Alespoň nebude nutno s sebou tahat do tramvaje knihu.demon píše:To by mě zajímalo na jaký škole. Já prošel celkem dost lavicema v různých školách, plus navštěvuju třídní schůzky a z některých lavic se dá číst celý hodiny...
Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
gabuliatko
- Uživatel
Re: Škoda 15T ForCity
Mě zas moc nenadchl ten plast. Tlumit otřesy nebude stejně jako dřevo. A navíc mi přišlo, jako by byly ty plastové sedačky o něco níž - možná je to jen tloušťkou materiálu.slimman píše:Mě osobně ty dřevěný moc nenadchly. Určitě jsou nejmín pohodlné. Radši bych plast.
Mě osobně ty dřevěný moc nenadchly. Určitě jsou nejmín pohodlné. Radši bych plast.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tam je to převážně o použitym potahu. Taky 14T a metro je největší ekláč a ač opravdu nejsem cimprlich, dost si vybíram...hyaho píše:Vemte si dnes sedačky na vozech 14T, hnus si sednout a to mají do nějaké prohlídky kde by se čistil potah daleko.
A některý 14T už maj do PÚ celkem blízko, první přijde tutově ještě letos.
To by mě zajímalo na jaký škole. Já prošel celkem dost lavicema v různých školách, plus navštěvuju třídní schůzky a z některých lavic se dá číst celý hodiny...PvvS píše:Na kvalitu drevenych stolicek se staci podivat na kteroukoliv zakladni, nebo stredni skolu..I pres drobny zasahy ej celkovej stav vic jak dobrej...
A to tam, jak už bylo řečeno, působí celkem spolehlivá identifikovatelnost autora.
PvvS píše:Na kvalitu drevenych stolicek se staci podivat na kteroukoliv zakladni, nebo stredni skolu..I pres drobny zasahy ej celkovej stav vic jak dobrej...
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na kvalitu drevenych stolicek se staci podivat na kteroukoliv zakladni, nebo stredni skolu..I pres drobny zasahy ej celkovej stav vic jak dobrej...
Pravdou je že ač je sedačka dřevěná po grafitech lehce opravotelná tak ty rýpance budou problém, to mi jaksi uniklo. Ikdyž že by se naši Grafitáci přeonačili na Dřevorytce to se mi nezamlouvá. je ale pravdou že by s rýpanci byl větší problém, to by ale ukázal čas jak by vše vypadalo. Asi nejlepší by bylo nezkoušené a tím jsou kožené sedačky ale zase by ožili vandalové s nožíky vreckovými
Myslím že by to bylo vylej nalej. Vemte si dnes sedačky na vozech 14T, hnus si sednout a to mají do nějaké prohlídky kde by se čistil potah daleko.
- majkrosoft918
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mno dřevo bych vynechal ,když člověk ví v jakým stavu sou koleje po Praze (a díky čemu sou koleje ve špatném stavu /za pomocí i 14T/)tak by člověk ucítil každou nerovnost .Nejlepší a vyzkoušené a znovu se vrací je koženka která se používala v autobusech a v metru, a teď se to pomalu vrací.hyaho píše:Co se týče sedaček osobně bych byl za dřevo,
PLAST/GUMA časem může zavadnout, zašpinit se či zřernat či popraskat,
TEXTIL se špatně čistí, nehledě na grafity které se neodstraní,
DŘEVO je přírodní, působí uklidnujícím dojmem a když se znečistí jednoduše se setře a grafity - pokud se na povrchové úpravě vůbec chytnou tak se jednoduše přebrousí, nalakují a jede se dál.
Pohodlí mě přijde srovnatelné, sice je dřevo tvrdší ale jak dlouho člověk bude sedět, když nepřijde starší občan? max průměrně 20minut, seděl jsem tam hodinu a vpohodě
Plast-zmatní ,špína se zažere více do plastu (mno pak to bude humus ,praxe z autobusu kde to taky zkoušeli )
Textil -těžko udržitelné ,mno a sedněte si tam když by se tam někdo ........
Dřevo - lákadlo pro škrábání hloupostí a čmárání (pokud budou dřevěné sedačky at si DP najme truhláře nebo lakýrníka na broušení a lakování sedaček
No asi nejhorší byl brus 5571 ale myslím že na typu sedaček to zrovna nevyselo.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A kdypak to bylo naposledy ?Absolut píše:Totálka tramvaj? Třeba 8026, 8071 ...
13 let ?
- Absolut
- Moderátor
Totálka tramvaj? Třeba 8026, 8071 ...
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Proč je takový problém s tou koženkou?
Nešlo by pro tramvaje zajisti vyjímku? Jako tramka taky občas zahoří, ale nepamatuju, kdy to byla totálka. U busů těch totálek pamatuju šest za posledních 4,5 roku (1x B 741 Praha, 1x Citybus Brno, 1x Citybus Kladno, 2x Citybus KB Praha, 1x Citybus Praha) a to počítám jen MHD.
Mě zase něco říká, že poznat mokrou sedačku není takový problém...trainzjohny píše:Ano pokud je z něčeho pevného. Už jsem ale by svědkem jak si kolega v autobuse do té měkké a voňavé sedačky sedl ... a hned vyletěl, bohužel s mokrým pozadím, protože celá sedačka byla mokrá. Něco mi říká, že na laminátové by se mu to nestalo
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Textilní sedačka se snadno čistí, v případě většího zašpinění se snadno vymění potah, grafity se na něj neaplikují, protože na něm jednoduše nevyniknou.hyaho píše:TEXTIL se špatně čistí, nehledě na grafity které se neodstraní,
DŘEVO je přírodní, působí uklidnujícím dojmem a když se znečistí jednoduše se setře a grafity - pokud se na povrchové úpravě vůbec chytnou tak se jednoduše přebrousí, nalakují a jede se dál.
Oproti tomu dřevěná sedačka se špatně čistí, krásně se do něj rýpá a ještě lépe čmárá, protože k tomu díky svému odstínu přímu vybízí. Vybrousit se dají leda grafity, kvůli silnějším vrypům už se bude muset měnit a to naprosto celá sedačka, nikoliv jen sedák nebo opěradlo jako u postru.
MOp píše:kolikrat se meni potah a kolikrat cela sedacka? podle me je vzajemny pomer velice blizky 1:1
Ten poměr jsi zrovna netrefil, celý sedačky se mění naprosto vyjímečně, kdežto polstry při každý revizi, takže já tipuju tak 50:1 !
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano pokud je z něčeho pevného. Už jsem ale by svědkem jak si kolega v autobuse do té měkké a voňavé sedačky sedl ... a hned vyletěl, bohužel s mokrým pozadím, protože celá sedačka byla mokrá. Něco mi říká, že na laminátové by se mu to nestaloslonik píše:Ona pokud je ta sedačka špinává, tak tak většinou vypadá nebo zapáchá. A pokud si na ní někdo sedá tak si toho většinou všimne...