Vítězné nám. DC
Na 26 bych čekal 6dní a 4hodiny, pak už ale 36 nebude (tedy jestli to vyjde podle zpravodaje ROPIDu
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Ano, to souhlasí, číslo na panelu skutečně ovlivňuje jízdní řád tak nějak zkompenzovaný s aktuální polohou. Ale i tak jsou výsledky, aspoň podle mého pozorování posunuty o 2 minuty do budoucnosti, protože ona jednička tak vždycky svítí neúměrně dlouho – minimálně 2 minuty. Kdybych neměl co dělat, dala by se spočítat pravděpodobnost, že náhodně příchozí cestující uvidí na panelu jedničkuwillyjeff píše:Hele já někde slyšel takový teorie, že prej to reflektuje aktuální situaci v DORISu. Takže jestli se zobrazilo další pořadí již za 8 minut - kldině to mohlo znamenat, že je někde o minutku, 2 napřed a proto to kompjůtr takhle vyhodnotil.
Tady bohužel asi není, jak pomoci. I kdyby měl DoRIS k dispozici přesnější informace o poloze, než jen majáky a vyhlášené zastávky, pokud mu vlak 10 minut uvízne v posledním bodu cesty, nemá ten ZIS zákonitě z čeho vyvěštit, jestli se to rozjede za minutu, tři, pět, třicet, nebo vůbec…Radek píše:Ono by se dalo po Dorisu chtít i složitější uvažování. Nedávno mě pobavilo, že ZIS vypsal u všech linek na Karlově náměstí odjezd za 1 minutu, protože někde uvízly. Tak třeba odhadování polohy v konvoji a příslušná časová penalizace?
Hele já někde slyšel takový teorie, že prej to reflektuje aktuální situaci v DORISu. Takže jestli se zobrazilo další pořadí již za 8 minut - kldině to mohlo znamenat, že je někde o minutku, 2 napřed a proto to kompjůtr takhle vyhodnotil.Oskar píše: Já ale zastávám názor, že je správné cestujícím nelhat. Zvlášť když tu lež kterýkoli cestující s hodinkami (které na sloupku chybí) pohledem na JŘ okamžitě odhalí…
Ano, tak to je v pořádku. Resp. ne v pořádku, ale stejně jako vždy – ukazuje to čas do odjezdu snížený o dvě minuty, a jednička tam pak svítí tři minuty. Možná spoléhají na psychologický efekt nižšího čísla.mart337 píše:No, odhlásil jsem, ale před polednem je int. 10 min a tam naskočilo 8 a byl jsem tam načas.
A neměl jsi už odhlášeno? V momentě kdy odhlásíš zastávku Nádraží Vysočany, začne displej ukazovat čas do příjezdu dalšího vlaku.[/quote]mart337 píše:Jak je to se sloupkem u Vysočanské? Včera jsem měl 19/24 a že by časový údaj na sloupku seděl se skutečností - Byl jsem tam načas - to zrovna ne.
Vzhledem k tomu, kolik jednoduchých věcí by se dalo udělat pouhou změnou softu a jak dlouho vždycky taková změna trvá, myslím, že si ještě chvilku počkátewillyjeff píše:Protože jsme přehodili u JPT linku s pořadím, aby jsme sjednotili způsob zápisu s ostatníma trakcema, bude se sjednocovat i způsob nakódování do APEXu? Vlastně jsou už jen 2 místa, kam se stále zapisujeme jako Pořadí/Linka : APEX a Vozová kniha. Určitě stačí jen změna SW...Na svých stránkách jsem to přehodil během 10 vteřin
A neměl jsi už odhlášeno? V momentě kdy odhlásíš zastávku Nádraží Vysočany, začne displej ukazovat čas do příjezdu dalšího vlaku.mart337 píše:Jak je to se sloupkem u Vysočanské? Včera jsem měl 19/24 a že by časový údaj na sloupku seděl se skutečností - Byl jsem tam načas - to zrovna ne.
Šak je to kousek do kopečka. Ostatně s babičkou jsme na vlak do Mnichovic vždycky vylézali na MaraťákuMF píše:možná to znamená "skoro" Nádraží HostivařTo je skvělý
Jinak zobrazená podoba nemá být o tom, že to tak musí být, jenom mě tak napadlo, že když už si DP maluje a dává na zastávky cokoliv, mělo by to mít základní přehlednost. Takže nějak tak, ale také jakkoli jinakMOp píše:Je otazkou, zda by melo byt velkym pismem jmeno cilove zastavky, nebo pouze smer, jakym to jede. Osobne spise preferuji variantu Kotlarka pres Kohinoor.
Drobný testík pozornostifibou píše:Mno...ta linka 33 s cílovou zastávkou Nádraží Hostivař je velmi zajímavá..MOp píše:Co si o tom myslíte?
Mno...ta linka 33 s cílovou zastávkou Nádraží Hostivař je velmi zajímavá..MOp píše:Co si o tom myslíte?