Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
Re: Orientační a informační systémy
Nulová tolerance pro předjetí hází na řidiče zase další stres, musí řešit každou vteřinku, což je kolikrát i docela obtížné, některé čidlo totiž zaznamená tramvaj o několik vteřin dříve, jiné později, takže i takto se to omylem může stát. Další výhoda možnosti předjet se je i zlepšení plynulosti provozu (i v sebelepších JŘ to někdy nevyjde dle představ, takže se v případě nějakého nevhodného sjetí vlaků třeba u křižovatky dá odjet o chvilku dříve a tím zlepšit plynulost provozu. O tom, že díky nulové toleranci kolikrát přesně utečou čočky, už snad ani nemá cenu se rozepisovat, řidiči to jistě potvrdí.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Romane, nemyslím si, že bys nebyl schopen o tramvajích fundovaně vyprávět problematice neznalému publiku třeba půl dne, ale toto je názor někoho, kdo s tramvají nikdy nejel (jako řidič) a tudíž toto nemůže pochopit. Protože aspoň jednou do měsíce se předjede i ten nejsvědomitější řidič.9001 píše:Co se trochu zamyslet? Dobrý jedno předjetí se stane, dvě ještě ok,ale PĚT? Sice o vteřinu,tak radši odjedu o 5 sekund později a mám klid.
A pokud poukazujeme na rozdíly v trestání jednotlivých pracovníků, tak musím souhlasit s Petrem - ať je všem měřeno stejným metrem a ať jedni nejsou jebáni za drobné prohřešky, zatímco druhým jsou tolerovány přešlapy obřích rozměrů...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš Petře že tohle je odbornících? Tohle by snad zvládla i cvičená opice kdyby si dal linkové vedení.
Petře tohle se mi nelibí na přístupu docela dost lidi. Když někdo něco dělá špatně tak já můžu taky, když někdo neplatí dluhy tak já nemusím taky a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Co se trochu zamyslet? Dobrý jedno předjetí se stane, dvě ještě ok,ale PĚT? Sice o vteřinu,tak radši odjedu o 5 sekund později a mám klid.
Petře tohle se mi nelibí na přístupu docela dost lidi. Když někdo něco dělá špatně tak já můžu taky, když někdo neplatí dluhy tak já nemusím taky a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Co se trochu zamyslet? Dobrý jedno předjetí se stane, dvě ještě ok,ale PĚT? Sice o vteřinu,tak radši odjedu o 5 sekund později a mám klid.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Není to tím, že se Dopravní podnik zcela soustavně zbavuje odborníků a pouští "ke korytům" lidi, o nichž můžeme jen spelukovat o tom, zda někdy viděli linkové vedení... Jenže, určitě to podělal někdo "nahoře" z malík company a tam se netresce. Zato řidiči, pětkrát si se ujel o vteřinu? Už máš vytýkací dopis za hrubé porušení pracovní kázně. Inu, měříme každému stejným metrem. Martine Šubrte, prosím vrať se 
- Absolut
- Moderátor
No tyvole. Tak tohle je fakt drsné až hrubé.
-
gabuliatko
- Uživatel
tu 15 tam někdo kreslil pod vlivem, jinak si to nedovedu vysvětlit
tak to je fakt katastrofa. tolik chyb jen na dvou výřezech ... a těch zastávek tam doopravdy chybí požehnaně (sparta, stross, malostr..).
tak to je hustý. To je pomalu na vyhazov toho, kdo to dělal, protože ten tisk musel stát statisíce.
Dnes jsem se podíval na nové schéma metro + tram a zděsil jsem se. Kromě tradičních chyb, jako neznázornění některých zastávek, je tu chyba docela zásadní, a to 15 přes Vltavskou a Hradčanská v provozu - je sice ve výluce, ale ostatní odklony tam zakresleny jsou, takže je to přinejmenším matoucí.

Naposledy upravil(a) 8750 dne 25.9.2010 19:05, celkem upraveno 1 x.
Zatím nejsou, čeká se na úpravy po vyhodnocení zkušebního provozu z Vysočan a taky si někdo "všiml", že na to není moc peněz, tak kdoví kdy to bude...milbi píše:Tak mě napadlo - jak to vypadá s digitálními označníky. Měl jsem pocit, že během srpna se mají začít osazovat v centru města, ale zatím jsem na ně nikde nenarazil.
doufám, že to odložili zatím k ledu a počkáme na displeje a la barrandov jako mají v civilizovaném světě nebo něco lepšího.
-
milbi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě napadlo - jak to vypadá s digitálními označníky. Měl jsem pocit, že během srpna se mají začít osazovat v centru města, ale zatím jsem na ně nikde nenarazil.
Dokonalý chaos. A ještě změnili font na nějaký prapodivný, ale hlavně VELKÝ. Taky nechápu, proč u některých cedulí je uveden i směr linky, někde jen šipka, někde jen čísla a nic. Naopak chválím zastávky na znamení, kde přibylo menším písmem "request stop". A to se zase plánuje měnit design označníků, i když už vlastně nikdo neví jak mají správně vypadat ty současné...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To bych nenazval novým stylem. Já myslím, že se jedná o nápravu a dolaďování...akorát je výsledkem luxusní cirkus 
Modrým písmem jsem viděl autobusy na všech zastávkách s velkým fontem. Určitě to byl Černý most - 1. zastávka ve směru z Chvalů/OC ČM, pak tuším, že Litochlebské náměstí ... ? Takže bych řekl, že je to pravidlo. Ale nějak nerozumím tomu, proč se zavádí další grafický styl, i když je lepší než ten zaváděný posledního cca 3/4 roku.