Příspěvek
od radek31 » 05.9.2009 21:30
2 demon - opravdu zcela nechápeš v čem je problém
není u řidičů, ale u JŘ na sloupcích
příklad: Levského - Nádr. Modřany se má jet i ve špičce za 6 minut - je to 6 zastávek
Levského 8:00:00 - odjezd na vteřinu přesně
Sídl. Modř. 8:00:30 - a) odjezd okamžitě b) čekání 30s
podle tebe by měl řidič čekat a nezajímá tě, že jízdní doba se prodlouží a cestující budou zcela nesmyslně čekat v tramvaji - pak jim samozřejmě ujede přestup na Poliklinice Modřany
podle mého názoru by měl řidič jet bez čekání a na sloupku by měl být uvedený čas reálný -> na Sídl. Modřany stejný čas 8:00 jako na Levského
to samé je třeba Bertramka - Anděl - reálná jízdní doba 2 minuty, jenže SSZ padá na volno tak jednou za 1:40 - čas na sloupku 2 minuty před Andělem
příklad: tramvaj přijede v 6:59 na Betramku, nabere lidi a čeká na volno - čas na Andělu je 7:03, odjezd z Betramky 7:01
v 7:00:40 padne volno - pokud se řidič rozjede, bude v cca 7:02:10 na Andělu, lidem to tam docela trvá, takže si tak 10s počká na čas a může jet na vteřinu přesně
ale bude to podle tebe zločin, protože někomu může ujet na té Betramce, kde vyrazil o skandálních 20 sekund dříve
naprosto tě nezajímá, že 80% z těch 150-200 lidí v tramvaji jede na přestup a nechtějí další 2 minuty zbytečně čekat na Betramce
protože pokud bude řidič čekat na čas, znamená to čekat na další volno a to přijde v cca 7:02:20, příjezd na Anděl v 7:03:50, odjezd z Anděla 7:04:30 - to je 1,5 minuty rozdíl v jízdní době!!! a pro cestující to znamená, že jim dost možná ujede metro B na obě strany a velmi pravděpodobně nevyjde i nějaký ten tramvajový přestup
nebylo by snadnější dát na sloupek čas 3 minuty před Andělem???
jsem jeden z těch, kteří se snaží jezdit na čas i mimo KB - ale tam, kde to má logiku!
s l. 7 ZC klidně počkám na Strašnické, abych z ní odjížděl 3 minuty před Solidaritou
ale pokud jedu DC, tak nemám sebemenší problém jet na volno třeba o 5s předjetý (a všichni víme, že přesně tak tam volno velmi často padá), protože nevidím důvod tam víc než minutu za sebou držet l. 19 a l. 26 (ano, minimálně jedna z nich tam vždycky je) + nechat se předjet l. 22,6,18, ... a jet o 5 pozdě - nedělám si srandu, na l. 7 jak jsi o minutu později na Strašnické v naprosté většině případů budeš mít na Palačáku 3-5 minut sekeru - ono se to nasčítá
a Koh-i-noor - Oblouková je stejný případ jako Betramka
jízdní doba 2 minuty, reálná doba 2,5 minuty (SSZ Oblouková a omezená rychlost před ní)
čekání na volno na Koh-i-nooru často i 1,5 minuty
takže pokud mi má padnout volno na Koh-i-nooru 10 sekund před časem odjezdu, tak na něj naprosto bez výčitek jedu - sice i tak pojedu z Obloukové zpožděný, ale třeba jen o 30 sekund, pokud bych čekal na další volno, tak pojedu já s l. 7 o 2 pozdě a chudák s l. 22, co stál za mnou, to odnese ještě víc, protože ho podjede l. 10, pak l.6, l.9, l.20 a na Bílou Horu pojedou 22ky jako vláček a ten první bude třeba +8
kdyby se dal na sloupek v zast. Koh-i-noor čas 3 minuty před Obloukovou, tak má demon klid (ostatním to je fuk, protože jim jdou hodinky plus mínus 3 minuty - vzorek asi 10 lidí mé nejbližší rodiny to potvrzuje - já mám přesný čas z Apexu a rádiem řízeného budíku a občas se mrknu ostatním na hodinky/mobily a pak seřizuju)