Uz par tydnu jsem spokojenym prestehovalcem na Vinohrady a mym dennim hromadne-dopravnim chlebem je linka 11 Muzeum <-> Vinohradska trznice. Nikdy driv jsem tuhle oblast prilis nenavstevoval, takze me znalosti ohledne mistnich vychytavek jsou naprosto chabe. Kazdopadne by me zajimala odpoved na dva vcelku prostoduche dotazy:
1. Je to asi jedina linka v Praze, kterou jsem zatim videl, ze ma vyssi cetnost spoju o vikendu, nez ve vsedni dny. Ma to nejaky specialni ucel? Pri pohledu na vikendove solo dorazivsi v sobotu po poledni na Muzeum s osmi kastany na palube mi to prislo ponekud naddimenzovane.
2. Muze za normalnich okolnosti tramvaj projet krizovatkou Vinohradska x Legerova, aniz by si postala nezanedbatelnou chvili na svetlech? Mozna jsem akorat hrozne velky smolar, ale z nekolika desitek pokusu jsem tam zatim stal pokazde a to v obou smerech. Chapu, ze nektere krizovatky mohou mit volno pro tramvaje zatracene kratke, ale ze by se do nej nedalo trefit za zadnou cenu, hmm, kde je problem? Obzvlast to cloveka zahreje na dusi, kdyz vysprintuje z metra a proklickuje podchodem, aby pak minutu koukal na tramvaj dvacet metru za zastavkou jak civi na cocky... Nejdriv jsem to povazoval za skodolibost tramvajakovu, ale postupne zacinam nabyvat dojmu, ze to tam takhle delaji vsichni. Ale proc?
Za odpovedi a shovivavost predem diky vsem.