měnit nebudou
stručně od Kobylis:
u zastávky Kobylisy se pokládají výhybky, jsou posunuté o kus dál od zastávky
vyžrané koleje v Klapkově ulici se asi měnit nebudou
ve smyčce Březiněveská u výjezdu už zaasfaltovali koleje bez svařování - 2 cm škvíry
u zastávky Kobylisy se pokládají výhybky, jsou posunuté o kus dál od zastávky
vyžrané koleje v Klapkově ulici se asi měnit nebudou
ve smyčce Březiněveská u výjezdu už zaasfaltovali koleje bez svařování - 2 cm škvíry
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Ale no tak, na oddělené těleso, byť zkosené, lze tramvaj dát i v uspořádání ulice 1+1 pruh. Viz Radlická od Laurové ke stanici metraP_V píše:Navíc, pokud by bylo uspořádání 2+2, lze tramvaj dát na oddělené těleso.
Ceny stavebních prací v ČR nejsou nijak rozdílné od zbytku Evropy. Spíš se tu zažilo klišé, že se staví dálnice v ČR 4x dráze než v SRN, což byla samozřejmě pitomost vyvrácená několika nezávislými posudky vč. posudku z ČVUT.Akribius píše:
Ale 1,5mld.? Nestavíme přece jen nějak draho? Sice se v tom nevyznám,ale ceny stavebních prací mě zarážejí čím dál víc.A když k tomu připočtu,že u firem dělá značná část lidí ještě nelegálně den co den.Těmahle cenama se přibližujeme opravdu Norsku a to je nejdražší země Evropy.
Samotná stavba nestojí zdaleka tolik, jako různé architektonické prvky a nestandarizované výstřelky architektů a projektantů. Pokud se nechá projektantům volná ruka, pak to samozřejmě stojí prachy.
Akribius: Holešovice plánují z Jankovcovy ulice udělat obchvat, prodloužit ji na jihu k nábřeží k tržnici a na severu snad i lépe zapojit na magistrálu. Na druhém konci se zas most napojí tunely na městský okruh. Na to by se čtyřpruh užil. Navíc, pokud by bylo uspořádání 2+2, lze tramvaj dát na oddělené těleso.