Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

Zakutaleny.banan
Uživatel

Zajimavosti linky 11

Příspěvek od Zakutaleny.banan » 26.9.2009 2:37

Vhodnejsi tema jsem nenasel, tak se zeptam tu, misto tu zjevne je:
Uz par tydnu jsem spokojenym prestehovalcem na Vinohrady a mym dennim hromadne-dopravnim chlebem je linka 11 Muzeum <-> Vinohradska trznice. Nikdy driv jsem tuhle oblast prilis nenavstevoval, takze me znalosti ohledne mistnich vychytavek jsou naprosto chabe. Kazdopadne by me zajimala odpoved na dva vcelku prostoduche dotazy:
1. Je to asi jedina linka v Praze, kterou jsem zatim videl, ze ma vyssi cetnost spoju o vikendu, nez ve vsedni dny. Ma to nejaky specialni ucel? Pri pohledu na vikendove solo dorazivsi v sobotu po poledni na Muzeum s osmi kastany na palube mi to prislo ponekud naddimenzovane.
2. Muze za normalnich okolnosti tramvaj projet krizovatkou Vinohradska x Legerova, aniz by si postala nezanedbatelnou chvili na svetlech? Mozna jsem akorat hrozne velky smolar, ale z nekolika desitek pokusu jsem tam zatim stal pokazde a to v obou smerech. Chapu, ze nektere krizovatky mohou mit volno pro tramvaje zatracene kratke, ale ze by se do nej nedalo trefit za zadnou cenu, hmm, kde je problem? Obzvlast to cloveka zahreje na dusi, kdyz vysprintuje z metra a proklickuje podchodem, aby pak minutu koukal na tramvaj dvacet metru za zastavkou jak civi na cocky... Nejdriv jsem to povazoval za skodolibost tramvajakovu, ale postupne zacinam nabyvat dojmu, ze to tam takhle delaji vsichni. Ale proc?
Za odpovedi a shovivavost predem diky vsem. 8-)

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od Damir Holas » 23.9.2009 15:15

2217 píše:Ty státnice jsem neudělala...
Hlavu vzhůru, určitě to příště vyjde!
Já vim, mě se to radí, když jsem ještě nedělal ani bakalářku, ale chtěl jsem povzbudit. :wink:

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 23.9.2009 13:54

Není to o tramvajích ani o dopravě, ale pochlubím se. Před časem sem psal Karosák, že drtím na státnice. Ty státnice jsem neudělala. neobhájila jsem diplomku a tak musím do ledna tu práci předělat a zkusit to znovu. :cry: :cry: :cry:

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 23.9.2009 8:21

fricoolinek2 píše:Puste si to od času 1:10 a bude vám jasno. :devilsmokin
Jé, někdo mě natočil :lol:

Josef
problémový jedinec

Příspěvek od Josef » 23.9.2009 7:57

Zajimavé je, že ta úroveň obyvatelstva teda klesá. Pravda, veimtě te si jak lidi choděj oblíkaný. Velebnosti jdu

fricoolinek2
Uživatel
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 23.9.2009 1:41

http://www.stream.cz/video/155/362467-f ... 34-moda-34

Asi si říkáte, proč to cpu sem na fóru o MHD. =P~ Puste si to od času 1:10 a bude vám jasno. :devilsmokin

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 22.9.2009 23:13

Rvytosem. :absolut

Štěpán
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štěpán » 22.9.2009 21:41

Tak ty tomu chudákovi napřed zdržíš jeho přijíždějící tramvaj a pak po něm chceš ještě v kraťounké přestávce mezi odpolkou a ranní, ukládání a posílání fotek? No, že jsi to ty... :)

Když už jsme u toho, má tu někdo zájem o fotku své maličkosti v 8029? :)

davidtk
Uživatel

Příspěvek od davidtk » 22.9.2009 21:29

Žádám jednoho nejmenovaného uživatele ;), který mi udělal snad povedenou fotku dnes v půl druhé na Palmovce při střídání mé 12/4 na vozech 8748 a 8749 aby mne kontaktoval přes PM a fotku zaslal. Děkuji, KGX davitk konec ;) ;)

PS: Dne 23.9. čili zítra mám 2/5 od 6:08 - 15:39, pokud bude někdo dělat fotožurnálek na Praze 6, uvítal bych nějaká fota do svého albíčka, děkuji :) ;)

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 17.9.2009 21:48

To musel být ten autobusák umělec. Že nešly otevřít dveře je pěkná blbost (ledaže by byly zkřížené, ale tak může zkusit jiné). Stačí odfouknout a přizvednout západku. To musí každý autobusák znát, protože když vůz odstavuje a vypíná baterie tak by se mu dveře ztrátou napětí v cívkách zase zavřely. Musel to být teda fakt umělec. Jestli odešla elektrika a motor běžel, tak pokud nebyla zrada někde ve vzduchu, tak jde normálně zařadit. Pokud teda byl problém se vzduchem a bylo ho ve vzduchojemech málo a nešlo údajně odbrzdit, tak by měly jít dveře díky poklesu tlaku přetlačit bez odfouknutí, protože na 1. okruh vzduchu je napojena údajně nefunkční spojka a tuším, že i dveře a na 2. okruh parkovací brzda. Teda byl to pěknej zmatkař.

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 17.9.2009 21:13

Láďa píše:(...) Nejhorší ovšem bylo, že řidič nemohl ani otevřít dveře (dokonce se chytil za tyče a nohama se je pokoušel násilně otevřít, neúspěšně, takové rčení, že co nejde silou, jde ještě větší silou zde neplatilo). (....)
[-o< #-o Pro příště, minimálně co se týče Karos 700: každé křídlo dveří má západku, která ústí pod takový černý kryt po straně. Z krytu trčí kovová páčka, kterou stačí pozvednout a křídlo se uvolní... (analogicky, pokud se dveře za jízdy netváří spolehlivě-zavřeně, není pro kaštana nic snazšího než páčku docvaknout)

davidtk
Uživatel

Příspěvek od davidtk » 16.9.2009 15:06

Oskar píše:
davidtk píše:Z tý fotky poznám prd :)
To já z Vašeho avataru taky :D
Ale někoho podobné siluety jsem na zlomek sekundy zahlédl z projíždějící 36tky opačným směrem.

Pak jsem si taky chvíli vyčítal, co jsem napsal, abyste z toho neměl problém. Ale studiem předpisů jsem dospěl k závěru, že „výměna rolí“ zřejmě zakázaná není.
No nikde také není napsáno, že řidič, který je zacvičován musí za panelem sedět celou dobu ;) Navíc jak nejlépe ukázat místní poměry na lince, než že zácvikář ukáže cvičencovi, jak se na lince jezdí. A hlavně někdo sedí a neřeší a někdo zas stojí a poradí, ale v obou případech je celá směna nuda pokud člověk neřídí.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 16.9.2009 11:52

syverin píše:Když se daří, tak se daří. Ale staré Karosy to už mají za pár, jen co přijde víc SORek ;)
To zase bude mít Horkej co kupovat. Já měl ještě před chvílí na 250 vůz 5589!!! Jelo to ale pěkně a skoro vše fungovalo!

syverin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syverin » 16.9.2009 8:55

Láďa píše:Nevím kam to napsat, tak to napíšu sem :-)
Včera okolo 14:10 se porouchala Karosa B732 (ev. č. 58xx) na 135 (...)
Když se daří, tak se daří. Ale staré Karosy to už mají za pár, jen co přijde víc SORek ;)

Láďa
Uživatel

Příspěvek od Láďa » 16.9.2009 0:13

Nevím kam to napsat, tak to napíšu sem :-)
Včera okolo 14:10 se porouchala Karosa B732 (ev. č. 58xx) na 135, směr Jižní Město v tram zastávce Jana Masaryka. Chvilku nato byla již hezká fronta tramvají bůhví kam až za mírák. Problém byl v tom, že autobus se stal ,,neovladatelný", ať autobusák dělal co chtěl, nic nefungovalo, ani vysílačka, takže do garáží volal mobilem, fungoval jen motor. Během chvilky se před autobusem objevil hlouček lidí z přijíždějících a uvezněných tramvají. Nejhorší ovšem bylo, že řidič nemohl ani otevřít dveře (dokonce se chytil za tyče a nohama se je pokoušel násilně otevřít, neúspěšně, takové rčení, že co nejde silou, jde ještě větší silou zde neplatilo). Dopadlo to tak, že švec ze 4, co stála za 22, 3 pani a já sme se pokoušely najít zvenku (za asistence autobusáka :D ) uvolnění dveří, jedna paní našla otvor v přední mřížce, tam švec našel tlačítko dveří, pak je autobusák celkem lehce (již rukama) otevřel. Kaštani ze 135 vystoupily. Pak přijely dispečeři a Berger, který odtáhl tu B732 z kolejí, aby byl umožněn průjezd tramvajím. Mezi tím sme se doslechly, co se vlastně stalo. V autobuse vypadla elektřina (předpokládám, že se vybila baterie), takže nic nešlo, ani spojka nešla sešlápnout a zařadit se jí taky nechtělo. Ovšem, byla seklá pravá zadní kola, takže je ze zastávky až za zastávku hezká, tĺustá černá čára. Berger odjel a v tu ránu přijela Liazka z Vršovický garáže, dispečeri zablokovaly již tak omezenou křižovatku Francouzská x Jana Masaryka x Budečská, aby se mohla Liazka otočit a zařadit se před autobus. Jakmile se tento manévr dokončil, přijela Karosa B951, jako náhrada, autobusák do ní přestoupil, mezi tím vyjela 22 ze zastávky Jana Masaryka a hned zaní jeli hasiči na zásah, autobus stál zrovna v křižovatce Francouzská x Budečská, kde je pruh pro auta dc rozkopaný, takže stál na kolejích dc. Jak se snažil vyhnout tramvaji a tramvaj uvolnit cestu hasičum, co by se nestalo, autobus urval tramvaji blinkr. Pan autobusák měl před zátahem do garáží už jen půl kola, jeden autobus mu odejde a s druhym se ťukne o tramvaj. Na autobusu ovšem nebylo znát poškození, zatímco s tramvají popojely na křižovatku Francouzská x Máchova, kde zastavily, hasiči projely a oni otevřely dveře, takže další zastavení provozu, teď již asi na minutu.
Také sem zaslechl od jednoho dispečera, že se diví, že ty 58 ještě držej.
Tímto bych chtěl také pozdravit všechny, kteří se této ,,akce" účastnily.
Především nebohého pana autobusáka a také ševce ze 4, který se aktvně zapojil do vysvobození lidí z autobusu.

Odpovědět